Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster! MÅ jeg skifte pinnekjøttvann?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, ER det nødvendig?


#2

Ru sa for siden:

Nei, det må du ikke. :det gikk fint uten:

Men du må selvsagt bytte før du damper det. ;)


#3

kisha sa for siden:

Hvis pinnekjøttet er saltet, bør du abolutt det.


#4

Mandarin sa for siden:

Har du ikke lyst å gjøre det ? Eller glemte du det? Skal du ha mat i morgen, så hadde jeg byttet i kveld eller i morgen tidlig.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk for utrolig kjappe svar!

Nei, jeg skal ikke ha det før i morgen, og ja, det er saltet, og klart jeg kan bytte, men vannet står til kanten og det er 5 kg kjøtt, så jeg gidder ikke hvis jeg ikke . Evt bør. :roll:


#6

Blånn sa for siden:

Vi lar pinnekjøttet ligge i vann natten over og bytter ikke vann.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde nok ikke latt være. Jeg har hatt pinnekjøttet her i vann siden i går natt og det skal ligge til i morgen tidlig. Har byttet vann 3 ganger allerede.


#8

Ru sa for siden:

Jeg er dog vant til at man vanner pinnekjøttet ut fra sent kvelden før, evt. samme morgen; så jeg vet ikke om mitt råd om å ikke bytte kanskje er så godt. :knegg:


#9

Hyacinth sa for siden:

Ny spørsmål, dere Kloke, Kjappe Damer:

Mannen har nå skrelt og skåret kålerabi i terninger. De er puttet i stor gryte med vann, og kan vel stå sånn til i morgen? Må det stå kaldt eller kan det stå på benken?

Og: Kan jeg lage den ferdig i morgen tidlig og bare varme den opp før gjestene kommer?


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ville ikke latt kålrabien stått i vann i biter, om ikke den var eksepsjonelt ekkel og besk. Den mister mye smak. Bare strø en ss salt over og ta gladpack på.

Når du koker den hiver du på litt kokende vann fra vannkokeren, så det står noen cm opp i gryten. Da dampes kålroten og blir så mye deiligere og mer smakfull. Alternativt kan du dampe den på rist. her i svigershuset hvor jeg rapporterer fra i skrivende stund koker de alt sønder og sammen til smakløs fargeløs grøt i store mengder vann. med mye slit klarte jeg å berge unna litt kålrabi, slik at jeg fikk laget noe som smakte skapelig.

Jeg bytter ikke vann på pinnekjøttet før det skal dampes.


#11

Hyacinth sa for siden:

Takker og bukker! Kaldt eller i romtemperatur?

Men når jeg stør salt på, blir den ikke seig når den moses da? :domm:


#12

Hyacinth sa for siden:

Grunnen til at jeg slo vann over kålrabien var at man jo må gjøre det med poteter. Eller? :gruble: Jeg trodde man måtte det..


#13

Harriet Vane sa for siden:

Kålrabi er ikke poteter. :åpplyser: og inneholder i stivelse i samme mengder.

Se over.

;knegg:


#14

-ea- sa for siden:

:kremt: har jeg gjort det gæli om jeg lot pinnekjøttet ligge i rennende vann hele natta og formiddagen med? Satte hele storkasserollen på vaskerommet og lot kranen stå og sike såvidt det var. Smakte bra, jaffal.:)


#15

Mikkeline sa for siden:

Du har jo ikke gjort noe direkte galt, men du har sikkert brukt veldig mange liter vann :knegg:
Så lenge kjøttet smakte bra, så er jo det strålende!

Vi pleier ikke å skifte vannet, men om det hadde blitt gjort hadde ikke det heller vært noe krise.


#16

gajamor sa for siden:

Hvor salt vil du ha det? Jeg liker maten lite salt, og vanner derfor ut i minst et døgn, gjerne bortimot to, og skifter vann flere ganger. Men det er jo smak og behag.

Mm Mims råd om å strø på ei ss salt på kålrabien ville heller ikke falt i smak her i huset, det ville blitt altfor salt for meg. Jeg bruker vel maks ei halv ts i kålrabistappa :)


#17

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Med rennende vann går det fortere, men det var da en veldig vannsløsing, da! :eek:


#18

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager vanligvis stappe av 3 kålrøtter og 5-6 gulrøtter, så en ss er ikke for mye. Jeg salter ikke etterpå og i mosen er det fløte, creme fraiche og smør. Spiseskjeen er strøken.

#19

Hyacinth sa for siden:

Mim: Du har ikke pinnekjøttkraft i mosen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.