Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alder for å leie airbnb

#1

millact sa for siden:

Vurderer å sende mine to til Oslo en helg i høstferien. Eldste er 18.5, yngste er 15 da. Vil de få problemer med å leie noe? Hun og venninne på 17 leide i sommer uten problem. De er to greie ungdommer; rolige og ingen alkohol.


#2

Pappalille sa for siden:

Det er klart det kan bli vanskelig å få noen til å si ja til å leie ut til så unge mennesker; jeg vet at jeg hadde ikke gjort det. At du sier de er greie er liksom ikke noen garanti, og historien tilsier at det å leie ut til veldig unge mennesker kan gå skikkelig galt. Men det skader jo ikke å prøve. :)


#3

millact sa for siden:

Veldig mange steder er det jo bare nøkkelboks. Min datter møtte aldri utleier i sommer.


#4

Lhi-My sa for siden:

Jeg tror man bare må spørre utleier. Mine to 18-åringer leide hytte i Hafjell sammen med fire venninner i vår. Jeg lo av de når de fortalte om planene og sa at det finnes ingen utleier i verden som vil leie ut til seks 18-åringer på helgetur, men de fikk napp på første forsøk. Forøvrig null problem og ikke noe tull av noe slag.


#5

liefje sa for siden:

Det er mange steder man kan leie uten å oppgi alder eller å treffe utleier. Sønnen min leide Airbnb både som 18 og 19 åring i Hamburg, Berlin og Paris.


#6

millact sa for siden:

For ordens skyld er planen at jeg også er i Oslo, men ikke sammen med dem. Men det har neppe noen betydning for utleier. Mulig det er enklere at de bare er hjemme alene og at jeg drar; jeg tenkte mer på at de kunne kost seg i Oslo en helg i høstferien og opplevd noe. De er gode venner og passer på hverandre, så den biten er jeg ikke redd for i det hele tatt.

Da hun og venninnen var i Oslo en helg i sommer hang de ikke i byen; de kjøpte seg mat på Oslo Streetfood og dro til leiligheten og spiste og så tv og la seg tidlig. Det er nok noe sånt de to vil gjøre nå også om det blir noe av.


#7

Kirsebær sa for siden:

Man må vel ha fylt 18 år for å ha bruker på airbnb?
Hvis man har bruker så bare booker man vel uten noe mer fuzz, tror jeg.

Jeg booket for sønnen min da han skulle leie leilighet før fylte 18. Men da tok jeg kontakt med utleier og sa i fra om at det var sønnen min som skulle bo der og at han var fylt 18 år ved leietidspunktet.


#8

millact sa for siden:

Vil tro hun har bruker siden hun booket i sommer. Hun fylte 18 i vinter.


#9

Mikkeline sa for siden:

Hva med å booke hotell?


#10

millact sa for siden:

Ja; absolutt en mulighet det også.


#11

-ea- sa for siden:

Hotell med god frokost er mer stas enn å bo i leilighet hvor man må gjøre alt selv, syns jeg og datter.


#12

Floksa sa for siden:

De fleste steder oppgir man vel ikke mer enn antall voksne og barn? Her er det en voksen og et barn. Men jeg ville valgt hotell, det er neppe særlig mye dyrere og deilig å slippe å vaske seg ut og kjøpe inn mat.


#13

millact sa for siden:

Ja, jeg tror det kanskje blir det dersom de reiser. Har funnet noen tilbud.


#14

liefje sa for siden:

[/B]

Jeg har aldri måttet vaske meg ut av Airbnb. Det er som oftest et rengjøringsgebyr. Vi velger Airbnb ikke fordi det er billigere, men fordi det er større plass, ofte i et nabolag hvor folk bor, altså ikke midt i sentrum (roligere og mer autentisk) og fordi det gir oss fleksibilitet når det gjelder mat. (Og dette ble en avsporing)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.