Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Male kommode i "uekte" tre ...

#1

Huldra sa for siden:

Jeg har en kommode som jeg kunne tenkt meg å male.. men det er ikke ekte tre, men sånn plast (?) pressa greier på utsiden. (Hvis noen aner hva dette kalles så rop ut!)

Kan jeg male dette? Eller blir det ikke pent? Grunnen til at jeg ønsker å male denne, er at jeg ikke finner noe som er passer inn der mellom vinduene.. alt blir for bredt.


#2

Pastill sa for siden:

Nope.. det blir ikke pent.


#3

Huldra sa for siden:

Æsj. Har du prøvd?


#4

TGM sa for siden:

Du kan selvfølgelig male, men sjansen for at det ikke blir helt perfekt er jo tilstede. Vil i hvert fall brukt heftgrunn og oljemaling, og rulle.


#5

Pastill sa for siden:

Sånne kommoder er jo i verstefall ødelagt om man søler litt vann på de og ikke tørker av. Finer skal kun tørkes med fuktig klut, så da kan man jo bare se for seg hvordan den vil se ut etter et strøk maling. Sannsynligvis vil belegget krølle seg, i bestefall bare i kantene.


#6

Huldra sa for siden:

Æsj, da må jeg finne på noe annet da.. At det skal være så vanskelig å finne noe som har riktige mål da?!


#7

gullet sa for siden:

Det funker veldig bra. Jeg malte en finert bokhylle for tjue år siden og den ble like fin, og var veldig blank(for at den skulle passe inn i mitt - dengang - blå og hvite hjem) Kastet den ut for noen år siden fordi det ikke var plass til den lenger, ikke fordi den var stygg.


#8

Pastill sa for siden:

Det er kvalitetsforskjeller på finer og da. Men normalt sett så anbefales det ikke å male. :niks:


#9

Stompa sa for siden:

Jeg malte ei finert bokhylle og en skrivepult i sommer. Brukte oljebasert heftgrunn og deretter oljemaling, og malte med "fluffy" rulle. Det ble fint det, like pent som de gangene jeg har malt heltre. Begge møblene ser like fine ut i dag. Det er riktignok bare gått et halvt år, men jeg kan ikke se for meg at de blir seende fæle ut over natta. :)


#10

Salt sa for siden:

Det høres ut som om det er ei laminatkommode, ikke finer.. Da tror jeg dessverre det går dårlig.. :-S


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.