Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dette så jeg ikke komme - vi skaffer oss hund

#1

Nooria sa for siden:

Datteren min har jobbet hardt med å overtale oss til å skaffe hund i månedsvis. Jeg ville ikke ha ansvar for hund og har stått hardnakket i mot. Hun ville ha Pomeranian, og de er jo så søte. De siste ukene har forsvarsverkene mine falt, og i dag har vi besøkt en hundeoppdretter og landet på en hund vi skal ha.

Jeg så virkelig ikke den komme, men nå er jeg helt fortapt. Egentlig ville jeg bare ta henne med hjem med en gang. :hjerter: Oppdretteren ville ha henne innom dyrlegen først og så skal vi hente henne til uka.

Er det flerre her som har Pomeranian?


#2

Martis sa for siden:

Gratulerer med hund, det er mye jobb og også utrolig mye glede!

Vi skulle heller ikke ha hund, men det ble en dvergpuddel i covid, som nå er to år og et veldig kjært familiemedlem.


#3

Niobe sa for siden:

Gratulerer med hund!

Jeg fikk mannen min til å love meg hund da jeg var dødssyk. :knegg: Han var i utgangspunktet ikke så begeistret, men han ble det når valpen var i hus. Det er utvilsomt mye arbeid, og jeg tror ikke jeg ville hatt hund igjen om vi ikke var to voksne om å kjenne på like mye ansvar. Men det er ingen tvil om at hunden også er uendelig mye glede, og at det nå er vanskelig å se for seg at vi skulle vært uten. Vår er en liten blandingshund. Han kan være usjarmerende bjeffete når fremmede er involvert, men er en ordentlig kosebamse ellers, og han elsker turer av alle slag. :)


#4

IOA sa for siden:

Sånn har datteren min vært også. Nå har jeg fått kjæreste med hund, og vi jobber med å tilvende hunden å være hos meg. Det går overraskende bra, og jeg er ikke en hundeperson. Heller motsatt. Men det er overraskende hyggelig og gøy.


#5

Lhi-My sa for siden:

Grattis med kommende valp! Hund er stas, jeg kunne ikke tenke meg et liv uten, men så har jeg da også hatt hund sammenhengende siden 1991 eller 1992. Jeg har hatt både store, ekstremt store og relativt små raser og mitt beste råd til deg er å ta trening, dressur og sosialisering like alvorlig på en minirase som en stor rase. Valpekurs er obligatorisk, men fortsett trening etter det også. Dressur er ferskvare og må holdes vedlike. Jeg har en pensjonert førerhund nå og ser veldig tydelig at selv med henne, en 11 år gammel særdeles godt dressert og supersnill hund, så må vi øve ofte for å holde grunndressuren på plass.

Min eneste erfaring med Pomerainien er to-tre temmelig aggressive og uoppdragne hunder der eier har gått i «han er jo så liten og søt-fellen» og glemt at dyret må oppdras og sosialiseres. En av de bet meg og det er mitt eneste hundebitt etter over 30 år aktivt med hund. Jobb med hunden, du har skaffet deg en ny hobby og fritidsforbruker, så gjør det ordentlig fra første stund. Da får du så mye mer glede av hunden også.


#6

Pøblis sa for siden:

Jeg har to ganske små hunder, og underskriver det Lhi-My sier - oppdra selv om den er supersøt. Jeg har to Bichon havanais.

Har dessverre samme erfaring med pommer som Lhi.My, de to jeg kjenner som har slike, behandler dem som babyer og ikke hunder. OG hundene oppfører seg dessverre deretter.

Men jeg har masse erfaring med andre som har småraser, og jeg tenker at alle raser har potensiale til å bli superfine hunder, uansett. De trenger oppdragelse, rett og slett, uansett om de er svære eller bittesmå. Oppdragelse kan veldig fint kombineres med å lære dem morsomme sirkustriks, så det er vinn-vinn å sette av tid til å trene med og oppdra hunden godt.

(Sier hun som i dag måtte hanskes med to viltbjeffende og ganske ustyrlige småttiser når det kom håndverker i hus. :sparke: Skal ut i en litt forsinket hjemmekonmtorlunsjpause nå utstyrt med godbiter og klar for en ørliten gjenoppfriskning av både innkalling og sitte-ved-fot-uten-å-bjeffe. )


#7

Retz sa for siden:

Har heller ikke så veldig god erfaring med pomeranians, men som så ofte ligger skylden for det hos eier. De blir gjerne valgt ut fra utseende og blir dårlig behandlet i og med at eierne ofte 1.menneskeliggjør dem og 2. er så inkonsekvente i oppdragelsen at hunden ender opp som et nervøst vrak. Helt sikkert eiere som behandler pommer som det dyret de er, setter hundens behov først og tar tak i oppdragelsen, men jeg kjenner ingen.

Sjekk dog web for ev sykdommer i slekta og bli en dyktig hundeeier, så går dette bra. Lykke til!


#8

frukt sa for siden:

Jeg har en venninne som har en pomchi, og han er en hyggelig fyr som lærer fort, og er med på fjellturer. Men hun behandler han heller ikke som en baby.


#9

Pelen sa for siden:

Ja, enig med de over, behandle den som om den er en stor hund når det gjelder oppdragelse. Jeg har selv en hund på 3 år. Vi har hatt en utfordring og det var at han ble skikkelig skikkelig angrepet av to store hunder (de ble senere avlivet ettersom de gikk på barn). Før det elsket han alt av andre hunder. :sukk:

Husk å jobbe med ting som man ikke vil at voksne hunder skal gjøre, som å stå med labbene mot bena. Ikke gøy når man har strømpebukser eller labbene er skitne.

Spennende! Lykke til!

Rasen var for øvrig min drømmerase når jeg var liten og fikk min første hundebok, en gang på 70-tallet. :humre:


#10

Che sa for siden:

Gratulerer med hund. Hyttenaboene vår har flere pommer. De er veldig fine i møte med oss. De er jo vakthunder, så bjeffe gjør de når vi kommer innom, men roer seg raskt. - og de er jo helt nydelige!


#11

Nooria sa for siden:

Takk for alle påminnelser om å oppdra henne. Vi henter henne i morgen ettermiddag.


#12

Magica sa for siden:

Så stas! Hva skal hunden hete?


#13

Polyanna sa for siden:

Så kos. De er jo supersøte små bamser. :hjerter:

Kanskje en ide å tenke gjennom OM man vil jobbe med det med bjeffing, eller ikke. Det er litt enten eller, for de ER jo vakthunder, så skal man fjerne det, så må man jobbe skikkelig mye, og kanskje ikke få det til. Og det tar jo krefter fra annen oppdragelse? :vetikke:

Naboen har en som tror hun er 50 kilo og kjempeskummel, og bjeffer på alt som rører seg for å jage dem bort. :humre: De har virkelig prøvd å jobbe med det, men det er vanskelig. Men den lager jo strengt tatt ikke høy lyd, så for meg (og vi er nærmeste nabo, og jeg er egentlig ganske sensitiv på sånt) er det helt greit.


#14

Ine sa for siden:

Så i omtalen at de skal være vaktsomme mot fremmede.

Hva slags erfaring har dere med hund før? Og erfaring med rasen?


#15

Nooria sa for siden:

Hun heter Othilie. Det var navnet hennes og vi har ikke endret det. Mannen min har vokst opp med hund(er), og datteren vår har bodd i kollektiv med hund. Jeg har ikke hatt en gullfisk en gang. Foreløpig virker det som om hun ikke bjeffer så mye, men jeg er spent på om det bare er i starten.


#16

Bokormen sa for siden:

Gratulerer så mye med hund! :D

Vi skulle heller ikke ha hund egentlig. Nå har vi blitt slike som har hunden sovende i senga, lager hundebursdagskaker og så videre. :o


#17

Ine sa for siden:

Lykke til!

Min hund er 8 nå, fikk opp minner på fb med bilder fra 8 år siden, herlig tid!


#18

Pøblis sa for siden:

Jeg håper veldig veldig veldig at det kommer bilder her. :hyper:


#19

Niobe sa for siden:

Det er obligatorisk! :nemlig:


#20

Nooria sa for siden:

Det er veldig lenge siden jeg har delt bilder her inne. Er det bare mulig via lenke?


#21

Kanina sa for siden:

Ååå gratulerer!!


#22

Robyn sa for siden:

Gratulerer med hund!
Jeg har en Bichon Havanais, de er også voktere. Han bjeffet ingenting det første året, men når han var drøye året startet han. Og nå bjeffer han når biler kjører forbi og det kommer folk på besøk. Bjeffer når vi kommer hjem også.

Dette startet opp rundt den tiden jeg ble skilt, så hadde ikke overskudd til å ta tak i det. Nå er han over 4 og holder fortsatt på. Men heldigvis bjeffer han bare hjemme og ikke ute på tur.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.