Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lønner seg å handle i Sverige nå?

#1

Millen sa for siden:

Barna ønsker Sverigetur for å kjøpe godteri. :fnis:
Men, vi må kjøpe noe mer enn bare godis. Hva lønner seg. Vi hverken røyker eller snuser, glutenfritt er heller ikke viktig for oss.
:værsågod:


#2

amo sa for siden:

Monster :o


#3

Bonzai sa for siden:

Ost, vaskemidler, toalettpapir, deo og dusjsåper?


#4

Charlie sa for siden:

Vi har regnet på tur og kommet fram til at med hele regnestykket er det ikke lønnsomt om man ikke kjøper tobakk og alkohol. Det er i og for seg heller ikke lønnsomt om man kjøper masse man ellers ikke ville kjøpt. :knegg:

Så for oss er det viktigst å bare kose oss, og evt også kjøpe hjem om det er noe vi ikke har hjemme eller bare har lyst på.


#5

Neket sa for siden:

Flåttmedisin og ormekur til katt. :nemlig:


#6

Millen sa for siden:

Har ikke katt så det trenger vi ikke. Og lite flått her vi bor.


#7

Millen sa for siden:

Mye av det kjøpes pr.nå. billig på Normal, Europris og Coop Obs ved behov.
Ost generelt når det er to pack Norvegia på tilbud litt her og der.

Alkohol kan det nok være vi kjøper.


#8

~TM~ sa for siden:

Hvordan er prisene på kaffe i Sverige nå?


#9

Martis sa for siden:

Jeg mener kaffekapsler er omtrent samme som i Norge. Sjampo og slikt er veldig mye billigere enn i dagligvaren hjemme. Kjøttpålegg er også billigere. Ellers liker jeg at utvalget er så mye større.


#10

Madicken sa for siden:

Vi var på gjennomreise i Sverige nylig, og kjøpte med oss en del karbonadedeig og parmesanost. Dette er noe vi bruker mye av, og disse tingene er mye billigere der enn i Norge.


#11

meisje sa for siden:

Ost er mye billigere, spesielt om man liker importert ost fra Frankrike, Hellas, Spania etc. vi kjøper mye linse og bønnepasta, prisforskjellen er veldig stor på akkurat disse produktene pluss at utvalget ermye større. Jeg kjøper te og knekkebrød også. Jeg kjøper også ting som soltørkede tomat, ajvar, tapenade etc.

Kjøtt er også nevnt, men det kjøper jeg lite av selv.


#12

Agent Scully sa for siden:

Det handler vel om cola light brett og billig boksevin ... :værsågod:
Denne koster 350 SEK eller 530 NOK:

The Crossings Sauvignon Blanc 2022 3000ml


#13

Blondie sa for siden:

Vi kjører over av og til fordi glutenfritt er billigere. Sparer litt på øl også. Vi kjøper litt kjøtt, men det er fordi det er annet utvalg.


#14

mkj sa for siden:

Ost, brus, bacon, andebryst, kalkun.

Det har blitt dyrere der, men det har det jaggu blitt her også. Så hvis det er hyggelig med en tur, så hvorfor ikke.

Vi handler på Charlottenberg. Der har de Lager 157, sinnsykt billige klær, hvis man trenger noe nytt. Har funnet noe bra hverdagstøy der.


#15

Acino sa for siden:

Det lønner seg aller mest om du på forhånd sjekker ut priser på hva du bruker her mot hva det koster der. Kan bruke feks Oda og svenske mathent. Det vi handler er kjøtt, krydder, honning, mel, sukker, snop, maizenna, majones, Heinz bønner i tomatsaus, roastbeef osv. Ellers handler vi en del vi ikke får tak i her som feks müsli uten spor av nøtter, granola uten spor av nøtter, bakesjokolade uten spor av nøtter osv.


#16

Millen sa for siden:

Takk for tips om ting uten spor av nøtter (to stk her som ikke tåler nøtter). :)
Ellers synes ikke jeg Oda er så billig lenger, funnet flere hverdagsprodukter som koster det samme hos Meny feks.


#17

Acino sa for siden:

Kan gi mer info/sende bilder om du ønsker, av det uten spor av nøtter - bare spør, men får ikke til å legge inn bilder her.
Ja, Oda ble nevnt bare for å ha en nettside å sjekke priser på sånn om du ikke husker alltid hva ting koster. Meny har også priser, iallfall i appen sin.


#18

apan sa for siden:

Brusbokser, karbonadedeig, bacon. Og alkohol. Jeg liker også yoghurtutvalget. Men det skal mye til å spare inn turen.


#19

Millen sa for siden:

Nå er jo ikke dette harry handletur i utgangspunktet, men fordi barna vil til Sverige å kjøpe godteri, og noe må vi finne på i vår staycation i regnet.


#20

Bonzai sa for siden:

Apotekvarer er vel også billigere.


#21

Apple sa for siden:

For oss handler det mest om selve turen. Drar vel et par ganger i året. Ungene liker den store godtebutikken og utvalget der.

Pleier å handle alkohol, særlig øl er jo billigere der.

Ellers tar vi en runde i sportsbutikkene, spiser lunsj og handler noe mat. Pleier å kjøpe bacon, marmelade, oster (mozzarella, feta, med mer), yoghurter (billigere), melk (billigere), og frokostblandinger. Brus har blitt dyrere i Sverige og billigere her, så det varierer. Men ungene liker de ulike Fanta- sortene.


#22

Robyn sa for siden:

Knekkebrød. Den typen jeg bruker koster 10 kr pakka i Sverige, her hjemme koster den over 30.
Ellers kjøper vi karbonadedeig, bacon, polarbrød, ferdigstekt kyllingfilet og hundemat. Bruker Mush og den sparer jeg litt på.
Og øl til sambo, det er også mye billigere fortsatt.


#23

Charlie sa for siden:

I prinsippet ja fordi de ikke har mva på apotekvarer,men har likevel opplevd at det tross det er dyrere i Sverige enn i Norge. Så lurt å vite hva man skal ha og ha sjekket pris på forhånd hvis målet er å få det billigere.


#24

Millen sa for siden:

Mulig dumt spm, men reseptbelagte medisiner får vel ikke vi hente ut i Sverige? Eller mener dere reseptfrie? :blond:


#25

Kaprifol sa for siden:

Salat og noen grønnsaker er vesentlig rimeligere i Sverige nå. Te og kaffe er også billigere.


#26

Bonzai sa for siden:

Du får hentet ut med resept på papir. Men de har større utvalg og oftere mye lavere priser, men det lønner seg sikkert å sjekke opp mot norske priser.


#27

Elisabet sa for siden:

Bacon og karbonadedeig.


#28

Dali sa for siden:

Oppdaget at allergimedisinen vi har resept på her fins i hylla i Sverige, til ca samme pris som i Norge med resept. Slik medisin uten resept er veldig dyr i Norge.


#29

Millen sa for siden:

Allergi medisin uten resept både piller, nesespray og øyedråper er dyrt. Tror jeg betalte omtrent det samme for en nesespray uten resept som da jeg hentet ut piller, nesespray og øyedråper for to personer engang. Var det i fjor sommer mon tro?


#30

~TM~ sa for siden:

Jeg bruker en allergi-nesespray jeg kjøper i Sverige. Rød eske, tilsvarer Nasonex og var omtrent halv pris da jeg kjøpte den sist (i vinter en gang). Dvs prisen ser lik ut, men antall doser i den jeg kjøper er det dobbelte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.