Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerdager Oslo 2023

#1

Ine sa for siden:

Ser det skrives om at Tromsø har ny rekord i antall sommerdager; temperatur over 20c. Oppe i 27 dager i sommer.

Prøver å finne hvor mange Oslo har hatt til nå, men finner ikke. Noen som kan hjelpe?


#2

-ea- sa for siden:

Over tjue grader er søringene sin definisjon av sommer. Jeg tenker vi har sommer på alle dager det ikke regner. :humre: Seks uker med godvær nå, tror jeg.
Forresten så har ikke Tromsø så mye varme (høye temperaturer), vi er ei lita øy på kysten (beskyttet av landets femte største øy utenfor oss). Har ikke sett oversikt over f.eks Bardufoss men der pleier det å være adskillig høyere temperaturer (mindre vind).


#3

Tallulah sa for siden:

Det er vel helst meteorologenes definisjon, uansett hvor i landet de er i fra. Akkurat som tropenatt defineres av 20 grader gjennom natten.


#4

polarjenta sa for siden:

Men det har vært varmere enn vanlig, også i Tromsø.


#5

-ea- sa for siden:

Ja, men mente at Tromsø har ikke så høye temperaturer som på innlandet i Troms, så når det er så mange sommerdager på Værvarslinga i Tromsø, så er det enda varmere på fastlandet innafor.


#6

polarjenta sa for siden:

Ja, det er det jo.



#8

Tallulah sa for siden:

Det er 20 dager med temperatur over 20 grader i juli, og 28 i juni, ser jeg. 11 i mai. 8 så langt i august. Men ganske begredelig, bortsett fra juni, ja. Da var det i det minste 17 dager over 25 grader i Oslo.


#9

Skilpadda sa for siden:

Trøsten får være at det nok blir stadig flere sommerdager i fremtidige somre.


#10

Toffskij sa for siden:

17 dager over 25 grader på én måned (og attpåtil juni) er jo allerede ganske ekstremt for Oslo.


#11

liefje sa for siden:

Jeg var ærlig talt overrasket over at det var såpass mange dager. Hovedgrunnen til at jeg liksom ikke har lagt merke til at temperaturen faktisk var OK, er nok at det var regn de aller fleste dagene i juli. Sånt er vi jo ikke vant til


#12

Ine sa for siden:

Nei, sikkert mange som akkurat bikket 20, men så var det regn inkludert. Er jo lenge siden det var noe langvarig fint badevær på Østlandet nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.