Pinnekjøtt. Jeg er vant med det hjemmefra, mens mannen er vant med rype. Heldigvis vil han ha pinnekjøtt nå som vi feirer jul hjemme hos oss selv :D Rype er godt det, men ikke på julaften :rolleyes:
Vi har svinestek, medisterpølser og medisterkaker + stapper, poteter, saus, erter, surkål og alt annet man kan tenke seg som passer eller ikke passer.
Desserten har jeg ennå ikke bestemt helt. Det blir enten markjordbær, marengs, krumkaker og is eller krem, eller så blir det moltekrem og krumkaker. Jeg tror nesten det blir det førstnevnte, for det er ingen ting som er så godt som markjordbær.
Ribbe, medisterkaker, julepølse, masse tilbehør, riskrem til dessert. Mulig jeg orker lage moltekrem, da det er noen som ønsker det sterkt (kommer bare an på om moltene tiner i tide :knegg: ).
Vi feirer jul annenhvert år hos svigers og annenhvert år her. Hos svigers (i år) har vi ribbe og her hos oss har vi pinnekjøtt. Hadde kalkun i fjor, men fremover blir det pinnekjøtt. Det er min absolutte favoritt!
Mine tradisjoner fra jeg var liten var å ha torsk eller kalkun. Mannen er vant med lutefisk. Siden jeg ikke liker lutefisk og han ikke er glad i kokt torsk har vi brukt å ha kalkun, men i år skal vi ha det på nyttårsaften og derfor ble det pinnekjøtt i år.
Ribbe har jeg spist på julaften 3 ganger i mitt liv. Det var de julaftenene vi var hos mormor da jeg var liten. I morsslekta mi er ribbe mest brukt.
Denne julaften hadde vi Rudolf.
Nå har vi ikke en fast tradisjon, for vi har så mange andre hensyn å ta. Det blir vel oftest pinnekjött eller ribbe, men det er torsk som er julematen for meg. :nedstemt: