Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan skal jeg male stua?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har lyst til å male stua, men jeg vet ikke helt hvordan.

Stua er todelt; med en spisestuedel og en salongdel, og det er vinduer langs hele sørveggen. Farger på interiør er grå sofa ( :mumle: ), teakmøbler, og spisestuestoler i mørk, støvete oransje. Vi har også en oransje platehylle, og to skinnstoler i konjakkfarget skinn. Så det er ganske mye varme i møbelfargene, mye i brunoransje.

Om sommeren er det veldig grønt utenfor, om vinteren ser vi rett inn i nakne bjørkekroner.

Vi ser inn på kjøkkenet, som er gult (Jotun Velvet).

Jeg vil beholde lyset, spesielt siden vi har så mange mørke møbler, det må ikke kræsje med det oransje, og heller ikke det gule. Samtidig tenker jeg at det blir for mye om jeg fortsetter med en gulvariant. :gruble:

:hjelp:


#2

Nenne sa for siden:

Kan du ikke bare bruke kjøkkenfargen videre? Den var jo utrolig flott og ville sikkert gå fint sammen med alt du ramser opp. Alternativet er vel å velge en av de matchende fargene som Jotun foreslår. Men jeg synes de var kjedeligere enn gulfargen din.


#3

Fersken sa for siden:

Turkis eller annen blånyanse


#4

Tallulah sa for siden:

Nei, den er veldig dominerende, så jeg tror det blir too much. Den er også ganske mørk og krasjer med de oransje møblene. Men den er virkelig helt utrolig flott! Elsker den på kjøkkenet.

Nå har vi en blåturkis i salongdelen, og liker den egentlig godt, men den er veldig mørk. Har du noen bilder?

Har lurt litt på en lys grønnfarge, men er usikker. Den må være helt rett nyanse for at det ikke skal bli nittitallsfarger, føler jeg.
#7

Tallulah sa for siden:

Det er nok som en blanding av denne og Paprika. Jeg syns de blåturkise der er altfor kraftige, og passer bedre som aksentfarger enn på en hel vegg.

Jeg snuser litt på Lotus, her ser man den sammen med litt samme type farger vi har:

[img]https://colorama.cdn.storm.io/c6628ccc-38f8-4780-868d-d0404b496afa?width=700&amp;mode=crop&amp;heightratio=1&amp;height=700&amp;quality=80[/img]

Hvit poesi, noen som kjenner til den?

Har også sett på aura, men lurer på om den kan bli litt mørk også?


#8

Fersken sa for siden:

Da er jeg enig i at Lotus er et glimrende alternativ og tror den kommer til å gå fint sammen med de fargene du allerede har i leiligheten.


#9

Pelen sa for siden:

Jeg syns også at Lotus var et veldig godt alternativ. Varm, men tar ikke for mye kraft fra møblene.


#10

Toffskij sa for siden:

Likte også Lotus!


#11

Nenne sa for siden:

Det var Lotus jeg tenkte på også av de komplementærfargene.


#12

Miss Norway sa for siden:

Jeg tror jeg ville brukt pensel eller rull. Ja, og maling så klart! Maskeringstape først.

#klarteikkedymeg


#13

Tallulah sa for siden:

:knegg: Jeg tenkte malingssprøyte? Neida. Joda. Neida.


#14

Tallulah sa for siden:

OK, da leder lotus. Hve med Blekvier? Litt syrligere og grønn.


#15

Fersken sa for siden:

Blekvier var fin! Jeg har ombestemt meg og synes du skal gå for den. :jupp:


#16

Pelen sa for siden:

Fortsatt Lotus hos meg.


#17

Che sa for siden:

Synes lotus var finere. Den andre har mye grønt i seg og får da litt sykehuspreg…


#18

Madicken sa for siden:

Lotus var nydelig, fikk lyst til å male egen stue med den!


#19

Kanina sa for siden:

Jeg synes blekvier. Men jeg er allergisk mot alt som minner om hvitt.


#20

My sa for siden:

Jeg tror Lotus blir nydelig til de fargene. :hjerter: Ser at den også er foreslått som farge som går fint sammen med Velvet på nettsiden til Jotun. Tror det blir harmonisk og fint, særlig når du har en del spreke innslag. Blekvier er også fin, men må sikkert testes litt på en vegg for å se hvordan den blir i rommet, med alt det grønne utenfor.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg har funnet en fargeprøve på blekvier på Finn, så skal teste den. Skal også teste floating fog fra pure & original, men tror egentlig den blir for mørk.


#22

My sa for siden:

Ja, det er vanskelig å se for seg. Vi har Laurbær i stua, som er enda mørkere (og litt grønnere, floating fog er gyldnere), men synes den er ganske lys hos oss. Men vi har store (nordvendte) vindu, og ikke noe vegetasjon utenfor.


#23

scilla sa for siden:

Synes også Lotus er fin og tenker at den spiller mer på de fargene dere allerede har enn å legge til grønt.


#24

Benzo sa for siden:

Lotus.


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg er bare litt redd for at hele leiligheten blir variasjoner av gul med lotus?

Da blir kjøkkenet gult, stua gul på soverommet har vi gult headboard og badet er beige og terracotta. Og alle dørene er i ubehandlet furu.

Ellers er soverommet vårt grønt og lyseblått, og jeg har enda til gode å finne farge i gangen.


#26

Pøblis sa for siden:

Jeg heier på Lotus. Den harmonerer nydelig med kjøkkenfargen, og jeg tror ikke den vil virke speiselt gul på veggen. Den grønne tror jeg kan bli litt vanskelig om sommeren med de grønne trærne utenfor.
I nyhuset har vi malt himling og vegg i samme farge i alle rom, det gir en helt nydelig effekt.


#27

Kanina sa for siden:

Hvorfor er det er problem med grønt både inne og ute, egentlig?


#28

My sa for siden:

Grønnfargen som er ute i trærne får ofte de malte grønnfargene til å virke grå i sammenligning. Den grønne tonen kan bli litt "visket ut" når det ses sammen med grønnfargen i trær, særlig løvtrær. Men det trenger ikke bli slik, det kommer an på vinduer, lys og diverse. Så man må nesten bare prøve. Grønntoner er jo nydelig til både oransje og mørk rødbrun som teak etc.


#29

Maverick sa for siden:

Åh jeg ville også gått for grønt så klart. :jupp: En med litt kulørthet i, som har litt gult i seg som kan plukke opp kjøkkenet.


#30

Vianne Rocher sa for siden:

Følger du koi på insta Tallulah? Jeg er så inspirert av dem om dagen, men jeg har jo allerede et fargerikt hjem.


#31

Maverick sa for siden:

Min erfaring med knallgrønne vegger overalt er at det funker strålende med alt det grønne utenfor også, men min grønne er fargesterk da. Ville egentlig trodd også at grønt utenfor forsterker grønntonen i grågrønne varianter? Hvertfall hvis man også følger opp med noen klargrønne elementer inne, puter eller vaser og grønne planter etc.


#32

Pøblis sa for siden:

Jeg har treasure og antique green i nyhuset, og det er grønt inne når det er grønt ute og jeg liker det - men det kommer jo helt an på om man synes grønt er skjønt eller ikke. (Jeg elsker det!) Jeg vet om folk som syntes det ble overkill og malte om.

Og nå har jeg dessuten lest alt som står i HI litt nøye, og så at det var gult Tally ikke ville ha for mye av - ikke grønt.

Jeg synes treasure er helt nydelig og tror den passer veldig bra til både teak, oransje og grått.


#33

Tallulah sa for siden:

Ja, følger koi! Veldig inspirerende.

Jeg skal sjekke ut treasure også. I prosessen med å finne fargen til kjøkkenet lærte jeg at jeg virkelig ikke er i stand til å se hva som funker basert på et bilde, jeg malte ti ulike prøver på veggen tror jeg. Og velvet var egentlig ganske random. Det var en fargeprøve jeg bare tok med da jeg kjøpte et par andre på Finn, mest for moro skyld. Også ble det perfekt.

Så skal gjøre samme prosess nå på stua, male noen ganske store flater på en vegg med og uten lys og virkelig se.


#34

Maverick sa for siden:

Treasure er en veldig god farge!

Tror jeg ville forsøkt å kikke på en fargevifte og finne en grønn som funker med den kjøkkengule.


#35

Tallulah sa for siden:

Godt tips. Jeg har jo faktisk en fargevifte. Om jeg skulle malt stua i to farger, hva kunne funka sammen med lotus/treasure/blekvier/floating fog, mon tro? Vi har også en peis jeg vil male.


#36

Stompa sa for siden:

Jeg har Treasure i gangen og Pale Linden i stua – og brukte restene på et soverom; tre vegger PL og én T. Synes det er kjempefint. Men jeg har ikke "fargesyn" (ser f.eks ikke om en farge er varm eller kald og om folk kler/ikke kler farger), så det var folk på Fargerike som foreslo fargene for meg. Kan godt hende andre synes det er stygt. :humre:


#37

Madicken sa for siden:

Jeg har nettopp malt et soverom i fargen Bergflette. Nydelig grønnfarge med en del gult i, og den fungerer utmerket i rommet som har flere vinduer/mye lys og mye grønt utenfor.#39

Tallulah sa for siden:

Da har jeg begynt å male fargeprøver, og kan konkludere med at Pale linden er for mørk. Det visste jeg vel egentlig, men syns den er veldig pen, så måtte teste. Blekvier er mer riktig, men litt usikker på den. Mulig den bare ser skitten ut. Jeg ser at den henter opp en del gult fra kjøkkenet, uten at det gjør noe. Nå skal jeg se på den et par dager før jeg tester lotus.


#40

Lhi-My sa for siden:

Jeg er veldig glad i Treasure og har det på en vegg i gangen og en i stua. Resten av gang og stue er malt i Claro. Jeg trives godt med de fargene og de står godt til teakmøbler og gamle Ekornes Amigo stoler i brunt skinn. Claro har vi hatt i mer enn ti år og den blir nok værende en stund til. Kjøkkenveggene er i Pilasterblå akkurat nå, liker den, men mulig det blir noe annet etter hvert.


#41

Tallulah sa for siden:

Ja, treasure var virkelig fin, men blir for mørk her. Claro likte jeg også. Om jeg ser at jeg vil ha enda mer gult enn lotus skal jeg teste den!


#42

Tallulah sa for siden:

Nå går det mot blekvier altså! Høvdingen mente at alt ville bli for gult med Lotus, og når jeg ser hvor mye gult kjøkkenet trekker ut av Blekvier, så er jeg nok enig. Deilig farge, men ikke når kjøkkenet er velvet.

Da gjenstår gangen ... Bitteliten mørk gang, intet mindre enn 4 ubehandlede furudører og en utgangsdør jeg vurderer å male rød. En pen lys blå, kanskje? Rosa?


#43

My sa for siden:

Blekvier bli sikkert nydelig! :jupp:


#44

Pøblis sa for siden:

Hvis du skal ha rød dør, MÅ du ha rosa vegger. :hyper: jeg elsker rosa og rødt sammen! :elsker: Skal strikke rosa og rød genser bare jeg blir ferdig med de tre jeg holder på med nå. :ja:


#45

Tallulah sa for siden:

Nå har vi malt halve stua i Blekvier, og det blir så fint! Resten står for tur. Det er en litt ubestemmelig farge. Den framstår som hvit, men har undertoner av grønn og beige, og er veldig fin opp mot det crispy hvite taket.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.