Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekstremvær og hjemreise

#1

zinatara sa for siden:

Eldste er på besøk hos venner i Hamar og hadde egentlig tenkt seg hjem i dag med ekspressbuss til Sunnmøre. Pga. været avventer hun, men det passer best at hun reiser hjem i morgen.

Hvilken vei tror dere er mest realistisk/trygt å reise? Buss som opprinnelig planlagt, da om Otta og Stryn eller er det bedre å reise til OSL og fly hjem?


#2

Floksa sa for siden:

Gardemoen og fly. Uten tvil.


#3

Hondacrv sa for siden:

Det kjem vel an på om det skjer noko på veien eller jernbanen mot Gardermoen. Eg veit sannelig ikkje…


#4

Elise sa for siden:

Dersom det ikke er fullstendig krise å vente til onsdag, ville jeg gjort det.


#5

star sa for siden:

Togstopp mellom Eidsvoll og G.moen så litt ekstra tid må beregnes hvis man skal den veien.


#6

zinatara sa for siden:

Snakket med henne nå. De har bodd i en airbnb som de har til i morgen, men hun kan sove på en sofa i studentleiligheten til venner dersom det skjærer seg med hjemreise i morgen.


#7

zinatara sa for siden:

Jeg så det, tenker jeg ikke kjøper noen billetter før vi vet hva som funker.


#8

Luftslottet sa for siden:

Tror det kan være vanskelig å komme seg fra Hamar til Gardermoen i morgen. :sorry:

Togene mellom Oslo og Lillehammer har vært stengt i dag, siste nytt er at det er stengt mellom Oslo og Eidsvoll også.


#9

Lhi-My sa for siden:

Hovedveiene i Gudbrandsdalen og over Strynefjellet er fortsatt åpne og bussene går, men det regner godt og ting kan endre seg raskt. Jeg tror ikke de store elvene skaper trøbbel (ennå), men ras er selvsagt noe som kan stenge veier. Men altså, enn så lenge er det mulig å reise øst-vest med buss.


#10

zinatara sa for siden:

Tusen takk for alle svarene. Nå er bussen på vei nordover fra Oslo, så snart er hun på vei hjem heldigvis.


#11

veobra sa for siden:

Ønsker god tur hjem. Det må være godt å få henne hjemover når det er som det er på østlandet.


#12

Lhi-My sa for siden:

Kjører bussen riksvei 3 da? Det meste av andre veier er jo stengt eller står i fare for å bli stengt. Gudbrandsdalen er ikke spesielt hyggelig nå.


#13

zinatara sa for siden:

Og der ble bussen kansellert. Hun fikk først beskjed om at den skulle gå om Romsdalen i stedet for Strynefjellet, men nå er den kansellert. Dagbussen i morgen er full og jeg tør ikke bestille flybillett uten at togene går til Gardermoen. Kjipe greier, men vi får se an i morge.


#14

Lhi-My sa for siden:

Det er ikke mulig å komme seg fra Hamar til Romadalen nå. E6 gjennom Gudbrandsdalen er stengt mange steder og det er også stengt på Dovrefjell slik at man ikke kommer seg fra riksvei 3 til Romsdalen. Alle fjellveier/overganger mellom dalene er også stengt. Det blir nok ikke åpnet de første dagene, tror jeg. Vannmengdene øker fortsatt.

Eneste mulighet er vel riksvei 3 til Trondheim og så videre derfra, kanskje? Eventuelt buss Hamar -Gardermoen om det går nå?


#15

Floksa sa for siden:

Vi kjørte Hamar-Gardemoen i går kveld og det var helt greit. Men da må man ha bil, evt så ser det ut til at det går noen busser. Og i kveld er det satt opp tog igjen. Men toget ville jeg vært skeptisk til. Glomma og Mjøsa skal stige fram til hvert fall fredag vel.


#16

zinatara sa for siden:

Vi har skaffet flybillett til i kveld og tenker å betale en venn av henne for å kjøre til Gardermoen.Så krysser fingrene for at det går smertefritt.


#17

Floksa sa for siden:

Slik det ser ut nå så skal vel det gå fint. Men jeg ville reist med en gang og hellet hatt en del timer på Gardemoen.


#18

Skilpadda sa for siden:

Det går buss for flytog mellom Oslo S og Gardermoen. Bussene går fra spor 19. (Datteren reiste for et par timer siden.)


#19

Millen sa for siden:

Vi skulle kjøre Oslo- Trondheim idag, men med alle veier stengt og Politiet ikke vil folk skal flytte på seg om de ikke må, blir der ikke Trøndelags tur nå.
Håper datter kommer vel hjem. :klemme:


#20

Floksa sa for siden:

Det er jo teoretisk mulig, men jeg ville ikke tatt sjansen nei. For plutselig blir også de lokale veiene stengt og da er man stuck. Vi kjørte i går. I dag tror jeg ikke vi ville reist. Så veldig glad vi dro i går.


#21

zinatara sa for siden:

Da er hun hjemme igjen og jeg er veldig glad for at det ordnet seg og at hun har gode venner som hjalp henne med overnatting og skyss til flyplassen.


#22

Millen sa for siden:

Godt hun er trygt hjemme. :klem:



#24

IzziCreo sa for siden:

Godt å høre! Vi kjørte Oslo-Elverum-Oslo i går, og det var fine veier, men ekstremt mye kø ut av Oslo. Det tok 2 timer til Gardermoen, hvor det vanligvis tar 40 min. Dette var i rushen mellom kl 16 og 18. Skal skal man til Gardermoen så legg inn MYE tid.


#25

millact sa for siden:

På vei til Gardermoen snart. Glad det blir buss hjem i morgen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.