Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smarte dingser til å pusse vinduer som ikke kan snus rundt?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg har i hele mitt vinduspussende liv hatt vinduer som kan snus rundt, (husmorvinduer? :himle: ). Har derfor ikke lært noen smarte triks til hvordan man enklest pusser vinduer som ikke har denne funksjonen. Er alvorlig bekymret for å falle ut av vinduet når jeg forsøker å pusse de av vinduene som er hengslet «feil» vei, om noen forstår hva jeg mener?

Kan noen opplyse meg?


#2

Musemus sa for siden:

Da vi var i Tyrkia i sommer, så stod bare damene på en stol på innsiden, klatret ut i vinduskarmen og hang seg fast med hendene i midten av vinduene (det var to). Det gikk bra, det. :knegg: (Denne gangen….)

Jeg mener jeg har sett reklame for en svamp eller noe med magnet, så du kan stå på innsiden å vaske og den andre delen vasker på utsiden.



#4

Neket sa for siden:

Vi bruker stige og vasker utenfra. Men det var kanskje ikke det du ville høre. :knegg:


#5

LilleT sa for siden:

Ja, fikk opp noen slike da jeg googlet, men vil gjerne at noen her skal anbefale meg en konkret og love at den funker!

Vel, det er en bygård dette, så ser det ikke helt for meg. :knegg:



#7

LilleT sa for siden:

Ok! 😀 Hva var feil med den?


#8

Floksa sa for siden:

Man lar vær og lærer seg å leve med det.
Har smårutete vinduer med faste sprosser som ikke kan vrenges.


#9

Kanina sa for siden:

Jeg bruker Kärcher vindusvasker, med ekstra skaft. Mest redd for å miste hele greia ned på forbipasserende, så jeg fester den i beltet med et hundebånd...


#10

meisje sa for siden:

Jeg har koblede smårutete vinduer … karcher vindusvasker er Ok, ofte får jeg striper og så er den for bred for de småsprossede vinduene på toppen.

Har kjøpt meg en dampvasker, og det likte jeg veldig godt. Tørke over med en pusseklut og betydelig raskere enn vindusvaskeren Og den er ikke for bred for sprossevinduene.

Det er denne jeg har www.netonnet.no/art/hjem-fritid/stovsugere/dampvasker/karcher-sc-1/1003269.11228/?gclid=EAIaIQobChMI2dC47_zrgAMVC59oCR0kTgV8EAQYBCABEgKabPD_BwE


#11

LilleT sa for siden:

Takk for tips!


#12

LilleT sa for siden:

Måtte google Kärcher vindusvasker, men det finnes jo flere forskjellige? Hvilken modell er det dere har brukt?


#13

meisje sa for siden:

Min er gammel og er ingen av de som er der nå. Den har en sprayflaske med microklut til vasking pluss en oppsuger enhet med nal. Som sagt ikke så veldig fornøyd med min, den nalen må tørkes og vaskes hele tiden, og det blir striper og den maskinen er tyngre å vaske på utsiden med.


#14

Charlie sa for siden:

Man sitter i vinduskarmen på det ene vinduet og vasker det andre, og så lukker man det man satt i og åpner det rene og gjentar.

Eller bare lar være. Det går også bra.


#15

Madicken sa for siden:

Alt, ingenting fungerte som i reklamen.


#16

Madicken sa for siden:

Hmm, interessant. Jeg har også en Kärcher vindusvasker som jeg har vært svært fornøyd med, men den er noen år nå og jeg synes det blir mye striper og ettertørking. Det går muligens an å kjøpe nye deler til den, men mener du altså at en dampvasker er like enkelt og gir bedre resultater?


#17

meisje sa for siden:

Enklere, dvs tar mindre tid, og ingen striper. Jeg bruker klut for å pusse etter vasken.


#18

Kanina sa for siden:

Ja, men hvis jeg må lene meg ut på gesimsen for å pusse, så forsvinner jo litt av poenget. :knegg:

Med Kärcheren, med stang, rekker jeg opp og ned og bort, uten å risikere livet.


#19

meisje sa for siden:

Kanskje det er karcheren med stang du trenger? Jeg har gamle 4 rams vindu så det å vaske fra siden med det andre vinduet åpent, er uten stor risiko for å falle ned.


#20

jolie sa for siden:

Jeg har to små vindu som er hengslet på en side. Man skal være bra liten for å henge ut karmen for å vaske. Og armen min er for kort til at jeg kan strekke meg rundt (og hvem vet hvilke kryp som sitter på utsiden?! :redd: ). Det kompliserer også at de er i andre og tredje etasje og at det ene er såpass høyt oppe på veggen at det gir lite rom innenfra til å flekse armen ut vinduet uten å knekke nakken og sånn. Så. Jeg har bare aldri vaska dem.


#21

Madicken sa for siden:

Men denne er ikke oppladbar?


#22

meisje sa for siden:

Nei, denne har ledning. Men oppladbar ville vært enda bedre. Spesielt når jeg skal vaske dusjkabinettet innvendig.


#23

LilleT sa for siden:

Takk for flere tips og innspill! Hos oss er det tre vinduer ved siden av hverandre hvorav ett er hengslet "feil" vei og det er dette det er helt umulig å vaske uten hjelpemidler. Leiligheten er ganske nær trafikkert vei og blir temmelig skittent, så om vi skal se ut av det, må det pusses av og til.


#24

Kanina sa for siden:

Du kan låne vår Kärcher og teste det ut, LilleT?


#25

LilleT sa for siden:

Det er snilt, i så fall. Kanskje jeg skal takke ja til det. 😊


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.