Jeg skal lage en dessert på formiddagen eller dagen før vi får gjester på besøk. Den skal være litt festlig og aller helst kan gjøres glutenfri (laktosefri også, men det er som regel ikke noe problem). Utfordringen er at jeg tror/vet at i hvert fall to av gjestene (og meg selv) skulle være takknemlige om jeg lagde noe som ikke inneholdt alt for mye sukker. Søtningsmiddel kan brukes.
Gjerne en god kake, men jeg er åpen for alt som er litt festlig.
Denne så god ut i min smak. Kan jeg blande det sammen i forvei eller bør jeg gjøre det rett før servering? Det går fint, men bare greit å vite om du har noen erfaring med å forberede den.
Jeg forbereder gjerne dagen før, men monterer den ikke før samme dag for å beholde crunchen.
Hvis du vil gjøre det lettvint kan du bruke ferdig syltetøy, denne eple/pæremosen uten tilsatt sukker (med litt søtningsstoff) er veldig frisk og god. www.lerum.no/syltetoy/eple-peresyltetoy-utansukker
Slår et slag for gammeldagse desserter. Polentapudding med rødsaus. Polenta er glutenfritt, kan bruke laktosefri melk. I puddingen skal det ikke være mer enn ei eller to ss sukker. Rødsausen kan lages på sukkerfri saft. Bør lages dagen før.
Polentagrøt/pudding er godt!! Eller russedessert på sukkerfri saft, men vaniljesaus utan både det eine og andre har eg ikkje oversikt over. Men lett å få laktosefri iallfall.
Tenker du finner mye her: fettogforstand.no/category/norsk/sott/desserter/
Om du hopper over de øverste som er merket reklame, så finner du oppskrifter med ingredienser som stort sett finnes i vanlige butikker.