Mams sa
for 17år siden:
Jeg skal lage is hjemmelagd vaniljeis (eventuelt vaniljeis med jordbær i)
Jeg ble anbefalt av en kokk på jobben å bruke vaniljestang av typen Bourbon, så det er handlet inn.
Men skal jeg bruke hele?
Det blir laget av 7 dl væske (2,5 dl H-melk og 4,5 dl fløte)
Dette skal bli barnedessert (og for meg) imorgen, i tillegg til riskrem med jordbær saus.
Sausen blir da både til riskrem og isen.
Fluke sa
for 17år siden:
Skal du ikke bare skrape ut frøene som er i midten da? I så fall skal frøene fra en hel stang brukes. :nikker: Det har iallfall jeg brukt.
allium sa
for 17år siden:
Jeg har bare brukt vaniljestang i karamellpudding.
Da deler jeg stangen på langs, og skraper ut frøene, men jeg koker både stang og frø i melk/fløte-blandingen. Stangen siles ut etterpå.
Nenne sa
for 17år siden:
Det allium beskriver er vel den vanligste metoden ved bruk av vaniljestang ja.
Mams sa
for 17år siden:
Så da kan jeg bare skrape ut frøene fra hele stangen og ta i melk/fløtebladingen da.
Kommer ikke til å koke opp noe (litt lat).
Så får jeg heller putte stangrestene inn i røret igjen og bruke til en senere anledning.
(det vil si at jeg kaster den til sommeren en gang..)
Tammen sa
for 17år siden:
Ta hele du, og bruk både frø og stang. :nam: