Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pikekyss

#1

millact sa for siden:

Har lyst å lage til konfirmasjon neste helg. Har noen en god oppskrift? Hvor tidlig kan jeg lage og hvordan bør jeg oppbevare de?


#2

Syrinx sa for siden:

Eg brukar berre ta ei tilfeldig oppskrift på nett og det blir alltid bra. Berre pass på å ikkje ha for høg varme når du steikar dei.

Tips: strø jordbærgelépulver over dei før steiking. Det blir så godt.


#3

Myria sa for siden:

Jeg bruker 50 g sukker per eggehvite (det gir ca 12-13 pikekyss per eggehvite). Du kan velge selv om du vil bruke hvitt eller brunt sukker, brunt sukker gir en litt karamell/lakris-aktig smak. Stivpisk eggehvitene og pisk så gradvis inn sukkeret til det er løst opp. Sprøyt topper på stekebrett (du trenger ikke ha så stor avstand mellom de, de utvider seg ikke under steking) og stek ved 125 grader (evt 100 grader varmluft hvis du vil steke flere brett samtidig) i 1 time. Slå av ovnen og la den stå litt på gløtt og la pikekyssene bli i ovnen til de er helt avkjølt. Du kan gjerne bruke litt konditorfarge i røren om du vil (pasta fra f.eks. Cacas er bedre enn de som er flytende). Så lenge de oppbevares i tett boks varer de lenge.


#4

millact sa for siden:

Tusen takk, Myria. De ble veldig gode!


#5

Myria sa for siden:

Så bra. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.