Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Markedsundersøkelse: Cookies?

#1

Albertine sa for siden:

Hva er din favorittcookie? Jeg skal utvikle en rekke cookies og prøver å finne ut hva som kan passe den norske gane, for de fleste oppskriftene jeg finner på nett er amerikanske og blir veldig søte.

Så langt har jeg følgende cookies planlagt:

  • havre (vanlig, med rosiner, tranebær og/eller sjokolade, kan gjøres glutenfri)
  • chocolate chip (med eller uten peanøtter)
  • triple chocolate (hvit, lys og mørk sjokolade, med eller uten kakao)
  • Smarties
  • Peanut Butter
  • Red Velvet (med eller uten hvit sjokolade)
  • Red Velvet cheesecake
  • Rocky Road

Hva liker du? Liker du at cookiene er helt flate, eller liker du at de er litt mer i form av en ball?

Setter pris på all mulig input!


#2

Floksa sa for siden:

Flate, men ganske tjukke (0,5-1 cm) og litt seige men ikke mushy.
Store, men ikke et helt måltid.
Jordbær eller bringebær med ostekrem.
Mocca med krem
Mørk sjokolade

Cookies :love:


#3

Nenne sa for siden:

Med nøtter! Masse nøtter. Gjerne kombinert med karamell.

Kokos er også en mulighet.


#4

Syrinx sa for siden:

Seige, og så lenge det ikkje er noko form for tørka frukt eller bær i dei så er dei innafor.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg liker aller best de som er laget med peanøttsmør, men jeg verken lager eller kjøper det lenger. Begge ungene (store tenåringer) er glade i de med små sjokoladebiter, og vi kjøper sånne på kafé med jevne mellomrom.

Cookies er best når de er litt seige. De må i hvert fall ikke bli helt tørre.


#6

IzziCreo sa for siden:

For meg så er cookies med hvite sjokoladeperler fra Hershey det aller, aller beste! Jeg har noe havre i de. Mye sukker må til for å få de seige. Blander brunt og hvitt. Helt uten nøtter. For meg har nøtter ingenting i bakst å gjøre. Eldste foretrekker samme cookies, men med brun sjokolade. De må ikke bli for flate. Jeg foretrekker lyse cookies og ikke sjokolade/kakao i deigen.


#7

millact sa for siden:

Seige og flate!


#8

Blå sa for siden:

Flate og seige.

Og havre med rosiner eller tranebær hadde jeg foretrukket


#9

My sa for siden:

Havre-, flate, tykke og seige. Lyse, med sjokoladebiter, både hvit og melke-. Med eller uten nøtter.


#10

frukt sa for siden:

Jeg liker både flate og tykke, og de må være litt seige. Gjerne litt store sånn at det er nok med en.


#11

Bokormen sa for siden:

Jeg synes det er godt med litt seige cookies. Gjerne sjokoladebiter, en blanding av hvit og mørkere kokesjokolade er godt. Nøtter kan også være godt i. :nam: Brunt sukker gir en god, karamellaktig smak.

Nå fikk jeg lyst på cookies! :knegg:


#12

løve70 sa for siden:

De må være flate og seige, gjerne ganske store. Sjokladebiter, nøtter og gjerne karamell er godt i. Hvit sjokolade og tranebær er også godt.


#13

polarjenta sa for siden:

Flate og seige. Med forskjellige typer sjokolade, hvit mørk og melkesjokolade. Helst ikke nøtter.


#14

veobra sa for siden:

Det viktigste er at de er seige. Jeg liker godt mørk sjokolade i biter.


#15

Che sa for siden:

Litt seige, med hvit sjokolade og macadamianøtter


#16

Lille meg sa for siden:

Cookies uten nøtter, men gjerne med både mørk sjokolade og melkesjokolade. Ja, og så er det fantastisk godt med karamell-fudge i cookiene. :nam:

De må være seige, selvsagt, og ganske så flate.


#17

Palmen sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke hvit sjokolade, men få ting er bedre enn white chocolate macademia nut cookies. Som skal være sprø i kantene, seige i midten og med bittelitt salt på.


#18

kamp sa for siden:

Glutenfrie :rolleyes::rolleyes:::cool:


#19

Malama sa for siden:

Flate, men litt tykke og gjerne litt seige. og uten nøtter og peanøtter, for meg
For min datter, glutenfri (eller, lav fodmap, men unntatt for dem som har irritabel tarm er glutenfritt lettere å forklare)

Av de du listet opp, trippel sjokolade tenker jeg. Sjokolade er aldri feil for meg :)


#20

Elise sa for siden:

Så lenge jeg ikke trenger å krysse av for å akseptere nødvendige cookies så...

Dette er definitivt de beste jeg noen gang har smakt:


#21

safran sa for siden:

Mørk sjokoladechips. Flate. Med meierismør.


#22

meisje sa for siden:

Lag noe annet enn Cookies, alle er for søte.



#24

Gri sa for siden:

Havre, sjokolade, noko litt salt høyres godt ut. Gjerne ikkje alt for søtt. Eg har vore på kafeen din eit par gongar, men har ete saltmat (veldig godt). Dottera mi åt cookie eine gongen. Ho syntes den var veldig god, men så søt at ho ikkje orka å ete heile.

Supert om det finnast glutenfritt alternativ.


#25

Syrinx sa for siden:

Medan eg ikkje har "for søtt" i mitt vokabular. :knegg:


#26

Hyacinth sa for siden:

Flate, seige, passe store, ikke for søte, gjerne med en kombinasjon av noe som er søtt og salt. Sjokolade er alltid godt, men å mikse mørk, melke- og hvit er perler for svin for meg. Alt blander seg i en smørje. Hvis det skal være sjokolade, så gjerne litt størrelse på bitene. Angående nøtter, så foretrekker jeg mandler og pistasj. Gjerne ristede nøtter, og så bør de være salte. Eller havsalt på toppen.

Så komboen av søtt, salt og seigt er min fasit. Og med biter så store at man kjenner dem.


#27

Miss Norway sa for siden:

Jeg har fått noen firkantete greier i Trøndelag flere ganger som er helt sinnsykt godt, en slags mellomting mellom kake og cookie. Seig, litt karamellisert og virker å være havregrynbasert?


#28

Palmen sa for siden:

Cookiesene som Miss Norway sin nevø baker. :nam: Beste ever.


#29

Che sa for siden:

Havreruter? Ikke at det er en trøndersk greie, men gode er de.


#30

Benzo sa for siden:

Flate, seige og med nøtter og frukt. Typ fruktnøtt :sikle:


#31

Albertine sa for siden:

Tusen takk for svar, alle sammen. Jeg skal ta preferansene deres med i betraktningen når jeg tester ut cookies. Dette blir gøy! :hyper:


#32

Stompa sa for siden:

De eneste jeg egentlig liker er de som Skilpadda har lagt ut oppskrift på i bloggen sin for flere år siden. Det er havrecookies med rosiner.


#33

Syrinx sa for siden:

Må no berre melde frå om det trengs deltaker til smakspanel. :humre:


#34

Myria sa for siden:

Jeg liker dem store og flate, litt seige inni og crispy utenpå. En eller annen variant med sjokoladebiter vil nok være min favoritt. Av de du har beskrevet er det kun de to første (og da den første bare med sjokoladebiter) jeg ville spist, hvis de andre var eneste tilbud hadde jeg heller kjøpt noe annet eller latt være.


#35

Polyanna sa for siden:

Vi to skal fint klare å dele et kakebord mellom oss uten å slåss. :knegg:

Nøtter i bakst er en styggedom, og kokos samme ulla. :nemlig:

Karamell er jeg for, da.

Og sjokolade. Og tranebær.


#36

Charlie sa for siden:

Skriver under på flate, runde, seige i midten og crispy utenpå. Min cookieleverandør lager plaine (uten havregryn) cookies med litt havsalt. Veldig gode.

Lagde mye cookies før, og en versjon med kaffe var veldig gode. Har ikke oppskrift lenger, dessverre.

Foretrekker klart kvalitetscookies med brunt sukker, meierismør osv. Bedre med en skikkelig god en som er «verdt det». Kan gjerne også være en rull med deig (fersk eller frossen) som jeg kan steke selv. Eller en pose med frosne «polletter» som jeg bare kan legge på brett og steke. Men rene råvarer er klart en faktor, ikke masse e-stoffer.

Signerer på glutenfri. Ville gjerne hatt et alternativ til gjester eller som vi kan kjøpe inn på jobb. Merkes gjerne med «lav fodmap» for den saks skyld, siden det nevnes over.

For tilsetning i cookies, mørk og melk sjokolade, tranebær. Hvit sjokolade er ikke min greie.


#37

Karamell sa for siden:

Jeg blir alltid litt lei meg om ookiene inneholder nøtter for da kan jeg ikke spise dem.

Jeg liker havrecookies med sjokolade, de fra Starbucks er gode.
Hjemmelagede "vanlige" skal være flate og seige og med melkesjokolde.
Jeg vil tro at jeg også liker kjeks med penøttsmør. Eller kjekse, som de sier her. :knegg:


#38

Malama sa for siden:

Jeg blir lei meg av at "alt godt" skal inneholde peanøtter, for jeg tåler ikke det. Eller hasselnøtter. Så jeg unngår alle nøtter rett og slett. Mange coocies og brownies og sånne gode ting som derved utgår.


#39

Bobbelur sa for siden:

Cookies er noe jeg har blitt litt kresen på. Jeg har to favoritter, og den ene har jeg ikke funnet på ti-tolv år tror jeg. Den var stor, litt seig og med macadamienøtter og hvit sjokolade. Akkurat passe søt. Den andre er den skogsbærcookiesen fra Cafebakeriet. Jeg synes alle andre fra dem er for søte og de blir ikke kjøpt av meg.

Jeg burde egentlig prøve noen cookies fra lokale bakere innimellom tenker jeg. :jupp:



#41

Candy Darling sa for siden:

Rosiner og bær i cookies er fandens eget verk, bare så det er sagt. :skuffet:


#42

Che sa for siden:

En annen ting som er godt er is med cookies - som sandwich.


#43

Myria sa for siden:

Helt enig. :nemlig: Og det samme gjelder boller og annen bakst. Med tanke på hvor mange rosinboller vi får når vi bruker Too good to go fra bakerier er det tydelig at de fleste er enige med oss, og jeg stusser litt over hvorfor bakeriene fortsetter å bake så mange rosinboller når de sjelden får solgt alle? :undrer:


#44

Skilpadda sa for siden:

Jeg gjetter de lager mange fordi de selger mange, og at grunnen til at det alltid er noen til overs, er at de «overbooker» for å være helt sikre på at de aldri går tomme, siden rosinboller er en standardvare som veldig mange kjøper.


#45

Myria sa for siden:

Ja, det kan selvsagt godt være grunnen og mer sannsynlig enn mitt forslag. :knegg:
Men for oss fem som alle hater rosinboller er det litt irriterende å få dette (og grunnen til at vi ikke bruker Too good to go hos bakerier lenger).


#46

Karamell sa for siden:

Heeeelt enig!


#47

Pøblis sa for siden:

Melder meg i rosiner-i-bakverk-er-djevelens-verk-klubben.

:nemlig:


#48

Tallulah sa for siden:

Elsker rosiner i boller! De har perfekt sødme til hvetebakst, i motsetning til sjokolade.


#49

liefje sa for siden:

Jeg synes rosiner i boller er kjempegodt. Særlig med smør på.

Men hvis man tror man har kjøpt en bolle med sjokolade og oppdager at det er rosiner og ikke har muligheter til å kjøpe en ny, er det en svart dag. :selvopplevd:


#50

Candy Darling sa for siden:

Sjokolade har heller ikke noe i boller å gjøre, men det godtas i cookies og pain au chocolate. :overlegen:


#51

Madicken sa for siden:

Hva med sukat-cookies? :blånn:


#52

Tallulah sa for siden:

:skremt:


#53

Karamell sa for siden:

:skremt: Sukat og rosiner er dejevelsens verk uansett!


#54

Myria sa for siden:

Jeg elsker sukat, men ikke i cookies nei. :iiik: Sukat i krydderkake og julekake, ingenting annet.


#55

Toffskij sa for siden:

Hveteboller skal ha rosiner og ikke sjokolade, ja. :nemlig:


#56

tink sa for siden:

Selv foretrekker jeg biter av nøtter og sjokolade i lyse cookies, men på jobb lager og selger vi noen veldig lyse med biter av hvit sjokolade, tranebær og pistasjenøtter. Fargene gjør at de ser veldig lekre ut, og selv om jeg er motstander av tørket frukt i mat/godis, så må jeg tilså at disse er veldig gode. Kan sende oppskrift om du er interessert.


#57

Luftslottet sa for siden:

Som jeg skulle sagt det selv!

Pecan er også veldig godt.


#58

Tallulah sa for siden:

Marks&Spencer har noen helt insane gode cookies med kokos, ananas og hvit sjokolade som jeg har tenkt å prøve å lage. Tror de hadde vært gode med macadamianøtter i stedet for hvit sjokolade også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.