Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden 2023

#1

Chablis sa for siden:

Fant ingen tråd, synes det er på tide med en sånn tråd nå. De som synes det er for tidlig, kan komme tilbake senere. :jupp:


#2

Chablis sa for siden:

Hva gir man til voksne i 20-årene som fortsatt bor hjemme og som ikke ser ut til å ville flytte hjemmefra på veldig lenge?


#3

LaBanga sa for siden:

Startsett fra Ikea? :humre:


#4

Millen sa for siden:

Sånn tråd tenkte jeg på å starte igår kveld da jeg så et juleshow på TV.


#5

Nenne sa for siden:

Jepp, utstyr.

Min snart 19-åring ønsker seg sånt nå.

Jeg vurderer julestrikking snart nå. Så blir det ikke stress å bli ferdig.


#6

Chablis sa for siden:

Blir så dårlig stemning av det, og jeg orker det rett og slett ikke.


#7

Syrinx sa for siden:

Kjem an på relasjon, interesser, prisklasse osv. Ulltrøye, Rituals-sett, kinogåvekort, massasjepute til nakke/rygg, korg med snop og snacks...


#8

veobra sa for siden:

Jul, jul, jul. Jeg bare henger her og gleder meg.


#9

My sa for siden:

Alltid greit å begynne å tenke litt tidlig ja. Jeg har alltid gitt ungene ny pysj/kosedress på morgenen julaften, og det driver jeg visst med enda. :flau: (de er 18, 16 og 16). Da vi var i NY i sommer ville guttungen endelig inn på M&M-butiken på Times Square. Der hadde de noen grisestygge M&M-pysjbukser, som han av en eller annen grunn syntes var utrolig morsomme og kule. Han kjøpte ikke da, men det gjorde jeg. :jupp: Har gjemt den i en skuff og tenker det blir hans julepysj i år, kjøper en ensfarget t-skjorte til, i en av (de mange) fargene i buksa. Og så kapret jeg en lekker pysj-sak fra Jean Paul til storesøster, da den var på halv pris + 20% ekstra rabatt på sommersalget på Match her. Hun fikk en litt kjedelig en i fjor. Så da har jeg jammen halvannen pysj i boks allerede. :knegg:


#10

star sa for siden:

Ja, jeg burde begynne på fotoboka. Må bare finne ut hvilket år jeg har kommet til. :humre:
Og så er det min jul i år så da blir vi bortskjemt for mine feires hos mine foreldre.


#11

Input sa for siden:

Åååh, jeg gleder meg til jul! Skal feire sammen med søsteren min for første gang på over 20 år. :hjerter:

Vi skal pusse opp badet og bo borte hele oktober og november, flytter hjem igjen første helga i desember. Så det blir nok hektisk. :knegg:


#12

vixen sa for siden:

Jeg gledet meg til jul i år! Ikke feiret julaften hjemme på flere år pga flere ting,men i år! :hjerter: Altså,hadde gjerne tatt en jul til som ifjor da vi feiret på NZ,men siden det utgår så blir hjemmejul nest beste!


#13

Myria sa for siden:

Jeg gleder meg alltid til jul. :elsker: Vi skal som vanlig være hjemme og i år skal vi feire med både Mamma, en venn av henne, broren min og kona hans samt mannens tante og søskenbarn som bor i nærheten. Det kommer til å bli veldig koselig.

Jeg har ikke begynt på noen som helst forberedelser, men har tenkt litt på barnas kalender i år og har luftet til barna at kanskje vi skal lage en familiekalender hvor alle kjøper gave til alle, men vi får se hva det blir til. Jeg synes det er veldig hyggelig å ordne julekalender til dem så ikke sikkert jeg er klar for å slutte med det ennå.


#14

polarjenta sa for siden:

Den første forberedelsen var å spørre ungene hvor de skulle feire jul. Jeg tipper de fortsatt ikke har spurt faren.


#15

Blondie sa for siden:

Mine voksne barn (godt opp i tjueåra) får penger pluss en liten ting ved siden av. Jeg har sagt de får spare til hybel. :knegg:


#16

Molly sa for siden:

Barna skal feire med meg i år, det gleder jeg meg til :hjerter:


#17

Drømmedama sa for siden:

Gleder meg sånn at jeg nesten dåner... I år skal vi feire jul i nybygget hytte - da skal jeg endelig få realisere alle pøntefantasiene mine og invitere familie og venner til julefeiring med tømmervegger, granbar, kranser og lykter. Har kjøpt inn små juletrær til å ha på alle seks soverommene i tillegg til det store treet på stua - blir så gøy å pynte. Må høre med folk om hvem som vil komme når, for meg kan vi være 6 eller 16 - det betyr ikke så mye, jeg koser meg uansett.


#18

Niobe sa for siden:

Yesss! :lykkelig:

I år skal vi jammen feire jul i nytt hus, og jeg gleder meg sånn til å julepynte et nytt sted! Dette huset har en litt pompøs og «amerikansk» trapp, som kommer ned midt i inngangen. Og jeg har allerede googlet «christmas decorated stairs.» :knegg:


#19

Fintdethei! sa for siden:

Dere er gærne :knegg:. Men herlig å lese om oppriktig entusiasme!


#20

Pøblis sa for siden:

Jeg satt i timevis i går kveld og googlet advenstjerner som jeg kan ha i gigavinduene i det nye huset.
Leter etter oppladbare lyskilder også.


#21

Madicken sa for siden:

Juletråd! :lykkelig: I år feirer vi hjemme, noe jeg vel liker aller best. Jeg/vi har allerede plottet inn førjulstur med julehandel utenlands, satt datoer for bakedager med venninner og barn, og jeg har kjøpt to julegaver og to kalendergaver. :D


#22

venla sa for siden:

Det har jeg ikke ofret noen tanker om før nå.

I år feirer jeg uten unger, så får høre med kjæresten om vi skal feire sammen evnt med foreldre.


#23

polarjenta sa for siden:

Vi ( eller jeg dersom ungene drar til faren) skal som vanlig feire julaften hos broren min, og 1.juledag hos mamma og pappa. Julegrøten blir hos oss en dag før jul. Det er vel så langt jeg er kommet.


#24

Musemus sa for siden:

Her er vi igang med julegaver!
Mannen(!) kjøpte en mengde julegaver i Tyrkia og jeg kjøpte tre julegaver i går - så vi er virkelig godt i gang.


#25

Malama sa for siden:

Vi feirer som vanlig hjemme.

Trolig bare oss fem, svigermor kommer noen år, alt ettersom turnusfri og annet, men hun sa noe i sommer om å komme en tur før jul, og det pleier hun gjøre de årene hun ikke er her i julen. Hun var her ikke julen i fjor, og egentlig har hun vært her annethvert år, men det har vært litt tilfeldig de siste årene. Jeg tar det på strak arm om hun kommer altså, for all del, men planlegger for at det er oss fem. Og gjester første juledag, for da fyller yngste 8, så da inviterer vi mine foreldre og min bror med unger til både bursdag og middag. (Langtidsstekt svineribbe etter ca den oppskriften NRK har for juleribbe, men julaften spiser vi jo pinnekjøtt)

Gavene er vi slett ikke igang med, men i det minste har jeg en plan for en eller kanskje begge gavene til minstemor (hun må jo få bursdagsgave også) og "trenger" både nytt nettbrett og headsett.


#26

Floksa sa for siden:

Vi kan være alt fra 6 til 22 stk så første oppgave er å avklare ca hvor mange vi blir :knegg:
Jeg tror vi blir 15. og fire hunder.
Noen gaver er kjøpt inn og noen matgaver planlagt.


#27

millact sa for siden:

Sengetøy


#28

jolie sa for siden:

Ja, men ikke bare dyne- og putetrekk. Laken! Det er jo en nødvendig ting som (jeg synes) koster unødvendig mye.


#29

Blondie sa for siden:

Mine barn feirer ikke med oss i år, men det gjør sambo sine. Hyggelig det også. Som vanlig er det en utfordring å finne ut av hva mamma skal gjøre. Hun er ikke mobil. Jeg har ikke så lyst til at hun skal sitte alene.


#30

Pøblis sa for siden:

Huff, det har jeg ikke engang tenkt på - hva gamlisene mine skal. :sukk:

Søsteren min jobber sent på julaften, og bor dessuten noen timer unna. Så da må jeg finne en måte å feire med en på sykehjem og en hjemmeboende og lite mobil forelder.
tror min eldste kommer for å feire med oss.Yngste er vår felles, så hun er med hvert år.


#31

Malama sa for siden:

Mine foreldre feirer hjemme hos seg selv de to, det har de valgt selv. Vi treffer dem på formiddagen.
Det er de som har utfordringen med en på sykehjem som ikke forlater rommet (min bestemor)

Satser på at det er noen år til vi får slike problemer. Men når den tid kommer håper/tror jeg at jeg og min bror deler på å hente de(n) det gjelder hjem til oss. De feiret hos oss før, men etter at vi fikk yngste første juledag ble det litt mye, ettersom de også fast har alle barn og barnebarn og svigerbarn, og av og til en ekstra svigermor som er på julebesøk hos en av oss, til middag hos dem 26.12. Så å samles med barnebarna tre dager på rad ble litt mye så de valgte julaften for seg selv.


#32

Molly sa for siden:

Har multer i fryseren etter siste fjelltur, og akevitt ble innkjøpt på taxfree i går. Er et lite steg nærmere å være klar til jul.


#33

Obelix sa for siden:

Jeg gruer meg så til jula i år at jeg har mest lyst til å bare late som den ikke eksisterer, men gleder meg til at datter med kjæreste kommer på juleferie fra USA. Og sønn hjem fra FHS. Jeg gjorde unna 5 gaver på ferie i år, så jeg har ikke så innmari mange igjen


#34

amo sa for siden:

Jeg storkoser meg med kalendergave kjøp. Jeg skal kjøpe 6 gaver til mamma, 12 til storesøs, 8 til lillesøs, 8 til mellombror og 12 til bonussøs. Jeg er snart ferdig og gleder meg til oktober for da blir gjesterommet omgjort til «julerommet». Jeg har bestillt julepuslespill som jeg venter på i posten. Åhhhh elsker november og desember.


#35

Strå sa for siden:

Jeg vet ikke ennå hvor eller med hvem vi feirer jul i år. Antakelig blir det hos Mellomste og familien. Det spiller ingen rolle for meg. De som har barn har førsteretten til å bestemme, så tilpasser vi oss enten det blir sånn eller slik.

Ikke snakk til meg om gaver, der er jeg helt tom både på planlegging til de som får av meg og på å tenke ut noe jeg ønsker meg.


#36

millact sa for siden:

Jeg må få unna konfirmasjon på lørdag før jeg kan delta i tråden.


#37

gnuri sa for siden:

Jeg har bestilt multer, og har akevitt i skapet, så da er jeg i allefall litt i gang :humre:


#38

Blondie sa for siden:

Jeg fikk kjøpt lefser til de andre i familien i går, så da mangler det bare å få tak i til meg. Det er nesten høydepunktet ved jula. :knegg:


#39

millact sa for siden:

Vi tror vi skal til Oslo, avtalt i konfirmasjon i går.


#40

Benzo sa for siden:

:klemme:
Går det an å ta en alternativ feiring, på hotell f.eks.?


#41

IOA sa for siden:

Jeg har begynt så smått på julekalenderen til ungene. Tror jeg må lage noe til kjæresten også, han fortjener det.


#42

Strå sa for siden:

Da virker det som om årets julefeiring blir hos oss eller Broder'n og inkluderer to av våre tre barn. Hvilket minner meg på at jeg må få bestilt to udelte lammeribber. Det skal vi ha enten julaften eller i romjula.

Jeg/vi må også fiske ut hva folk ønsker seg. De siste to årene har de fått gaver vi ønsket å utføre med dem. Utover dette er det vel relativt lite å forberede tror jeg.


#43

Obelix sa for siden:

Nei, tror det er best for oss alle at vi er sammen hjemme og tar dagen som den kommer


#44

Myria sa for siden:

Nylig innkjøp av syv kalendergaver ble starten på årets juleforberedelser. :jupp:


#45

Chablis sa for siden:

Kalendergaver til mini ferdig.
Mangler kun noen få julegaver, rundt 5 stk er det vel.


#46

Millen sa for siden:

Wow, du har fått ordnet mye, Chablis. :)


#47

polarjenta sa for siden:

Jeg spurte faren selv, og han skal sannsynligvis til hjemlandet i jula, så da blir ungene her.


#48

Shun sa for siden:

Jeg har forhåndsbestilt sjokoladekalender fra Jentene på tunet, og har visst begynt å strikke vottegaver.


#49

Myria sa for siden:

Til meg selv går jeg nok for det samme jeg har gjort de to siste årene: 24 biter håndlaget belgisk konfekt fra en butikk her vi bor. Har prøvd så mange ulike sjokoladekalendere tidligere år og jeg finner ingen jeg er fornøyd med, mens etter at jeg begynte med dette får jeg akkurat det jeg vil ha. :jupp:


#50

Drømmedama sa for siden:

Jeg gleder meg til det kommer mer info om årets julejålekalendre, jeg kjøper gjerne 2-3 hvert år og bruker produktene derfra hele året, jeg kjøper nesten aldri hudprodukter ellers.


#51

My sa for siden:

Jeg har kjøpt første julegaven. :stolt: Men det skal jeg egentlig ikke ha æren for, jeg ble kontaktet av min søster med spørsmål om å være med og spleise på gave til vår felles nevø, for hun hadde kommet over noe som passet veldig godt, men som var litt for dyrt bare fra henne.


#52

gnuri sa for siden:

Jeg har kjøpt Georg Jensen kalenderlys for å ha på kjøkkenet i adventstiden.


#53

Tallulah sa for siden:

Jeg er snart i mål med å brenne opp kalenderlyset fra i fjor. :knegg: Det var rett og slett for god kvalitet! Så jeg snudde tallene inn mot veggen og fortsatte å brenne på det. Er på den 19. nå.

Ellers har jeg begynt å tenke på julegaver, og har noen Finn-søk gående.


#54

Retz sa for siden:

Bestilt garn til årets første julegave, og har planer om nok en strikkegave. Se om jeg finner på noe gøyalt og stripete til en liten gutt. Og så skal jeg se om jeg kan finne noe meget vellagret parmesan når jeg drar til Italia om tre uker.


#55

Chablis sa for siden:

Jeg tar med meg alle julegavene som skal til min familie og venner der jeg er fa , når jeg reiser dit i oktober. Derfor tidlig ute med de.


#56

Chablis sa for siden:

Hvor vi skal feire derimot, er høyst usikkert.


#57

Madicken sa for siden:

Jeg har bestilt kalender fra Bülow. Litt tidlig, kanskje, men lakrisen er jo pakket inn i plast og er holdbar. Får en stor boks med Classic med på kjøpet når man bestiller innen 24. september. :jupp:


#58

IOA sa for siden:

Si fra hvis du vil dele litt av hva du har kjøpt da! Snuppa på 18 kunne jeg laget ti pakkekalendere til uten problemer, og fylt opp med småtteri hver dag. Minstemann på 14 er myyye vanskeligere.


#59

My sa for siden:

Jeg må lage en litt ekstraordinær pakkekalender til den 15, snart 16 år gamle borteboeren min. :hjerter: Må få far og søsken, og muligens også besteforeldre, til å sørge for noen av pakkene.


#60

Myria sa for siden:

Jeg synes også tenåringsgutter er vanskelig, men alt løste seg her da begge guttene i fjor spurte om de kunne få bare spiselige ting i kalenderen. Søsteren deres får andre ting noen av dagene siden hun liker veldig mye forskjellig.

Noen forslag til kalendergaver: lommelykt, sokker, billetter til kino eller juleforestilling hvis du likevel har tenkt at dere skal dit, pepperkakeformer, julepynt, små IQ-leker, lapper med ulike aktiviteter (tur til skøytebanen/akebakken/svømmehallen, baking av pepperkaker, de får velge middag, filmkveld med popcorn e.l.), kakao på pinne eller sjokoladebomber (jeg har kjøpt på bl.a. Normal, Søstrene Grene eller TGR), en fancy/usunn frokostblanding de liker, men ikke får så ofte, lue/hansker/skjerf/buff, ny vannflaske, shampo/dusjsåpe/stylingprodukter, Flaxlodd og selvsagt godteri/snacks.


#61

millact sa for siden:

Flaxlodd, godteri, mynter, julesokker, boxere, ting fra Normal


#62

Blondie sa for siden:

Ja, det var derfor jeg sluttet med pakkekalender til ungene. Det var helt klin umulig å finne noe til sønnen. Jeg lager gode, velfylte strømper i stedet.


#63

Malama sa for siden:

15 åringen min er heller ikke helt lett nei, men jeg reddes inn av at han fortsatt like å få en pakke lego fordel over ca halvparten av dagene, også er det jo en del godteri og noen felles aktiviteter etc så vi komemr vel i mål i år også. Egentlig er det mer utfordrende at søstrene som jo er 12 og snart 8 egentlig er i ulik alder, men minstemor vil ha alt det storesøster får. Og å finne et sånt "tema" som brorens lego er ikke like lett bestandig, noen år er det lego de får de også etter eget ønske, men det kan bli littveslevoksent for minstemor når storesøster år litt sånn jåle-greier.


#64

Chablis sa for siden:

Mini sin er nok ikke til så stor nytte, han er bare 3. største har foreløbig flaxlodd og godis i sin, vurderer noen tankenøtter og brus også, så får jeg de.
Før har han fått boxere, Flax, julepysj, vanlige pysjbukse, sokker, kinobilletter, barberhøvler osv


#65

amo sa for siden:

Det gav vi vår, men han drog det med hjem igjen og det tar plass. :knegg:#67

gnuri sa for siden:

I dag kjøpte jeg første julegaven. Venninna mi ønsket seg ting fra Rituals, og siden jeg gikk forbi tenkte jeg den var like greit å begynne :jupp:


#68

Myria sa for siden:

Jeg har ikke begynt å handle julegaver i det hele tatt, men jeg har begynt på julegaveliste og det er for min del 90% av jobben.


#69

millact sa for siden:

For min del er det for tidlig å tenke på julegaver. Kanskje jeg finner noe i Gdansk i oktober.


#70

My sa for siden:

Jeg tenker også å se om jeg finner noe i barcelona i oktober.


#71

millact sa for siden:

Må begynne å tenke litt her tror jeg. Vi skal bake mindre enn vanlig; det spises ikke uansett og vi regner med å reise bort.

Hva kjøper man til niese som skal på utveksling til Singapore etter jul?

I fjor var første året (tror jeg) at vi ikke laget julekort med bilde. Vi reduserte kraftig i de som fikk også.


#72

Myria sa for siden:

I fjor var første året vi ikke sendte julekort i det hele tatt. De siste årene har vi fått veldig få julekort selv (sannsynligvis i takt med at de fleste har eldre/voksne barn nå) og sammen med at porto er så pass dyrt føles det rett og slett ikke verdt det lenger.

Jeg har julekalendergaver til ca 14-15 dager så langt. Jeg har bare plukket med meg ting jeg har sett mens jeg likevel har vært i ulike butikker så litt overrasket over at jeg hadde så mange plutselig.


#73

millact sa for siden:

Så deilig å være kommet så langt, Myria! I fjor fikk yngste flax kalender; tror eldste hadde tekalender el. Usikker på hva det blir i år; sikkert noe tilsvarende. Vi trenger ikke flere ting inn i leiligheten!

Skal følge med litt på tilbud fremover, blir nok mer tilbud i år enn ellers tror jeg for å redde økonomien.

Kan godt hende vi også dropper julekort helt; det er også hyggelig å få en lang melding eller mail for de som vi ikke ser ofte. Når jeg tenker etter fikk vi flere lange julebrev i fjor sendt elektronisk. Kanskje gjør vi det samme.


#74

Syrinx sa for siden:

Eg tok meg brått eit rafs og handla nesten alle gåvene, samt la plan for (nesten) resten. I år blir det mykje etande, type luksus-sjokolade og slikt, i gåver frå meg.

Og så har eg gitt mannen forbod mot bokkjøp fram til etter jul. :knegg:


#75

amo sa for siden:

Jeg har bestillt HappyHoodies til de tre barnebarna våre i dag. Blir supre å bruke på hytten.


#76

My sa for siden:

Jeg har faktisk, i dag, bestilt den tradisjonelle julepynten ungene får i julestrømpa si hvert år. Fikk reklame for noen fine greier fra Kirkens Bymisjon, så da bestilte jeg tre slike, og støtter en god sak i samme slengen. :jupp: Kan hende jeg kjøper flere julegaver derfra, de har diverse fint til smågaver.

Også har jeg bestilt julegave til mannen, billetter til en forestilling utpå våren.


#77

Myria sa for siden:

Datteren min bor i sin og har ønsket seg enda en. Fjorårets mest populære julegave. :jupp:


#78

polarjenta sa for siden:

Jeg har kjøpt gave til broren min og kona.


#79

Taien sa for siden:

Vi skal gjøre en ny vri på kalenderen i år. Vi trekker hver vår lapp med et navn i familien og skal kjøpe gaver til den personen. Da får alle 6 gaver å kjøpe hver. Den ideen gikk rett hjem hos gutta.

Jeg har vært på Ullared på julebordet der og snop litt julepynt, brikker osv. Veldig kjekt!


#80

amo sa for siden:

3 for 2, en hvit og to rosa bestillt til mine tre tantebarn.
orida-store.com/


#81

Syrinx sa for siden:

Eg har kjøpt (fp-spelet) Detective for a Day til nokre unge vaksne i familien.


#82

Retz sa for siden:

Julegaver: Kjøpte to Yetikopper på outlet i Italia nylig, snart ferdig med en voksengenser og har garn som venter på å bli en barnegenser.


#83

gnuri sa for siden:

Kjøpte håndsåpe fra Lòssitane til svigerinna mi. Hun syntes den var så fantastisk sist hun var hos oss.
Og så kjøpte jeg julepynt fra Georg Jensen til venninnen min


#84

millact sa for siden:

Veldig glad om dere (mange gjør det) oppdaterer med hva dere har kjøpt. Synes det er like vanskelig hvert år, jeg. Min ene niese på straks 20 reiser til Singapore på utveksling et halvt år; hun kan jo ikke akkurat ta med seg mye dit, så julegavene blir stående igjen hos foreldrene.


#85

gnuri sa for siden:

Jeg vurderer om jeg skal kjøpe gavekort på Stadtholdergaardens mat og vinkjeller til mannen min. Tror jeg legger inn 10-retters middag med oppgradert vinpakke til to personer. Regner med at jeg får være med :humre:


#86

millact sa for siden:

:D Høres deilig ut!


#87

Pøblis sa for siden:

beste gaveideen! Vi pleier å være der i januar - styremiddag i selskapet til mannen. :D


#88

Chablis sa for siden:

Jeg mangler litt til mannen og mangler til størstemann, ellers helt ferdig. 13 gaver er allerede levert. Tar med ett par til når jeg reiser hjem i november.


#89

millact sa for siden:

Så deilig!


#90

Millen sa for siden:

Jeg har ikke begynt på noen ting.


#91

Fintdethei! sa for siden:

Jeg kjøpte saft med julebrussmak i dag. Teller det?


#92

Malama sa for siden:

Jeg har en uåpnet fra i fjor, teller det ?


#93

Anne C sa for siden:

Den ene broren min har bestemt at vi ikke kjøper gaver til hverandre i år, så da blir det lite å planlegge. Jeg regner med at vi er hjemme bare oss fire på julaften. Det eneste jeg har ordnet til nå er adventskalendere til alle oss fire. Gaver og sånt gidder jeg ikke å stresse med siden vi bare skal kjøpe til oss selv og pappa. Først har uansett eldste og jeg bursdag.


#94

Chablis sa for siden:

Kalendere er jeg nesten ferdig med, mangler vel kun mitt til ungdommen. Mini sin er også pakket inn, samme med mamma sin, de to andre er ikke pakket inn.
Ellers er vi fortsatt usikre på hvor vi skal feire.


#95

Chablis sa for siden:

Veldig deilig i grunn.


#96

millact sa for siden:

Ikke jeg heller.


#97

Millen sa for siden:

Julebrus hsr jeg faktisk kjøpt og drukket. Har en flaske i kjøleskapet nå.#99

Blondie sa for siden:

Jeg har kjøpt gave til ei venninne, Snarky cats calendar. :knegg:

Nå leter jeg etter kalendere til oss voksne.


#100

millact sa for siden:

Jeg skal to dager til utlandet neste uke og tenker å se hva jeg kan finne på tax free. Rituals er rimeligere; kanskje et par kalendere også eller se på Schiphol.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.