Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør dere med fravokst klubbtøy med navn/initialer?

#1

My sa for siden:

Etter mange år med tre barn innen ulike idretter har vi masse. Klær som er hele og fine, men som har klubblogo og navn, spillernummer og/eller initialer. Hva gjør dere andre med dette? Det er (til nød) bare det aller minste som har en viss affeksjonsverdi. Hva med alt det andre? Går det i søpla? Til Fretex? Til klubben (snakker altså om det som har navn trykket på, ikke bare klubblogo)? I en kasse på loftet?


#2

Malama sa for siden:

Det er først i år mine har fått noe med initialer på. Det er passelig enda, så jeg vet ikke. Tidligere har det vært med logo men da gikk det i arv til søsken. Helt til klubben ble sammenslått og byttet farge da kjøpte mannen nytt det meste og med initialer til seg og jentene.

Hva han tenker vi skal gjøre med det vet jeg ikke helt. (tror ikke han tenker helt, når de kommer til sånt)

Mellomste har også en joggedress med logo til turn gruppa. Hun slutta et halvt år senere. Men tror den er nummeret større enn jakka til kusina som fortsatt går, så ettersom vi ikke satte navn på han hun få overta den.


#3

Stompa sa for siden:

Har stort sett gitt videre det som ikke var utslitt internt i klubben. De fleste bryr seg ikke om at det står noen andre sitt navn på, er mi erfaring.


#4

Mikkeline sa for siden:

Det gies videre. Mange skraper av initialene.


#5

banana sa for siden:

Ikke riktig svar i denne tråden, men det er grunnen til at jeg ikke satte navn på mine barns klubbklær, og hvorfor jeg er veldig i mot den greia der. Det er jo bare en greie produsentene har funnet på for å øke forbruket (av mikroplastklær).


#6

Input sa for siden:

Her hadde det hatt affeksjonsverdi, så klarer ikke forestille meg det. :knegg:


#7

meisje sa for siden:

Vi gir det videre, til yngre klubbmedlemmer. Vi har hatt haugevis av sånne klær.


#8

Mikkeline sa for siden:

Jeg har vært veldig glad for den merkingen utallige ganger. Det er unektelig lettere å passe på hvem som er hvem sitt med initialer eller nummer på klærene.
(Og ja, vi merker ofte med lapper/tusj inni også)


#9

My sa for siden:

Ja, for vår del, med våre svimete barn, tror jeg det har minket, heller enn økt forbruket. :knegg: Men i den grad vi har kunnet velge har vi trykket på etternavn, slik at ungene i det minste har kunnet arve etter hverandre. En lang periode hadde storesøster og lillebror til og med samme draktnummer, og ca samme størrelse, så de kunne bruke kampdrakter om hverandre. Bare sponsormerkene var forskjellige, men de var ikke så nøye på det.


#10

apan sa for siden:

Lillesøster til en venninne av lillesøster arver. Hun bryr seg ikke om det. Moren hennes gjør det i alle fall ikke :knegg: .


#11

Fersken sa for siden:

Har akkurat fått vite at sportsbutikken der vi kjøper klubbtøyet kan bytte ut navnebokstavene. Så nå skal jeg ta med et lass på byttekveld i klubben. :hyper:


#12

jolie sa for siden:

Har gitt det bort til andre med barn i samme klubb. Bokstavene kan tas av på steder hvor de setter på. Det blir ikke helt borte, men med andre bokstaver utenpå har det ingenting å si.


#13

My sa for siden:

Gjør de det på Nor-Contact?


#14

jolie sa for siden:

Jupp.


#15

Charlie sa for siden:

Litt off topic, men når vi har fått muligheten har vi satt på etternavn slik at søsken kan bruke det. Har også hatt familienavnet på navnelapper, ikke barnets navn. «Familien Olsen, tlf xx xx xx xx».

I et gjenbruksperspektiv er det klart et viktig tema - også ifht tøy med arrangementsnavn. Kiden har riktignok funnet en skjorte jeg fikk på et mosjonsløp for 20+ år siden og bruker den til hverdags. Så det går an om t-skjorta er fin.


#16

Tjorven sa for siden:

Klubben som ungene spilte fotball i hadde faktisk en egen facebookside for å selge eller gi bort gammelt tøy. At det var initialer på så ikke ut til å spille noen stor rolle.


#17

My sa for siden:

Ja, det er det her også. Skal prøve å legge ut noe der.


#18

annemede sa for siden:

Som tidligere nevnt i tråden, så kan man ta av gamle initialer/reklamer. Intersport her i sør i byen fikser det.


#19

My sa for siden:

Ja, det er det andre. Alle disse t-skjortene fra alle arrangement, ferieskoler etc .. De i voksen størrelse er grei nok, de brukes til "arbeidstøy" ved maling o.l., og som du sier, de som er kule nok kan brukes igjen når de blir så gamle at de blir "vintage". :knegg: Men ungene vokser jo fra det, og da er det ikke noe de kan brukes til, bortsett fra å klippes opp til pussefiller o.l. Vet ikke om det er noe poeng å levere dem til innsamlinger, om det finnes barn der ute i verden som synes det er helt ok med en t-skjorte hvor det står Barnas sykkeldag 2016 eller Skandia Cup 2014, eller om det bare havner på en søppelhaug ... Det er tross alt bedre om det går som restavfall i forbrenningovnen hos fjernvarmeanlegget her, enn at det fraktes kloden rundt bare for å havne på et søppelberg i Afrika.

Som sagt har vi også brukt etternavn på en del av tøyet, der det har vært en mulighet, slik at i det minste våre unger kan ta over etter hverandre, i tillegg til at to av dem tilfeldigvis endte opp med samme spillernummer (og de bryr seg heller ikke om initialene på klærne tilhører et søsken). Men det gjelder jo bare fotballen, ellers har de deltatt i ulike aktiviteter. Vi har også klær fra turnforeninga, judoklubben, kulturskolen og nysirkusgruppa, der de tre siste i tillegg er brukt av familiens minste, så det ikke er noen i familien til å overta det.


#20

Madicken sa for siden:

Legger det ut på Finn og satser på napp fra noen med det samme navnet. :nemlig:

:hehehe: Nei, det gis bort eller byttes bort.#22

Anda sa for siden:

Gitt det bort i den lokale kjøp/salg gruppa med oppfordring om å gi en slant til Redd Barna.


#23

meisje sa for siden:

I vår fotballklubb så var det en egen eske på kontoret til gi bort klær, der fikk vi blant annet kjøpe ubrukte overtrekksett til 2 barn for en rimelig penge. Jeg har donert masse tøy tilbake, og admin der ble alltid veldig glad for å ha tøy å gi videre.


#24

nokon sa for siden:

Her blir dei solgt i lokal gruppe - idrettslaget har avtale med ein frittståande sportsbutikk som blant anna fjerner og sett nye bokstavar oppå. Mitt inntrykk er at små sportsbutikkar spesialiserer seg litt på dette tilbodet, for å ha eit trygt kundegrunnlag.


#25

Maverick sa for siden:

Pakker det inn og preserverer så godt som mulig for å kunne stille ut i tempelet, evt selge for sykt høye summer, når barnet har blitt verdensstjerne.


#26

My sa for siden:

Nemlig. :nemlig: Uansett, noe av dette løste seg rett etter at jeg skrev innlegget, ved at noen postet et spørsmål i bruktmarked-siden til klubben med ønske om å arve en overtrekksjakke i akkurat samme størrelse som vi hadde liggende. Så jeg ga den bort, med navn og det hele, og tipset om at bokstavene kan fjernes i det man trykker på nye.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.