Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lage med mørbrad?

#1

Hyacinth sa for siden:

Mannen har kjøpt to mørbradbiffer på ca 400 g tilsammen. Det er tenkt som middag for ham og meg. Jeg tror egentlig han tenkte at de skulle stekes eller grilles som nettopp biffer, men min erfaring med mørbrad er at det ikke er mørt nok.

Nå kan han jo selvsagt lage maten selv, men jeg har fri og han jobber sent. Så jeg skal lage noe med dette i dag.

Det eneste jeg kommer på er å bruke det i en gryte. Men er det perler for svin å langtidskoke mørbrad? Og kanskje mørbrad ikke trenger å kokes like lenge som feks høyrygg? Hvis kjøttet skal i en gryte, så vil jeg gjerne at det blir så mørt at det detter fra hverandre.

Hva ville du gjort?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg er enig i at mørbrad ikke holder helt til en biff. Jeg ville kokt en god gulasj eller en boeuf bourgogne. Normalt bruker jeg høyrygg til dette, men det vil funke med mørbrad også. Begge deler kan med fordel kokes i lenge, men det trengs sannsynligvis ikke i samme grad når man bruker mørbrad. Men Jeg føler at den lange koketiden også hjelper med å "sette smakene".


#3

Floksa sa for siden:

Det er veldig godt i gryte. Fres det litt i panna først. Men jeg synes det er nydelig i biff også. Og steker gjerne høyrygg som biffbiter. Så ikke hør på meg :knegg:


#4

Anda sa for siden:

Enig med Tjorven, boeuf bourgogne var mitt innspill også.


#5

løve70 sa for siden:

:nemlig: Eller en chili con carne.


#6

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :)


#7

Acino sa for siden:

Jeg hadde strimlet de og stekt kjapt på panna med høy varme, godt med salt og peppermix på. Så hadde jeg smakt; møre nok? Isåfall surr fersk sjampinjong, paprika og løk til og pommes-frites, eller hva med salat til i wraps eller pitabrød? Eller det jeg gjorde sist jeg var usikker på mørhet var å gjøre klart til min versjon av biff stroganoff. Jeg var heldig, kjøttet var mørt. Da tilsatte jeg biffen i gryta rett før ferdig. Dersom seigt hadde jeg småkokt sammen med gryta til mørt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Gadd ikke gå i butikken, så det koker nå en biffgryte med det jeg hadde i skapene.


#9

Fersken sa for siden:

Jeg tror jeg må logge av, for jeg leste "Hva lage med morrabrød"

:knegg:


#10

Adrienne sa for siden:

Jeg også...


#11

Nextlife sa for siden:

Barn. :nemlig:


#12

Adrienne sa for siden:

:flau: Men håper da virkelig ikke at barn kobler mørbrad med morrabrød. :knegg:


#13

Fersken sa for siden:

Egentlig ganske innlysende. :humre:


#14

Fersken sa for siden:

Morrabrød = barn.
Ikke at vi to var barn. :knegg:


#15

Isolde sa for siden:

Wok. Marinet i soyasaus og bakepulver. Blir helt nydelig.


#16

Hyacinth sa for siden:

Fortell mer om det bakepulveret!




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.