Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solbriller med styrke når man har progressive briller?

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg er nærsynt, rundt -6, og har nå progressive glass. Var innom optikeren min i går for å forhøre meg om solbriller med styrke, og de sa at jeg kan få akkurat de samme glassene som i de vanlige brillene, men med mørke glass - det vil si at solbrillene vil koste like mye som de vanlige (pluss litt ekstra for mørke glass). Jeg spurte hva det ville koste hvis jeg fikk bare minus-styrke i glassene, og da vil det jo bli vesentlig rimeligere, men som hun påpekte, så vil det jo kanskje være litt upraktisk hvis man f.eks. sitter på en uterestaurant og skal lese menyen - eller, som jeg tenkte vil være vel så relevant, hvis jeg sitter i solen og leser.

Er det noen som har erfaring? Prisforskjellen for brillen totalt sett vil være nesten 8000 kroner, så det spiller en del rolle, men samtidig vil solbrillene uansett være såpass dyre at det føles dumt å kjøpe noe jeg kommer til å irritere meg over.

(Hun sa ellers også at jeg kan få transition-glass, altså sånne som endrer farge etter hvor lyst det er, uansett hva slags glass jeg velger, og at det koster 400 ekstra per glass.)


#2

Candy Darling sa for siden:

Pappa hadde alltid sånne som skiftet farge, og det var et helvete når man kjørte i tunnel, og veldig praktisk ellers. Jeg mistenker at du kjører langt mindre tunnel til daglig enn han. :humre:


#3

Skilpadda sa for siden:

Ja, det blir lite tunnelkjøring i det daglige. :humre: (Men jeg har jo tenkt på at det med å måtte bytte mellom briller, og ikke bare kunne bikke solbrillene opp i panna og dytte dem ned igjen, er upraktisk for eksempel når man kjører i tunnel og det er sol utenfor. Men, klart, når man ser så dårlig som meg, så er man jo litt funksjonshemmet.)


#4

Kanina sa for siden:

Jeg kjøpte 2-for-1 på Specsavers, og da valgte jeg progressive glass i både brille og solbrille. Jeg har ikke fått brukt solbrillene så mye i sommer, men de gangene jeg har brukt dem, har det vært veldig fint.


#5

Kanina sa for siden:

(og solbrilleglassene er såppas lette å se gjennom at jeg glemmer å ta dem av inne.. :knegg:)


#6

Lhi-My sa for siden:

Jeg har også 2 for 1 fra Specsavers til mitt nokså problematiske syn. Begge par er progressive og det fungerer veldig fint. Jeg har styrke + 3 cirka, skeive hornhinner, masse skjeling, nystagmus og mye annet tull. Optikeren jeg bruker hos Specsavers har fikset meg mye bedre briller til en fjerdedel av prisen på tidligere briller kjøpt blant annet hos Synsam. Jeg bruker solbrillene mine mye, spesielt når jeg kjører bil, og jeg trenger ikke ta de av i tunell. Jeg mener å huske at jeg betalte ca 5.000 for begge parene for drøyt et år siden.


#7

Milfrid sa for siden:

Jeg har progressive solbriller med styrke, ett par vanlige, ett par briller som blir solbriller når det er sol. Har brilleabonnement, så vet ikke helt hva de koster per stykk. Jeg er nærsynt (minus 2,25 på verste øyet). Elsker mine og vanlige solbriller uten styrke er ikke et alternativ (bruker ikke linser, øynene mine liker ikke det).


#8

Malama sa for siden:

Jeg har også solbriller fra 2-for-1 på specsavers, men jeg har ikke progressive enda.

Jeg bytter altså briller i tuneller dersom de er lange eller ekstra mørke. Og går med dem inne på butikk om ekgnkkke gidder bytte / glemte de andre i bilen etc.

Mulig det blir progressive på meg neste gang, i praksis er det sånn at jeg tar av meg brillene ved mye nærsyn pr i dag..men usikker på om progressive er noe alternativ med mitt samsynsproblem for sist fikk jeg tilbud om evt lesebriller. Og å ta dem av funker jo så å ha egne lesebriller var ikke noe poeng.


#9

-ea- sa for siden:

Har hatt 2-for-1 fra Specsavers i mange år, én gang eller to har jeg latt være å kjøpe solbriller hvis det ikke har vært så mye korrigering på glassene, gikk fint å bruke de "forrige" solbrillene. Mange andre optikere har også begynt med lignende tilbud, når man kjøper to par briller samtidig.

Men nå har jeg kjøpt sånne Polaroid-briller som man setter utenpå de vanlige brillene sine. Veldig fornøyd med den løsningen, bare å ta dem av uten å fikle fir bytte når jeg kjører i tunneler. Koster litt over femhundre.

Polaroid Suncovers, finnes i flere fasonger og farger.


#10

Skilpadda sa for siden:

Ja, jeg har alltid pleid å bruke sånne som man setter utenpå, men de brillene jeg har nå er for store til at jeg finner noen som går utenpå.


#11

Rabbit sa for siden:

Jeg har brilleabonnement fra Brilleland og har valgt progressive vanlige briller, progressive solbriller og solbriller uten styrke (til de dagene jeg bruker linser). Jeg har +6,75 i brillestyrke og elsker progressive solbriller, så jeg ville aldri vært foruten.


#12

Pelle sa for siden:

Jeg er ca - 5,5 og har siste halvår fått mine første progressive briller. Fikk da også solbriller. Liker de veldig godt! Skal sies at jeg har ingen briller som likner fra før, har før kun hatt veldige nærsyntbriller.


#13

Ellisiv sa for siden:

Brilleabbonnement her også. Har 3 par progressive, 1 par vanlige, 1 par sånne som blir mørke og 1 par solbriller. Ville ikke vært foruten, er nærsynt ca minus 5,5.


#14

Adrienne sa for siden:

Hvis du har brilleseddelen din så kan du også kjøpe progressive solbriller på nett, gjerne en god del billigere enn hos optikeren din. Kanskje ikke 100 % samme kvalitet på verken glass eller innfatning, men til solbriller burde det fungere greit?


#15

millact sa for siden:

Jeg hadde slike da jeg bodde i Florida, var nødt til å bruke solbriller der. Anbefales egentlig ikke.


#16

GinaK sa for siden:

Jeg har tidligere hatt sånne polaroid clip-on, likte det veldig godt men byttet briller for 2 år siden til større brilleglass og da var det solbriller i tilbudet og det er bare helt fantastisk. Trodde ikke at jeg ville like det og huske å bruke de og ta de med men det går fint.

Jeg har ikke byttet til progressive enda men er nok der nå. Jeg har minussyn og løfter stadig opp brillene når jeg skal lese.
Strikker og leser uten briller og klarer fortsatt helt fint å lese den minste skrift.
Det begynner å bli litt flaut å drive sånn og løfte opp og lese så nære på jobben så må nok sjekke om jeg er mer klar for progressive nå.

Har hørt mange klager og ikke klarer å bruke progressive så er litt skeptisk....
Jeg har inntrykk av at mange tror at det er optikeren sin skyld, og særlig de som er litt rimeligere. Jeg tror at det heller er kunden som ikke helt klarer å gi beskjed når man sitter der og svarer på hvilke glass som er best... synes det er vanskelig å vite selv så..... :o


#17

millact sa for siden:

Det var ikke vanskelig å bli vant til progressive; gikk til en god optiker.


#18

IzziCreo sa for siden:

Skjulte også kostnaden til progressiv solbrille med 2 for 1 hos Specsavers. Hadde kun avstandssolbrille før. Veldig godt å kunne se både fjernt og nært.


#19

polarjenta sa for siden:

Jeg har brilleabb og har progressive vanlige briller og helt vanlige solbriller, for meg funker det greit fordi jeg leser greit uten briller. Men jeg skal nok bytte til progressive solbriller etterhvert.


#20

Hondacrv sa for siden:

Eg har solbriller fra før fra Extra opticals, men trengte nye glas med progressiv del. Sende inn innfatningene og fekk nye, gode glas som funker veldig godt! Det kosta meg 2600. Eg har minus 5 ca på begge auge.


#21

him sa for siden:

Ja. :nikker: Har du brilleseddelen kan du kjøpe "hvor som helst fra" (alle er like gode, i praksis sender de inn til de samme produsentene. Det er nok derfor de har startet med "gratis innfatning" etc ved kjøp av mer enn ett par briller og sånn brilleabbonement") Det er optikertjenesten du bør vurdere når du velger butikk. Selve brillene er "bare et produkt". Jeg har progressiv garanti på mine - hvis jeg etter 6 mnd ikke greier å bruke de får jeg nye. (jeg har også vent meg på progressive briller ved å bruke "ungdomsprogressive" - for et ord! :humre: - i tre år) Jeg tror det er riktig at optikerene er dårligere i "billigkjedene"

#22

-ea- sa for siden:

Legger inn protest på denne. Specsavers i Norge ble startet av en liten optikerkjede fra hele landet, og de ble ikke plutselig dårligere fagfolk bare fordi de selger billigere innfatninger. Dessuten er det gjerne andre ansatte enn optikerne som hjelper kunden å plukke ut innfatninger og velge glass, optikeren gjør synsundersøkelsen.

Men jeg tror mange lar være å gå tilbake til optikeren og klage når de har fått nye briller, - det er lett å gjøre feil og også billigkjedene fikser opp i det hvis brilleglasset f.eks. har forskjøvet seg litt under sammensettingen av brillen, noe som gir "veldig rart syn" for kunden.


#23

him sa for siden:

Grunnen til jeg mener de er dårlige er fordi jeg (og flere jeg kjenner) har fått feil brilleseddel på dem. Nå som jeg byttet kjede (burde vel kalle de synsdealere når jeg ser på prisen :humre: ) så ser jeg at jeg får samme brilleseddel som tidligere. Mens på specsavers var den helt vill! NB! Det at jeg og flere andre jeg kjenner har erfart det samme, gjør det jo ikke riktig! Vi bor alle i samme by og kan ha vært uheldige og møtt den ene dårlige optikeren.

Men uanvhengig av hva man mener, så kan "alle" kjøpe briller og glass hos specsavers - selv om man har optiker et annet sted :)


#24

Kanina sa for siden:

Jeg har også "ungdomsprogressive", ha ha for et bra begrep! Jeg har veldig lav lesestyrke (+1), så det blir jo en lettere overgang.
Jeg er dessuten også veldig fornøyd med optikerne ho Specsavers.


#25

Pelen sa for siden:

Det fungerer helt ok, eneste forskjellen for meg i hverdagen er at det da ikke er målt hvor i glasset øyet mitt er og det er litt for stor del som er progressive. Men fungerer bra som solbriller. Sidesynet er ikke helt like bra sonde vanlige progressive brillene med beste glass fra Krogh.

#26

polarjenta sa for siden:

Jeg har brukt brilleland i veldig mange år, tipper 15-20 år og har bare opplevd gode fagfolk, så det der tror jeg ikke helt på. Jeg kjenner mange som bruker både brilleland og specsavers og alle er fornøyde.


#27

Skilpadda sa for siden:

Tusen takk for tips og erfaringer, veldig nyttig. :)


#28

Pelen sa for siden:

Jeg har vært hos tre optikere de siste 2 årene. Jeg har kjøpt briller på to av stedene, det tredje stedet stolte jeg ikke nok på for å kjøpe briller hos for der var resultatet på synstesten så pass annerledes enn på de andre stedene (ikke store avvik, men uansett). De brillene jeg bruker, ettersom det er de jeg ser best med er de fra Krogh. Der fikk jeg også best tillit til optikeren. Sidesynet i de progressive brillene er absolutt best og det progressive skiftet er akkurat der jeg trenger det osv osv. De andre, som er kule og annerledes bruker jeg mest når det er festligheter. De er bra og jeg hadde nok ikke tenkt på hvor ekstra bra de andre er om jeg ikke hadde hatt to par. Mulig tilfellighet, men jeg har lovet meg selv at hovedbrillene skal jeg unne meg fra Krogh, solbriller kan jeg kjøpe et annet sted. (I tillegg til at jeg får så god hjelp av "min mann" på Krogh Optikk Majorstuen når jeg skal velge innfatning. Han sier hva han syns, dvs om de passer meg og mitt ansikt og han ser detaljer som er riktig eller feil som jeg ikke selv ser). Det er sikkert bra fagfolk andre steder også, men dette er min lille hverdagsluksus og briller er noe jeg er veldig avhengig av.


#29

gnuri sa for siden:

Jeg elsker mine progressive solbriller. Har brilleavtale fra Brilleland med progressive briller, to par progressive solbriller og databriller.


#30

Candy Darling sa for siden:

På Gardermoen har jeg hørt at man kan prøve gratis, såkalt grab-and-go!

:knegg:


#31

trøtt sa for siden:

Jeg har vanlige progressive fra min optiker, men bestilte progressive solbriller hos lensway. Er veldig fornøyd med de. Du kan velge kvalitet på glassene selv, men det kommer uansett ikke i nærheten av prisen hos min optiker. Betalte 2500 inkludert frakt for mine.


#32

trøtt sa for siden:

Og blir du ikke fornøyd så har du 3 måneder fornøydhetsgaranti.


#33

millact sa for siden:

Hvor mye ca koster dette?


#34

millact sa for siden:

Bestilte du da bare lik styrke som du hadde i de progressive? Takk for tips, forresten!


#35

gnuri sa for siden:

Jeg har som sagt progressive briller, to par progressive solbriller og vanlige databrikker. Har nokså dyre innfatninger, og betaler 700 i måneden. Etter to år kan man kjøpe ut brillene for til sammen 1400.


#36

Malama sa for siden:

Studentglass kalte optikeren det i dag der jeg skal få. Både i briller og solbriller. Jeg er blitt både mer nærsynt sånn generelt og dessuten enda mer så nær-nærsynt så jeg tar av meg brillene støtt og stadig ved mobilbruk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.