Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det greit å sende en 17-åring til Rhodos alene?

#1

Trulte sa for siden:

Sønnen vil jobbe som dj på Rhodos i to uker og synes jeg er skikkelig skikkelig kjip som sier nei.


#2

-ea- sa for siden:

Hadde også sikkert sagt nei, dersom han ikke var vant å reise utenlands på dj-jobber, eller gjør slike jobber rundt om i Norge. I min vurdering ville jeg tenkt på om han har vært der før, hvem har hyret han, finnes det en kontrakt, etc.
17 år og ikke myndig, da hadde det vært nei hvis det ikke var et apparat rundt som ivaretar han og er i dialog med foreldrene.


#3

Skilpadda sa for siden:

Er det snakk om nå? Rhodos er vel evakuert på grunn av de enorme brannene?


#4

Blondie sa for siden:

Rhodos nå er vel rimelig uaktuelt, ja.

For meg hadde det nok kommet an på, både ansvarlighet og om han blir 18 i år eller ikke. Jeg synes ikke det er en helt kreisi tanke.


#5

Pelle sa for siden:

Kun enkelte områder er evakuert, har venner der nå som er på «normal ferie» akkurat nå. Men hadde ikke sendt en jmynfig dit nå, nei. Tror ikke ellers heller.


#6

Trulte sa for siden:

Jeg stoler på gutten, og han klarer fint å reise rundt, men jeg stoler ikke på folk rundt og heller ikke på skogbranner etc. selv om de har begynt å si det er trygt igjen. Han er nettop blitt 17 i slutten mai.


#7

Ine sa for siden:

Hvor på Rhodos er det?

Er det bare pga skogbranner du sier nei?


#8

Trulte sa for siden:

Nei, han er alene. 17 år, og det er et festested med folk uten hemninger og jeg er redd for hva som kan skje ham. I tillegg til skogbranner.


#9

Floksa sa for siden:

Ingen av mine hadde fått lov til det nei, med mindre det var et VELDIG seriøst og voksent opplegg rundt det hele. Var det viktig av andre grunner (feks at han sikter på å bli proff dj og denne jobben er en dealbreaker) så ville jeg blitt med ned. Men jeg er kjip og streng


#10

Ine sa for siden:

Skjønner. Det med å være forsikret er jo også noe å tenke på.


#11

Trulte sa for siden:

Han har allerede spilt på Palmesus junior og får andre oppdrag rundt om så ikke en dealbreaker ihht cv. Men jeg ville også planlagt ferien min etter dette, om jeg hadde fått beskjed i god tid så jeg kunne vært med…!


#12

Chablis sa for siden:

Min hadde ikke fått lov.


#13

Lykken sa for siden:

Min 18 åring er på Rhodos nå, i Rhodos by, de er ikke berørt av brannene på annen del av øya, utover evakuerte som ble plassert rundt på hotellet deres og noe strømbrudd tidligere.
Angående det andre ville det for vår del vært veldig avhengig av hvor moden og «erfaren» 17-åringen er og hvor viktig den DJ jobben er. Hadde jo vært betryggende om han reiste med noen andre, i så fall.


#14

millact sa for siden:

Jeg hadde ikke tenkt det var ok.


#15

Katinka sa for siden:

Her hadde svaret vært nei.


#16

007 sa for siden:

Det hadde vært helt uaktuelt hos oss.


#17

Lavender sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det. Har varslet at 11/06 ungen heller ikke skal på russetur til syden neste år. Selv om DJ og russetur er to forskjellige ting.


#18

Musemus sa for siden:

Jeg aner ikke i forhold til alder og sånn, men uansett ville jeg aldri reist til Rhodos nå.


#19

Drømmedama sa for siden:

Akkurat nå på grunn av brannene - ikke søren. Uten brann - kanskje, men da hadde jeg måttet kommet ned underveis eller hatt annen trygghet. Synes 17 er for ungt for et sånt miljø.


#20

Benzo sa for siden:

Absolutt ikke.


#21

Lykken sa for siden:

Brannene er jo ingenting å bekymre seg for, hvis det er Rhodos by. De er under kontroll nå og har uansett vært langt unna. Hadde dere rømt Oslo fordi det brant i Sarpsborg?
Men 17 åring alene i utelivet der er jo mer bekymring.


#22

apan sa for siden:

Nei. Det hadde jeg ikke gjort.


#23

løve70 sa for siden:

:nemlig: Det er jo et rimelig heftig uteliv og som DJ blir man jo fort en del av det….


#24

Fintdethei! sa for siden:

Å være en skikkelig kjip mor er i dette tilfellet å været en veldig god mor.


#25

Tjorven sa for siden:

Som en motvekt. Snuppa hadde garantert fått lov. Fornuftig, selvstendig og med evne til å handle rasjonelt når det trengs (sistnevnte har blitt prøvet i praksis på jobb).


#26

Karamell sa for siden:

Ingen av mine hadde fått lov før fylte 18.


#27

Lykken sa for siden:

Skal sies at jeg har hatt en 21 åring der nede tidligere i juli og en attenåring nå, mitt inntrykk er at de ikke oppfattet det som totalt vilt faktisk. Var jo litt bekymret, men de meldte i hvert fall om null kjennskap til neddoping og slåsskamper osv.


#28

Niobe sa for siden:

Min på straks 18 hadde også fått lov til å reise til Rhodos for å jobbe. Han er snusfornuftig og selvstendig. Nå er han ikke DJ, så helt sammenlignbart er det ikke, men han reiser i "jobbsammenheng" innenlands. Han hadde fått lov å reiser utenlands.

Etter fylte 18 handler det vel ikke spesielt mye om å "gi lov"?


#29

Magica sa for siden:

Bare hvis jeg hadde fått bli med…


#30

Elise sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det.


#31

Karamell sa for siden:

Nei, det er derfor jeg presiserte før 18 ... Etter 18 handler det om de har råd. Jeg tenker ikke å sponse fylleferie for voksne barn. (Jeg er klar over at tråden gjelder en jobb, altså, men mine er ikke DJ-er :knegg: ). Men en som nettopp er verdig med vg1 er litt ung i mine øyne for å reise til et slikt utpreget ungdomssted. Jeg hadde ikke likt om 18-åringen min heller hadde dratt, kjenner jeg, selv om jeg vet han kan bestemme selv.


#32

veobra sa for siden:

Jeg hadde ikke tillatt det med mindre jeg kjente nen voksne og ansvarlige som vr.der og hadde ansvar. Brannene hadde ikke bekymret med veldig, det hadde ikke vært avgjørende. Slike utfordringer kan kommr over alt. Det er litt det man må være forberedt på uansett når man er steder. Sjelden det er så ekstremt, heldigvis.


#33

safran sa for siden:

Nei. Ikke før de er 18.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.