Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du et favoritthandlenett?

#1

Cauchy sa for siden:

Jeg trenger handlenett for bruk i matbutikk. Har du en favoritt du vil anbefale?


#2

Myria sa for siden:

Vi bruker de store blå fra Obs. God plass og de har vart i årevis. Vi ukeshandler for fem personer så da er det nødvendig med store og holdbare poser.


#3

Fersken sa for siden:

Jeg liker de i tøy fra Extra og Rema1000. Får en del i de uten at de blir for tunge. Har hatt de i en 4-5 år nå og det er først nå man kan se de er mye brukt.


#4

Floksa sa for siden:

Svigermor har sydd til meg i grønn cordfløyel. De er smalere enn vanlige nett og står mye stødigere.


#5

amylin sa for siden:

Akkurat nå er favoritthandlenettet mitt totebagen til Harry Styles. Den er større enn vanlige totebags.


#6

Shun sa for siden:

[i][/i]Jeg har hatt Baggu i diverse farger i mange år, men de begynner å bli hullete og slitt i stykker, så jeg raska med meg to Kiwi-nett til en tier per stykk på tilbud.
De funker fjell, og er store og holdbare. Håper de holder lenge.

Edit: Nå googlet jeg Baggu, og fant ut at de sender til Norge, likevel, så nå har jeg kjøpt fire marineblå i standard størrelse.
De er enkle og pene, og kommer med en praktisk, liten pose - noe som gjør dem bedre å ha i vesken enn strikkløsningen til Kiwi.

Nah! Kjøper ikke med den fraktsummen!


#7

Elise sa for siden:

Jeg er mest glad i noen grå fra meny, har hatt de i mange år men nå finner jeg de ikke og er stuck med diverse andre jeg ikke er så glad i. Bør kjøpe noen nye.


#8

frukt sa for siden:

Min favoritt er et i bomull fra Australia. Til storhandel liker jeg et par fra Tesco og Sainsbury's i England. De er boksformet, sånn som dette, og lette å pakke.


#9

Malama sa for siden:

Vi har mange fra kiwi. Noen har vi hatt kjempelenge så de er helt myke og nesten uten trykk, noen er vasket noen ganger. Vi har et par fra rema og et par fra obs (et hardt/stivt og et som er godt) og sikkert noen til. Ja, et fra vinmonopolet av alle ting. Det er vi jo innom ca en hang i tiåret...

Bruker dem om hverandre. De varer lenge i alle fall.


#10

millact sa for siden:

De fra Coop, varer i årevis.


#11

Millen sa for siden:

De vi har er fra Coop, Kiwi, Perchs og flere steder. Stormberg ryker fort er min erfaring. Har mange forskjellige Og bruker de vi har til de ryker/ er utslitt.


#12

Fintdethei! sa for siden:

Har de fra coop. De er bra de. Problemet er å huske å ta de med når jeg går på butikken...


#13

frukt sa for siden:

Jeg har handlenett i bilen, hengende i gangen, og ett i vesken jeg bruker mest. :knegg:



#15

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har også handlenett liggende i bilen. I teorien. Når jeg har handlet og pakket ut varene, legger jeg handlenettet i vindfanget. Derfra til bilen hender det ofte at det glipper. Og handling skjer ofte spontant på vei hjem fra jobb.


#16

veobra sa for siden:

Vi har diverse fra matbutikkene. De er omtrent like gode. De rommer mye, er slitesterke og kan bæres over skulderen. Vi har noen firkantede også. Liker dem til tunge ting, melkekartonger ol. De er kjøpt diverse steder, ingen av dem er spesielt slitesterke. Sr derfor ikke noe Spesielt å anbefale.


#17

Karamell sa for siden:

Vi har fra Kiwi og Coop og liker de for de er så romslige. Jeg skulle hatt noen flere for jeg glemmer jo å ta de med til stadighet. Nå har jeg et mindre tøynett i bilen for de gangene jeg glemmer de store, men om jeg hadde hatt flere kunne jeg rullert mer. :gruble:


#18

Malama sa for siden:

Vi har mange, nettopp fordi de glemmes. Og brukes til alt mulig. Oppbevaring og sånn.

Men jeg har i teorien alltid noen i veska. Det hevdet det flipper. Men jeg legger oftest flere i veska enn jeg trenger sånn når vi drar på handletur lørdag også prøver jeg å huske å legge tilbake noen i løpet av uka så der alltid er.


#19

star sa for siden:

Jeg har flere fra Envirosax jeg liker, men de er 15 år.


#20

Floksa sa for siden:

Jeg har innført straff om jeg glemmer handlenett. Da må varene trilles ut i bilen og legges løst og så puttes i nett når jeg kommer hjem. For å bæres inn. Passe straff for å glemme nettene. Prøver så langt jeg kan å unngå poser. Men bruke esker fra butikken en del.


#21

frukt sa for siden:

Jeg har så mange at det alltid er noen i bilen. Problemet mitt er heller at når jeg går i butikken for å kjøpe to ting, og ikke tar med nett, kommer jeg som oftest ut med armer og lommer fulle fordi jeg finner alltid noe mer jeg bare må ha. :knegg:


#22

veobra sa for siden:

Herlig straff, Floksa. :humre:


#23

Polyanna sa for siden:

De fra kiwi tror jeg skal overleve både meg og ungene mine. :knegg:

Men de jeg liker best er de Adrienne har sydd. Solide, et snitt som gjør dem stødige for for eksempel masse melkekartonger. Og fine!

Men jeg er ikke flink nok til å huske å ta med. :mumle:

Mannen er flink når det er ukeshandel, men jeg stopper ofte på butikken på vei hjem (til fots). Og er ingen stor veskebruker.


#24

GinaK sa for siden:

Jeg har fra flere steder. Kiwi, rema og meny. Har kjøpt to på Munkmuseet. Et med skrik og et med pikene på broen.
Og har kjøpt noen hjemmeside på marked.
Har flere store stoffnett men de brukes mest til å sortere garn og strikkeprosjekter.
Ellers brukes sånne store stive sydenhandlenett. Samme type som det fra Coop.
Jeg har alltid med nett.
Har også to mindre heklede stoffnett til frukt og grønt.


#25

Stompa sa for siden:

Jeg har Coop sine (de som er gule fra Prix, grønne fra Mega osv) og liker dem kjempegodt. Men jeg gidder aldri å brette dem sammen så de passer i den lille posen, så de er mest praktiske til planlagt handling. I sommer kjøpte jeg i tillegg et litt dyrere og litt mindre nett på Bagorama som enkelt stappes sammen til en liten "dott", og det har jeg stort sett med meg ellers, til uplanlagte småkjøp.


#26

Charlie sa for siden:

De store fra Coop kommer vel med innlagt fordel. Er man medlem kunne man scanne nettet og få 2 kr for medbragt nett. Funker ikke for meg, glemmer det likevel.

Bruker de fra Meny. Har mange. Når varene er pakket ut ruller jeg dem og legger dem på fast plass på kjøkkenet, deretter tar dem med i bilen hvor hele gjengen av poser har et eget rom. Er nokså flink til å putte et nett i veska hvis jeg bare kanskje skal i en butikk, så sjelden jeg må ty til å kjøpe pose. Har også med et nett når jeg reiser utenlands.

Nå har det vært sagt at de handlenettene ikke nødvendigvis er så miljøvennlige, så jeg er stuck med dem og må bare bruke dem opp. :knegg:

Likte tanken på boks-formede nett, må være fine å pakke i! Mulig de tar for stor plass ifht mitt «system», da.
Kan forresten dele et tips om strikken ryker. Brett handlenettet slik du pleier når du bruker strikk, men før du ruller, brett det ene håndtaket opp på posen. Rull posen sammen så det ene håndtaket kommer inn i rullen og bruk det andre håndtaket til å feste rundt rullen (som «strikk»).


#27

Malama sa for siden:

Jeg har forsøkt å scanne det fra obs for den fordelen, men den har aldri kommet på, så det har jeg ikke gidder fortsette med.

Men de er praktiske å pakke i, men de tar mer plass ja.


#28

Lavender sa for siden:

Samme her, kraftige nett i bomull fra Trader Joe og Edeka blir mest brukt. Jeg går ofte hjem, da er disse ekstra gode.


#29

Lhi-My sa for siden:

Jeg har en haug med nett fra Rema, Kiwi og lignende som brukes mye, men aller best liker jeg stoffnettene jeg har kjøpt på Søstrene Grene. De er bedre å bære enn matbutikkenes nett.


#30

frukt sa for siden:

De boksformede trenger ikke ta mye plass, det kommer an på hvilket materiale de er laget av. De jeg bruker mest er av nokså kraftig materiale, men jeg har og et som er tynnere, og det får plass i veska. :jupp:


#31

Katinka sa for siden:

Baggu her også i friske farger. Hatt dem i årevis. Utrolig hvor mye som rommes i dem.


#32

Shun sa for siden:

:dulte:

På grunn av denne tråden ville jeg helst kjøpt nye marineblå, men frakten fra USA var for drøy.

Men jeg fant seks stykker på salg på ASOS, så nå er malakittgrønne på vei til postkassen min. Med gratis frakt.



#34

isola sa for siden:

Jeg kjøpte Carrinet Shop Set til å ha liggende i bilen. Det har vi faktisk klart å få til å funke, mest fordi den «pølsa» er akkurat så stor at man heller velger andre nett når man bare skal ha et å putte i veska. Ellers liker jeg Rema sine, og dialektnett fra Bokhari.


#35

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker mest ett i jute med flat bunn, det er lett å stable i. Og det går på skuldra.


#36

venla sa for siden:

Bruker mest det store Fra Coop siden det ligger fast i bilen. Mens Baggu-nettene brukes hvis jeg sykler eller går. Sistnevnte brukes til mye annet og. Veldig solide.



#38

LaBanga sa for siden:

Jeg har mange fra Baggu, og så er jeg veldig glad i Marimekko, de har samme passform som Baggu, med den lille lomma man kan oppbevare dem i.


#39

gnuri sa for siden:

Grunnet denne tråden måtte jeg bestille meg et dialektnett fra Bokhari.
Vi bruker ellers nettene fra Rema og vinmonopolet som ligger fast i bilen.


#40

Pelen sa for siden:

Det kommer på kontoen din i OBS, de trekkes ikke av på regningen.

Vi bruker mange forskjellige fra diverse matbutikker, vi har til og med noen fortsatt fra Rimi. Vi har mange og jeg har en mann som er flink så at bilene alltid har en armade med poser (som han legger pent i en av posene. Ellers hadde jeg glemt det hele tiden.


#41

Tjorven sa for siden:

Vi har Meny-butikk i underetasjen, så jeg har noen handlenett derfra. Det ene bor permanent i veska mi siden jeg ofte handler når jeg går av t-banen og før jeg går hjem.

Jeg så i går at prisen på poser fremover kommer til å koste 4,25. Et slikt handlenett som rommer masse og tar lite plass koster 14,50. Så jeg kommer til å bli veldig streng på at ungene ikke skal kjøpe pose hver gang de handler (dette er av de beskjedene som hittil IKKE har gått inn :gaah: ).

Jeg syr egne handlenett også, men det er mer til bybruk enn til dagligvarehandling.


#42

Pelen sa for siden:

Jeg oppfattet at de skulle bli enda dyrere, det er en avgift som legges på (om jeg lyttet godt nok på det mannen leste høyt i går). Dette ga jeg også beskjed om til Herremannen i går, det har ikke gått inn hos ham heller tidligere.

#43

Malama sa for siden:

Ahh, kanskje jeg skal gidde å scanne den likevel da, vi HAR jo et pr sånne og de brukes somregel på obs handlingen. Men det synes bare ikke noe sted at jeg har scannet den så derfor trodde jeg ikke det virket.

somregel har jeg med pose, jeg skjemmes litt når jeg må si jatakk til pose.


#44

Malama sa for siden:

Min sønn er en sunnmøring, så da han gikk tilbake på outland for å handle mer dagen etter første innkjøp, så tok han med seg posen han hadde fått dagen før. For han gadd ikke kjøpe flere poser, sa han.

I hverdagen tror jeg ikke han pleier handle så mye at han trenger pose, det er stort ett en sjokolade han begynner å spise på på veie hjem... Men mulig også ungen burde utrustes med handlenett etterhvert.


#45

Tjorven sa for siden:

Ja. Det ble enda dyrere enten fra i dag eller fra 1. juli.

Jeg synes det er en god ting, men nå kommer vi til å måtte begynne å kjøpe poser til å bruke til restavfallet. Frem til nå har vi brukt posene fra butikken.


#46

meisje sa for siden:

Jeg har poser fra meny som jeg har hatt i 20 år. Favoritten er et nett fra carrefour med innvendig lomme som man kan bruke som veske. Hadde noen fine røde fra en butikk i Tønsberg som var store og stødige, men desverre er de utslitte og dermed i ferd med å reise videre til de evige jaktmarker. Hadde også et meganett fra smartclub, men det har blitt borte.


#47

meisje sa for siden:

Vi savner også å kunne bruke plastposer til restavfallet. Men de posene på rull er tynnere og selvfølgelig mere miljøvennlige og i tillegg billigere.


#48

Strå sa for siden:

Sånn. Bortsett fra at unga har flyttet ut nå. Vi har to sånne blå. Jeg aner ikke hvor mange ganger de er vasket, men en del er det blitt. Når jeg går til butikken bruker jeg som regel sekk og ikke pose.


#49

Syrinx sa for siden:

4 kr 25 øre. Det blir litt det. Eg kjenner motivasjon til å hente fram igjen bagguane som eg har vore slumsete med å bruke.

Til søppel kan eg anbefale Rema sine på rull. Blå knyting- store posar, raud knyting- små posar.


#50

Pelen sa for siden:

Jeg liker også å bruke Ikeas kjølebager når jeg handler ting som skal holde seg kaldt. Praktiske og lettere å bære på skuldrene.

Kaller dere det fortsatt for handleNETT? Jeg tror vi kaller dem handleposer for vi har ikke noen som er i nett (jeg skjønner at det har med noe fra gammelt av å gjøre).


#51

LaBanga sa for siden:

De trenger ikke være i nett for å kalle dem handlenett. Handlepose tenker jeg er i plastikk. Forøvrig så har vi et veldig godt lokalt ord for det, nemlig "teie" :love: .


#52

veobra sa for siden:

Jeg synes det blir så ofte hull i posene så de ikke kan brukes som søppelpose. Det er alltid noe spisst som lager hull, en kartong kan være nok. Det er en av grunnene til at vi gikk over til å bruke handlenett (pose oppfatter jeg som kortform av plastpose). Søppelposene kjøpt på rull er også rimeligere per stykk enn de fra butikken.


#53

Pelen sa for siden:

Ja, jeg er klar over det, men syns uansett at det er litt "morsomt" ord ettersom det som regel ikke er nett. Jeg ser for meg en nettpose når jeg hører ordet, hver-eneste-gang. :humre: Postene vi kjøper en sjelden gang i butikken og som er i plast kaller vi nok bare for plastposer hjemme hos oss. Men det kan jo også være små som er til matrester osv.

#54

Malama sa for siden:

handlenett står i ordboka som "nett (I, 1) (av tekstil) brukt til å ha varer i når en handler"

jeg ble usikker på om jeg kaller dem nett eller poser egentlig, trolig litt om hverandre.

Jeg kan jo også si plastnett om en klasisk plast-handle-pose så trolig ikke lurt å høre på meg for rett prat...


#55

Tjorven sa for siden:

Hjemme hos oss skilles det mellom handlenett, som er laget av stoff eller noe som ligner på stoff, og handleposer, som er plastikk. :nemlig:


#56

Malama sa for siden:

Men i å fall er de fra obs, i alle fall det hardeste av dem, en handlepose, for den er av plast. De som jeg liker bedre er en plastbelagt tekstil av et slag


#57

Elise sa for siden:

Plast heter ikke plastikk på norsk. #kjepphest

Nett er ikke det samme som netting i mitt hode.

Vi må intensivere leting etter våre forsvunne handlenett.


#58

Mikkeline sa for siden:

Jeg har ingen presis og vitenskapelig forklaring, men poser for meg er med korte håndtak. Dersom det er lange håndtak/remmer blir det et handlenett.


#59

Fintdethei! sa for siden:

Henger meg på den forklaringen.


#60

Elise sa for siden:

For meg ligger forskjellen i materialet stoff/plast. :gruble: Men det sammenfaller med lengden på håndtakene. :jupp:


#61

Tjorven sa for siden:

De handlenettene vi har kjøpt på Meny har lange nok håndtak til at man kan ta dem over skulderen, men i praksis bærer vi dem i henda oftest. Vi har aldri lang vei å gå fra butikken.


#62

Strå sa for siden:

Jeg også, sånn delvis. Dvs. plast er poser med mindre de er formet med stabil bunn, da er de også nett.


#63

frukt sa for siden:

Jeg bruker matavfallsposene fra kommunen. De passer perfekt i søppelbøttene fra Ikea.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.