Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røyklukt i kommunal leilighet

#1

Ine sa for siden:

Skrev kontrakt på kommunal bolig i dag. Vaktmester og en kontaktperson var i leiligheten. Det første de sier nesten er at det er røyklukt der.

Vaktmesteren sier han skal bestille nye filter til ventilasjonsanlegget. De sier at noen i nærheten røyker. Det er leilighet ved siden av og under.

Først sier de at de tror filtrene kommer om et par dager. Jeg sier at jeg ikke vil skrive under på kontrakt før dette er ordnet. Jeg er veldig var på røyklukt og lukter generelt. Da sier de at dette er ikke en mangel på leiligheten, du skriver under fra i dag, og ser strengt på meg.

Jeg har vært der en time nå og kjenner det i halsen, sånn sår i halsen som man blir når man har blitt utsatt for røyklukt.

Jeg må altså betale fra i dag av.

Jeg skal jo flytte inn veldig gradvis, ingenting er gjort klart. Tror ikke jeg kunne ha klart å oppholde meg i leiligheten over lang tid hvis jeg skulle ha overnattet fra i dag av.

Hva gjør jeg?

Hva ville dere gjort?

Jeg har jo fortalt litt om omstendighetene mine, og flere på forumet skrev i går om at de ville vurdert krisesenter for meg.

Kjenner at jeg angret på at jeg skrev under nå, skulle ha ventet til det ble fikset.


#2

Høst sa for siden:

Hvis leiligheten har stått tom en stund med vinduer lukket, kan det jo være at lufting (som i normal lufting når noen bor der vil avhjelpe problemet). Hvis det har "satt seg" lukt kan visstnok skåler med eddik plassert rundt omkring nøytralisere lukten, evt så er det vel dersom det er behov for større nøytralisering mulig å leie ozonmaskin. :)

Dersom det er slik at det er naboer som røyker, så er det jo lite å gjøre med det i seg selv, men om de feks står utenfor/nedenfor ditt vindu må det innafor å be de røyke et annet sted. Felles ventilasjon i bygg vil jo av og til kunne medføre at man kjenner lukt fra andre enheter (røyk, mat osv) menhvis det blir mye/ofte så kan det jo være behov for å se på hvordan anlegget fungerer. I leiligheten/hytta vår, så skal det nå skiftes til individuelle vifter fordi det eksisterende anlegget ikke fungerer optimalt. Vi kommer nok til å velge en kulllfilterløsning for å slippe hull i vegg.

Jeg ville dratt til leiligheten, sett på om ventiler osv er åpen og sikret god lufting og så sett det an litt om jeg var deg, det kan hende dette ordner seg helt av seg selv når leiligheten blir bebodd igjen. :)


#3

millact sa for siden:

Enig med Høst; sett opp vinduene og luft skikkelig.


#4

Cauchy sa for siden:

Ozonmaskin er ikke lurt i leilighet, spesielt ikke med felles ventilasjon.


#5

Høst sa for siden:

Nei, de gangene jeg har hørt om det brukt, har vel hovedsakelig vært i type enebolig. Hvis det er ett sameie hvor dette er et problem for alle enhetene kan kansje sameie/husier gjøre noe slikt, men jeg tipper jo at det her er et mindre problem som lar seg håndtere for den spesifikke leiligheten. :)


#6

tink sa for siden:

Lufting, grundig utvask og skåler med eddik kan gjøre underverker. Men det er selvsagt problematisk dersom "frisk" røyklukt kommer inn fra en annen leilighet via ventilasjonen.

Bruk en dagbok til å notere problemstillingene, slik at du kan kontakte eiendomsavdelingen i kommunen og jobbe litt over vaktmesternivå. Vi kom til en kommunal leilighet med maursti inn i stua en gang. Skulle heldigvis ikke flytte inn før etter et par uker, så de tok tak i det.


#7

nokon sa for siden:

Eg bur i borettslag og det hender det kjem frisk røyklukt inn på badet gjennom ventilasjonsanlegget mitt òg. Eg har bare tenkt at det er ein del av pakka ...


#8

Blondie sa for siden:

Det er en del av pakka hvis naboene røyker, dessverre. Naboene til moren min hsr klaget i årevis, men ingen kan nektes å røyke inne hos seg selv.

Håper det ordner seg!


#9

Ine sa for siden:

Takk, Blondie!


#10

Milfrid sa for siden:

Jeg bor i rekkehus og har nabo som røyker. Om han sitter på trappa si og jeg har vindu åpent, så hender det at det kommer inn. Det forblir jo ikke røyklukt inne da, det er bare der og da, ikke noe som fester seg i mitt hus. Har alltid tenkt at det er en del av pakka når man bor tett. Jeg kan ikke akkurat nekte ham å røyke utenfor sitt eget hus.

Står noen rett utenfor vinduet ditt ville jeg spurt om de kunne stått et annet sted. Det finnes luftrensere med filter som blant annet tar matos. Det hjelper sikkert mot røyklukt også.

Lykke til med ny leilighet!


#11

IzziCreo sa for siden:

Nå vet jeg ikke om det er aktuelt, men et malingsstrøk kan også hjelpe mener jeg å ha hørt. Lukt setter seg i vegger og tak hvis det har vært røkt inne der tidligere.

Lykke til med ny leilighet!


#12

IzziCreo sa for siden:

Ja, her kan du lese om maling og røyklukt :jupp:


#13

GinaK sa for siden:

Ville satt ut glass med Salmiakk.


#14

Karamell sa for siden:

Om det er fra naboer er det en del av pakke med å bo i leilighet, som flere sier. Håper sånn nytt filter vil hjelpe på.


#15

Che sa for siden:

Flere skåler med eddik og utlufting kommer du langt med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.