Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sted i Europa med både (stor)by og strand?

#1

Nera sa for siden:

Ungene har visst veldig lyst til å reise til sol og varme, men de vil ikke til et typisk badested. Nå har begge blitt enige om at et sted hvor vi har både by og strand innenfor rimelig grei avstand er drømmen, men hvor reiser vi?

Jeg kommer egentlig bare på Barcelona som fyller det kravet, men det er sikkert bare min noe snevre hjerne som taler. Kravet er nok at det skal være innen rimelig flyavstand, altså ikke mer enn ca 4-5 timer maks fra hovedstaden, og levelig i sommerferietiden.

Noen innspill (til en mor som ikke er så glad i sol og bading, og som ikke liker å slappe av i lang tid). :sparke:


#2

Lavender sa for siden:

Malaga, Palma, San Sebastian, Nice og Roma med blå flagg strender en time sør for, i Anzio.

Ikke stort over 20 grader og uten skogbranner, Biscayabukten.


#3

oslo78 sa for siden:

Alicante. Men byen er ikke så veldig stor.


#4

Fersken sa for siden:

Valencia er både stor by og har fine strender.


#5

Niobe sa for siden:

Palma.


#6

Inagh sa for siden:

Sitges er en veldig hyggelig by, og barexen svipptur unna Barcelona.

Det er også mange flotte badebyer langs kysten av Belgia.


#7

Fintdethei! sa for siden:

San Sebastián som nevnt over, høres ut som et glimrende valg når det gjelder sommerferie, og man helst ikke vil treffe på de 40 gradene. (Aldri vært der selv, men hørt det er veldig fint der. I tillegg har man nærhet til store byer som f.eks Bilbao).


#8

My sa for siden:

Anbefaler Nice. Eller Antibes litt vest for, med fine strender, hyggelig gamleby og hyppige togforbindelser til både Nice og Cannes.



#10

Anne C sa for siden:

Jeg tenkte også på de områdene.


#11

Bean sa for siden:

Det er mange byer som fyller de kriteriene. Foruten de som er nevnt før så har du Athen, Lisboa, Porto, Marseille, Napoli, Genova, Split, Bilbao ++


#12

Nera sa for siden:

Takk for alle ideer. Selv er jeg skeptisk, og vil gjerne ha et sted hvor det ikke blir 40 grader, og har en soft spot for Bilbao og San Sebastian. Jeg har selv vært i Nice og Marseille i august, men det var før tusenårsskiftet, og jeg tipper det var kaldere da. (?) Vi har tidligere fundert på Algarvekysten, men jeg er usikker på om bykravet oppfylles da.


#13

Bean sa for siden:

Vi var i Portugal i første halvdel av juli i år. Fløy til Porto, men besøkte også Lisboa i løpet av oppholdet. Temp. 22-28deg ved kysten på dagen og kjøligere på kvelden. Fine strender nært storbyene, men litt kaldt i vannet.


#14

millact sa for siden:

Snakket med en kollega i København i dag. Hun og familien hadde vært i Barcelona i sommer og hatt det hett.

Når tenker dere å dra? Drar dere rundt skoleslutt i juni er ikke Nice så ille.


#15

Nera sa for siden:

Det er jo vanskelig å planlegge tidspunkt allerede nå, men utgangspunktet er forhåpentligvis i slutten av juni/begynnelsen av juli. Jeg har selv vært i flere av de nevnte byene, og Nice var veldig fin, men hadde rullesteinsstrender. Jeg mistenker at det er ekstremt dyrt der?


#16

apan sa for siden:

Jeg ville gått for Malaga om strendene er ok. Har akkurat vært i området selv og tok tog til Malaga en dag. Lett å ta tog ut av byen om dere vil oppsøke andre byer eller steder en dag. Jeg synes selv sørFrankrike er ekstremt snobbete og steindyrt. Selv om prisene også har gått opp i Spania, synes vi det var helt til å leve med i år og det er flott dagligvarebutikker og rimeligere å spise ute enn i Norge.


#17

Pelle sa for siden:

Innlandet i Europa er jo også bra og varmt, inkl i vannet. Området rundt Salzburg, nord i Italia, Gardasjøen, Slovakia, Ungarn osv. Jeg har venner på ferie i alle områdene ig det ser dupert ut og har selv hatt to uker i Salzburg for ørten år siden. Dessverre vil ikke min familie på badeferie til disse områdene, men det vil jeg.


#18

olena sa for siden:

Slår et slag for Sopot i Polen, da har man Gdansk en halvtimes tid unna. Bo i Gdansk og ta uber til Sopot. Nydelig sted og passe varmt.


#19

Hondacrv sa for siden:

Eg kom heim frå Palma i går, og forrige veke låg temperaturen mellom 26 og 32 grader.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.