Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du bil?

Har du bil?

 • Ja
  132 stemmer
 • Nei
  6 stemmer
 • Nei, men har tilgang på bil (leier, får låne)
  8 stemmer
 • Lekebil
  0 stemmer
#1

frukt sa for siden:

Det lurer jeg på i dag. Selv har jeg ikke bil, men får låne min mors så ofte jeg vil. Hun bor 3 min unna, så det fungerer veldig bra.


#2

007 sa for siden:

Jepp, vi har 2.
En stor BMW (elbil) og en liten (dieselbil). Både meg og mannen er avhengig av bil for å komme oss på jobb.


#3

Nenne sa for siden:

Vi har tre biler i hus. Det pleier å holde til fire personer.


#4

Karamell sa for siden:

Vi har to elbiler, en stor og en liten.


#5

Drømmedama sa for siden:

Vi har en bil. Diger hybridsak som absolutt ikke passer inn i trange gater i sørlandsbyen vår. Men vi trenger plass til 7 og det er deilig med stor og trygg bil til hytta.


#6

Selma sa for siden:

Vi har bil ja. Frem til i fjor høst hadde vi to biler, men etter at barna flyttet ut og jeg ikke lengre bruker bil til jobb, så klarer vi oss fint med bare en bil


#7

star sa for siden:

Ja, en gammel svenske som er eldre enn min eldste.


#8

Dansma sa for siden:

Ja, vi har to biler.
Både mannen og meg må ha bil i jobbsammenheng


#9

frukt sa for siden:

Far og stemor har tre biler. Han samler på jaguarer. :knegg:


#10

Blå sa for siden:

Nei. Men vi er medlemmer i en bildelering og kan bruke bil når vi trenger det


#11

løve70 sa for siden:

Jepp, vi har to stk. En liten elbil og en stor, gammel Volvo.


#12

Nada sa for siden:

Ja, vi har en el-bil og en bensinbil.


#13

polarjenta sa for siden:

Ja, har en bil, det holder siden det bare er meg som har sertifikat i dette hjemmet.


#14

Blondie sa for siden:

Vi flyttet litt lenger ut på landet i fjor, så vi har to biler. Jeg har en gøyal Mini. :glis:


#15

amo sa for siden:

Vi har en Volvo og en bobil. Kjører ca 5000 i året med Volvoen.
Alle kan vi gå til skole og jobb.


#16

Floksa sa for siden:

Vi disponerer seks biler. Vi er fire med førerkort.


#17

Strå sa for siden:

Helten har en dieselbil her sørpå. Siden den brukes bl.a. ifm jakt tviler jeg på at leiebil er et alternativ. Den står mye i garasjen. Nordpå har jeg en bensinbil fra 1991, kjøpt brukt av en nabo der. Den beholdes til den ikke lar seg reparere lenger. Leiebil er ikke et alternativ der. Vi bruker vanligvis kollektivtransport, sykkel eller beina når vi forflytter oss.


#18

Tjorven sa for siden:

Vi har en bil, men vi bruker den ganske lite.

Her vi bor er kollektivtrafikken svært god og hele familien har månedskort. Så vi velger kollektivt hvis det går, også selv om det noen ganger tar lenger tid.


#19

Señora sa for siden:

Å bo i by med elendig kollektivtilbud til vårt bruk så er det enklest at vi har tilgang på kjøretøy. Tre personer i husstanden, har 3 biler, en motorsykkel (Harley) og en moped. Mopeden skal selges.


#20

Magica sa for siden:

Ja, vi har bil. Vi har 3 biler i familien, et skritt i riktig retning fra 4 biler som vi hadde en periode.. Nå har siste sønn med lappen flyttet (med bilen sin). Jeg og mannen har 1 bil, og jeg har 1 veteranbil fra 1962 jeg bruker på sommerhalvåret når det er fint-ish vær.


#21

frukt sa for siden:

Selv kjører jeg som regel bare et par ganger i uken. Er heldig som bor veldig sentralt i en liten by med kort vei til alt. Så jeg bruker mest sykkel, elsparkesykkel, og kollektivt. Synes egentlig det er ganske deilig å ikke ha bil. Mer hverdagstrim blir det også.


#22

Hønni sa for siden:

Ja, og det må vi ha for å komme oss til fjells, men stadig mindre for å klare oss i hverdagen. Når det ikke er vinter. Da kommer hverdagsbehovet frem.#24

Milfrid sa for siden:

Jeg har bil, sambo har bil og Poden på 18 disponerer mormor sin bil. Og så har jeg elsykkel.


#25

Bluen sa for siden:

Ja, en 19 år gammel sjuseter-japaner, diesel. Det har aldri vært aktuelt for oss med flere biler - så langt. Jeg kjører minst mulig.


#26

My sa for siden:

Dette.


#27

Kula sa for siden:

Vi er tre, og har 3 biler.

Sånn blir det når man bor på et sted der kollektivtilbudet er omtrent ikkeeksisterende, og bruker lang tid på og komme dit man skal.


#28

Candy Darling sa for siden:

Jeg har firmabil, men bruker den stort sett bare til handling, frakte noe eller noen eller å kjøre til hytta. Til hverdags bruker vi sykkel eller kollektivt, først og fremst fordi jeg hater kø.


#29

millact sa for siden:

Ja. Nå er vi plutselig to sjåfører i hus. Vi kommer alltid til å ha bil.


#30

oslo78 sa for siden:

Ja, en Skoda Octavia bensinbil. Har klart oss med en bil gjennom oppveksten til tre barn, og det er jeg fornøyd med. Ingen av oss trenger bil til jobb siden det er i gangavstand for begge to.


#31

ingling sa for siden:

Vi har to, en stor bensinbil og en liten elbil. Begge er i bruk så og si daglig i ukedagene, vi må kjøre barn til skole og jeg trenger bil til jobb. Bensinbilen skal etter hvert byttes ut med stor elbil, vi kjører langt og med mye stæsj til feriehuset, så da må vi ha både god plass og god rekkevidde. :jupp:


#32

Blondie sa for siden:

Pluss en motorsykkel, men det er bare for gøy. Av de fem ungdommene vi deler, er det bare 18-åringen som har egen bil.


#33

Serafin sa for siden:

Ja, vi er helt avhengig av bil for å bo her vi bor. Det er knapt kollektiv-trafikk.

Fra januar til august hadde vi bare mini-el-bilen, det funket bare fordi vi kunne låne bilen til mamma og pappa når de var i Spania.
Nå har vi endelig bil som vi alle får plass i, pluss mini-bilen. Den trenger å lades etter å ha kjørt til 20 min til nabobyen på vinteren liksom. :knegg:


#34

Svanen sa for siden:

2 biler. Så lenge jeg jobber turnus så trenger vi to. På sommerhalvåret kunne vi muligens klart oss med en, men det gidder vi ikke å styre med.
En 13 år gammel 7 seter og en 8 år gammel vanlig bil. Største brukes når begge må bruke bil, eller når vi skal på hytta mer enn en helg eller at vi skal ut med pulk, ski, sykkel eller kano. Minste brukes mer og mer også på ferietur fordi vi nå stort sett er bare 3 nå. Den største byttes nok ut med stasjonsvogn eller lignende når den ikke er verdt å reparere.
Vi har hatt dem 2 i 10 og 5 år, og bytter ikke før vi må. Da kjøper vi nok en ca 3 år gammel erstatter. (Hvis det blir ren elbil vi bytter til, er det mulig vi vurderer helt ny)
For oss er bil bare transport fra A til B.


#35

Chablis sa for siden:

Ja, vi har to og må ha to for å klare hverdagen.


#36

Neket sa for siden:

Ja, har to selvom det bare er jeg som har lappen. :knegg: En ganske ny elbil, som jeg bruker, og en eldre dieselbil som brukes til øvelseskjøring (eldste vil ha lappen med manuelt gir).


#37

Malama sa for siden:

Ja, to. Eller egentlig tre. Men på papiret ingen. (For mannen står av alle ting formelt som eier av alle tre)

Vi har to, men den eldste er byttet ut ed en ny, og den eldste står fortsatt parkert forran huset, omtales som Vraket, og vi må få den vekk derfra siden den tar opp parkeringsplass og gjør et mindre logisikkvennlig.


#38

liefje sa for siden:

Vi har ikke hatt bil de site 5-6 årene. Bor innenfor ring 2 i Oslo, så behovet for bil er lite. Leier hvis vi trenger det.


#39

Miromurr sa for siden:

Nei, jeg har ikke bil, og har heller ikke tilgang til bil. Jeg og ungdommene har månedskort på buss, og vi har sykler.


#40

venla sa for siden:

Ja, har en hybrid bensin-bil som brukes mest i helger og på ettermiddager de ukene jeg har barna. Bruker elsykkel eller føtter til hverdags. Buss når det er umulig å sykle.#42

Skilpadda sa for siden:

Nei, og har ikke tilgang på lånebil heller. Vi er med i Bilkollektivet, men det er ikke hvert år vi har bruk for det. :knegg:


#43

nolo sa for siden:

Ja, jeg har bil, men bruker kollektivtransport til jobb. Det er dyrt å ha bil selv om den er gammel og nedbetalt, men det gir også en deilig frihet.


#44

Linella sa for siden:

Jeg har bil. Bor på et sted der det er nødvendig. Over en halv mil til nærmeste butikk, langt til jobb, og kollektivtilbudet er så godt som fraværende.


#45

Lykken sa for siden:

Vi har to biler, en Tesla 3 og en gammel Volvo XC70. Vi kjører til jobb begge to, men ikke hver dag pga mye hjemmekontor. Vi kunne tatt kollektivt, men verdsetter fleksibiliteten mer.
Eller har vi hatt mye bruk for bil i mange år pga ungenes treninger, kamper osv, samt hytteturer, Norgesferier, familiehus i Lofoten, venner spredd rundt og geneeell tidsmessig logistikk. Vi hadde kun en bil i en del år når ungene var små. Jeg foretrekker Volvoen generelt og spesielt på tur, mens mannen liker best Tesla og vil gjerne bytte ut Volvoen med en Tesla Y. Jeg er skeptisk til kun elbiler i husstanden. Vi hadde også tre biler en periode når eldste hadde fått lappen og kjøpte en Zoe elbil med kort rekkevidde, men den ble solgt når han dro i militæret.


#46

Fluke sa for siden:

Vi har to gamle biler (BMW fra 2007 og Mini Cooper S fra 2004), men Minien er per tiden avskiltet i påvente av at vi finner ut om vi gidder fikse servoen på den eller ikke. Den er eu-ok og alt, men servoen tok kvelden her i vår og etter det har den bare stått, så nå avskiltet jeg den for å slippe betale forsikring og veiavgift. Vi trenger egentlig begge, men har jo klart oss med en siden i vår så ... :vetikke:


#47

Robyn sa for siden:

Vi har bil begge to. Bor på bygda med dårlig kollektivforbindelse så det er helt nødvendig.
Sambo tar toget til jobb men må kjøre 10 min til toget. Jeg kjører til jobb.


#48

-ea- sa for siden:

Har bil og hatt det siden jeg var nitten, med unntak av et år da jeg trodde at det skulle gå fint med buss her i byen. Det gjorde det ikke, så det ble ny bruktbil da.

Aldri hatt ny bil, det skal sies. Syv biler på førti år.


#49

Polyanna sa for siden:

En stor, gammel diesel som bare kjøres når vi skal av gårde alle mann alle, og det skal vi nesten aldri mer, eller når vi skal frakte kajakkene.

Og en bitteliten, nydelig Fiat 500 elbil, med aaaakkurat for kort rekkevidde til å rekke til hytta (men med et handle/ladestopp på veien så går det), og den vi foretrekker til alt, selv når vi er 3-4 stykker og baksetet er knøtt. Den er så deilig og lettvint å frese rundt i. Men selv den står flere dager enn den er brukt.

Jeg har tenkt at den store er uselgelig, pga div gammel rakkel, men nå går visst folk over lik for å få fatt i gammal diesel og frakte den til utlandet? :vetikke:


#50

GinaK sa for siden:

Ja. Vi har en bil. Diesel. Ganske ny da.
Det er jeg som eier den. Tidligere hadde mannen varebil da han hadde firma men nå er han ansatt og siden har vi hatt en bil.
Jeg har hatt bil siden jeg fikk lappen som 18åring men kjører ikke like mye da det er mannen som bruker bilen daglig. Sønnen brukte den også på kveldene men nå er han i Trondheim så da er bilen mer tilgjengelig på kvelder og i helger
igjen.


#51

Che sa for siden:

VI har to biler - begge er elbiler. NÅ trenger vi egentlig bare en bil, for mannen har ikke mulighet til å kjøre til jobben sin (ikke parkering). NÅ har vi jo plutselig en 18-åring i huset, så han er veldig fornøyd med at det alltid er en bil tilgjengelig da.....


#52

Martis sa for siden:

Vi har to biler, en liten elbil og en litt større hybrid. Den siste skal snart byttes i en stor elbil.


#53

Toffskij sa for siden:

Nei, men vi er medlemmer av Bilkollektivet. Bruker bil et par ganger i måneden i snitt. Veldig deilig å slippe å eie en.


#54

Lhi-My sa for siden:

Ja, jeg kjører en relativt ny halvstor elbil og mannen kjører en nokså ny varebil. Fungerer utmerket. Den hjemmeboende 18-åringen som jobber som lærling har også egen bil. Det er helt nødvendig når man bor et sted der det kollektivtilbudet begrenser seg til skolebuss morgen og ettermiddag.


#55

Fersken sa for siden:

Ja, har en bensinbil som blir brukt 3-4 ganger i uken til handling og til kjøring på fritidsaktiviteter.


#56

Bloppy sa for siden:

Jupp. Vi har en haug med kjøretøy. Inkludert 4 biler. Vi må ha en hver oss her vi bor dessverre. Poden har ikke fylt 18 helt enda, så han må fortsatt kjøre traktor eller UTV i noen uker til. Bilen hans står bare å venter på å bli brukt. Og den kommer til å bli brukt ja. Han kommer vel mer eller mindre til å bo i den bilen tror jeg. :knegg:


#57

Tallulah sa for siden:

Nei, vi leier bil når vi trenger. Mange bildelingsalternativer rundt her vi bor.


#58

Anne C sa for siden:

Jeg kjører en litt sliten bensinbil, mannen har elbil som er firmabil, og 21 åringen har en gammel dieselbil som han har kjøpt selv.


#59

Mams sa for siden:

Ja, jeg har et lite rødt tyttebær av en bil. Ford Fiesta.
Jeg har hengerfeste på den, så den gjør nytten sin på alle områder. (selv om den ikke kan trekke de største hengerene eller for tungt lasttede)


#60

Lavender sa for siden:

Eier en e-Golf, hater å bruke penger på bil.


#61

Unicorn sa for siden:

Ja, kan ikke bo her på bygda uten bil. Men jeg skulle ønske jeg klarte meg uten bil, den er et stort pengesluk.


#62

Vianne Rocher sa for siden:

To (store) biler. En gigantisk 6-seter elbil og en gammal bmw 520 stasjonsvogn dieselbil. Til vanlig kjøres elbilen, men vi har ofte bruk for to så det er veldig praktisk selv om vi helt sikkert hadde greid oss med en.. Den gamle har også manuelt gir så den skal straks benyttes til øvelseskjøring av vår eldste. Jeg kjører til jobb hver dag selv om det ikke er kjempelangt til jobb. Kollektiv spiser rett og slett for mye av dagen min til at det er aktuelt.


#63

Røverdatter sa for siden:

Vi har to toyotaer. En gammel Avensis og en ny bZ4X


#64

C3PO sa for siden:

En bil. Vi har godt med kollektivtransport der vi bor, så den brukes ikke hver dag.


#65

Effie sa for siden:

Ja. Ein "vår" bil og ein firmabil.


#66

Hyacinth sa for siden:

Imponerende å ha plass til dem i huset. :knegg:


#67

Hyacinth sa for siden:

Vi har en elbil. Vi har hatt to biler da ungene vokste opp, mest pga logistikk, kanskje også litt for komfortens skyld. Nå er vi bare to voksne i huset, og vi trenger overhodet ikke mer enn én bil, selv om det tydeligvis er nokså ubegripelig for omgangskretsen vår. Noen virker nesten som om de bare skal se når vi kommer til å angre. :himle:

Vi solgte den ene bilen da mannen fikk jobb i gåavstand. Jeg bruker bilen til jobb. Det er ikke veldig langt, men kollektivtransport til min jobb er krøkkete.

Jeg tror de fleste her i byen har bil eller mener de trenger bil, og minst én. Det er jo egentlig ganske teit, og jeg skal ikke utelukke at det er en del av innbyggernes mentalitet, først og fremst. Når det er sagt, er diskusjonen om kollektivtransport en het potet, ikke bare nå, når den faktisk er gratis, men alltid. Det er et brennhett tema i politikken til enhver tid. Det ER ikke så lett med måten byen er oppbygget på. Å ta buss mellom bydelene er nesten ikke mulig. Det tar veldig lang tid å reise kollektivt, uansett hvilke løsninger som blir tatt i bruk.

Vi er storfornøyde med den ene bilen vår. Den er billig i bruk og miljøvennlig. Den brukes nok litt hver dag, men mest til småkjøring.


#68

Myria sa for siden:

Vi har én bil og trenger ikke flere siden mannen tar kollektiv til jobb (som er både raskere og billigere enn å kjøre).


#69

Elise sa for siden:

Vi har to biler og datter har firmabil, så tre biler i en oppkjørsel med plass til kun en bil i bredden. Vi er ofte ute for å ommøblere bilene. :himle:

Vi har lenge hatt en tanke om å bytte ut begge bilene i en litt nyere, men får liksom ikke surra oss til å få gjort det. Både pris, leveringstid og at datteren fikk lappen har utsatt og utsatt prosessen. Jeg bruker aldri bil til jobb (eller i de tilfellene jeg må det, så bruker jeg jobbens biler), og svært sjelden på ettermiddag/helg.

Mannen jobber et sted jeg tviler på at det går buss til, og det er livsfarlig å sykle på strekningen, selv om det kanskje i teorien ville vært mulig.


#70

tink sa for siden:

Ja, vi har en passe stor Elbil. Gikk fra to til en bil i husstanden for et år siden. Trenger egentlig ikke to biler, så det var en lettelse å gå fra to biler som dekket forskjellige behov, til en som dekker nesten alt vi trenger og ønsker.

Jeg må dessverre kjøre bil på jobb på grunn av avstand og dårlig kollektivtilbud.


#71

Sissel sa for siden:

Vi har 2 biler, en BMW i3 (liten elektrisk) og en BMW X3 (stor bensinbil). Begge brukes mer eller mindre daglig, vi bor veldig usentralt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.