Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Hvordan håndtere bagasje med mulig sølvkre?

#1

My sa for siden:

Bagasjen (med eier) kom hjem i natt, og det var observert sølvkre på overnattingsstedet. Bagasjen står foreløpig urørt i bilen, men blir håndtert etter jobb i ettermiddag. Hva er de beste forhåndsreglene for å unngå å få eventuelt sølvkre i hus? Er det nok å åpne bagasjen ute, og riste hvert enkelt plagg? Vaske alt sammen for sikkerhet skyld (noe som kan være nødvendig uansett #tenåringpådanacup)? Annet?

Edit: Ingen garanti for at det ikke er skjeggkre i stedet.


#2

Malama sa for siden:

Og ikke minst sjekke alle kriker og kroker og lommer og steder de kan stikke seg bort i selve BAGASJEN, altså, bag eller koffert, disse har jo somregel en del gode gjemmestder for slikt.

Og, støvsuge den bilen også?


#3

Tallulah sa for siden:

Mener du skjeggkre?

Sølvkre dør vel temmelig fort om de ikke har det fuktig og kaldt, og de bor i all hovedsak på bad.


#4

My sa for siden:

Jeg mener sølvkre, fordi det var sølvkre som stod i meldinga. Men jeg stoler ikke helt på at observatøren ser forskjellen, og tar derfor forbehold om at det kan være skjeggkre. Jeg vil ikke ha noen av delene i hus, og tar ingen sjanser. De overnattet på en skole.

#5

Malama sa for siden:

jeg tenkte vel også skjeggkre når jeg svarte, for sølvkre, er ikke det sånn ca "overalt" da? Og ikke så problematiske heller, de trives bare i fuktighet ja, så i så fall tørke?


#6

My sa for siden:

Jeg ønsker uansett ikke å ta sjansen, som sagt stoler jeg ikke 100% på denne laglederens kompetanse til å artsbestemme småkryp.


#7

Lille meg sa for siden:

Informasjon om håndtering av skjeggkre her:

Hårføner, altså. :nemlig:


#8

-ea- sa for siden:

Hadde sjekket om jeg fikk satt bilen på et fryselager en natt. :skremt:


#9

Kanina sa for siden:

Vi satte bagasje med mulighet for veggdyr på et fryselager på Lørenskog da datter kom hjem fra Paris i fjor. Vi puttet kofferten rett i søppelsekk på Gardermoen da vi hentet henne, og og kjørte ut til Gardermoen neste dag. Kostet under 1000-lappen. En billig forholdsregel. Skjeggkre er ikke like hysterisk farlig, og sjansen er mye mindre for smitte også, så jeg vet ikke hva jeg ville gjort.


#10

My sa for siden:

Takk! Gi fotballskoa en runde med hårføneren da kanskje. Selv om jeg tror at de krypene som overlever opphold i de fotballskoa trolig overlever alt annet også. :skremt:

#11

Bergensis sa for siden:

Eg jobba i 10 år på ein arbeidsplass med sølvkre. Me sette bagar og vesker og sko og diverse på golvet utan å tenke over det. Ingen av oss fekk med oss sølvkre heim. Så eg har litt samme forhold til sølvkre som til edderkoppar; ekle, men ufarlige.

Veggdyr, derimot. :grøss:


#12

My sa for siden:

Ja, krysser fingrene for at det er faktisk sølvkre, og ikke skjeggkre.


#13

Cuyahoga sa for siden:

Sannsynligvis er det både sølvkre og skjeggkre på skolene barna dine går på, så jeg hadde nok ikke gjort noe spesielt.


#14

My sa for siden:

Det er ikke umulig, men jeg har verken hørt om det, eller sett noe til det her i huset. Er det en kjent sak på skolen(e) til dine?

#15

frukt sa for siden:

De er mest aktive der det er mørkt, så man legger gjerne ikke så mye merke til dem. Hadde en del på badet der jeg bodde før,sikkert andre steder også, men det var der jeg så de. Når jeg slo på lyset pilte de avgårde.


#16

Lhi-My sa for siden:

Mine barn har gått på skoler med skjeggkre i flere år uten at de har fått det med seg hjem. Jeg tror det er relativt vanlig.


#17

Charlie sa for siden:

Tror vi er der nå at også skjeggkre er så vanlig at det ikke lenger betegnes som en «skade»?

Tenker nok at det er relativt liten sjanse for å få det med i bagasje. Men om man tenker mye på det, ville jeg pakket opp kofferten ute, ristet hvert enkelt plagg ute, lagt det i en sekk/pose og rett i vaskemaskinen. Kofferten ville jeg ristet ute og sett etter og deretter regnet med at alt var ok.

Når det er sagt - jeg personlig ville bare pakket opp og vasket klær på vanlig måte.


#18

Cuyahoga sa for siden:

Ja, det er i alle fall på ungdomsskolen vår. Tror det er vanlig på slike steder. Har sett skjeggkre på minst en av arbeidsplassene mine også, for den del.


#19

Karamell sa for siden:

Er det ikke skjeggkre "overalt" der det er mye pappemballasje for tiden?
Mener vi fikk en mail for noen års siden på jobb om å ikke oppbevare papp inne. Kommunal enhet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.