Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overnatting for fem i Oslo en natt denne uken?

#1

Malama sa for siden:

Hva anbefaler dere av søke-verktøy eller direkte tips dersom en familie på fem skulle hatt en overnatting i Oslo (tenker Oslo da det er tenkt togtur, ikke med bil, med biltur hadde jeg fort tenkt "innen et par timer fra Oslo" )

Ungene er jo 7-14 år gamle og det hadde vært koseligste om vi ikke skulle fordele oss på 2 hotellrom egentlig. Men kort frist ja, tenker dra denne uken. Litt spontan ferieplanlegging. Men min planlegging i forkant går på telt på campingplasser, nå er visst planen litt annerledes.


#2

Musemus sa for siden:

Flere av Scandic-hotellene har familierom, søk direkte inne på siden deres.


#3

liefje sa for siden:

Jeg synes det letteste er å søke på Booking.com. Der kan man legge inn alskens søkekriterier.

Hvis det er noe ledig, anbefaler jeg Frogner House. De har flere ulike, mange av dem med familieleiligheter. Alltid et lite kjøkken som er greit for frokost etc.


#4

Timar sa for siden:

airbnb er jo et greit alternativ hvis du ser etter leilighet.
booking.no har også en del leiligheter.
ellers ville jeg bare sjekket hotellkjedene. Er det noe spesielt sted dere ønsker å bo?

Ellers ville jeg nok lagt inn to netter når jeg først dro på Oslo-ferie, så får dere litt mer ro! :)


#5

apan sa for siden:

Vi overnattet på familierom på Quality Hotel Hasle Linie tidligere i år. Det er et ganske nytt hotell som den gangen hadde gode priser da beliggenheten ikke er i sentrum. Det er likevel sentralt om banen til byen er ok for dere. Det var svært romslig rom med to bad, sittegruppe etc.


#6

apan sa for siden:

Men tipper mye er fullt denne uka, ville nok vurdert å ringe litt.


#7

Timar sa for siden:

Jeg ville startet med hotels.com og booking.com for å finne ut hvor det er ledige rom, og deretter booket direkte på nettsidene til hotellet for å få best pris.


#8

IzziCreo sa for siden:

Thon Hotel Oslo Panorama har familierom. Ligger i sentrum og kort fra Oslo S.


#9

Chablis sa for siden:

Thon hotel Slottsparken liker vi oss , store rom.


#10

Isolde sa for siden:

Bogstad camping? Om dere klarer dere med 4 senger og sofa blir det billig.


#11

Malama sa for siden:

Om vi går for Bogstad kan vi trolig gå for "teltplass med strøm" også. Vi har jo bilen pakket for campingtur og det er et alternativ, ja. Det er ledig/tilgjengelig for booking også. Da utgår togturen da, rett nok


#12

millact sa for siden:

Bruker booking.com


#13

Malama sa for siden:

Vi landet på scandic byporten. Ekstremt sentralt siden vi reiser med tog. Fant et rom det skal være plass til oss alle. Torsdag til lørdag.
Så da er der bare å fylle opp dagene med kjekke aktiviteter for unger på 7, 12 og snart 15. Eldste vet vi at faren skal ta med på outland, han skal få spille pokemon i Vigelandsparken, hva annet vi skal finne på et uvisst. Minstemor har et ønske om å se slottet, så det skal vi. Det skal nok være noe shopping. Men hva vi skal gjøre, hvor vi skal spise (lett tilrettelagt for kresne unger og lav fodmap jenta som spiser "relativt gluten og laktosefritt uten hvitløk" i alle fall.)
Teknisk museum, var det svigerfar sa ? Noen sa taket på operaen, hva gjør vi der? (spise is?) mannen skal få finne seg en diskgolf-butikk og kjøpe bursdagsgaven sin, hva annet vil vi gjøre, tro?


#14

Timar sa for siden:

Dere vil gå tur på Operataket og gå videre ut på Sørenga og bade (eller spise is i dårligere vær) ytterst på Sørenga. Dere kan også bade inne i Operavika og loffe mellom kanaler og kafeer i Bispevika.

Middag spiser dere på Oslo street food i Torggata. Der kan alle bestille sin favoritt. Og så må dere jo gå opp Karl Johan til slottet hvis dere ikke har gjort det før. Oslo City et ikke spesielt fantastisk, men det kan jo være kjekt for ungene å vite at de har vært der. :)

Og bare sulle rundt og oppleve sommerbyen?


#15

gnuri sa for siden:

Scandic byporten er supersentralt- tror dere blir fornøyde!


#16

Pelle sa for siden:

Akershus festning og se på de kongelige sarkofagene? Kjøre trikk og t-bane? Gøy å drikke brus på Summit 22, øverst på Radisson hotellet på Holbergs plass. Tror det åpner kl 16. Pincho nation er også gøy sted å spise, der man bestiller småretter via app, circusinteriør og popkorn til forrett.


#17

Lille meg sa for siden:

Jeg syns Aker Brygge er et bedre sted å spille Pokémon GO på. Vigelandsparken er fint, den, og tryggere om man har små unger som kan falle i vannet, men for en som snart er 15, så vil jeg tro at Aker Brygge fungere bedre. Der er det også butikker (man kan søke ly i om det er dårlig vær - eller alt for godt vær) og plasser å sette seg ned og spise hvis man blir sliten.


#18

Blondie sa for siden:

Oslo Street food er gode på allergier også, vi har en miks og alle fikk god og trygg mat. (Samme med Jaipur, hvis dere ender på indisk mat).


#19

Malama sa for siden:

Takk for tips. Gjerne det. Tenkte bare det var greit å ha vært der også. Og at søstrene på 7 og 12 kunne ha glede av det også. Men Aker brygge er notert


#20

Malama sa for siden:

Godt å vite. Neppe aktuelt med indisk, her har vi unger som synes MC Donalds er eksotisk 😀



#22

Malama sa for siden:

Og vi skal ha med badetøy altså. Ok.


#23

Kaprifol sa for siden:

Dere kan bade både på Sørenga og på Tjuvholmen utenfor Aker brygge. Operastranda er mest barnevennlig.


#24

millact sa for siden:

Døgnvill på Tjuvholmen, book bord. Is på Aker Brygge. Slottet og slottsparken. Shopping på Karl Johan for alle.


#25

Fersken sa for siden:

Når vår jente var 12 år var høydepunktet å kjøpe "parfyme" på Victoria's Secret som ligger i Oslo City. Luktproduktene og tilbehør tar definitivt mest plass i butikken, så ingen fare for at det blir kleint å gå inne for verken store eller små.


#26

Malama sa for siden:

Det er helt gull med alle tips, vi får se hva vi rekker, men dette tror jeg kan bli en kjekk ferie.

Tog har de aldri tatt. Hotell med hotellfrokost.

Fine greier.


#27

Malama sa for siden:

Har en 7 åring på slep som nok både har glede av lekeburikker, men aller mest alt storesøster liker. Lipgloss er meget populært. (mor vil det skal være mer gloss enn farge) og "parfyme" er sikkert stas, 12 åringen elsker jo rituals.

Suger til meg tips jeg


#28

Nada sa for siden:

Vil bare kommentere at denne er nedlagt, så dere ikke får bomtur.
Støtter forslaget om å spise på Oslo street food, stas å velge blant så mye forskjellig. En tur innom Deichman i Bjørvika er obligatorisk for min straks fjortenåring når vi er i byen. Og så klart Outland og Neo Tokyo.


#29

Bayone sa for siden:

Hotellfrokosten er på Egon og bruker å være veldig populær for unger. Vi har bodd på Byporten flere ganger, supersentralt og veldig ok hotell.


#30

apan sa for siden:

Normal på Oslo City eller i Grensen for mellomste. Olivia har pasta og pizza, har glutenfritt. Baker Hansen har også glutenfritt. Og Joe and the juice er min jentes favoritt, dersom menyen totalt sett funker m dietten. Deichman ja. Operataket, Sørenga. Hotellet er veldig praktisk og sentralt. Fine rom. Eneste jeg hadde å innvende der er at frokosten i alle fall før ble servert på Egon. Var buffet likevel, men noe dårligere utvalg. Ville sjekket i resepsjonen at de har gf brød etc om det er det jenta di spiser, og kanskje litt utover minimum som er en tørr skive.

Jeg hadde ikke giddet dra med hele gjengen helt opp til Teknisk Museum på så kort opphold.


#31

Fersken sa for siden:

Ah, det var synd. Var senest innom i mars for å kjøpe body mist til tenåringen, så da har den blitt lagt ned i løpet av det siste halve året.


#32

apan sa for siden:

Pincho Nation tror jeg barna vil like.


#33

Malama sa for siden:

Scandic skriver jo at det alltid skal være glutenfritt å finne til frokost så det satser vi på. Noe mindre enn. Vanlig kan de nok fint takle, tross alt har ungene våre aldri spist hotellfrokost før så de vet ikke helt hva de skal forvente.

Oslo Street food tittet jeg på menyen og ble helt svimmel. Det meste av det for "skummelt" for mine unger tror jeg. Også står det jo "gluten" angitt på nesten alt.

I tillegg er vi et par uten nøtter og peanøtter, men alt i alt blir det nok bra uansett. (kombiner med en mann som 1)tåler alt, 2)spiser ca alt og 3)derved får grå hår av en familie som skal ha "uten løk og uten dressing" og sånn styr på den bestillings-skjermen på McD. ;) men det blir sikkert så bra så, skal se nærmere på den der street food menyen


#34

Lille meg sa for siden:

Normal i Grensen er for tiden stengt. Normal finnes tydeligvis "overalt" (Torggata, Gunerius, Karl Johan, Byporten, Oslo City for å nevne noen steder), så her er det mange muligheter.


#35

Blondie sa for siden:

Det er masse glutenfritt på Oslo Street Food, som sagt, men du må nok innom bodene.

Scandic Byporten hadde ikke godt utvalg av gluten- og laktosefritt for fem år siden, men det kan jo ha forandret seg.


#36

Charlie sa for siden:

Siden dere bor slik til - omvisning på Operaen likte vi i den alderen. Dere får omvisning «bakom» i ulike verksteder (og for noen verksteder!) får sikkert komme på Hovedscenen osv. Kjøper billetter på Operaen.no

Det er noe «litt annet» som kan være hyggelig å gjøre på en familietur.

Ellers synes mange det er fint å kjøre litt trikk, og Nesodden-båten osv kan også være et alternativ og en rimelig båttur.

Dere skal kanskje til Oslo nå i juli, ellers begynner Freialand omvisningene på Freia sjokoladebutikk litt ut i august.


#37

Elise sa for siden:

Vi var på omvisning på slottet da jentene mine var små, det anbefales definitivt ikke. Det var to timer vi aldri får igjen. Bare sånn i tilfelle du vurderte det.


#38

Malama sa for siden:

Freia hadde vært mer vår stil enn slottet for omvisning, men det er nå denne uken så det er i juli ja.

Vi får håpe vi får tak i en kurant frokost for jenta likevel, ellers blir det vel litt kjipt.

Er normal i Oslo mye større/bedre enn andre steder? For det hsr vi jo hjemme. Og hos svigermor.


#39

apan sa for siden:

Nei, det var 5 år siden jeg var der også og jeg opplevde den gangen at de hadde et dårligere utvalg enn hva Scandic generelt profilerer at de har, så det er derfor jeg nevner det. Men de kan ha tatt seg opp. Jeg klagde i etterkant den gangen.

Dere får jo til en kurant frokost. Om brødet på hotellet er veldig kjipt, kan dere gå på Baker Hansen og kjøpe med et rundstykke. De har kjempegodt utvalg (dog usikker på om det er noe annet i den baksten som hun ikke spiser).

Neida, tror Normal er helt lik andre steder :knegg: . Det er bare det største som har skjedd for aldersgruppa her de siste årene (kan det virke som).


#40

apan sa for siden:

Jeg støtter faktisk å droppe Oslo Street Food med en familie med noen allergier og varierende preferanser og ikke så eksotiske ønsker. Tror det fort blir stressende. Har ikke falt meg inn å ta med hele min familie dit heller (men har vært der med jenta med cøliaki). Ville heller gått et sted der man sitter samlet og bestiller fra samme meny, det er lettere med fem i familien hvorav barna ikke er altfor store.


#41

-ea- sa for siden:

Enig med apan om Oslo Street Food. Vært der flere ganger, har enda ikke fattet hva som er så stas med plassen.

Apropos Slottet, hvis det er fint vær så kjøp med baguetter eller annen "handmat" og ta lunsjpause i parken bak slottet.
Eller gjør noe lignende i Frognerparken.


#42

apan sa for siden:

Jeg liker meg der, men type ute med venninner for å spise mat og drikke øl, eventuelt da alene med lillesøster som synes sånt er stas. Men da på dagtid. Det er veldig dårlig akustikk inne der. Blir svett bare ved tanken på å koordinere de fem i familien vår der inne, og jeg er i utgangspunktet relativt fleksibel på hva vi driver med.


#43

Charlie sa for siden:

Cøliakiforeningen har en restaurantliste på nett, men det vet du kanskje. Olivias i Østbanehallen står der som flere har vært inne på, Olivias er hyggelig og sikkert en fin go-to om dere skal ha mat i nærheten.

Ellers kan kanskje Mucho Mas på Grünerløkka være noe, det er meksikansk og de profilerer seg med bl.a. glutenfritt.

www.muchomas.no/#Meny


#44

Malama sa for siden:

Hun trenger jo ikke 100% glutenfritt for cøliaki har hun ikke. Men det er litt vanskelig å vite hvor grensen for toleransen hennes går enda, så vi er restriktive på en sånn tur og tester heller mer hjemme.

Håndmat - lunsj i en park hørtes helt trivelig ut. Burde jeg ha med pikniknteppe eller er det bord?

Tenker ikke ha med allverdens av baggasje. Både fordi vi reiser inn med toget men ikke minst det å dra på det rundt i byen


#45

Musemus sa for siden:

Vi fikk veldig god frokostservice på Scandic Byporten da vi sov der. Jeg etterspurte laktosefri yoghurt, og da fiksa hun i restauranten det til morgenen etter.


#46

Malama sa for siden:

Tenker vi snakker med dem når vi sjekker inn, om akkurat dette


#47

liefje sa for siden:

Det er noen få bord i Frognerparken. Og masse benker.


#48

apan sa for siden:

Det er lurt.


#49

-ea- sa for siden:

Frognerparken er også fin å se på kveldstid. To år siden jeg og tenåring var der, men vi gikk i parken i ni-tida en lørdagskveld og det var en del store fest-gjenger der som politiet var og jaget vekk. Vet ikke hvordan det er nå, det kan kanskje Oslo-folka her si noe om?


#50

liefje sa for siden:

For to år siden var det korona. Da var Frognerparken - og enda mer St. Hans haugen - partysteder. Det er veldig lite sånt nå. Bor rett ved.


#51

Malama sa for siden:

Tror vi skal få det kjempekjekt, takk for alle gode tips.

Det jeg egentlig savner er å ha en god løsning på "kjøpe med oss boller og noe drikke" med tanke på denne jenta som ikke spiser hvetemel. Der har jeg greie nok løsninger hjemmefra, da ordner jeg baguetter til oss alle, og chiabata fra schar til henne. Men sånn på farten. Har jeg ikke blitt helt klok enda. Finne bakeri som selger glutenfritt selvsagt, men får vel heller på vanlige butikker gå få frukt (heldigvis reagerer hun ikke på Fruktoseoverskudd)


#52

Pelle sa for siden:

Baker Hansen selger ihvertfall glutenfritt.


#53

apan sa for siden:

Baker Hansen er løsningen på dette.


#54

ingling sa for siden:

Baker Hansen er din venn, ja. De smører på det en vil ha dersom ferdigsmurt ikke frister, og jeg tror nok det meste de har av gf er ganske lav fodmap, ville sjekket mtp laktose på boller og sånt kanskje. De har rundstykker, brød, boller, muffins og cookies på de fleste filialene. Ellers pleier jeg alltid å ha med en pakke knekkebrød e.l. på hotell til frokost, men jeg mener at Scandic pleier å ha Sigdal sine hvis hun liker dem. Joe and the juice lager også sandwich som er innafor og har laktosefritt/melkefritt etc. å drikke. I det hele tatt er det ikke så vanskelig i Oslo sentrum å finne lav fodmap-mat. :jupp: Det er ikke Baker Hansen ved hotellet, men du skal ikke langt opp i byen før det er flere.

Tenker også at Mathallen kan bli litt overveldende mtp allergier og hvis ungene ikke er av de mest eventyrlystne, ville nok safet med Olivia og sånne steder. Løk og hvitløk kan være vanskelig da, men vet ikke hvor streng fase hun er i på det. De fleste litt gode burgerstedene tilpasser også lett hvis sånn mat er interessant, Døgnvill f.eks.


#55

Malama sa for siden:

Litt løk virker å gå bra, men hvitløk reagerer hun desverre mer på. Men vi skal vel få til middag på et vis uansett. Burger er meget mulig aktuelt. Evt pizza om det lar seg greit gjøre.

Baker Hansen er notert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.