Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Arrangere kunstverksted for barn - trenger tips!

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg tenkte å arrangere et kunstverksted for drøyt ti barn på 8 år, som et slags juleverksted, bare at det ikke er jul (det er barnebursdag). Men jeg aner ikke hva som kan være kult å lage! Er det noen som har gode tips til hva som kan bli bra? Det blir et stort langbord, det er godt med plass. Det gjør ikke noe om det krever litt utstyr.

Noen som har gode tips? :help:


#2

Palmen sa for siden:

Ja! Har masse stæsj som kan lånes ut! Kom innom i helgen?


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Ja! :elsker:

Noen som vet hvor man kan kjøpe sånne små gaveesker som kan dekoreres?


#4

Millen sa for siden:

Ren gjetting herfra, Søstrene Grene?


#5

Maverick sa for siden:

Jeg vil tro Panduro er din venn både for stæsj og inspo. Sjekk nettsiden!

Ja, og Palmen da. :hjerter:


#6

Bokormen sa for siden:

Om du vil dra det kreative inn i serveringen også, å dekorere cookies eller muffins er stas i den alderen. :)

Om en får samlet inn tomme syltetøyglass etc kan en lage lyslykter med decoupage. Eller rett og slett bruke maling og glitter.

Dekorere eget krus / egen asjett?


#7

him sa for siden:

Kakepynting er veldig stas (og så slipper du ... ) muffens, en del glasurer og mye topping
Maling på div. ting og tang (gjerne etter mat, ellers må du sikker dusje 8 åringene før maten)
Perling (brettperling)
Kanskje smykker ... hmm, store perler i så fall


#8

Palmen sa for siden:

Lyslykter er jo litt koselig nå om høsten, da :elsker:


#9

Palmen sa for siden:

Jeg lurer veldig på hva drøyt ti barn er. Er det ti barn og en lillebror? Tolv barn men en med brukket ben og en med nedsatt hørsel? :hmm: (sorry. Jeg skal ikke tulle med sånt. Sorry)


#10

Ine sa for siden:

Papirblomster?


#11

Candy Darling sa for siden:

Jeg har syyyyykt mange refills til limpistol. Bare 1 limpistol da.


#12

Candy Darling sa for siden:

Hvis noen er i målgruppen: dekorere spisepinner med limpistol og male etterpå, så får man sin helt personlige tryllestav!


#13

Che sa for siden:

I disse handlenett-tider: kanskje male på tøynett?


#14

Maverick sa for siden:

Til en vennegruppe kjøpte jeg sånne pappmasker (karnevalsmaskeopplegg) fra Panduro, hadde ymse stæsj å lime på (perler, fjær, whatnot), maling og tusjer, og lot dem slå seg løs. Det var topp stemning.

Har i flere settinger også rullet ut tegnepapir på rull over hele spisebordet og latt det være masse farger, fargestifter, blyanter og så videre spredd rundt og latt dem tegne smått eller stort eller hva nå enn mens de har sittet rundt bordet, det er en ganske koselig måte å tegne på når det er felles ark, men nok plass til at man kan lage sitt eget lille kunstverk om man ikke er enig i de andres artistiske visjoner. :knegg:

Trolldeig er en klassiker så klart, jeg liker det bedre enn plastelina (som ser vakkert ut i pakken men så altfor fort uansett blir en gråbrun klump).


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Her kommer det mye gode ideer! Nyyydelig!


#16

Miss Norway sa for siden:

Jeg har er sted å bestille pappesker i store kvanta fra.



#18

millact sa for siden:

Tror jeg hadde unngått glitter; kommer an på barna.

Dekorere krus/asjett er gøy; kjøp hvite på Ikea og tusjer på Panduro. Har mye slike ting hjemme som barna har laget.


#19

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, jeg har fått den tilbakemeldingen fra flere, at de er for små til det. Så da utgår limpistol.


#20

Maverick sa for siden:

Øh, fordi det er varmt? Eller fordi de kan ha limpistolkrig? :gruble: Jeg hadde ikke hatt noen skrupler med å la min åtteåring og gjengen hennes bruke limpistoler. Dog sittet klar for å si "ja, jeg sa jo det var varmt!", og blåse på.


#21

Pepper Lemon sa for siden:

At de brenner seg, var det jeg fikk beskjed om. Jeg har aldri tatt i en limpistol, men fikk inntrykk av at det var verre enn litt varmt?


#22

zinatara sa for siden:

Paracord armbånd har vært veldig populært på en aktivitetsgruppe jeg er med på å arrangere. Men voksne må bruke lighter for å brenne endene på tauet. Batikkfarging var også en suksess, men da får de det ikke med seg hjem samme dag.

Ellers er Baker Ross et fint sted å finne ferdige pakker med alt man trenger til enkle hobbyprosjekt til barn.
www.bakerross.co.uk/craft-kits


#23

Maverick sa for siden:

Det er ordentlig varmt, men de er jo ikke bittesmå, da? Blir ikke tredjegradsforbrenning om de kommer borti så vidt, liksom.

Mulig jeg bare er sykt uansvarlig her, så klart.


#24

Charlie sa for siden:

Vi hadde det på en vennegruppe i klassen i den alderen. Vi lagde «akvarier» som var populært da jeg var barn på 70-tallet. Trenger å kjøpe veldig lite.

En eske per barn. Hvis man har tilgang til esker til A4-papir (f.eks. på jobb) er de perfekte.

Forberedelser: En eske per barn, farger, en saks per barn, tråd, lim,tykt papir eller tynn kartong. Evt farget papir osv og ellers tar man hva man har.

Man kan velge om man prepper eskene eller lar barna gjøre det. Jeg ville kanskje gjort det klart for en bursdag. Da skjærer du ut en rute i den siden der du vil man skal se inn i akvariet (eller i lokket og setter esken på siden). Ta gjerne vare på pappen den kan brukes til fisker o.l.

Så skal barna dekorere akvariet bakvegger, bunn, lage planter som kan limes på og fisker som de kan henge opp i «taket» på akvariet med sytråd el.l. Da henger de og dingler.

Hvis du er veldig grei kan du male eskene blå inni eller barna kan feks lime blått papir på, da kan de også tegne på papiret først (planter osv).

Fin og rimelig aktivitet hvor man har stor frihet ifht hva man liker å gjøre, og barna kan la seg inspirere av hverandre underveis.


#25

Tjorven sa for siden:

Det ble to brannskader (ordentlige sår) da jeg slapp løs snuppas venninner med limpistol. Den ene moren ble ganske sur på meg.


#26

Palmen sa for siden:

Også litt overrasket over dette med barn og limpistol. Varmt og vondt ja, men med mindre de ikke slutter når det blir varmt så er det jo på ingen måte skadelig i min bok, vi snakker ikke andre eller tredjegradsforbrenninger. Om det er barn med ekstreme behov for å teste grenser er det noe annet, og da vil de fleste aktiviteter være utfordrende.


#27

Palmen sa for siden:

(Mine egne unger hadde for øvrig limpistol på vennegruppe i den alderen. Litt klin men ikke noe en avis på bordet ikke kunne fikse)


#28

Hjertensfryd sa for siden:

Har trolldeig i ovnen no for å teste ut noko til SFO. Har hatt kanel og muskat i deigen, så det lukter så godt her no atte. Har stukke ut blader (pepperkakeformer) og så skal desse malast etterpå.


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Trolldeig! Så artig, det tror jeg kunne blitt kjempegøy.

Valget her falt på karnevalsmasker fra Panduro, som dekoreres med maling, glitter, fjær og diverse paljetter, og små gaveesker/smykkeskrin som også dekoreres. Det tror jeg ikke krever så mye voksenhjelp, som jo er kjekt når det blir 13 barn.

Tusen takk for mange gode tips! (Kom også gjerne med løsningen på hvordan jeg skal klare å servere mat og kaker også, oppi alt det her.)


#30

Candy Darling sa for siden:

Høres veldig bra ut. Kanskje papirduk over hele bordet, og aviser oppå det igjen?


#31

Millen sa for siden:

Enkel mat og kaker? Om du har plass, kunstverksted ett sted og spising ett annet sted?


#32

Agent Scully sa for siden:

Aner konturene av en ny FP-aktivitet; limpistolcamp for barna. Mestring og øvelser i en intensiv uke i en ferie. Jeg ser for meg litt som en konfirmasjonsleir. Tenk så stolte FP- Foreldrene blir når barnet kommer hjem med isoporkulefigurer og limstolsertifikat



#34

Palmen sa for siden:

Husker dere limpistoljulekalenderen? Dette er jo perfekt! Barna er på limpistolcamp i hele desember, foreldrene får fri til å gå på førjulsfest og drikke vin, og barna lager julegaver til hele slekta og lærer limpistol! :hyper:


#35

Maverick sa for siden:

Tenker det er viktig at vi som ansvarlige foresatte sørger for at barna har nok materiell (aka champagnekorker) på campen. Jeg er klar for å gjøre en innsats der!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.