Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Søt riesling, til hva?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har ved en feil kjøpt en skikkelig søt riesling. Forstår ikke hvordan det gikk til, men det var ikke meg. :knegg:

Hva kan jeg bruke den til? Blir den altfor søt til å ha i risotto?

Vurderer også italienske taralli-kjeks, men de skal egentlig inneholde tørr vin, de også. (Og kjeksene er ikke søte.)



#3

Hyacinth sa for siden:

Men jeg har ikke så lyst å drikke den… Den er veldig søt, altså.

Finnes det ikke noe mat jeg kan ha den i, mon tro? :gruble:


#4

Shun sa for siden:

Hvis den ikke er åpnet kan Vinmonopolet ta den tilbake, eller du kan bytte den.


#5

Pelle sa for siden:

På god vaniljeis?


#6

Hyacinth sa for siden:

Kjøpte den på Bilka i vår. :knegg:


#7

Hyacinth sa for siden:

Ja, kanskje det er verdt å teste?

Bør vel egentlig få ned kaloriinnholdet i maten etter ferien, men… :knegg:


#8

liefje sa for siden:

Til sterk thai mat.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, men I mat? Jeg hadde tenkt å fryse den.


#10

Floksa sa for siden:

Gi den i gave til noen som liker søt vi?
Vi finnes :knegg:


#11

Skilpadda sa for siden:

I mat vil jeg tro den primært passer i desserter? :gruble: Jeg googlet litt nå, og de fleste ser ut til å si at man ikke bør bruke søt vin i matlaging med mindre det står i oppskriften at det skal være søt vin.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, det gir jo forsåvidt mening… Men jeg tenkte kanskje at hvis jeg kjørte på med sitronsaft, så kunne det funke i risotto? Det er jo egentlig bare å prøve. :)




#15

Lille meg sa for siden:

:nemlig:


#16

Hyacinth sa for siden:

Dere er hjertelig velkomne, alle sammen :)


#17

vixen sa for siden:

Gi den til en tenåring som skal på fest!


#18

Hyacinth sa for siden:

Min egen tenåring drikker bare Halmstad-cider og Koskenkorva blandet med Fun Light…

(Jeez, hva slags barn har jeg fått?)


#19

løve70 sa for siden:

Det var min tanke også :knegg:


#20

Toffskij sa for siden:

Jeg synes søt riesling er utmerket som dessert i seg selv, om den er god, da. Godt til ost også, litt avhengig av sødmegraden. Men det forutsetter jo at man liker dessertviner og at dette ikke er noe i Blue Nun/Black Tower-gata, men en bra produsent. Det finnes masse fantastisk søt riesling.

Men siden du ikke vil drikke den, støtter jeg forslaget om å bruke den i desserter – sorbet er smart, og så har du også eggekremvarianter med vin i (zabaglione/sabayon), og dessuten vingelé, som jeg synes er veldig godt (du kan ha frukt/bær i selve geleen og servere med krem eller eggekrem, for eksempel).

Ellers kan du jo alltids lage fruktpunsj av den, eller blande den med noe kullsyreholdig++ til en spritz/winecooler-aktig drink.


#21

Hyacinth sa for siden:

Takk! :) Jeg tror kvaliteten er helt ok, sånn i middelsjiktet.

Sorbet høres veldig godt ut, det gjør det. Men jeg er i tvil om hvor mye jeg har overskudd til å kokkelere i dagene som kommer, så jeg hadde håpet jeg kunne bruke den i en eller annen middagsrett. Men jeg skjønner jo at den er søt, altså. :knegg:

Jeg synes for så vidt den smaker godt, det er ikke det. Men den er veldig søt, og vi ble tatt på senga da vi åpnet den. Mannen må ha lest feil i vinhyllen, for det er en skala fra trocken til edelsüss på baksiden av flasken, og det er markert nesten i feil ende. :knegg:

Jeg kunne nok kost meg med den på terrassen (vel, glem det med terrasse, det er jo november ute :sur: ), men jeg er generelt ikke en dessertvintype. Må i tilfelle være i små mengder.


#22

Che sa for siden:

Har du vurdert å bruke den i hvit sangria aller noe sånn?


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kunne jeg nok, hvis det ikke var for at jeg prøver å lande kostholdet etter altfor mange uker med både sukker og alkohol.


#24

Ellisiv sa for siden:

Gi den til ungdommen. Jeg hadde mye søtere smak da jeg var ung, og det samme har mine ungdommer. :)


#25

Che sa for siden:

….det går jo an å helle den ut og da……


#26

Hyacinth sa for siden:

Nei, tenkte heller å fryse den. Til å ha i mat, som sagt. :knegg:

Men i dag var 01-eren hjemme til middag. Hun liker overhodet ikke noe som helst av alkohol, men jeg fortalte om dere på FP og tilbød henne å smake. Hun syntes den var «ganske ok». :knegg: Og drakk opp det kvarte glasset hun fikk…


#27

him sa for siden:

FP: kan også brukes til å overtale barne til å drikke :humre: (jeg trodde seriøst mine barn ville like å ta et glass vin til mat da de ble 18 - jeg er ganske flink til å matche vin og mat og hadde også mye dessertviner, fordi de er søte. Men NEI. 19 åringen er totalt avholds. 21 åringen er nå avholds en periode. Og vin til mat hater de. Sånn kan det gå)


#28

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Trodde bare det var mine. (19 og snart 22.) De takker konsekvent nei. Alltid. Men vi får ha den gode drikken vår i fred, da…


#29

Skilpadda sa for siden:

20-åringen vil heller ikke ha vin eller øl og takker nei til å smake på nesten alt. Ikke av prinsipp, hun synes bare ingenting av det hun har smakt er godt - eller hun var enig i at en sitron-daiquiri jeg kjøpte i sommer var god, da; det er jo mer som en sitronslush. :humre:


#30

liefje sa for siden:

Sønnen vår vil heller ikke ha vin hjemme, men tok full vinpakke da vi spiste på en 2* Michelin i fjor sommer. Det syntes han var gøy.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.