Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nydelig hjemmelaget karamellpudding

#1

konemor sa for siden:

Dennne oppskriften er kjempe enkel og så blir puddingene nydelige.

2 dl sukker Smeltes i randform på komfyren. Vri formen slik at det
smeltede sukkeret dekker sidene også. Avkjøl slik sukkeret blir
hardt

4dl h-melk
2dl fløte
4ss sukker
1 vaniljestang (eller 1ts vaniljesukker)

                Kok opp denne blandingen og la den avkjøle seg litt

5 egg piskes lett og helles i.

        Sil denne blandingen over i formen.
        La blandingen sette seg litt(ca 10 min) før den settes i vannbad i
        ovnen på 125 gr i ca 1 1/2 time. Sjekk med undersisen av en våt
        skje om puddingen er ferdig.

#2

Tammen sa for siden:

Takk! Denne skal prøves :D


#3

Kaktus sa for siden:

Denne skal prøves ja. Kan den lages dagen i forveien?


#4

konemor sa for siden:

Lager den alltid dagen før. Når den har stått ei stund på benken settes den i kjøleskapet og står over natta. Perfekt neste dag :)


#5

Arona sa for siden:

Hele egg, sant? Ikke bare plommer?


#6

konemor sa for siden:

Ja hele egg. Ikke pisk dem for hardt sammen, men lett pisket. Sil blandingen når du heller den i formen.


#7

Kaktus sa for siden:

Den ble veldig god! :jupp:


#8

Nenne sa for siden:

Kan du bruke brødformer? Evnt. hvilken størrelse?


#9

Kaktus sa for siden:

Jeg brukte brødform, den ble veldig bra.


#10

Fluke sa for siden:

Tusen takk! :blomster:
Min karamellpuddingelskende mann syns denne var så god at han omtrent fikk tårer i øynene.

Jeg brukte en brødform som sikkert var for stor, så puddingen ble litt lav, men det gjorde ingenting. :)


#11

konemor sa for siden:

Den er god ja :)

Bruker brød former (slike uten belegg).
Den blir ikke så høy, men veldig god.


#12

Lykken sa for siden:

Denne tenkte jeg å lage imorgen til nyttårsaften.
To spørsmål…
Matfløte eller kremfløte?
Når man smelter sukkeret i brødformen, skjer det inni ovnen og på hvor mange grader? Hvordan får man det på sidene?


#13

konemor sa for siden:

Kremfløte er det som gjelder.:nikker:

Sukkeret smeltes i formen opp på komfyren. Sett formen på en plate. Husk at formen blir varm så bruk grytekluter. Beveg litt på formen når sukkeret smelter slik at alt blir likt smeltet. Vend på formen så det smeltede sukkeret kommer opp på sidene også.


#14

Avatar sa for siden:

Denne skal prøves. :)

Det er forresten veldig godt med vikingmelk i karamellpudding.


#15

Fluke sa for siden:

Jeg smeltet sukkeret i gryte og helte det over i form etterpå.


#16

Lykken sa for siden:

Tusen takk for svar. :takker:
Blir spennende å lage den imorgen.
Hva er vikingmelk, Bella76?


#17

Majsa sa for siden:

Denne må jeg prøve å lage til nyttårsaften. :nam:


#18

Avatar sa for siden:

En sånn en:


#19

Fluke sa for siden:

Lager denne i dag igjen. Den er så nam. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.