Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har man noen rettigheter når kjøpt vare ikke leveres i tide?

#1

banana sa for siden:

Jeg har vært hjemme fra jobb 2 hele arbeidsdager for å vente på en leveranse av en hvitevare som aldri kom i arbeidstida som den skulle. Første gangen kom den kl 21 om kvelden selv om kvitteringen sa "mellom kl. 8 og 16" (i mellomtiden ingen informasjon fra firmaet som selger), men da var den ødelagt og måtte sendes i retur. Andre gangen kom den ikke idet hele tatt og jeg måtte ta kontakt med firmaet dagen etter og etterlyse den. Dette er et stort og kjent firma som selger hvitevarer.

Jeg har altså "tatt fri" fra jobb i 2 dager for å vente på dette. Det er veldig upraktisk i forhold til jobben. Samtidig er det firmaet som selger uvedkommende at jeg faktisk kan jobbe hjemme med lønn, det er jo ikke en selvfølge. Jeg har gått glipp av møter og dessuten måtte vi avlyse en familie-feiring første gangen.

Har man noen rettigheter etter noe slikt? Jeg tenker at jeg vil be om prisavslag (som de antagelig avviser), men finnes det noen regler eller anbefalinger i slike tilfeller?


#2

Lille meg sa for siden:

Du må selvsagt be om prisavslag, men min oppfatning er at slikt bare er noe man må regne med. Med mindre det er avtalt en eller annen form for dagsbøter ved forsinket levering, selvsagt, men det ble det vel ikke avtalt.

Jeg har søkt som best jeg kan, men dette virker ikke å være en aktuell problemstilling. Sannsynligvis fordi det skjer så ofte, at dette bare er noe man må regne med? :vetikke:



#4

Lille meg sa for siden:

Jeg holder med frukt her. Du har ikke hatt direkte utgifter som du kan kreve erstatning for. Selv om du eventuelt måtte ha tatt fri fra jobben, så betyr ikke dette at du automatisk kan kreve erstatning for en ekstra dag fri. Du står jo fritt til å ellers benytte deg av dagen slik du måtte ønske.

Det sagt, så er det fullt mulig å henvise til forbrukerkjøpslovens kapittel 5, og kreve prisavslag. Man får ingenting om man ikke ber om det (og det er skrekkelig irriterende når man venter forgjeves på leveranser).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.