Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan noen anbefale airfryer som kan brukes som «mikro»?

#1

Odelia sa for siden:

Microen vår har takket for seg, og i stedet for å kjøpe ny, vurderer vi å heller investere i en airfryer. Jeg har null peiling på dette, er helst mannen som kunne tenke seg en slik til matlaging. Det vi brukte microen vår til var popping av popkorn og oppvarming av restemat, samt smelting av smør til baking. Kan vi få en airfryer som kan brukes til alt dette samt vanlig matlaging? Noen som kan anbefale en spesiell type i så fall?


#2

Tjorven sa for siden:

Airfryer erstatter stekeovn, ikke mikro. Det er ikke mulig å poppe popcorn i airfryer.


#3

Lille meg sa for siden:

:nemlig:

Det sagt, så har vi i stor grad gått over til å bruk airfryer til å varme opp restemat, heller enn å bruke micro. Vi har kjøpt denne her, og er strålende fornøyd med å ha flere nivåer å varme opp på.

Men popcorn lager den ikke.


#4

Floksa sa for siden:

Vi har også denne og den er i bruk flere ganger hver dag. Varmer mat, smelter ost. Jeg varmer mye middagsmat på tallerken i den.
Men den popper ikke popcorn. Vi har en dings :flau: til det.


#5

venla sa for siden:

Jeg har en Cosori dual blaze jeg bruker nesten daglig til matlaging eller oppvarming. Den har varmeelement både under og over, så du slipper å snu eller riste på det inni. Veldig fornøyd med den. Ungene synes og den er veldig kjekk å bruke når de lager mat etter skoletid.


#6

IzziCreo sa for siden:

Popcorn får du ikke fikset i airfryer, men veldig mye annet.

Vi har Philips XXL hjemme og Cosori Dual Blaze på hytta, og jeg ønsker meg nå Cosori hjemme også :nemlig: Renholdet er myyye enklere med Cosori'en.



#8

Floksa sa for siden:

:rofl:


#9

Elise sa for siden:

:lol:


#10

Odelia sa for siden:

Lille meg: :rofl:

Takker for gode tips! Da har vi litt å sjekke ut.


#11

Input sa for siden:

Den videoen! :lol: Vi har en AirFryer som Storebror fikk i bursdag (han ønsket seg altså), og han og mannen er som de to i videoen. Jeg hadde ikke savnet den et sekund om den døde, og irriterer meg over benkeplassen den bruker opp. Den kan aldri erstatte mikroen for meg.


#12

Elise sa for siden:

Nei, bruker ikke airfryer som erstatter for micro, det er kun i spesielle tilfeller hvor middagsrestene kan bli litt vasne i micro. Airfryeren er en erstatter for stekeovnen når mengdene er små. Da går det fort og greit. Vi har hatt vår siden jul, og er definitivt ikke frelst. Brukte den i dag morges til baguetter, men før det kan jeg ikke huske sist vi brukte vår. :gruble: Da vi fikk vår meldte jeg meg inn i noen airfryer-grupper på facebook, men det ble bare utrolig slitsomt, så jeg måtte melde meg ut igjen.



#14

Lhi-My sa for siden:

Det går helt fint å poppe popcorn i airfryer altså. Ikke det at det blir gjort særlig ofte her, det er kjappere i Micro, men mulig er det.



#16

GinaK sa for siden:

Har klart å stå imot, jeg også og lurer på om det er litt som med hypen på å lage den perfekte pizzabunnen/deigen
Måtte melde meg ut av FBgruppen..
Prøver å avvente til dere finner den perfekte.
Den med flere etasjer høres lur ut.


#17

Input sa for siden:

Hva er fordelen med å bruke AirFryer? Vi har hurtigoppvarmingsfunksjon på stekeovnen, så det tar bare noen minutter å få den varm. Det har aldri falt meg inn å bruke noe annet enn stekeovnen.

Storebror bruker den til alt mulig, han lærer på TikTok. Han koker egg, steker ostesmørbrød og lager fries mest.

Hva slags popcorn? Micropopcorn i pose?


#18

Elise sa for siden:

Nei, jeg har ikke funnet noen kjempefordeler i og med jeg ikke er frelst, men den varmer jo opp mye mindre luft da, så da krever det sikkert mindre energi. :vetikke:


#19

Lhi-My sa for siden:

Nei, vanlig popcorn fra pose ment brukt i kjele, sammen med litt smør eller olje. Jeg tror det ligger mange videoer på dette rundt om på nett, det var ett sv mine barn som testet dette etter å ha sett det på TikTok eller Insta eller hva det var. Popcornet ble godt, det, men det lenger tid enn i micro, så her har det ikke blitt gjentatt.


#20

Malama sa for siden:

Den brukes mest av alt til å varme sånn en glutenfri chiabata til mellomste innimellom. Skal. I alle fem ha rundstykker er den for liten. Vi fikk den til jul for noen år siden. Men den er ikke stor nok til en familie på 5 egentlig. Men, lages ostesmørbrød, varmes pizzarester (mye bedre enn litt soggy som de fort blir i micro)

Varmes fries der, har lagt hjemmelagde et par ganger. Det blir godt men smaker jo ikke fritert på noe vis (men jeg er glad i stekt potet så det er jo godt)

Men det er mindre luft å varme opp når det skal lages til noe lite.


#21

Lille meg sa for siden:

Ja, altså, jeg ble ikke i nærheten av like frelst av "vanlig" airfryer, som jeg er av den "miniovn"-varianten som vi har. Der kan jeg for eksempel steke 6 av slike halvstekte rundstykker. Det tar ikke mye mindre tid, men jeg trenger ikke varme opp ovnen på forhånd, og den krever mindre strøm.

Det er vel egentlig der mye av poenget er for meg. Den er mye mindre strømkrevende, rett og slett. I tillegg til at den varianten vi har, har en kurv som kan snurre rundt inne i airfryeren som ekstrautstyr. Flott til pommes frites. Må innrømme at jeg hadde foretrukket å ha et roterende grillspyd, men ...


#22

Odelia sa for siden:

Da er nok ikke airfryer noe for oss siden vi er (minst) 6 stykker i husholdningen. Er ikke villig til å ofre benkeplass for den, så da utgår det siden vi etter alt å dømme nok heller går for en ny mikro (som står i tilrettelagt skap). Takker for mange flotte svar!



#24

Floksa sa for siden:

Jammen! Så du ikke filmen?!? Vi kan ikke gi oss nå, før du har kjøpt!
Vi er seks stykker og airfryeren (vi har en stor med tre etasjer) er vår nest mest brukte dings. Kun slått av isbitmaskinen.


#25

Bayone sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å få veldig lyst på popcorn. Prøvde i Airfryer etter oppskrift på nettet, men det funket ikke så bra, 1/4 ble poppet, resten ble bare brente. Derimot gikk det VELDIG fort i kjele på induksjonstopp. Har ikke poppet i kjele på mange år, men det tok bare 3-4 min på 1 dl corn.


#26

liefje sa for siden:

Ja, hva er galt med å poppe i kjele? Jeg synes det blir best. Og man kan ha i så mye smør man vil.


#27

Odelia sa for siden:

Hehe :knegg:


#28

Niobe sa for siden:

Man kan også ha så mye smør man vil i silikon-popcornskål til micro. Men for meg er fordelen med den at jeg ikke trenger smør/olje for å poppe i den.


#29

liefje sa for siden:

Aha. Sånn silikonskål har jeg aldri hørt om. Jeg har bare poppet i micro med sånn pose, og da synes jeg det blir for tørt liksom. De jeg popper i kjele med smør, blir mye bedre. Men ser absolutt poenget med å slippe å ha smør i, både kalorimessig og oppvaskmessig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.