Mannen har kjøpt to mørbradbiffer på ca 400 g tilsammen. Det er tenkt som middag for ham og meg. Jeg tror egentlig han tenkte at de skulle stekes eller grilles som nettopp biffer, men min erfaring med mørbrad er at det ikke er mørt nok.
Nå kan han jo selvsagt lage maten selv, men jeg har fri og han jobber sent. Så jeg skal lage noe med dette i dag.
Det eneste jeg kommer på er å bruke det i en gryte. Men er det perler for svin å langtidskoke mørbrad? Og kanskje mørbrad ikke trenger å kokes like lenge som feks høyrygg? Hvis kjøttet skal i en gryte, så vil jeg gjerne at det blir så mørt at det detter fra hverandre.
Jeg er enig i at mørbrad ikke holder helt til en biff. Jeg ville kokt en god gulasj eller en boeuf bourgogne. Normalt bruker jeg høyrygg til dette, men det vil funke med mørbrad også. Begge deler kan med fordel kokes i lenge, men det trengs sannsynligvis ikke i samme grad når man bruker mørbrad. Men Jeg føler at den lange koketiden også hjelper med å "sette smakene".
Det er veldig godt i gryte. Fres det litt i panna først. Men jeg synes det er nydelig i biff også. Og steker gjerne høyrygg som biffbiter. Så ikke hør på meg :knegg:
Jeg hadde strimlet de og stekt kjapt på panna med høy varme, godt med salt og peppermix på. Så hadde jeg smakt; møre nok? Isåfall surr fersk sjampinjong, paprika og løk til og pommes-frites, eller hva med salat til i wraps eller pitabrød? Eller det jeg gjorde sist jeg var usikker på mørhet var å gjøre klart til min versjon av biff stroganoff. Jeg var heldig, kjøttet var mørt. Da tilsatte jeg biffen i gryta rett før ferdig. Dersom seigt hadde jeg småkokt sammen med gryta til mørt.
Bakepulver hurtigmørner kjøttet. Fungerer på både oksekjøtt og svinekjøtt. Jeg pleier å kutte tynne skiver av kjøttet. Strør over litt bakepulver, ca 1-2og litt soyasaus. Så stekes det fort. Trenger ikke ligge mange minuttene.