Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Airbnb og adresse/beliggenhet

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi trenger et sted å bo i flere måneder, og vi har (i tillegg til andre ting) søkt på Airbnb. Men det virker ikke som det er mulig å søke på adresser, eller rettere sagt, å få oppgitt adresse på boligen. Det er nokså relevant for oss, omtrentlig beliggenhet er litt upraktisk. Er det bare sånn man gjør det på Airbnb?


#2

Syrinx sa for siden:

Eg tipper at det er slik fordi ein ikkje ynskjer å la adresse til tom bolig ligge ope ute.

Eg ville sendt melding til utleigar og forhøyrd meg om beliggenheit.


#3

nokon sa for siden:

Du får ikkje nøyaktig adresse før du har bestilt, på airbnb, nei, bare eit område sånn omtrent kor det ligg.


#4

veobra sa for siden:

Du får nøyaktig adresse etter bestilling. Vi bestilte i ferien og visste omtrent hvor det lå før bestilling. Man får da ikke så unøyaktig beliggenhet? Ved å titte på bildene i annonsen var det ikke vanskelig å finne nøyaktig adresse. Vi så på utsikt fra vinduene 8g kombinerte med bilder utenfra.


#5

Input sa for siden:

Vi lette også etter et sted å bo i to måneder (pga. oppussing), og ga opp AirBnB. Prisene der var helt absurde. Vi la ut en "ønskes leid"-annonse på Finn og fikk mange svar og fant veldig enkelt et sted å bo i riktig område.


#6

Hyacinth sa for siden:

Tror vi gir det opp, ja. Det vi har funnet der er helt merkelig og uaktuelt.

Å leie via Finn eller hybel.no er heller ikke så lett når vi ikke vet eksakte datoer.

Et alternativ er leilighetshotell. Folk dåner når jeg nevner det, men det er ikke veldig mye dyrere enn leilighet via Finn. Men jaggu dyrt nok.


#7

Hyacinth sa for siden:

Nåja. En av de vi så på hadde kun informasjonen «avstand til sentrum 22 minutter». Det var det.


#8

My sa for siden:

Du ser jo omtrentlig plassering på kartet? Jeg har ofte funnet huset på Google street view, basert på den omtrentlige plasseringa i kartvisninga, og bildene i annonsen. Ofte er utleierne også veldig greie å kommunisere med, så du kan jo prøve å skrive en melding og spørre, og bare forklare hvorfor du trenger å vite det før du bestiller, så kan det hende du får svar. Det er ikke nødvendigvis veldig hemmelig, det er bare slik AirBnb fungerer. Ofte ligger også den samme leiligheten ute flere steder, f.eks på Booking.com og Finn, og så står adressen der, men ikke på Airbnb.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, vi fant delvis ut av det. Det var veldig omtrentlig. Men det viste seg å være på en øy et godt stykke utenfor byen.

Uansett er det knapt nok noe relevant, så vi får lete på andre plattformer.


#10

My sa for siden:

Ja, kanskje best når det er så lenge. Antar du har prøvd jungeltelegrafen, aka Facebook?


#11

veobra sa for siden:

Det er mye mindre presist enn det vi fant i sommer. Det var en liten by, så avsnd var uansett ikke veldig stor. Vi så på kartet hvilken del av byen det var i. Kartutsnitt som viste omtrentlig plassering. Det var en diameter på utsnittet på max 200 meter.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, men jeg skal innrømme at vi ikke har lett veldig hardt og lenge. Av flere grunner. Dato fikk vi nylig, og leilighetshotellet frister egentlig ganske mye.


#13

liefje sa for siden:

Jeg pleier å orientere meg på kartet og spørre utleier om adresse eller avstand til nærmeste holdeplass for offentlig kommunikasjon. Har alltid fått svar. Ellers kan man jo ofte booke og få alle penger igjen hvis man avbestiller etter man får vite adressen, dvs som oftest rett etter booking.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.