Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan får man karamellpudding UT av formen slik at karamellen henger på?

#1

daffy sa for siden:

Jeg har studert diverse oppskrifter på hjemmelaget karamellpudding i dag, både kokebøker og internett har blitt konsultert. Det jeg ikke får svar på noe sted er hvordan den snuoperasjonen jeg må gjøre i morgen skal foregå. Når puddingen straks er ferdig stekt i vannbad, avkjøler jeg den og setter formen i kjøleskapet til i morgen. Men så ...?

Noen som gidder å gi meg en "for dummies" oppskrift på snuing, hvordan få med karamelllaget jeg glaserte formen med før jeg helte melkeblandingen oppi etc?

Man lager saus i tillegg, gjør man ikke? Fant denne i en kokebok, ser den grei ut dere som har prøvd å lage karamellpudding før?

1,5 dl sukker smeltes
Rør inn 2 dl vann
Røres jevnt

Tilsett 1 dl dessertvin eller fruktsaft (jeg tenkte å bruke en skvett plommelikør)
Til slutt tilsettes 1 dl stivpisket kremfløte


#2

Skilpadda sa for siden:

Det følger med av seg selv. :nikker: (I alle fall har det gjort det på alle hjemmelagede karamellpuddinger jeg har sett, og de få jeg har laget selv.) Karamellaget er ikke hardt lenger, men har blitt delvis oppløst (og blitt til flytende saus; husk at det bør være kanter rundt fatet du hvelver puddingen på, for sausen kommer også ut) og delvis har det "blandet seg" med den nederste delen av puddingen.


#3

Myrsnipa sa for siden:

Jeg lager ikke saus i tillegg nei, fordi karamelllaget du la i bunnen følger med ut som flytende saus når du vender formen.

Snuingen er enkel. Du setter formen ned i litt varmtvann, evnt løsner alt rundt kanten med en kniv...setter et fat over formen og snur fort som faen. Det er nemlig sausen oppi som er utfordringen ved snuingen, den renner....:knegg:


#4

Myrsnipa sa for siden:

Du och jag, Padda. :rørt:


#5

Erica sa for siden:

Og er det igjen karamell i formen etter at du har tatt ut puddingen - kan du varme formen på svak varme på plata, så får du med litt mer saus. Husk å bruke gryteklut når du tar i formen, for den blir varm..

Mamma pleide å blande karamellsausen med pisket krem til karamellkrem. Jeg personlig syns det er litt kvalmt, men det er mange som syns det er godt.


#6

Albertine sa for siden:

Bare pass på at du ikke har på deg finstasen når du skal snu den. Jeg fikk juleantrekket ødelagt av karamellsaus et år. :)


#7

daffy sa for siden:

Takk for tips!

Som dere skriver var det ingen sak å snu puddingen, sausen fulget med uten problemer. I tillegg smeltet jeg opp det som var igjen i formen, blandet med litt kokende vann og en skvett plommelikør- da dette var avkjølt blandet jeg inn litt stivpisket kremfløte. Det ble helt nydelig. Ikke så mye som en liten teskje igjen av puddingen da vi gikk fra bordet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.