I mat vil jeg tro den primært passer i desserter? :gruble: Jeg googlet litt nå, og de fleste ser ut til å si at man ikke bør bruke søt vin i matlaging med mindre det står i oppskriften at det skal være søt vin.
Ja, det gir jo forsåvidt mening… Men jeg tenkte kanskje at hvis jeg kjørte på med sitronsaft, så kunne det funke i risotto? Det er jo egentlig bare å prøve. :)
Jeg synes søt riesling er utmerket som dessert i seg selv, om den er god, da. Godt til ost også, litt avhengig av sødmegraden. Men det forutsetter jo at man liker dessertviner og at dette ikke er noe i Blue Nun/Black Tower-gata, men en bra produsent. Det finnes masse fantastisk søt riesling.
Men siden du ikke vil drikke den, støtter jeg forslaget om å bruke den i desserter – sorbet er smart, og så har du også eggekremvarianter med vin i (zabaglione/sabayon), og dessuten vingelé, som jeg synes er veldig godt (du kan ha frukt/bær i selve geleen og servere med krem eller eggekrem, for eksempel).
Ellers kan du jo alltids lage fruktpunsj av den, eller blande den med noe kullsyreholdig++ til en spritz/winecooler-aktig drink.
Takk! :) Jeg tror kvaliteten er helt ok, sånn i middelsjiktet.
Sorbet høres veldig godt ut, det gjør det. Men jeg er i tvil om hvor mye jeg har overskudd til å kokkelere i dagene som kommer, så jeg hadde håpet jeg kunne bruke den i en eller annen middagsrett. Men jeg skjønner jo at den er søt, altså. :knegg:
Jeg synes for så vidt den smaker godt, det er ikke det. Men den er veldig søt, og vi ble tatt på senga da vi åpnet den. Mannen må ha lest feil i vinhyllen, for det er en skala fra trocken til edelsüss på baksiden av flasken, og det er markert nesten i feil ende. :knegg:
Jeg kunne nok kost meg med den på terrassen (vel, glem det med terrasse, det er jo november ute :sur: ), men jeg er generelt ikke en dessertvintype. Må i tilfelle være i små mengder.
Nei, tenkte heller å fryse den. Til å ha i mat, som sagt. :knegg:
Men i dag var 01-eren hjemme til middag. Hun liker overhodet ikke noe som helst av alkohol, men jeg fortalte om dere på FP og tilbød henne å smake. Hun syntes den var «ganske ok». :knegg: Og drakk opp det kvarte glasset hun fikk…
FP: kan også brukes til å overtale barne til å drikke :humre: (jeg trodde seriøst mine barn ville like å ta et glass vin til mat da de ble 18 - jeg er ganske flink til å matche vin og mat og hadde også mye dessertviner, fordi de er søte. Men NEI. 19 åringen er totalt avholds. 21 åringen er nå avholds en periode. Og vin til mat hater de. Sånn kan det gå)
20-åringen vil heller ikke ha vin eller øl og takker nei til å smake på nesten alt. Ikke av prinsipp, hun synes bare ingenting av det hun har smakt er godt - eller hun var enig i at en sitron-daiquiri jeg kjøpte i sommer var god, da; det er jo mer som en sitronslush. :humre: