Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte spiser dere ute/har takeaway?

#1

Drømmedama sa for siden:

Det lurer jeg på i dag. Hvor ofte spiser dere mat dere ikke lager selv i familien?


#2

polarjenta sa for siden:

I snitt en gang i mnd kanskje. Noen måneder spiser vi ikke ute, andre 2-3 ganger.


#3

Retz sa for siden:

Spiser ute tre ganger i året pluss 3-4 ganger ifm ferie. Noenlunde det samme med takeaway.


#4

Tjorven sa for siden:

2-5 ganger i uka. :sparke: Kantinelunsj kommer i tillegg.

Vi er veldig klar over at hvis vi trenger å spare penger, så har vi ENORME innsparingsmuligheter på dette feltet.


#5

Floksa sa for siden:

Utenom ferie? 2-3 ganger i løpet av et år kanskje?


#6

Nenne sa for siden:

Hvis jeg ikke regner med ferieturer, så er det sjeldnere enn en gang i måneden. Det kan godt gå måneder mellom hver gang.


#7

apan sa for siden:

Hvis vi ikke regner med ferieturer, tenker jeg det er omtrent 1 gang i måneden i snitt. Da stort sett sushi take away. Veldig sjelden hele familien går ut og spiser sammen, men lillesøster og jeg spiser litt ute sammen når vi er på bytur. I tillegg spiser jeg ute med venninner jevnlig, men det blir vel ikke oftere enn 1 gang i måneden det heller.


#8

Drømmedama sa for siden:

Vi bestiller mat hjem en gang hver uke. I tillegg spiser vi ute cirka en gang i måneden. I ferier blir det mye oftere restaurantbesøk.


#9

007 sa for siden:

Vi/jeg er her også. (Bortsett fra at vi aldri spiser sushi.)


#10

liefje sa for siden:

Her hjemme blir det 1-2 ganger i måneden. Stort sett take away. På ferie både lunsj og middag.


#11

Blondie sa for siden:

I hverdagen, nesten aldri. I ferien ble det litt mer, men bare den uka sambo og jeg var på reise. Ja, og så spiste vi på Burger King på vei hjem fra en laaaang biltur forrige helg (og fysj! Der bruker jeg ikke masse penger igjen med det første).

Jeg kunne tenke meg flere restaurantbesøk, egentlig, men er både gjerrig og gjerne sliten på kveldene.


#12

meisje sa for siden:

Mest når vi er på reise. Og kanskje take away 1x i måneden ellers. Når vi er på ferie spiser vi gjerne ute ganske ofte, men i år har vi spist mindre ute enn vanlig. Jeg skal feks på en god del helgeturer i høst og kommer da til å spise ute.


#13

Bluen sa for siden:

Kanskje 3 ganger i måneden. Hente-sushi og et og annet restaurantbesøk.


#14

Malama sa for siden:

På ferie stopper vi og kjøper middag på kjøredagene.

Resten av året... hender det at vi kjøper med oss pizza fra pizzabakeren en gang eller to i løpet av året.


#15

apan sa for siden:

Jeg skulle gjerne spist mer ute med familien, eller hentet mer mat egentlig. Sushi. Kunne gjerne spist det en gang i uka, men det koster oss type 1200 kroner hver gang. Denne gjengen er glade i sushi, alle sammen, for å si det mildt. Type 90-100 biter rett ned :knegg: .


#16

My sa for siden:

Et par ganger i måneden kanskje. Da som regel take-away, det er sjeldnere vi spiser ute. Ungdommene kjeder seg fort på restaurant, og har mer lyst til å være hjemme.

Jeg for min del er ikke så glad i take-away. Synes det er styrete med foodora-bud som aldri finner fram til huset vårt, ringer og ikke kan forklare hvor de er, kan ikke språket og skjønner ikke hva vi sier, maten er bare sånn passe varm når de til slutt finner fram, og det er som regel noe som mangler eller noe annet feil med bestillingen. Og bordet fullt av papir og ymse emballasje. Pizza er vel det som fungerer best, men jeg er ikke så glad i take-away-pizza heller. Og sushi fungerer selvsagt, men det er det som regel bare jeg og storesøster som vil ha. Jeg koser meg derimot veldig på restaurant, og hadde heller foretrukket å spise ute, men blir som regel nedstemt og gir meg.


#17

star sa for siden:

Vi spiser sjelden ute.
Kjøper mat hjem 1 gang i måneden i snitt kanskje.


#18

Niobe sa for siden:

Kanskje det blir en gang i måneden i snitt? Det er en gang til hver av bursdagene våre, og gjerne i forbindelse med noe spesielt. Nå skal vi f eks. ha visning i huset, og jeg har sagt at det lages ikke mat hjemme dagen før og selve visningsdagen. Så det blir jo to.


#19

Toffskij sa for siden:

I snitt en gang i uka, kanskje? Det går litt i perioder.


#20

Divine sa for siden:

Takeaway har vi aldri, siden vi bor på landet, og det ikke er så veldig praktisk. Vi brukte å spise ute en del, men nå blir det stadig sjeldnere. Spiser mye ute på ferie, men sånn ellers kanskje én gang annenhver måned.


#21

zinatara sa for siden:

Kanskje en gang i måneden eller annen hver måned utenom ferier. Vi bor et sted der det kun er pizza man kan få tilkjørt og jeg bor ikke i sentrum, så det er ikke alltid det er mer lettvint enn en rask middag heller når jeg må sette meg i bilen, kjøre 10 minutter hver vei og hente selv.

Ute spiser vi nesten bare dersom vi er på tur eller ferie. Men når vi er på ferie spiser vi derimot mye ute.


#22

Polyanna sa for siden:

Copy-paste.


#23

My sa for siden:

Ja, storesøster og jeg spiser lunsj sammen på kafe i ny og ne da, hennes vgs er i sentrum, rett ved min arbeidsplass. Det er alltid hyggelig.


#24

Bokormen sa for siden:

Take-away har vi kanskje et par ganger i måneden i snitt? Da gjerne på fredager hvor vi jobber til 18 eller senere. Som regel blir det enten thaimat eller sushi. Ute og spiser er vi kanskje annenhver måned? Det siste året har det vært så mye stress med jobb at en del anledninger hvor vi ellers hadde gått ut har endt med takeaway og hjemmekos.

Min lille luksus i hverdagen er takeawaykaffe, eller å ta en liten time med boka mi på en koselig kaffebar. Det går en del penger på dette på et år, men jeg bruker knapt penger på alkohol, dette er min "fredagspils". :p


#25

Mikkeline sa for siden:

2-3 ganger i måneden utenom ferier.


#26

ingling sa for siden:

Jeg og mannen spiser ute omtrent en gang i uken, da har vi avlastning som for tiden er enklest å avvikle hjemme hos oss, så da må vi ut av huset og da passer det ofte med middag. Det er veldig koselig og en fin pause midt i uken, og det er jo ikke en helaften så blir ikke krisedyrt. Takeaway er litt i rykk og napp, men ikke spesielt ofte. Typisk sushi til meg når han ikke er hjemme, og når vi kommer hjem fra tur eller sånne ting. Jeg og minsten går på café og spiser lunsj nesten hver lørdag, hun er autist og liker gjentakelser, så vi går på Egon. :nemlig:


#27

Input sa for siden:

Samme her. Da vi var to uker på hytta i sommer, savnet jeg takeawaykaffe helt genuint. :sparke:

Da vi bodde i sentrum spiste vi ute og bestilte take-away mye oftere enn nå. Den gang var det nok nesten 1-2 ganger hver uke, nå er det ikke hver måned engang. Savner det ikke et sekund, må jeg innrømme. Hadde trodd jeg skulle gjøre det, men.


#28

Mex sa for siden:

Utenom ferier og sånn, så tipper jeg vi ligger på gjennomsnittlig 1-2 ganger i mnd. Vedd travle dager så hender det at det blir en take-away pizza. Lite annet. Det er lite annet å velge i rett og slett.


#29

løve70 sa for siden:

Sjelden vi er ute og spiser alle sammen bortsett fra i ferier. Take away har vi vel i snitt en gang i uka. Som regel pizza eller sushi.


#30

Magica sa for siden:

Kanskje ca 1 gang i måneden? Ved hytta er det en thai-take-away vi bruker en del. Prøver å ellers bruke byen, men det er sjelden vi er ute på full middag hele gjengen, men litt kafe og sånn blir det.


#31

Blå sa for siden:

Tenker også i snitt en gang i måneden. Stort sett take away sushi. Det blir nok mindre nå når vi ikke har noen hjemmeboende barn.

Vi spiser lite på restaurant. Mest for å spare pengene. Om jeg hadde hatt masse penger skulle jeg gjerne gjort det oftere.


#32

Benzo sa for siden:

Takeaway et par ganger i mnd, spise ute blir vel i snitt ca 1 gang per måned.


#33

venla sa for siden:

Spiser ute i snitt 1 gang i måneden. Enten med ungene siden vi uansett er ute på farten, eller ute med kjæresten eller venninner. Bestiller take-away et par ganger i året. Da blir det sushi.


#34

nokon sa for siden:

Det varierer veldig, lenge var det berre bursdagar, skulestart og andre dagar der eg skulle markere for Ungen at "i dag er det ein spesiell dag". Eg takka konsekvent nei til å bli med ut og spise med venner i dei vekene eg var aleine, av økonomiske hensyn. For meg blei dette ein slitsom måte å leve på i lengda, så eg solgte bilen og leide ut p-plassen, for å få litt meir rom i budsjettet til den typen kvardagsgleder. Nå har eg romsleg nok økonomi til eit måltid ute eller take away innimellom, og eg prioriterer å bruke dei pengane når det er noko sosialt rundt det. Eg treffer heller venner til middag ute enn å kjøpe med take away heim.


#35

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser hentesushi en gang i uken, og i tillegg spiser vi kanskje ute eller takeaway et par ganger i måneden i snitt, litt ujevnt fordelt. (Jeg regner med at i denne sammenhengen regner du f.eks. det å steke frossenpizza som å «lage mat selv i familien»?) Det er en forholdsvis stor utgift i familieøkonomien, men vi trøster oss med at om det skulle bli hardere tider, er det en ting det er veldig lett å slutte med på dagen.


#36

Lille meg sa for siden:

:dulte:

Verken jeg eller mannen liker å lage mat i det hele tatt. Å betale noen for å lage middag for oss er den viktigste luksusen i vårt liv. Vi bestiller vanligvis take-away fra vår lokale kinesiske restaurant (som kjenner oss godt og vet våre rare preferanser) eller fra Pizzabakeren. Henter maten selv. Eventuelt spiser vi på en av våre to faste restauranter.


#37

Pelen sa for siden:

Foruten ferie, kanskje 3 ganger i måneden?


#38

Fjols sa for siden:

Tja, 1-2 ganger i måneden.


#39

Candy Darling sa for siden:

Ukentlig, i hvert fall. Og matkasse de andre dagene. :sparke:


#40

Nada sa for siden:

Maks en gang i måneden i snitt.


#41

Tilde sa for siden:

Som regel ukentlig. En av delene da, enten takeaway eller ut å spise.


#42

millact sa for siden:

Kanskje en gang pr mnd?

Kantinelunsj hver torsdag på meg.


#43

Bokormen sa for siden:

Da ungene har forlatt redet helt kan det nok godt hende at mannen og jeg kjøper takeaway enda oftere. Kanskje får vi oss vaskehjelp også da. :o Ja, vi kommer til å ha mer tid og mye mindre praktiske oppgaver enn da ungene var små, men jeg setter mer og mer pris på tid til andre ting, litt bedre råd, å leve komfortabelt. Bruke helgene på ting en har lyst til, ikke hus og hagearbeid og praktiske oppgaver.


#44

Strå sa for siden:

Det varierer. Vi spiser ute en-to ganger i uka, take away i snitt en til to ganger i måneden. Lønsjen kjøpes fra kantina når jeg er på jobbens lokaler. Vi er stadig elendige på matplanlegging. Noe bedre nå siden vi nettopp har startet med matplanlegging igjen.


#45

Unicorn sa for siden:

Max en gang i måneden, oftere på ferie.
Her jeg bor er det kun bensinstasjonen som har takeaway, og den frister ekstremt lite. Penger spart der!


#46

frukt sa for siden:

Et par ganger i måneden.


#47

Nextlife sa for siden:

Jeg har alvorlig allergi og kan ikke gå hvor som helst å spise, faktisk nesten ingen plasser. I alle fall ikke i middagstid når det kokes og stekes fisk over en lav sko, eller personalet er veldig ungt eller dårlig i norsk at jeg blir utrygg på om de faktisk forstår hva jeg formidler. Jeg har et par steder jeg er trygg på, og tar gjerne lørdagslunch der et par ganger i måneden.
Pizzasjapper typ Peppes o.l orker jeg ikke, jeg lager adskillig bedre pizza selv.


#48

Tjorven sa for siden:

Både mannen min og jeg er faktisk både glade i og flinke til å lage mat. Vi spiser masse ute allikevel. Det er jo noe annet enn vi spiser hjemme.

Det er ofte veldig lite komplisert, altså. En lunsj på Oslo Street Food regnes også som "utemåltid".


#49

Milfrid sa for siden:

Utenom ferien? Kanskje en gang annen hver uke? Skulle gjerne ha spist mer ute, det er sp utrolig mange restauranter jeg har lyst til å prøve. :nemlig:


#50

-ea- sa for siden:

Par-tre ganger i måneden, kanskje. Jeg bestiller aldri noe for levering, men kan kjøpe f.eks et brett sushi med hjem hvis jeg likevel er ute på farten (kjørende).


#51

amo sa for siden:

Alt for ofte, sikkert to ganger i uken. Lørdag bestilte vi kebab, onsdag Pizzabakeren, i dag skal vi spise ute. :sparke:


#52

Dansma sa for siden:

Et par ganger i mnd sånn ca.


#53

Muskat sa for siden:

Take away har vi nesten aldri, det siste året har det vel vært to ganger som jeg kan huske. Vi spiser ute kanskje en gang i måneden i snitt.


#54

Elise sa for siden:

Vi har nettopp tenkt at vi må ta oss litt sammen, og da tenker vi at en gang i mnd er et greit nivå å ligge på, men vi klarer ikke alltid det. Vi har nok for vane å ha lyst på mat utenfra minst en gang i uka. Hvis resten av familien er hjemme og jeg borte blir det gjerne pizzabakeren eller fra kebabsjappa, hvis minsta eller begge ungene er borte blir det sushi, hvis det er jeg som får panikk fordi mannen er vekk blir det McDonald's eller noe fra varmdisken på Meny. En gang i ny og ne handler vi på kinarestaurant eller fancy burgerrestaurant.

I tillegg har mannen en hobby hvor han en gang i mnd får gratis middag på restaurant, og da hender det at jeg blir med.


#55

nolo sa for siden:

Når vi ikke er på ferie er det svært sjelden vi spiser ute. Et par ganger i halvåret, kanskje. Men kafébesøk er hyppigere.


#56

Musemus sa for siden:

Spiser takeaway kanskje én gang hver andre eller tredje måned.
Restaurant - aldri her i hjembyen. Kun hvis vi er på f.eks Oslo-helg.
Ferier - da spiser vi ute eller bestiller takeaway hver eneste dag, stort sett. Det bruker vi mye penger på, men det er ferie for oss.


#57

P.K. sa for siden:

Snitt for ett år er nok ca. en gang i uka, men det kan være måneder der vi ikkje gjør det også.


#58

Palmen sa for siden:

Samme her


#59

Muskat sa for siden:

Er vi på ferie spiser vi forresten ute hver dag, og bruker gjerne en del penger på det, så det er kanskje greit det ikke blir så ofte ellers.


#60

Luftslottet sa for siden:

Hos oss er det fire voksne i kosten og vi bor på landet, så det er kanskje take-away en gang eller to i måneden i snitt og veldig sjelden vi spiser ute der vi bor. Det er typisk kebab hvis den ene ungen gjør noe gøy og vi vil skjemme bort den andre eller pizza hvis vi får søndagsmiddagbesøk av venner uten å ha planlagt det.

Hvis vi er på ferie eller bytur er det annerledes

Jeg spiser ute en gang i måneden eller to sammen med venner eller jobben.


#61

Charlie sa for siden:

Hvis jeg sier en gang i måneden er nok det på den rause siden, mulig litt mindre. Som regel bestiller vi take-away som vi selv drar og henter. Jeg liker ikke Foodora på prinsipielt grunnlag og ungene vil heller spise maten hjemme enn å sitte på restaurant. Dessuten har det ene stedet vårt stempelkort med hver 10. rett gratis.

På ferie har vi oftest leilighet og lager mat selv, da pleier vi å ha en regel på at vi spiser ute en gang per dag og ungene kan bestemme om det er lunsj eller middag.

Prøver å lære dem at det er lurt å tenke på om man skal ha med matpakke, tenker det er en fin ting å ha med seg i voksenlivet. Selv har jeg et travelt liv med endel reising i jobb og prøver å huske vannflaske og matpakke så mye som mulig. Det har litt med økonomi (unødig utgift) å gjøre og litt med helse å gjøre (unngå frityr-fristelser). Men ingen regel uten unntak - i går ble det matboks m brunost på Sola flyplass og litt senere en wiener på Narvesen. Men unngikk ihvertfall wings & chips på Fly Chicken. :knegg: Selv om det holdt hardt. :rødme:


#62

mkj sa for siden:

Vi er på Tjorven sitt lag. Som familie kanskje ikke SÅ ofte. Men jeg spiser mye ute i lunsjen. Pluss si take away 1 gang i uka, kanskje 2. restaurant går i rykk og napp. Men blir også ganske ofte


#63

IOA sa for siden:

Jeg vil tippe 1-2 ganger i måneden. Det er da middag. Jeg har stort sett med niste på jobb, eller spiser noe fra kjøleskapet. Kjøper sjelden lunsj ute. Kaffe, derimot, det er noe annet....


#64

Madicken sa for siden:

Et par ganger i uka, men det varierer en del. Vi har også matkasse tre dager i uka annenhver uke.


#65

Hondacrv sa for siden:

Dette. Eg gidder ikkje kjøre i eit kvarter kvar vei for å få god sushi til å ta med heim. Når eg er på ferie både i Norge og utlandet blir det oftere, men i vanlige perioder kanskje ein gong kvar tredje måned.


#66

Matilda sa for siden:

Vi spiser middag ute ganske sjelden, men er oftere på kafé. Take away-tilbudet her vi bor er ganske begrensa, og ungene er kresne. Vi bestiller kanskje pizza 3-4 ganger i løpet av et år, om vi ser bort fra ferieturer. Vi er aldri på restaurant med familien utenom ferier, men mannen og jeg går ut med kolleger/venner et par ganger i løpet av året hver. Det er mindre enn vi ønsker.

Til gjengjeld spiser vi bakervarer fra kafé 3-4 ganger i måneden. Stort sett kjøper vi med hjem, men nå har bakeren utvida kafeen, så det hender vi drar dit også.


#67

Anne C sa for siden:

I snitt mellom 1-3 ganger i måneden. Det er hvis ingen gidder å lage middag. Verken jeg eller mannen kjøper så mye lunch når vi er på jobb. I alle fall ikke jeg.


#68

Serafin sa for siden:

Vi prioriterer det på de dagene jeg er i veldig dårlig form. Det heter her i huset "Samboeren lager middag" :knegg:

Det er ikke supert utvalg her i take away, men vi har noen steder vi bruker. Vil vi virkelig gjøre ungene lykkelig, er det sushi fra sabrura, men det startet vi først med i sommer.

Men i snitt 2-3 ganger i mnd kanskje? Noen måneder kan det bli mer, hvis jeg er i virkelig elendig form.

Eneste som leverer mat her er pizzabakeren.


#69

Neket sa for siden:

Nå prøver vi å redusere, først og fremst av helsemessige grunner. :hehehe:

Til vanlig kanskje en eller to gangeri uka i gjennomsnitt? Pluss at jeg har en del jobbrelaterte restaurantmiddager. Jeg syns matlaging er det kjedeligste i verden, så benytter enhver anledning til å slippe.

På ferie spiser vi alle måltider ute, jeg velger alltid hotell uten matlagingsmulighet så jeg har en god unnskyldning :knegg:


#70

Bayone sa for siden:

I snitt en gang i uka tenker jeg. Noen ganger oftere, noen ganger sjeldnere. Kjøper potetball på torsdager innimellom, orker ikke lage det til tre stk. 19-åringen jobber på restaurant så det hender vi er innom eller kjøper med mat derifra også.


#71

Che sa for siden:

Tja. Et par-tre ganger i måneden? Men jeg og mannen spiser en god del lunsj ute i helgene når været er pent.


#72

Chablis sa for siden:

Spiser sjelden ute og spiser vi ute blir det pizza el, pga litt utålmodig 3-åring. Take-away har vi 2-3 ganger i mnd.


#73

Effie sa for siden:

Spørst på definisjonen?

Me går aldri ut for å ete middag, eller bestiller mat heim.

Men seinast i går kjøpte me to rundstykker og ein pakke osteskiver på Spar, og åt i bilen på veg fra A til B. Det skjer innimellom og er det mest vanlege "ete ute" alternativet me driver med.
På ferie brukar me ha ein eller anna kjøkenmulighet og lagar ca all mat sjølve, eller det blir rundstykke/knekkebrød på farten.


#74

Anikka sa for siden:

Hvis man tenker på middag så spiser familien ute et par ganger i året, utenom ferier, stort sett når barna har bursdag. Jeg er kanskje ute med jobb og venner og spiser ute 4-5 ganger i løpet av et år.

Vi har takeaway ca 8-10 ganger i året, som regel sushi.


#75

Malama sa for siden:

På ferie har vi også somregel kjøkkenmulighet på destinasjonen (ofte svigermor sitt... ), det er reisedagene vi ofte stopper langs veien og kjøper mat noen andre har laget til oss.

I år lå vi på hotell i to netter så da ble det ut og spise middag og lunsj også. Nærmest eksotisk for ungene.


#76

Stompa sa for siden:

Take away sushi hver fredag. :jupp: Ellers et og anna restaurantbesøk, kanskje en gang i mnd i snitt.

(Jeg bor jo aleine, siden ungene er flytta hjemmefra. Var ikke så ofte da vi var tre.)


#77

Pelle sa for siden:

Ca en gang i uken. Større barn har gjort at vi prioriterer voksentid oftere enn før. Veldig dyrt, men også veldig hyggelig.


#78

Tussa sa for siden:

I to år når berre eg og 05 har bodd heime har det nok vore en gong i veka. No når eg har fått kjæresten i hus er det mindre, kanskje 2 gongar i måneden.

Som fleire andre ser eg sparepotensialet i dette her :sparke:


#79

Appelsin sa for siden:

De siste par årene har det vært gjennomsnittlig en gang i måneden, tenker jeg. Men aldri oftere enn det.


#80

Gri sa for siden:

Utan feirar (då vi går mykje ut og et), vil eg tippe ca. 1 gong i månaden omtrent.


#81

tink sa for siden:

Vi spiser alt for sjelden ute. Gjorde det litt tidligere da vi bare hadde en liten dall (for 16 år siden). Nå er det helst knyttet til ferier eller en eller annen feiring. Takeaway som i hente hjem finner vel sted 1-3 ganger i måneden. Da går det helst i pizza eller sushi.


#82

Kirsebær sa for siden:

Vi (3 voksne) spiser ute 1-2 ganger i måneden. Den ene gangen er gjerne på Burger King eller lignende steder, og den andre ganger er i en foodcourt der man kan velge litt forskjellig. Da velger jeg alltid sushi. :hjerter:

Vi har aldri takeaway.
Når det er sommerferie spiser vi oftere ute hvis vi er i utlandet.

Jeg ønsker meg så grei økonomi at vi kunne spist ute flere ganger i uken. :hjerteøyne:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.