Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lottogevinster eller lignende

#1

Skilpadda sa for siden:

Opp gjennom årene har vi hatt flere tråder der folk har snakket om hva de ville gjort med en eventuell lottogevinst (eller arv) av noe størrelse. Men vi er jo blitt eldre, mange er i en litt annen livssituasjon enn før, og jeg er nysgjerrig: Har du tanker eller drømmer (eller planer :knegg: ) for hva du ville gjøre hvis du litt uventet fikk f.eks. 10 000 kroner, 100 000 kroner, 1 million eller mer?

Jeg merker at jeg selv tenker mer eller mindre at 10k kan jeg godt bare bruke opp, men hvis det er større summer, blir det annerledes. Hvis det skulle være snakk om flere millioner, ville det være nok til å oppgradere til dyrere leilighet, for eksempel, mens et par hundre tusen ikke ville monnet så mye i den sammenhengen, så da kunne det like gjerne gå til ferie. :humre: Eller pensjonssparing. Eller mest sannsynlig en kombinasjon.

Går du rundt og ønsker deg noe som du ikke tar deg råd til, men ville gjort hvis du plutselig fikk ekstra penger?


#2

jolie sa for siden:

Ja, jeg skulle veldig gjerne kjøpt et eget sted å bo, og sikret barna litt økonomisk frihet i framtida (fx egenkapital).


#3

Retz sa for siden:

Tar gjerne imot en million, takk. Hadde vært fint å fått betalt gjelda så jeg endelig kan pensjonere meg. Ved nærmere ettertanke plusser jeg på 2-300.000 til ny bil.


#4

frukt sa for siden:

Inntil 100 000 kr ville jeg nok brukt litt på noe jeg trenger/har lyst på, og satt mesteparten på bufferkonto. Hadde det vært snakk om flere millioner ville jeg kjøpt hus, og en billig bil, og spart/investert resten. Snakker vi 100 millioner eller mer hadde jeg starte en bedrift av typen sosialt entreprenørskap, kjøpt hus og bil, og investert.
Jeg hadde garantert hatt problemer med å ikke kjøpe alt mulig rart jeg plutselig får lyst på, så jeg burde kanskje ha hyret en regnskapsfører til å holde meg litt i tømmene. :knegg:


#5

Elise sa for siden:

Jeg fikk nylig en "litt stor" pengesum, og klarte ikke å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre, så de står bare på bufferkontoen.

Det jeg egentlig kunne hatt lyst til, men som jeg ikke tar meg råd til, og neppe ville gjort uansett er:
-laserbehandling mot hår på beina
-personlig trener jevnlig og over lang tid
-hjelp med kostholdet (en motivator er kanskje det jeg trenger)

Jeg kunne jo bare brukt pengegaven min på dette, men jeg synes det er såpass ufornuftig og dyrt at jeg tenker at jeg heller bør legge pengene inn i ny bil eller betale ned på huslånet.

Eller kanskje jeg hadde hatt samvittighet til å bruke pengene på noe sånt hvis det var så mye at det likevel var nok til en ny bil i tillegg. :gruble: En million eller to? Vant 50 kr på lotto i helgen, så jeg lever i troa. :knegg: Egentlig tror jeg at vi er så fornuftige at det hadde blitt satt av til tilskudd til bolig til ungene, betale eget lån og bare sånne litt kjedelige ting, vi har jo egentlig alt vil trenger.


#6

Blå sa for siden:

Gøy

10 000 ville nok gått inn i det vanlige forbruket
100 000 ville gitt 20 000 til hver av jentene, satt en sum inn i fondssparing og resten inn på kontoen der vi sparer til en stor ferie neste år
1 mill. Igjen ville jeg gitt en sum til hver av jentene. 500 000 inn på lånet og så sett på det neste oppussingsprosjektet vi har på planen


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg kan jo nevne et par ting selv som er litt billigere enn «flere millioner til ny leilighet»-nivå, for det er egentlig der jeg er mest nysgjerrig på hva folk drømmer om eller ønsker seg. :) Jeg kunne tenke meg et par solbriller med styrke, men de blir veldig dyre når man er så nærsynt som jeg er, så det har jeg foreløbig ikke tatt meg råd til. Og så kunne jeg tenke meg en ny, ordentlig fin sofa. Og et vinskap. Og så har jeg liggende en pose med smykker jeg har arvet etter farmoren min, men som trenger fiksing eller tilpassing før jeg kan bruke dem; der er nok problemet mest at jeg ikke somler meg til å gjøre det, for dyrt blir det neppe, men kanskje en lottogevinst ville hjelpe meg til å få ut fingeren. :knegg:

Og så er det selvsagt flere ferier jeg går og drømmer om.


#8

venla sa for siden:

Jeg arvet penger etter faren min i fjor og har gjort denne øvelsen.

Løste det med å betale ned på lån, øke sparing til ungene og kjøpe campingvogn med spikertelt. Slo til med chartertur på meg og ungene i sommer. Ikke så spenstig kanskje, men er glad i økonomisk trygghet.

Alt under 10K havner på buffer- eller reisekonto.

Ønsker meg både ny sofa og bil, men synes det er unødvendig å bytte ut når jeg har fungerende bil og sofa fra før.


#9

-ea- sa for siden:

En million eller mer hadde gått rett på pensjonskonto, eller kanskje til å betale ned på boliglånet. Et par-tre hundre tusen hadde blitt satt av til ny(ere) bil om et år eller tre.
Hundre tusen hadde gått rett på sparing.

Hvis jeg vinner så mange millioner at det gjør meg gjeldfri og gir meg en god pensjon, så kan jeg dele med barn og barnebarn.
Drømmer ikke om ferier eller reiser, bare om bekymringsfrie hverdager.


#10

Candy Darling sa for siden:

Hvis vi er på litt mindre ting enn hus og hytte, hadde jeg kjøpt et nytt vinskap. Og masse vin som jeg kan drikke om 1-5-10 år.

Ellers parafraserer jeg en-eller-annen fotballstjerne: Jeg vil bruke det meste på mat, vin og reiser - resten bare sløser jeg bort. :knegg:


#11

007 sa for siden:

10 000,- hadde jeg sikkert sløst bort på noe unyttig. Reise, klær, tatovering.
100 000,- hadde nok havnet på konto i påvente av noe fornuftig. Evt en reise med barn/svigerbarn.
En mill. hadde gått inn på lånet.
Snakker vi flere mill hadde jeg betalt ned på lån og delt litt raust med ungene.


#12

Molly sa for siden:

10000 hadde gått inn i det daglige forbruket.
100000 hadde gått til litt til hver av barna, bufferkonto og fond.
1 mill hadde først gitt litt til hver av barna, resten hadde blitt fordelt på barnas fond, mine fond og bufferkontoen.


#13

Isprinsessen sa for siden:

50 000-100 000 hadde gått til ferie med mannen og ny bysykkel til meg eller sykkel til mannen. Over 100 000 ferie og sykkel til meg og mannen og resten på sparing.
Flere millioner hadde gått til nedbetaling av huslånet eller bygge ny hytte. Evt hytteleilighet i byen.


#14

Toffskij sa for siden:

Kan virkelig anbefale solbriller med styrke, Skilp, jeg fikk meg et par før jeg dro på ferie, og de var en fryd å bruke. Men de var jo ikke noe særlig dyre, siden jeg ikke trenger så veldig spesielle glass.


#15

Floksa sa for siden:

10.000kr ville vel gått til ferie.
100.000 til vanlig forbruk (haha, ikke klær og stasj altså, men kraftfôr til kua, dyrlege osv)
Større beløp ville gått til å betale ned gjelde. Om vi vant 30 mill ville det blitt nyt fjøs.
#heltutenvett

50 mill så skulle jeg faen meg bygd ridehus.


#16

Fersken sa for siden:

Alt under 50 000 hadde nok gått rett inn i det vanlige forbruket og ungene hadde fått litt oppgradert garderobe og solbriller med styrke til meg. :knegg:
Om det var snakk om noen hundre tusen, så hadde det blitt satt av til ungenes førerkort, litt fond og annen sparing i tillegg.
Over 1 million så noe til ungenes fond, pensjonssparing og investeringer. Avtalt med samboer hva vi skulle nedbetalt av gjeld av hver vår "del".
Er det snakk om flere millioner så hadde det muligens blitt ny leilighet med tanke på å bo der "for alltid".


#17

Che sa for siden:

Denne tankeøvelsen liker jeg godt.
10 000 føles ut som ingenting. - det har blitt satt på bufferkonto og blitt brukt etter hvert.
100 000 er vel blitt en stilig ferie-eller to

Av de relativt dyre, men kjedelige ting jeg har brukt penger på er å bytte bordkledning på en vegg, bytte noen vinduer og fått noen til å male huset i en ny farge. (Vårt hus forblir den fargen den er fordi vi ikke gidder å male en vegg. - en ny sofa kan jeg og kunne likt.

Har summen vært skikkelig stor, har vi kjøpt leiligheter til ungene kanskje? - eller i alle fall satt penger inn til dem.


#18

Syrinx sa for siden:

Eg fekk 75000 dalande ned i gåve for nokre år sidan.

Kjøpte to morelletre for å ha noko varig etter givaren. Tillot meg også å gå inn på Elkjøp og kjøpe meg akkurat den sportsklokka eg ville ha, utan å tenke på pris. (Eg gjekk faktisk kun for det visuelle, så det var no si historie.)

Tulla sikkert vekk ein del kroner på vin, smågodt og fjas også.

Størsteparten av pengane sette eg på sparekonto. Dei har kome godt med til diverse større utgifter som ikkje har vore heilt kompatible med eit liv på aap. Heldigvis er ikkje kontoen tom enda.


#19

Blå sa for siden:

Jeg har ikke egentlig noen store ting jeg ønsker meg. Utenom oppussingsprosjekter, de er til gjengjeld dyre.

Men, jeg skulle gjerne hatt mer lenger til disposisjon generelt. Særlig til reiser.


#20

Fintdethei! sa for siden:

10.000 hadde jeg satt inn på bufferkontoen, ellers kanskje sløst vekk halvparten av det til noe jeg hadde hatt lyst på.
100.000 fikk jeg nylig som en mindre arv, de pengene gikk rett inn på en sparekonto - usikker på om de skal brukes som innskudd til bil, eller om jeg skal la de stå. Må ha noe lån på bil uansett, og det er alltid godt å ha noe penger i bakhånd.
1.000.000 - ungene hadde fått en skjerv hver, kanskje 100.000 hver (de to som er voksne), og inn på en sparekonto til den yngste. Resten hadde gått i huslån og kanskje en ferie.


#21

Ellisiv sa for siden:

Fasiten for meg, selvopplevd i fjor:

1 million i gave.

En god slump til å kvitte oss med det meste av huslånet.
Ny bil (liten bruktbil)
Sparing til jentene
Pensjonssparing til meg

Vi har vunnet i lotto også, for mange år siden. Vant nok til å bygge ut huset til nesten dobbelt størrelse og kjøpe helt ny bil. Pluss lage bufferkonto det er penger på enda. Ikke feil. :)


#22

007 sa for siden:

Jeg fikk 65 000 kr i gave av mamma for noen år siden. Jeg gav de videre til eldste som skulle kjøpe seg leilighet på akkurat samme tid.

De to andre skal få det samme når de skal kjøpe bolig.


#23

millact sa for siden:

Dette diskuterte jeg med en venninne på lørdag. Drømmer om en Porsche, men hadde jeg vunnet en million hadde jeg nok likevel ikke kjøpt meg bilen, men noe mer fornuftig. Hadde nok tatt med meg barna på en fin reise i alle fall.


#24

Lavender sa for siden:

Hadde isolert gulv og vegger i boligen, og spart penger brukt til oppvarming. Gitt penger til ett av Budbringeren fra helvete sine prosjekter eller spleiser.


#25

Ine sa for siden:

Dere som ønsker solbriller med styrke, har dere prøvd vanlige briller med solbrillefunksjon? Eller blir det like dyrt? Blir jo ikke akkurat det samme heller..


#26

Milfrid sa for siden:

Dette! Og så hadde jeg nok gitt 100 000 i forskudd på arv til hver av ungene om det var et beløp på over en mill.

Samboer kjøper seg inn i huset mitt nå. Det blir nytt vinskap og masse god vin gitt som resultat av det gitt. :hjerter:


#27

him sa for siden:

Brukte 14.000,- på nye briller nå (fikk sms om at de kunne bli hentet i dag) - det var en må-ha-ting, så 10.000, - hadde gått rett i sluket. (Ei venninne av meg sa faktisk: var ikke klar over det fantes så dyre briller :humre: og rødt har jo vært de eneste som har vært for brillestøtte og det blir det nok tyst om nå)

Jeg hadde vært fornuftig og brukt pengene ting som var lurt (og kjedelig). Hadde jeg hatt nok penger tror jeg at jeg hadde sluttet å jobbe i vanlig jobb, og prøvd meg på egen bedrift, studert, jobbet med veldedighet eller lignende.

Av ting ... hmmm ... teater, matopplevelser, konserter etc


#28

veobra sa for siden:

10 000,- ville jeg satt av til reise. Det samme for 100 000,

Jeg kunne gjerne brult en del penger på skyvedører ut til verandaen. Dør der vi nå har vinduer. Sånn at vi kunne åpne mye mer enn vi kan nå med en vanlig dør.

Jeg akulle gjerne pusset opp et bad, det hadde gått nesten en halv million på det. :dåne:


#29

Skilpadda sa for siden:

Selv om det skulle gå an å gjøre med de brillene jeg har, ser jeg ikke for meg at jeg skulle kunne bruke bare sånne briller. :gruble: Og hvis det skal være i tillegg til dem jeg har, så blir det vel minst like dyrt, skulle jeg tro. Tanken min er at til bare «solbrillebruk» kunne jeg kanskje klare meg uten f.eks. progressive glass, så de ville bli litt billigere enn de vanlige. Får stikke innom en optiker og spørre. (Noe av grunnen til at de blir så dyre er at siden jeg er kraftig nærsynt, blir brilleglassene for tykke ytterst til å passe i de fleste innfatninger, derfor kjøper jeg ekstra dyrt spesialglass for å få dem tynne nok. Men solbriller kan jo godt ha veldig kraftig innfatning, og da slipper jeg kanskje den biten.)

Mine kostet over 18. :knegg:

:haha:


#30

liefje sa for siden:

Jeg har sittet og drømt om hva jeg skulle gjort med den 800 millioners gevinsten på Eurojackpot i kveld. Eneste grunnen til at jeg en sjelden gang, type 3-4 ganger i året tipper, er å kunne ha en times tid til SKIKKELIG STORE drømmer. Det ble ingenting denne gangen, heller, og det er vel mer realistisk å drømme om mindre, så here we go:

10.000: Tror jeg hadde sløst dem bort på noe jeg ønsker meg, som jeg ikke trenger og som er for dyrt til bare å kjøpe. Som for eksempel noen nydelige tøyservietter til nesten 400 kroner per stk som jeg så her forleden, en god champis, en ny litt for dyr kjole eller tilsvarende. Rett og slett bare for å unngå at de gikk i det store "hullet".

100.000: Definitivt ferie. Etter denne regnfulle sommeren drømmer jeg om en ekstra ferie i september. Studentsønnen hadde definitivt fått bli med.

1 mill: Hadde nok gått på kontoen for pensjonssparing etter at jeg hadde brukt noe til det jeg skrev om over.


#31

ingling sa for siden:

Aldri vunnet noe, men dessverre arvet. Det har gått til hus, buffer og møbler, hovedsakelig. En større sum nå hadde gått til å pusse opp badet hjemme, og diverse vedlikehold i feriehuset, og evt. sparing hvis det var noe igjen.


#32

Niobe sa for siden:

10.000 kr hadde jeg brukt på å fornye garderoben.

100.000 kr hadde jeg satt på sparekonto, øremerket ferie (minus kanskje 10.000 til å fornye garderoben. :knegg: ).

1 million hadde jeg betalt ned på huslånet med, og brukt fleksibiliteten til å pusse opp badet.


#33

Magica sa for siden:

10 000 hadde jeg sikkert delt mellom meg og barna og kanskje funnet på noe sprell.

100 000 tenker jeg ferietur for hele gjengen.

1 mill… tja. Vi planlegger å bygge garasje så da hadde vel mesteparten gått til det og kanskje litt justering av lån.


#34

zinatara sa for siden:

Jeg vant 5000 en gang, da valgte jeg å kjøpe ny mobil. Så kanskje noe sånt eller en gøy weekendtur for 10000. Dersom det var hundretusener hadde det nok gått til oppgraderinger i huset, type lagt pengene i garasje eller nytt kjøkken. Samme med en miliion, men da ville jeg ønsker å beholde en god buffer på konto.

Hadde det vært mange millioner hadde jeg nok lagt en del i huset, kjøpt en litt bedre bil og en ferietur vi ikke har råd til nå. Men hadde ikke ønsket å endre livsstil og ville ønsket å investere på en trygg måte slik at jeg og familien min i stor grad var sikret langt frem i fremtiden.


#35

Input sa for siden:

Mannen min er i praksis blind uten briller, og det er helt utenkelig at han ikke skal ha solbriller med styrke, så lenge det er økonomisk mulig. Men totalt 45.000,- når han må bytte årlig merkes ganske godt ja. :sjokk:

Jeg er ingen drømmer, så aner ikke hva jeg ville gjort. Annet enn å betale meg ut av den offentlige helsekøen for hudfjerning. Hadde jo vært digg å slippene spare til ferien Storebror skal få i konfirmasjonsgave også. Men lenger enn det klarer jeg ikke drømme.


#36

meisje sa for siden:

Jeg har arvet et større beløp. Jeg er kjedelig og bruker det til å betale ned på huslånet.


#37

Pelen sa for siden:

Skilpadde, uten progressive fungerer det beså kjøpe på extraoptical. Med progressive fungerer det greit nok, men ikke helt perfekt høydemessig ettersom det ikke går å måle hvor i brillene øyet ditt er.

10.000 inn i dragsuget.
100.000 til ferie og litt til garderoben
1.000.000 nedbetaling av gjeld/fond, fremtidige ferier, litt nytt til garderoben og interiør.


#38

Strå sa for siden:

Jeg tenker over slikt en gang i blandt, hvorfor vet jeg ikke.

10 000 kroner: Det ville blitt fordelt på Leger uten grenser og Budbringeren fra Helvete

100 000 kroner: Deles i fire, med en del til hver av de tre barna og siste til de to nevnt over.

1 million eller mer: Som over, men delt på fem, siste biten ville Helten og jeg beholdt.


#39

Strå sa for siden:

Jeg har solbriller med styrke, det er helt fantastisk, når jeg husker å bruke dem. Vanlige briller med solbrillefunksjon har jeg brukt i mange år, men øynene mine er blitt gamle, og sånne briller reagere litt for sent til at det er behagelig.


#40

millact sa for siden:

Hmm, hva koster noe sånt og finnes de i progressive?


#41

Malama sa for siden:

Jeg har også solbriller med styrke. Kjøpte briller på specsavers, to for en og den andre ble da solbrille. Det ble vel kanskje litt dyrere enn bare nye briller men fortsatt helt levelig. Jeg valgte å få briller og skjermbriller sist for det trengte jeg mest. Solbrillene kunne jeg leve med som de var, ettersom det var mest det med kort avstand som var problemet.

Nå sliter jeg steker med å se stillingen i en fotballkamp og å lese noen bilskilt i tide, så nå må jeg nok ha nye briller igjen. Og da tenker jeg nye solbriller, for på kort avstand ser jeg finfint, så skjermbrillene funker nok enda (får sjekket det over helgen når ferien er slutt)

10k? Trolig bare inn på regningskontoen.
Også er jeg super kjedelig og litt lite fornuftig så 100k hadde trolig havnet på høyrentekonto i påvente av at vi skal finne ut hva vi skal gjøre med det som står der fra før.

En mill hadde vel sammen med det som står der fra før gjort oss gjeldsfri.

Men noe sløseri hadde vi vel skulle innvilget oss.

Drømme-ønskelisten min er: en tredal - tilhenger. Og trolig tilhenger - lappen. (på en mer realistisk handleliste står muligens en rimeligere tilhenger ja, som non gjør jobben helt fint)
En nytt campingbord og noen stoler. Som mer handler om at vi må ha henger enn penger som hindrer meg i å kjøpe det.
Og et kjøkkenbenk - skap med samme forklaring.
Smart-klokke. Det har jeg ønsket meg så klart og tydelig etter at de noe mindre klare ønskene til sist bursdag og jul ikke ble forstått, så det er det håp om at jeg får i år. Men med gevinst hadde jeg drøyd litt og fått samsung watch 6 tror jeg. (reelt 4 eller 5)

Av litt større beløp så er det oppspussing av et slitent kjøkken inkl et skadet gulv som går i et med stuegulvet, 45 år gammel parkett over hele etasjen som muligens kan slipes og lakkes en gang til (utover at den skaden må fikses og der i inkluderer å ta opp noe av gulvet antar jeg)
Og å renovere badet. Og aller helst lage et bad til at vaskerommet, gjesteroalettet og litt av gangen. Tanken på de neste 10 årene med bare en dusj står som er lite mareritt...
Og med mye penger skulle nok sikkert en ny bil, eller bytte begge, vært kjekt.


#42

Neket sa for siden:

10 000 hadde gått i dragsuget, 100 000 til ferie, og en mill til oppussing vil jeg tro. :vetikke: Jeg spiller bare Lotto når det er sånn eurojackpot på en milliard-ish, en million eller to holder ikke. :knegg:


#43

Strå sa for siden:

Det er to-tre år siden jeg skaffet meg dem, så jeg husker ikke, muligens rundt 5 tusen? Jeg fikk dem hos min vanlige optiker og det avhenger vel også av hvilken innfatning du velger. Spør brillemakeren din.


#44

Toffskij sa for siden:

10 000: Fancy restaurantbesøk og/eller klær/sko jeg ellers ikke ville unt meg
100 000: Reise!
1 000 000: Betale ned på lånet og kost meg med den økte økonomiske friheten (se over). I would be the best rich person.


#45

Pøblis sa for siden:

10.000,- ville gått til en dyr lampe og garn til en luksusgenser i 100 % kashmir.

100.000 - tror jeg ville gått til ferie - eller til å få en proff til å designe og plante hage for meg - inklusive drivhus.

1.000.000,- gitt ungene 250.000,- hver, og betalt ned på det nye boliglånet.


#46

Dragen sa for siden:

Jeg har testet dette.

10 000: tidligere - boliglån. I år - briller, inklusive solbriller med styrke. :cool:

100 000: fikk utbetalt sluttpakke på jobb - rett til boliglån.

1 000 000: Arvet en snau million. Spurte ungene om vi skulle reise til Mauritius, de ville heller sykle dresin i Sverige. Så da ble det dresin i Sverige. Arven gikk rett til boliglån.


#47

Bluen sa for siden:

Har ikke noe ønske om uventede penger overhodet, egentlig. Jeg har nok. Hadde sannsynligvis brukt dem på mamma og ungene, og på nedbetaling av lån.


#48

Skilpadda sa for siden:

Åh, nå kom jeg på en ting til jeg ønsker meg: Hyre en lampekonsulent til å finne ut hvordan vi skal lyssette stua, og så kjøpe fine lamper!


#49

IOA sa for siden:

10 000 hadde gått på bufferen. 100 000 hadde i hovedsak gått til bufferen/oppussing, og kanskje litt til kos. Feks en ferie for gjengen min. 1 million hadde gått til oppussing og nedbetaling av gjeld dersom det ble noe igjen. Og sikkert litt til kos også.

Sjansen for at jeg vinner er dessverre veldig liten, siden jeg ikke spiller Lotto eller lignende.


#50

amo sa for siden:

10000 hadde gått i hverdagsluksus som Lexinton eller Hallvar Bakke sengetøy el.
100 000 hadde gått på reisekontoen eller oppussing
1 mill hadde gått på hyttekontoen….


#51

safran sa for siden:

Dette er noe vi jevnlig snakker om i heimen. :knegg: Vi har vel kommet frem til at for at vi skal endre noe særlig på hvordan vi lever, så må vi vinne en del millioner. Da kjøper vi ny bolig (jeg vil ha hus, helten vi ha leilighet :gal: ), og kjøper også boliger til jentene. Pengene skal sikres i eiendom og fond. Familie og nære venner får nedbetalt sine boliglån, dersom vi tar storeslem.


#52

Mex sa for siden:

Jeg arvet i underkant av 1 mill etter min far, og de ble brukt slik;

  • 500’ til nedbetaling av huslån
  • 150’ til nedbetaling av billån
  • 200’ til investering i hytta
  • 80’ til solskjerming, utvendige screens
  • 50’ til ferietur på familien

Da jeg vant 4000 i Lotto kjøpte jeg meg truger

Hvis jeg hadde vunnet/arvet noe penger nå, så hadde jeg
< 10 000 utemøbler på hytta
< 100 000 usikker, men tipper litt møbler og litt reise
< 1 mill nedbetaling av gjeld og reise


#53

Drømmedama sa for siden:

10 000 - 1 natt på hotell med Drømmemannen + teater og restaurant, resten kjøper jeg aksjer for
100 000 - investerer 20 000 og bruker resten på ferie med familien
1000 000 - 200 000 til ferie for hele familien, 400 000 fordelt på barna og 400 000 til sparing


#54

mkj sa for siden:

Hvis dette er arv så går nok pengene inn i økonomien på et vis. Den dagen jeg arver min mor blir det egenkapital til leilighet til ungene. Ikke alt, men det er den muligheten jeg har til å hjelpe dem litt skikkelig, men det kan gjerne være 15 år fram i tid.

Hvis jeg vant 10000 så hadde jeg satt dem på konto. 100 000. Kjøpt fond for halvparten. Resten på konto.
1 million: pusset opp badet på hytta. Resten inn på boliglånet. Ikke investert disse, for det gir meg frihet til å investere mer fra måned til måned i stedet.


#55

Røverdatter sa for siden:

Pusset opp, betalt gjeld, bygget garasje. Det er alltids noe å bruke penger på.


#56

Nenne sa for siden:

10 000 hadde gått til vin og ellers i sluket.

100 000 ville nok gått til fin ferie.

1000 000 ville gjort oss gjeldfrie og med noen kroner til overs til vin.

Mer enn det ville nok gått til en kombinasjon av overnevnte og så går jeg med et ønske om et smykkesett med safirer, så det hadde vel vært drømmen som ble oppfylt da. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.