Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fotografi som hobby

#1

frukt sa for siden:

Jeg er glad i å ta bilder, og får høre at jeg er flink til det også, og lurer på om jeg kanskje skulle gjøre mer ut av det som hobby. Men hvordan? Som det er deler jeg litt bilder på fjesboka og insta, og det er det. Har ikke tenkt å bli proff, ha utstillinger eller lignende altså.


#2

Ine sa for siden:

Er det ikke bare å ta mer bilder, hvis du vil? :enkel:

Bruker du mobil? Gå på nærturer, ta bilder av blomster, innsekter, byliv og leke seg med redigering i etterkant?

Vet om noen som har kurs i kombinasjon mental helse og foto.


#3

Ine sa for siden:

Mulig jeg misforsto, du lurer på hvor eller hvordan du skal utvikle deg som fotograf?

Kurs på nett, eller kanskje det er fotogrupper i nærheten?


#4

Maverick sa for siden:

Foto som hobby er hva man gjør det til selv, de fleste går jo rundt med et kamera i lomma støtt og stadig.

Man kan nerde en hel del med et speilreflekskamera og lære seg å bruke flere innstillinger enn "auto", det aller gøyeste er så klart å gå for analog film og svart/hvitt og fremkalle film og kopiere bilder selv, men det krever så klart utstyr og mulighet til å lage et rom mørkt/tilgang til mørkerom.

Jeg får en del mer glede av å ha bilder på print og i rammer eller på korktavler, enn å bare ha dem digitalt. Å lage faktiske analoge fotoalbum er veldig hyggelig og litt meditativt også.


#5

frukt sa for siden:

Ja, det og. Det er en fotoklubb her i byen. Kanskje jeg skulle meldt meg inn.
Jeg lurer og på hva jeg skal gjøre med bildene. Det føles litt meningsløst å ta masse bilder bare for å lagre de i skyen liksom.


#6

frukt sa for siden:

Folkehøgskolen jeg gikk på for ca 100 år siden hadde mørkerom, så jeg fikk prøvd der. Veldig gøy.

Å lage fotoalbum er ikke dumt. Det er jo grenser for hvor mange bilder man har plass til på veggen. Men jeg kunne godt hatt mange flere. Kan jo lage meg en fotovegg med alle de fineste bildene. :jupp:


#7

Malama sa for siden:

det finnes jo nettsider du kan kaste opp bilder på sånn andre kan se, og evt betale en slant for å laste dem ned, eller andre hvor det bare kommentere og sånn, om det er av interesse for "noe å gjøre med bildene".


#8

Niobe sa for siden:

Jeg har foto som hobby, og ble flink nok til at venner og kjente har brukt meg som fotograf på merkedager etc. Noen av dem har betalt ganske godt. Noen av dem ikke i det hele tatt. :knegg: Jeg har tatt fødselsbilder, babybilder, forografert dåp, konfirmasjon, bryllup, gullbryllup… Jeg mangler begravelse, så er jeg rundt.

Det er veldig gøy, og jeg blir litt «høy» av å klare å knipse de helt rette øyeblikkene. Sånne små blikk, og spontane smil. Men grunnen til at jeg har trappet ned er fordi redigering i etterkant tar meg timevis. Og iMac’en begynner å dra på åra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.