Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overrumplet av tordenvær

#1

Ine sa for siden:

Har du blitt overrumplet av tordenvær på tur noen gang? Hva gjorde du da?


#2

Retz sa for siden:

Ja.
Fortsatte å gå.


#3

Niobe sa for siden:

Flere ganger, og vi har bare fortsatt å gå.


#4

My sa for siden:

Ja. Snudde og gikk tilbake til hytta i lavere terreng. Var på vei mot en høyde/topp i et ellers veldig vidt og åpent område, og hadde med barn. Hørte på nyhetene at noen andre turgåere ble truffet av lyn samme dag, i samme område (en fikk hjertestans, tre andre fikk lettere skader, alle overlevde, heldigvis). Jeg har også snudd og dratt tilbake fra kanotur på åpent vann.

Hva jeg gjør kommer veldig an på hvor jeg er og hva slags terreng jeg går i, men jeg har stor respekt for tordenvær hvis jeg beveger meg høyt til fjells, på vann, eller i åpent og flatt terreng. Hadde bare fortsatt å gå hvis jeg var på tur i skogen.


#5

Malama sa for siden:

Jeg ville nok gjerne gått i retning "komme meg i hus" både pga respekt for tordenvær, samt erfaring med at det ofte henger sammen med store mengder regn, så da trives jeg best innendørs.

Har blitt overrumpet av slikt vær bare en gang jeg kan huske, vi var unger som lekte i skogen, og vi løp hjem, for hver gang det smalt så ble regnet litt mer intenst.


#6

Syrinx sa for siden:

Eg har stor respekt for kombinasjonen lyn-fjell/fjord/ope landskap, fekk ei påminning om det då to ungdommar omkom i sunnmørsfjella for to år sidan.


#7

millact sa for siden:

Etter å ha bodd fire år i Florida er jeg redd i tordenvær. Det var skikkelig ille der og det gjaldt å komme seg innendørs.


#8

Input sa for siden:

Mange ganger. Stort sett hver sommer siden jeg var barn. Det er avhengig av hvor jeg er om jeg snur/går videre eller oppsøker ly i terrenget.


#9

frukt sa for siden:

Det kommer an på terrenget. Går ikke opp i høyden i tordenvær, eller søker ly under et enslig tre midt ute på et jorde.


#10

løve70 sa for siden:

Dette :nemlig:


#11

venla sa for siden:

Ja, sist på parkeringplassen til IKEA etter stengetid, på sykkel. Satte i fra meg sykkelen og sto under inngangen til det verste var forbi.


#12

meisje sa for siden:

Jeg har opplevd det mange ganger, var ganske nervøs en gang i seilbåt, men vi var heldige at utværet trakk rundt øya vi lå fortøyd ved, heldigvis. Ute på fjelltur så prøver jeg å la være å gå til topper om det er lummert, så der har jeg aldri opplevd å bli overrasket.


#13

Kanina sa for siden:

En gang på sykkeltur i Nordmarka. Jeg var heldigvis på vei hjem, så jeg bare sykla så fort jeg kunne, prøvde å sykle fra det, rett og slett. Det var ganske ubehagelig når jeg kjente varme som steg opp fra bakken.


#14

Candy Darling sa for siden:

De gikk jo på nærskolene her, så det gjorde ordentlig inntrykk. :sukk: Jeg har fått enda mer respekt for plutselige værendringer.


#15

Lavender sa for siden:

På sykkel ved Filipstad, ikke mange steder å søke dekning der. Var så nærme et lynnedslag at jeg kjente varmen, det våte jakkeermet ristet, hårene reiste seg og lykten kortsluttet. Svært ubehagelig, prøver å unngå å havne i tilsvarende situasjoner.


#16

Strå sa for siden:

Jeg har et par ganger blitt overlumplet av regn når regnskyene har gått raskere eller vesentlig anderledes enn yr sitt kart har antydet. Tordenvær tror jeg aldri at jeg har blitt overrasket av. Da vil jeg uansett helst være innendørs et sted.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.