Hva er din favorittcookie? Jeg skal utvikle en rekke cookies og prøver å finne ut hva som kan passe den norske gane, for de fleste oppskriftene jeg finner på nett er amerikanske og blir veldig søte.
Så langt har jeg følgende cookies planlagt:
havre (vanlig, med rosiner, tranebær og/eller sjokolade, kan gjøres glutenfri)
chocolate chip (med eller uten peanøtter)
triple chocolate (hvit, lys og mørk sjokolade, med eller uten kakao)
Smarties
Peanut Butter
Red Velvet (med eller uten hvit sjokolade)
Red Velvet cheesecake
Rocky Road
Hva liker du? Liker du at cookiene er helt flate, eller liker du at de er litt mer i form av en ball?
Flate, men ganske tjukke (0,5-1 cm) og litt seige men ikke mushy.
Store, men ikke et helt måltid.
Jordbær eller bringebær med ostekrem.
Mocca med krem
Mørk sjokolade
Jeg liker aller best de som er laget med peanøttsmør, men jeg verken lager eller kjøper det lenger. Begge ungene (store tenåringer) er glade i de med små sjokoladebiter, og vi kjøper sånne på kafé med jevne mellomrom.
Cookies er best når de er litt seige. De må i hvert fall ikke bli helt tørre.
For meg så er cookies med hvite sjokoladeperler fra Hershey det aller, aller beste! Jeg har noe havre i de. Mye sukker må til for å få de seige. Blander brunt og hvitt. Helt uten nøtter. For meg har nøtter ingenting i bakst å gjøre. Eldste foretrekker samme cookies, men med brun sjokolade. De må ikke bli for flate. Jeg foretrekker lyse cookies og ikke sjokolade/kakao i deigen.
Jeg synes det er godt med litt seige cookies. Gjerne sjokoladebiter, en blanding av hvit og mørkere kokesjokolade er godt. Nøtter kan også være godt i. :nam: Brunt sukker gir en god, karamellaktig smak.
Jeg liker egentlig ikke hvit sjokolade, men få ting er bedre enn white chocolate macademia nut cookies. Som skal være sprø i kantene, seige i midten og med bittelitt salt på.
Flate, men litt tykke og gjerne litt seige. og uten nøtter og peanøtter, for meg
For min datter, glutenfri (eller, lav fodmap, men unntatt for dem som har irritabel tarm er glutenfritt lettere å forklare)
Av de du listet opp, trippel sjokolade tenker jeg. Sjokolade er aldri feil for meg :)
Havre, sjokolade, noko litt salt høyres godt ut. Gjerne ikkje alt for søtt. Eg har vore på kafeen din eit par gongar, men har ete saltmat (veldig godt). Dottera mi åt cookie eine gongen. Ho syntes den var veldig god, men så søt at ho ikkje orka å ete heile.
Flate, seige, passe store, ikke for søte, gjerne med en kombinasjon av noe som er søtt og salt. Sjokolade er alltid godt, men å mikse mørk, melke- og hvit er perler for svin for meg. Alt blander seg i en smørje. Hvis det skal være sjokolade, så gjerne litt størrelse på bitene. Angående nøtter, så foretrekker jeg mandler og pistasj. Gjerne ristede nøtter, og så bør de være salte. Eller havsalt på toppen.
Så komboen av søtt, salt og seigt er min fasit. Og med biter så store at man kjenner dem.
Jeg har fått noen firkantete greier i Trøndelag flere ganger som er helt sinnsykt godt, en slags mellomting mellom kake og cookie. Seig, litt karamellisert og virker å være havregrynbasert?
Jeg liker dem store og flate, litt seige inni og crispy utenpå. En eller annen variant med sjokoladebiter vil nok være min favoritt. Av de du har beskrevet er det kun de to første (og da den første bare med sjokoladebiter) jeg ville spist, hvis de andre var eneste tilbud hadde jeg heller kjøpt noe annet eller latt være.
Skriver under på flate, runde, seige i midten og crispy utenpå. Min cookieleverandør lager plaine (uten havregryn) cookies med litt havsalt. Veldig gode.
Lagde mye cookies før, og en versjon med kaffe var veldig gode. Har ikke oppskrift lenger, dessverre.
Foretrekker klart kvalitetscookies med brunt sukker, meierismør osv. Bedre med en skikkelig god en som er «verdt det». Kan gjerne også være en rull med deig (fersk eller frossen) som jeg kan steke selv. Eller en pose med frosne «polletter» som jeg bare kan legge på brett og steke. Men rene råvarer er klart en faktor, ikke masse e-stoffer.
Signerer på glutenfri. Ville gjerne hatt et alternativ til gjester eller som vi kan kjøpe inn på jobb. Merkes gjerne med «lav fodmap» for den saks skyld, siden det nevnes over.
For tilsetning i cookies, mørk og melk sjokolade, tranebær. Hvit sjokolade er ikke min greie.
Jeg blir alltid litt lei meg om ookiene inneholder nøtter for da kan jeg ikke spise dem.
Jeg liker havrecookies med sjokolade, de fra Starbucks er gode.
Hjemmelagede "vanlige" skal være flate og seige og med melkesjokolde.
Jeg vil tro at jeg også liker kjeks med penøttsmør. Eller kjekse, som de sier her. :knegg:
Jeg blir lei meg av at "alt godt" skal inneholde peanøtter, for jeg tåler ikke det. Eller hasselnøtter. Så jeg unngår alle nøtter rett og slett. Mange coocies og brownies og sånne gode ting som derved utgår.
Cookies er noe jeg har blitt litt kresen på. Jeg har to favoritter, og den ene har jeg ikke funnet på ti-tolv år tror jeg. Den var stor, litt seig og med macadamienøtter og hvit sjokolade. Akkurat passe søt. Den andre er den skogsbærcookiesen fra Cafebakeriet. Jeg synes alle andre fra dem er for søte og de blir ikke kjøpt av meg.
Jeg burde egentlig prøve noen cookies fra lokale bakere innimellom tenker jeg. :jupp:
Helt enig. :nemlig: Og det samme gjelder boller og annen bakst. Med tanke på hvor mange rosinboller vi får når vi bruker Too good to go fra bakerier er det tydelig at de fleste er enige med oss, og jeg stusser litt over hvorfor bakeriene fortsetter å bake så mange rosinboller når de sjelden får solgt alle? :undrer:
Jeg gjetter de lager mange fordi de selger mange, og at grunnen til at det alltid er noen til overs, er at de «overbooker» for å være helt sikre på at de aldri går tomme, siden rosinboller er en standardvare som veldig mange kjøper.
Ja, det kan selvsagt godt være grunnen og mer sannsynlig enn mitt forslag. :knegg:
Men for oss fem som alle hater rosinboller er det litt irriterende å få dette (og grunnen til at vi ikke bruker Too good to go hos bakerier lenger).
Jeg synes rosiner i boller er kjempegodt. Særlig med smør på.
Men hvis man tror man har kjøpt en bolle med sjokolade og oppdager at det er rosiner og ikke har muligheter til å kjøpe en ny, er det en svart dag. :selvopplevd:
Selv foretrekker jeg biter av nøtter og sjokolade i lyse cookies, men på jobb lager og selger vi noen veldig lyse med biter av hvit sjokolade, tranebær og pistasjenøtter. Fargene gjør at de ser veldig lekre ut, og selv om jeg er motstander av tørket frukt i mat/godis, så må jeg tilså at disse er veldig gode. Kan sende oppskrift om du er interessert.
Marks&Spencer har noen helt insane gode cookies med kokos, ananas og hvit sjokolade som jeg har tenkt å prøve å lage. Tror de hadde vært gode med macadamianøtter i stedet for hvit sjokolade også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.