Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Syden i oktober - hvor drar man da?

#1

millact sa for siden:

En kollega vil til syden i oktober, første halvdel, en uke. Hvor bør hun da dra for å være sikker på å få sol og varme?


#2

Simone sa for siden:

Kypros er ganske sikkert! Mindre risiko for regn enn Kreta, Mallorca og Gran Canaria.
Vi var der i haustferien både i 2021 og 2022 og hadde 28-30 grader og sol kvar dag. Det var også over 20 grader i havet.


#3

Benzo sa for siden:

Områdene rundt Alicante og Malaga pleier å være stabile i oktober.


#4

Nenne sa for siden:

Pleier er viktig å ta med. Vi har også opplevd at vi fikk det første regnet de hadde sett på fire måneder.

Når det er sagt, så er dine forslag også det jeg ville kommet med.

Vi har prøvd både Tyrkia, Rhodos og sør-Spania i uke 41 og det er Spania som har hatt best vær. Det kan selvfølgelig være tilfeldigheter, men det er mine datapunkt.


#5

Musemus sa for siden:

Vi har prøvd både Tyrkia og Kypros - mer regn på Kypros enn Tyrkia, men varmt og godt begge steder.


#6

Bergensis sa for siden:

Kypros er fantastisk i haustferien!


#7

allium sa for siden:

Der var tråden jeg tenkte å opprette, men vi drar nok rundt midten av oktober. Jeg har erfaring med at Alicante og Malaga kan få en del regn. Tenker på Kypros, blir det varmt nok midt i oktober? Hva med Kanariøyene? Har aldri vært der før og er nok full av fordommer.


#8

Tjorven sa for siden:

Det er fullt mulig å få innfridd absolutt alle fordommer ved å dra til Kanariøyene, men det er også mulig å finne helt ålreite feriesteder. Uten at jeg er veldig god på hva som er bra. Jeg bare ber deg innstendig om holde det unna Pourto Rico. Men det er et ganske værsikkert ... selv om jeg har klart å oppleve sandstorm fra Sahara der en gang barna var helt små.


#9

meisje sa for siden:

November er regnmåneden i fastlandspania, og jo lenger ut man kommer i oktober jo nærmere legger man seg opp den ustabile tiden. Jeg pleier å være i Spania i uke 40, nesten alltid regn en dag, men bare noen byger,ikke hele dager sånn som i november. Fortsatt varmt i vann og om kvelden(trenger ikke jakke eller bukse på kvelden). Har tidligere vært noen ganger på kreta i samme periode, og jeg opplevde det som mye mer usikkert med hensyn til været. Men Alicante er en stor provins og det er micro klima forskjeller mellom ulike deler. Det er som i Norge, ofte opphold i visse soner med regn rundt, dette stemmer for eksempel for Alfaz området, sol og varmt i Albir og Altea, kjøligere og mere regn og tåke oppe i fjellene ( La Nucia/Altea Hills/Polop etc). Dette har null betydning i sommer månedene, men kan være viktig om høsten og vinteren.


#10

meisje sa for siden:

For sammenligningens skyld, det er ofte sol i Færder Kommune og andre steder som ligger litt på et nes ute i fjorden,mens det regner i Drammen, som ligger i bunnen av en fjord.


#11

Luftslottet sa for siden:

Vi har reist til Sør-Italia og hatt fine norske sommertemperaturer (20-30 grader) i høstferien mange ganger. Da er det heller ikke riktig så turistinfisert. Vi har vært i Lazio og Roma og vært strålende fornøyde.


#12

Robyn sa for siden:

Jeg har vært på Kypros to ganger i uke 40 og det har vært flott. Varmt og godt.

Jeg og sambo reiser faktisk dit uke 38, såpass sent på sesongen føler jeg det er det tryggeste valget.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært på Kreta i høstferien flere ganger. Det har vært fint vær da, men jeg har hørt rykter om at det ikke er garantert (slik man er på sommeren). Det har vært godt og varmt på dagtid, også nok til å bade, men at man kanskje trenger en langermet genser på kvelden.


#14

Nenne sa for siden:

Det er faktisk ganske stor forskjell på uke 40 og uke 41. Første gang vi dro på høstferie til syden, Rhodos, så vi veldig tydelig da vi kom ned i slutten av uke 40 at det ikke ble fylt på med gjester mens vi var der. Mange dro hjem og ingen kom til. Reiseselskapene solgte rett og slett ikke turer så seint.

Vi har flere ganger opplevd at den første høststormen kommer i vår ferie. "Vi har ikke sett regn her siden 3. juni"-kommentarer også. Jeg var misunnelig på uke 40-ferien da jeg hadde skoleunger.


#15

Pøblis sa for siden:

Kypros bør være et sikkert valg på den tiden. Kypros ligger jo litt lengre sør enn de andre middelhavsdestinasjonene. Jeg har vært der i oktober flere ganger, og det var varmt, men ikke hett, og nydelige badetemperaturer.

Det er mange kanariøyer, og de kan by på alt fra plastic-fantastic-bekrefter-alle-fordommer-charter-steder, til fantastisk natur, nydelige bosteder og nydelig mat.


#16

olena sa for siden:

Tyrkia/Side pleier å være veldig bankers på den tiden.
Når det sies så har jeg vært på Kreta i to høstferier - uke 41 og hatt veldig fint vær også. Men der kan det være litt mer usikkert.


#17

apan sa for siden:

Vi var ett år i Tyrkia / Side i uke 40. Mulig vi var uheldige, men det var kaldt. Mye kald vind. Går ikke for det igjen.


#18

Nenne sa for siden:

Vi har også vært uheldige i Tyrkia på den tida. Overskya og så store bølger etter storm at det var farlig for ungene å bade.


#19

Galathea sa for siden:

Her er høstferien i uke 41. Vi har vært 3 ganger på Kreta og vært heldige, men har også sett høststormen komme inn siste dagen av ferien og vært letta over at vi ikke fikk vind og regn hele uka. Har hørt at det er mer stabilt vest i Middelhavet og satser på Barcelona for andre år på rad. I fjor var det perfekt, ca 25 grader, sol og varmt i vannet, krysser fingrene for strandvær i år også, hvis ikke har vi en storby med masse tilbud innenfor rekkevidde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.