Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av brød (og skjærefjøl) på kjøkkenet

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi skal få nytt kjøkken, og jeg har ikke lyst å ha brødboks på benken. Det bør kunne fungere greit, vi er bare to voksne i husholdningen, og jeg spiser ikke brød. Derimot spiser mannen brød til flere måltider.

Hva er den beste måten å oppbevare brød på? I en skuff? Brødet i seg selv er jo én ting, men hva med skjærefjølen og kniven? Blir det mye sottel (stavangersk for søl) av å hele tiden ta brødfjølen inn og ut av skuffen?

Andre måter jeg ikke har tenkt på?


#2

Fersken sa for siden:

Er det mulig å ha integrert brødfjøl/skjærefjøl i dagens nyere kjøkkenløsninger?


#3

Acino sa for siden:

Hos oss har alle fjøler plass i en sånn lav skuff - i skuff. Brød er i skuffa under. Alle større kniver, inkludert brødkniv, har fast plass i en helt annen skuff. Der har vi sånn knivinnsats til å legge de i.


#4

liefje sa for siden:

Vi har en skjærefjøl med en liten "smuleskuff" under. Man kan sope smuler fra brettet og ned i skuffen når det er blitt brukt og tømme skuffen etter behov. Det funker supert hos oss. Ikke helt dette, men det ligner: www.nordicnest.no/merkevarer/continenta/skjaerefjol-gummitre-med-1-panne/?variantId=508553-01&country=NO&utm_source=google&utm_medium=surfaces&gclid=CjwKCAjwgZCoBhBnEiwAz35RwoqPm5pBL4H_bIV4sssAYPSWkRlSsFaZLJraJC6jL511f60onN4cORoC6doQAvD_BwE

Selve brødet oppbevarer vi i et skap. Eller ofte som oppskjærte skiver i fryseren som vi varmer i brødristeren (som står ved nevnte skjærebrett).


#5

Toffskij sa for siden:

En enda makeligere løsning er å ha brødfjøl med smulerist på toppen, da faller smulene ned i oppsamlingsskuffen av seg selv. Veldig fornøyd med det, da kan fjøla bo i en skuff uten noe søl. Det finnes mange sånne, inkludert på IKEA (Blandsallad).


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja, men her vasker vi verken fjøl eller brødkniv mellom hver bruk. Langt i fra. Da føles det litt rart å legge det sammen med det rene. Alt bor i brødboksen pr dags dato.


#7

Hyacinth sa for siden:

Hvor bor fjølen?


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, det tror jeg vi har hatt en gang, faktisk.


#9

Hyacinth sa for siden:

Vet ikke, men tror ikke det i vårt tilfelle. Jeg tror ikke jeg har så lyst på heller.


#10

Røverdatter sa for siden:

Jeg har en 90 cm skuff med plass til både brødboks og skjærefjøl. I den samme skuffen har jeg innlegg til alle knivene min og plass til alle skjærefjølene.


#11

Erica sa for siden:

Vi har en skuff der vi har brød, knekkebrød osv. Der nedi bor også brødfjøla, som vi bare koster av når den er brukt. Vaskes av og til.


#12

Acino sa for siden:

En fjøl som bare har vært brukt til brød børstes av her før den går på toppen i skuffa. Ikke noe skittent med det, syns jeg. Samme med brødkniven. Kniven går til vask innimellom/om det har vært kuttet over noe annet enn tørt brød som feks at en lager et ostesmørbrød og kutter i to. Samme med fjøla, annet enn brød på, ja da blir den vaska.


#13

Retz sa for siden:

Jeg skjærer opp brødet på butikken, fryser ned i pakker på fire og tar opp når jeg er sulten. Ingen smuler, fjøler eller sottel.


#14

liefje sa for siden:

Den står fremme på benken. Vi har øy som vi bruker til å jobbe på så den benken er bare til å sette ting på liksom.


#15

Hyacinth sa for siden:

Fjølen blir bare smulete, men kniven vår (som bor i brødboksen) er ekkel og «deigete» (i mangel på et bedre ord) etter hver eneste bruk. Det har sikkert med brødet å gjøre.


#16

Timar sa for siden:

Butikk-kjøpt brød puttes i brødskivekutteren før hjemreise. Brødet bor i en skuff, og så er det bare å plukke ut et par brødskiver fra posen når man blir sulten. :enkel:

Hvis vi har brød/rundstykker som krever fjøl og brødkniv, så ryddes det bort etter bruk. Fjøla i vaskemaskina og brødkniven vår en kjapp runde i springen.#18

Hyacinth sa for siden:

Egentlig en veldig god ide, frukt! En boks i skuffen med alt oppi! :)


#19

Tallulah sa for siden:

Hos oss bor brødboksen (som har mistet lokket sitt) i en skuff sammen brødfjøl (med rist og smulesamler), brødkniv, knekkebrød og ostehøvel. Ingen av de blir vasket hver gang de er i bruk.


#20

Hyacinth sa for siden:

Det høres ut som en plan som kan funke hos oss.


#21

Tallulah sa for siden:

Vi hadde sånn brødboks som frukt, men i fjor sommer glemte vi et brød i boksen over sommeren. :skremt: Boksen av hardplast var grei å vaske, hadde ikke så lyst til å bruke bambus-lokk-skjærefjøla igjen. Så da kjøpte vi sånn fjøl med smulesamler, også ligger den bare oppå brødboksen i skuffen.

Støvsuger skuffen innimellom.


#22

Isprinsessen sa for siden:

Egen smal skuff som er brødfjøl som trekkes ut av benken og den er plass til at kniv og brød ligger på fjøla når en skyver den inn.


#23

millact sa for siden:

Enig i dette.


#24

Hyacinth sa for siden:

Jaja, men vår brødkniv får altså et tykt lag brødkliss på seg når den er brukt, og det stivner. Den vaskes ikke så kjempeofte av den grunn, altså. :sparke:


#25

Smash sa for siden:

Vi skjærer enten brød på butikken, og legger det i frysereren. Baker vi selv har vi brødskjærermaskin, skjærer alt i skiver og legger det i fryseren. Hatt det slik i alle år, tar bare ut skivene vi trenger. Tiner raskt på fat, evt i mikro eller brødrister.


#26

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror egentlig ikke mannen vil spise ferdig oppskåret brød, men jeg kan jo lansere ideen. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.