Vi skal få nytt kjøkken, og jeg har ikke lyst å ha brødboks på benken. Det bør kunne fungere greit, vi er bare to voksne i husholdningen, og jeg spiser ikke brød. Derimot spiser mannen brød til flere måltider.
Hva er den beste måten å oppbevare brød på? I en skuff? Brødet i seg selv er jo én ting, men hva med skjærefjølen og kniven? Blir det mye sottel (stavangersk for søl) av å hele tiden ta brødfjølen inn og ut av skuffen?
Hos oss har alle fjøler plass i en sånn lav skuff - i skuff. Brød er i skuffa under. Alle større kniver, inkludert brødkniv, har fast plass i en helt annen skuff. Der har vi sånn knivinnsats til å legge de i.
En enda makeligere løsning er å ha brødfjøl med smulerist på toppen, da faller smulene ned i oppsamlingsskuffen av seg selv. Veldig fornøyd med det, da kan fjøla bo i en skuff uten noe søl. Det finnes mange sånne, inkludert på IKEA (Blandsallad).
Ja, men her vasker vi verken fjøl eller brødkniv mellom hver bruk. Langt i fra. Da føles det litt rart å legge det sammen med det rene. Alt bor i brødboksen pr dags dato.
Jeg har en 90 cm skuff med plass til både brødboks og skjærefjøl. I den samme skuffen har jeg innlegg til alle knivene min og plass til alle skjærefjølene.
En fjøl som bare har vært brukt til brød børstes av her før den går på toppen i skuffa. Ikke noe skittent med det, syns jeg. Samme med brødkniven. Kniven går til vask innimellom/om det har vært kuttet over noe annet enn tørt brød som feks at en lager et ostesmørbrød og kutter i to. Samme med fjøla, annet enn brød på, ja da blir den vaska.
Fjølen blir bare smulete, men kniven vår (som bor i brødboksen) er ekkel og «deigete» (i mangel på et bedre ord) etter hver eneste bruk. Det har sikkert med brødet å gjøre.
Butikk-kjøpt brød puttes i brødskivekutteren før hjemreise. Brødet bor i en skuff, og så er det bare å plukke ut et par brødskiver fra posen når man blir sulten. :enkel:
Hvis vi har brød/rundstykker som krever fjøl og brødkniv, så ryddes det bort etter bruk. Fjøla i vaskemaskina og brødkniven vår en kjapp runde i springen.
Jeg har brødboks der lokket er skjærefjøl. Min står på benken, men man kan jo ha den i et skap eller skuff om man vil. Brødkniven henger for tiden på magnetlist på veggen, men har ligget i brødboksen også.
Hos oss bor brødboksen (som har mistet lokket sitt) i en skuff sammen brødfjøl (med rist og smulesamler), brødkniv, knekkebrød og ostehøvel. Ingen av de blir vasket hver gang de er i bruk.
Vi hadde sånn brødboks som frukt, men i fjor sommer glemte vi et brød i boksen over sommeren. :skremt: Boksen av hardplast var grei å vaske, hadde ikke så lyst til å bruke bambus-lokk-skjærefjøla igjen. Så da kjøpte vi sånn fjøl med smulesamler, også ligger den bare oppå brødboksen i skuffen.
Jaja, men vår brødkniv får altså et tykt lag brødkliss på seg når den er brukt, og det stivner. Den vaskes ikke så kjempeofte av den grunn, altså. :sparke:
Vi skjærer enten brød på butikken, og legger det i frysereren. Baker vi selv har vi brødskjærermaskin, skjærer alt i skiver og legger det i fryseren. Hatt det slik i alle år, tar bare ut skivene vi trenger. Tiner raskt på fat, evt i mikro eller brødrister.