Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruk av reisekort fra Ruter (skoleskyss)

#1

Pelle sa for siden:

Et av barna har lang vei til skolen, og har fått reisekort med vedtak fra Ruter. Det er et rødt lite kort på størrelse med bankkort, det står at det er gyldig på skoledager frem til kl 18.00 (selv om det står 16.00 på Ruters nettsider). Det står at det er gyldig til 2032, men jeg antar det kun gjelder for grunnskolen pga ulike regler på ungdomsskole og vgs.

Hvordan bruker man et slikt kort? Jeg har forsøkt å google, men skal man validere/pipe det hver gang man går på tog og trikk og buss? Hun bruker to transportmidler til skolen, holder det da å validere på første transportmiddel eller må det gjøres to ganger?

Har forsøkt å få svar fra Ruter, uten hell.


#2

Floksa sa for siden:

Ikke erfaring med ruter. Men her skal det bippes hver gang.


#3

Pelle sa for siden:

(Og PS: hvorfor kan ikke bare lokal kollektivtrafikk være gratis for alle under 20 år?)


#4

Input sa for siden:

Da Storebror hadde et sånt, bippet vi det én gang per reise, altså én gang om morgenen og én gang om ettermiddagen. Han tok trikk + bane. Men det var i 2016, så ting kan ha endret seg.

Det er bare selve reisekortet som er gyldig til 2032. Om dere vil kan dere bruke det videre som et "privat" reisekort. Skal hun fortsette med reise neste skoleår, må dere betale selv i sommerferien og få et nytt vedtak i august 2024.


#5

Neket sa for siden:

Min gjør ingenting på toget (Vy, ruter kort), men mulig hun må validere på buss, usikker.

I fjor fikk hun bot fordi en kontrollør mente at det skulle vært validert, men vi klaget og ruter (eller kanskje vy, husker ikke) sa det var tull og slettet boten.


#6

Neket sa for siden:

Og dette. En i klassen til min unge har 19 km reisevei, men får ikke skoleskyss fordi kommunen hun bor i har dispensasjon? Dummeste jeg har hørt (det er videregående)


#7

apan sa for siden:

Hele Oslo har også dispensasjon for videregående skole faktisk.


#8

Tjorven sa for siden:

Hæ? Er dette noe nytt?

Knerten har hatt skolekort fra Ruter de 5 siste årene. Det har vært en vanlig «årskort», men det siste året var det gyldighet bare til 24. juni i skoleåret. Dette bippet han en eneste gang + alle kontrollene som man jo er i når man reiser i Oslo. Det lyste alltid grønt. Så han har kunnet bruke det hele døgnet og i helger.


#9

IzziCreo sa for siden:

Minsten bipper ikke. Han bare har det i lommeboken og viser det ved kontroll. Han bruker det døgnet rundt. Han har diverse skolerelatert etter klokken 18 innimellom, så vi har aldri tenkt at kortet ikke gjelder.


#10

Pelle sa for siden:

Var sånn på 90-tallet også (mitt skolekort i samme område gjaldt frem til kl 16 ihvertfall). På vårt kort så står det "Kl 18.00" på baksiden (med samme skrift som navnet hennes og skolenavn), og på nettsidene til Ruter står det kl 16. Mulig det funker hele døgnet, men er jo kjipt hvis kontroll etter dette tidspunktet?

Vi har aldri hatt slikt kort før og jeg aner ikke hvordan man skal bruke det og det er umulig å finne ut av.. Man skal liksom bare vite det?
På våre grønne busser MÅ man gå på foran og vise billett, så jeg antar det da er naturlig å bippe. Men som sagt fullstendig blank på tog, trikk og t-bane og hvis disse kombineres.


#11

Zulu sa for siden:

Elever i Oslo har gyldig skolekort 24/7, mens elever i Akershus har gyldig på skoledager fram til kl 16 (grunnskolen) eller 18 (vgs).


#12

Tjorven sa for siden:

Ruter svarer ganske fort hvis man stiller spørsmål på Facebook. Så jeg ville spurt der. Særlig om dette knyttet til tidspunkt.


#13

Tjorven sa for siden:

Det var oppklarende. Knerten både bodde og gikk på skole i Oslo.

Jeg tenkte at Ruter hadde like regler i hele sitt område, men det er vel forskjell i forhold til hvem som betaler.

Interessant nok går Pelles datter på skole i Oslo, og så lenge det er en Oslo-skole som betaler burde Oslo-reglene gjelde.


#14

Zulu sa for siden:

Det er forskjellige regler i Oslo og Akershus, så det er nok årsaken til forvirringen. Samt forskjell mellom grunnskole og videregående. Om det gjelder elev i grunnskolen, så må hen ha påstigning før kl 16. Det står på Ruter sine nettsider og på informasjonsbrosjyren man skal få når man får utdelt kortet.


#15

Zulu sa for siden:

Nå svarte jeg før jeg så denne, Tjorven, så beklager at jeg ble litt teskje-ete. :blomst:

Men jeg tror det er hjemkommunen som dekker skyss (eller muligens er det spleis? :gruble: ). Kan se om jeg finner det ut.


#16

Tjorven sa for siden:

Da jeg satt i driftsstyret på en Oslo-skole, husker jeg at det lå i budsjettene at skolen betalte skyss for elever både i og utenfor kommunen.


#17

apan sa for siden:

Jeg gikk på videregående i Oslo og bodde i Akershus (potensielt samme skole som Pelles datter), og allerede da, 1991, hadde vi et kort som kun gjaldt i et begrenset tidsrom. Kunne betale for å utvide det.


#18

Blånn sa for siden:

Det gjelder ikke for barne- og ungdomsskoler. Der er der ikke mulig å søke på tvers av fylkes/kommunegrenser. Det skjer ytterst sjelden at grunnskoleelever får beholde plassen sin i Oslo om de flytter ut av kommunen og da bare tidsbegrenset. Innad i Oslo betaler vi for reisekort.


#19

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg fant ut det samme da jeg sjekket Ruter sine sider; 24/7 for Oslo-barn. Der står det også at de skal bippe, men både jeg og Minsten har spurt kontrollører om han må bippe og de har sagt nei. Men mulig de ikke bryr seg videre når de ser at han har skolekort når de sjekker :vetikke: Han har i hvert fall blitt sjekket maaange ganger og aldri fått påpakk om at det skulle vært bippet.


#20

Pelle sa for siden:

Går på ungdomsskole i Oslo, bor i Viken, går på ungdomsskolen og det står 18.00 på kortet. Ikke fått noen infobrosjyre, kun vedtak som var dårlig skrevet uten nyttig info.


#21

Pelle sa for siden:

Kom nye strengere regler i 2022. Nå betaler hjemkommune for skyss til kommunegrensen, resten må dekkes selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.