Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tirsdag


#2

Tjorven sa for siden:

Det er dagen etter valg, og jeg er veldig spent på hvordan byrådet kommer til å se ut i Oslo. Høyre og Venstre trenger ett parti til for å få flertall, men velger de Frp eller MDG?

Jeg vet hvem av dem jeg foretrekker, men kan er det lov til å håpe på MDG, lizzom? Eller er det jeg som bare håper litt for intenst.

I dag har jeg bare tre møter, så jeg har et intenst håp om å komme i land med leveransen som skal overleveres på fredag.


#3

Mex sa for siden:

God morgen. Det ser ut som det blir ny ordfører i kommunen her, men da må det samarbeides med både KrF og FrP. :mumle:
Her blir det en spennende dag på jobb håper jeg


#4

millact sa for siden:

Vi får endelig Høyre ordfører igjen; dette kommer til å bli langt bedre enn de siste årene.

Nydelig vær, fortsatt på hjemmekontor, blir ikke allverdens jobb.


#5

Candy Darling sa for siden:

Herre, for et spennende valg! Jeg holdt på å klikke av at de ikke klarte å publisere tall fra Oslo.

Tjorven, jeg tror avstanden er for stor mellom MdG og H i Oslo, selv om jeg skulle ønske at det kunne blitt byråd uten FrP.


#6

Appelsin sa for siden:

Liker ikke dagens overskrifter på bt.no :himle:
:fedup:


#7

Adrienne sa for siden:

Hvor lenge skal man egentlig krangle om bybanen i Bergen?


#8

tink sa for siden:

Bybanen i Bergen, "neverending story". Enig med Appelsinen, igjen.


#9

annemede sa for siden:

Liker ikke overskriftene på dagens bt.no nei.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg er ikke fornøyd med valgresultatet. Jeg syns ikke Høyre generelt er helt krise, men jeg syns Lae og Lindboe er fullstendig krise.

Så Venstre, dere får bare step up og sørge for at det ikke blir helt tullete.

Jeg må si at jeg hadde blitt skikkelig skuffa om Mdg hadde gått inn i bystyret sammen med Høyre, selv om jeg selvsagt skulle ønske at FrP kunne bli holdt langt utenom.


#11

Tjorven sa for siden:

Avstanden mellom MDG og H er stor i Oslo. Men det er stor avstand også mellom Venstre og FRP. Jeg vil tro at Venstre vil foretrekke MDG, men om de har gjennomslagskraft nok????

Diskuterer de fremdeles bybanen i Bergen? Milde himmel.


#12

Tjorven sa for siden:

Hvem er Bergenslisten? Og hva mener de? Er det det gamle "Fellesliste mot bompenger"?


#13

Tjorven sa for siden:

Enig med deg, Tallulah. Høyre i seg selv er ikke krise, men særlig Anne Lindboe har bevist i valgkampen at det er et stykke igjen til hun virkelig er politiker. Jeg likte henne som barneombud.


#14

Blå sa for siden:

Nei. Bergenslisten vil ha omkamp om bybanen. De vil ha tunnell og ikke bybane over Bryggen.

Og ja. Det har gått for langt. Det er helt vanvittig om vi skal ha tre personer som skal sitte i bystyret med bare den saken i fire år. I tillegg til tre fra INP og to fra pensjonistpartiet, som også er ganske løse kanoner.

Byrådet har allerede meldt at de går av og ingen vet vel hva som skjer fremover.

Jeg var hjemme kl. 0030 i natt. I seng kl. 1.30 og selv da fikk jeg ikke sove. Så jeg er veldig fornøyd med å ha lov til å ha ett litt trett hjemmekontor i dag.


#15

tink sa for siden:

Bra jobbet Blå! Jeg har forvillet meg inn i kommentarfeltet om bybanen. Skjønner ikke hvorfor jeg gjør det. Mister jo helt troen på menneskeheten. :sukk:


#16

Blå sa for siden:

Uffda tink. :trøster:

Jeg har sett på videoen BA har fra Bergenslisten sin valgvake. Og lurer litt på om jeg kan la være å være bergenser bare en bitteliten stund. :trist:


#17

Tallulah sa for siden:

Herregud som jeg unner dere i Bergen en slutt på den bybane-saken!


#18

annemede sa for siden:

Det finnes en egen podcast: Bybanebedraget, der hun bli titulert som journalist, men er medlem av bergenlisten, og så er det med tidligere Rødt-leder Torstein Dahle, som er helt mot Bybanen over Bryggen.
Men om du gjentar et argument så blir det ikke mer gyldig liksom.
Men du oppnår tydeligvis at flere tror på det.


#19

star sa for siden:

Som utenforstående, hvor lenge har de holdt på med bybanen?

Møte om en halvtime, dvs opplæring. Hoppe i dusjen først kanskje. Ikke at jeg skal ha kamera på.
Neida, de tjuvstarta. :humre:


#20

annemede sa for siden:

De som er mot bybane over Bryggen har også tidligere vært mot bilfri brygge. :sukk: Men NÅ vil de ha bilfri brygge.


#21

Serafin sa for siden:

Her blir det skikkelig forandring. Senterpartiet datt noe VANNVITTIG, og en del av deres stemmere hadde nok gått over til "****lista", som er super-lokalt parti, med blant annet utbrytere av SP. Jeg er veldig spent på hvordan det skal bli, jeg tror de fikk inn 6 i kommunestyret.
Men ingen parti hadde flertall, slik SP har hatt de siste fire årene, så tror det foregår mye på bakrommet nå.

Så det står vel mellom at SP ordføreren fortsetter, i samarbeid med lokal-partiet og Høyre, eller at AP får stablet noe på beina. Begge ordførerkandidatene er gode, så jeg tenker det er litt hipp som happ.

Men tror det er bra at det blir litt mer variasjon i kommunestyret, og ikke at ett parti sitter med overveldende flertall.


#22

Syrinx sa for siden:

Mor'n frå frp-land. Kjenner eg ikkje har lyst til å møte dagen. Det einaste som kan virke formildande på situasjonen her er om Høgre får ordføraren, ho er ei grepa, realitetsorientert dame.


#23

Blondie sa for siden:

Blått over hele linja i min region, selv om partiet mitt (SV) isolert sett gjør det bra. Skikkelig blåtirsdag. :sukk:


#24

star sa for siden:

Jeg må huske foreldremøte i kveld. Må sette på alarm tror jeg.


#25

Skilpadda sa for siden:

«Er det bybaneomkamp vi skal leve av etter oljen?» var det noen som skrev på Bluesky i morges. :knegg:


#26

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Nå må det vel være nok snart, selv for bergensere.


#27

Appelsin sa for siden:

Blir bare så sint av at H kan gå tilbake på bybanevedtaket og åpne for nye diskusjoner. Særlig når jeg akkurat hadde hatt en lengre samtale med en av plan-arkitektene på fest på lørdag, og følte meg optimistisk på å kunne ta bane til jobb innen jeg blir pensjonist
Snakk om å surre bort ressurser og livsverk som følge av folk som med høyeste sannsynlighet ikke vet et pukk om hvordan det er å stå most sammen med halve Åsane på busser som går med absurd hyppighet, i bilkø over Danmarksplass
"Vi trengar isje somletrikk"
:gaah:


#28

Blå sa for siden:

For noen bergensere har det vært nok for lenge siden.

Og om du hører på Trond Tystad så er det "her skal det ikke være noen bane. Her skal vi drikke vin og barn skal leke". Men det er altså ikke snakk om et feriested. det er snakk om en sentral trafikkåre i et veldig trangt sentrum. Nå går det trafikk der hele tiden og det er likevel masse plass til uteservering den relativt korte tiden det er gøy i Bergen. Bybanen går mye stillere enn den trafikken som er der nå. Og, en bybane som går "i åpent lende" er det mest universelt utformete kollektivtilbudet vi kan få.


#29

Maverick sa for siden:

Sjelden har jeg vært mer støttende til "Bergen som egen republikk"-greien enn i dag, jeg har vært møkklei av bybanedebatten der borte i Ville Vesten lenge allerede.

Ellers har vi hatt noen tekniske problemer på jobb i dag, det går raskt nedover med Høyre ved roret ja! :knegg:

... begynte dagen med å sette nerveblokade i ryggen og det var ikke en udelt behagelig opplevelse egentlig, sprøyter er null stress men et øyeblikk føltes det som om han tok tak i nerven og dro til. Ugh.

Er sur og grinete og har mange tusen tonn på skuldrene denne uken (metaforisk), men i kveld skal jeg gi hodet fri og det gleder jeg meg til! :jupp:


#30

star sa for siden:

Da kan jeg dusje. :knegg: Tok litt tid.


#31

Polyanna sa for siden:

Stakkars bergenserne. :klemme: Fra avstand har det en viss underholdningsverdi, men på nært hold... :skremt:

I Oslo så setter jeg penga på at det blir H+V, med støtte fra, men ikke byrådsdeltagelse fra, enten FrP eller MDG. De som viser seg greiest og har de mest "lettspiste" sakene å gi dem noen blanke seiere på.

FrP er ganske spake, tror jeg. Førstekandidaten er jo ikke medlem mer, etter tafse-gate, og de andre tror jeg ikke er drevne og maktsultne nok til å søke så mange posisjoner. Og de er seriøst fed up av å sitte i noen som helst posisjon med Venstre. De syns vi er noen kjipe vriompeiser. :knegg:

MDG er på sin side et helvete å ha med å gjøre, fra der vi står, så det håper jeg vi slipper....

Så her er alt åpent! Det blir spennende.

Jeg irriterer meg over at stemmene til bydelsutvalgene telles så sent, så det er mye spenning igjen enda. :sur:


#32

Maverick sa for siden:

Jeg er veldig spent på når man ser hvordan evt slengere og kryssing slår ut i bystyret? :gruble: Du fikk en slenger av meg Poly! :suss:


#33

Polyanna sa for siden:

:suss:

Jeg tror andre har vært flinkere til å hanke inn slengere enn meg (og VIL jeg egentlig sitte i bystyret...?), men jeg tror vi vet det ca. fredag. Kommer Venstre i byråd, så åpner det seg jo opp en håndfull plasser.

Mine personlige favoritter er Hans Kristian Voldstad (stålkontroll på økonomisk styring og eiendom, og det trengs, og så liker jeg at han pro bono driver med språkopplæringsmetodikk for inmvandrere), Rodas Sibathu (up and coming), Ismail Ali Hussein, som jeg har drevet masse valgkamp med, og som er en kjernekar med en helt enorm kapasitet, Jonas Bjørnødegård fra Gamle Oslo, og Aleksander Engevik fra Bjerke.#35

Fintdethei! sa for siden:

Tenker jeg får kjøpe ny bil i stedet. Den banen kommer aldri i min levetid. Og ja, ble dritsur på Meyer sin uttalelse i nyhetene i dag. Sier som andre har sagt før: «er det ingen voksne hjemme hos politikerne»?


#36

annemede sa for siden:

Og Bergenslisten som vil belite seg når de får viljen sin. :gaaah:


#37

Blånn sa for siden:

Jeg krysset også Polly. Ellers stemte jeg med yngste. Han brukte god tid i avlukket. Hadde ikke fått med seg at alle kandidatene var listet opp. He, he. Litt søt da.


#38

Maverick sa for siden:

Jeg stemte med min eldste, (de to andre har til sin frustrasjon ikke stemmerett), det er utrolig hyggelig! Gleder meg til neste gang allerede!


#39

Appelsin sa for siden:

Jeg liker også å stemme, det føles høytidelig og er koselig folksomt.
Var fint å tenke på at eldste hadde stemt også :hjerter:
Hun telte forhåndsstemmer i Stavanger hele helga og ble angivelig søkkrik :knegg:


#40

Ine sa for siden:

Høyre i Skien har fått en stemme mer enn Arbeiderpartiet!!:eek: Da snakker vi jevnt.


#41

Blondie sa for siden:

Blokkene er jo helt ujevne da, Ine, så det ville blitt solid blått flertall uansett.


#42

Albertine sa for siden:

Her fortsetter SP-ordføreren, som i og for seg er greit for oss i og med at hun støtt og stadig nærmest må kastes ut av kafeen fordi hun koser seg sånn. :knegg: Ellers er det mange partier som må samarbeide her, og jeg er spent på hvordan det går.


#43

Karamell sa for siden:

Jeg kjenner en person godt som står på listen det det anti bybanepartiet. Jadda. Jeg bare fatter ikke hvorfor de ikke vil ha Bybane over bryggen når det er helt greit med biltrafikk der?? Er det tre eller fire felt? Hvorfor er det bedre med vei enn trikk?


#44

Nenne sa for siden:

Lokalvalg er gøy da! I Årdal for eksempel hadde de i år redusert fra tre til to lister, for han fra Rødt ville ikke mer som jeg forstod det. Og i Flekkefjord gjorde Frp et brakvalg og fikk inn 16 mandater i kommunestyret. Problemet var at de bare hadde 14 på lista. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.