Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En hel vaniljestang i isen?

#1

Mams sa for siden:

Jeg skal lage is hjemmelagd vaniljeis (eventuelt vaniljeis med jordbær i)

Jeg ble anbefalt av en kokk på jobben å bruke vaniljestang av typen Bourbon, så det er handlet inn.
Men skal jeg bruke hele?

Det blir laget av 7 dl væske (2,5 dl H-melk og 4,5 dl fløte)

Dette skal bli barnedessert (og for meg) imorgen, i tillegg til riskrem med jordbær saus.
Sausen blir da både til riskrem og isen.


#2

Fluke sa for siden:

Skal du ikke bare skrape ut frøene som er i midten da? I så fall skal frøene fra en hel stang brukes. :nikker: Det har iallfall jeg brukt.


#3

allium sa for siden:

Jeg har bare brukt vaniljestang i karamellpudding.

Da deler jeg stangen på langs, og skraper ut frøene, men jeg koker både stang og frø i melk/fløte-blandingen. Stangen siles ut etterpå.


#4

Nenne sa for siden:

Det allium beskriver er vel den vanligste metoden ved bruk av vaniljestang ja.


#5

Mams sa for siden:

Så da kan jeg bare skrape ut frøene fra hele stangen og ta i melk/fløtebladingen da.
Kommer ikke til å koke opp noe (litt lat).
Så får jeg heller putte stangrestene inn i røret igjen og bruke til en senere anledning.
(det vil si at jeg kaster den til sommeren en gang..)


#6

Tammen sa for siden:

Ta hele du, og bruk både frø og stang. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.