Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ikke så usunn dessert uten gluten som kan forberedes dagen før

#1

Pelen sa for siden:

Jeg skal lage en dessert på formiddagen eller dagen før vi får gjester på besøk. Den skal være litt festlig og aller helst kan gjøres glutenfri (laktosefri også, men det er som regel ikke noe problem). Utfordringen er at jeg tror/vet at i hvert fall to av gjestene (og meg selv) skulle være takknemlige om jeg lagde noe som ikke inneholdt alt for mye sukker. Søtningsmiddel kan brukes.

Gjerne en god kake, men jeg er åpen for alt som er litt festlig.


#2

Agent Scully sa for siden:

Denne har fruktsalat skrevet "all over".


#3

Fintdethei! sa for siden:

Nå i sesong er norske bringebær med vaniljesaus knallgodt! Og veldig enkelt...


#4

frukt sa for siden:

Pai med bærfyll er godt og enkelt.



#6

Pelen sa for siden:

Takk for mange gode forslag!

Denne så god ut i min smak. Kan jeg blande det sammen i forvei eller bør jeg gjøre det rett før servering? Det går fint, men bare greit å vite om du har noen erfaring med å forberede den.


#7

Kanina sa for siden:

Jeg vil tro det er best å blande samme dag, ellers blir kanskje krønsj borte? Altså den kan bli soggy?


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg forbereder gjerne dagen før, men monterer den ikke før samme dag for å beholde crunchen.

Hvis du vil gjøre det lettvint kan du bruke ferdig syltetøy, denne eple/pæremosen uten tilsatt sukker (med litt søtningsstoff) er veldig frisk og god.
www.lerum.no/syltetoy/eple-peresyltetoy-utansukker


#9

Libra sa for siden:

Slår et slag for gammeldagse desserter. Polentapudding med rødsaus. Polenta er glutenfritt, kan bruke laktosefri melk. I puddingen skal det ikke være mer enn ei eller to ss sukker. Rødsausen kan lages på sukkerfri saft. Bør lages dagen før.


#10

Syrinx sa for siden:

Polentagrøt/pudding er godt!! Eller russedessert på sukkerfri saft, men vaniljesaus utan både det eine og andre har eg ikkje oversikt over. Men lett å få laktosefri iallfall.


#11

Lavender sa for siden:

Pavlova er glutenfritt og sukkermengden kan reduseres, det blir marengs. Det samme med kremen oppå, bare å ta mindre og å redusere sukker.




#14

Pelen sa for siden:

Jeg han kjøpt inn til denne. :nikker: Kom gjerne ned flere forslag for dette er et tema som kommer å komme opp igjen.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.