Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

London: Dine topp 5 tips

#1

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg vil gjerne høre dine topp 5 London tips (eller færre eller flere)! Tar gjerne litt sære og annerledes tips, men også must see standard stuff. Jeg opplever ofte at slike lister er annerledes rundt om, så vil ikke legge noen føringer. Vi har endel på listen, men mye er tentativt så det kan lett endres. Vil gjerne ha dine topp 3 parker for rusleturer også, og topp 3 museer.

Alder 11, 18, 20, 49, 49.

Vi kunne nok absolutt tenkt oss WB Harry Potter, men sjekket det for kort tid siden og det virket utsolgt. Hvis du vet hvor vi kan finne den enøyde heksen eller eventuelt Honningslurp, så vi kan snike oss inn bakveien, så tas det selvsagt i mot med takk :nemlig:


#2

Nenne sa for siden:

Teknisk museum er helt fantastisk og passer for barn i alle aldere. Det er en hel etasje med ting man kan gjøre selv, masse eksperimenter og bygging og alt med seg. Helt supert!

Skikkelig afternoon tea hører alltid med. Vi har forelsket oss i ærverdige Fortnum&Mason og går alltid dit, men det finnes andre, billigere varianter også.

Madame Tussauds styrer vi unna. Vi har vært der og det er ikke verdt det. De slipper inn alt for mye folk.

London Eye derimot ER verdt det. Bestill på forhånd.


#3

Blå sa for siden:

Vi har hatt mye gøy med London Walks www.walks.com/ masse ulike gåturer og man får se andre deler av London og andre ting enn det man finner på egen hånd.

De har også en tur som viser en del Harry Potter filmlokasjoner og det kan jo være et alternativ til studioet. Selv om det også er veldig bra. Vi har vært der og koste oss veldig.


#4

Jålebeinet sa for siden:

British Museum er flott. Victoria og Albert-museet også. National history museum er kanskje mest for den yngste?


#5

Palmen sa for siden:

Dishoom for indisk mat. Har flere filialer. Bør bestille, ofte kø.

Siden jeg er Die Hard Ted Lasso-fan er en togtur til Richmond et høydepunkt.

Miss Norway har lært meg om Battersea (industribygg/powerstation som du finner på coveret til Pink Floyd «Animals») som er nyrenovert og nå inneholder masse spisestedet og butikker. Ikonisk og hyggelig område.

Teater

Rusle gatelangs! Hvor som helst!

Street food. Finn et område med masse foodtrucks og bare nyt.


#6

Toffskij sa for siden:

+1 på Dishoom, og jeg kan spesielt anbefale å spise frokost der!


#7

Skilpadda sa for siden:

Teater!
Tate Modern (og gjerne Tate Britain også)
Dim sum i Chinatown
Rusle i St. James' Park og se på fuglene
British Museum; velg ut én eller maks to avdelinger på forhånd

Masse andre museer, såklart. Sjekk hva som finnes av midlertidige utstillinger for å finne noe man er interessert i. National Portrait Gallery, som nettopp har gjenåpnet etter flere års renovering, er en favoritt og har dessuten en veldig fin lunsjrestaurant med flott utsikt. National Gallery er alltid verdt et besøk.

+1 på frokost på Dishoom! :D Og alle avdelingene til St. John's har veldig god mat.

Ellers er Borough Market et fint sted å spise eller handle mat, og et fint stopp for en vandretur langs South Bank. Hvis man ikke vil gå hele veien fra Westminster Bridge, kan man f.eks. ta Millennium Bridge over fra St Paul's og gå derfra. Gjerne helt til Tower Bridge.

Omvisning på Tower er forresten gøy, særlig hvis man har med seg barn med sans for blodtørstige historier. :knegg: (Køen inn til kronjuvelene er derimot altfor lang, synes jeg.)

Bokshopping på Foyles og nerdeshopping på Forbidden Planet er også noe vi stort sett alltid gjør. Og så er det jo en stor Lego-butikk på Leicester Square.


#8

Nenne sa for siden:

  • en på Tower! Så bra. :)

#9

Blå sa for siden:

Støtter den. Jeg kan jo skyte inn at London Walks også har en Tower Walk og den var veldig bra. Og da kommer man foran eventuelle køer.#11

P.K. sa for siden:

  • på Tate Modern
  • på F & M for Afternoon tea, og gjerne butikken i kjelleren der med te, marmelade, sjokolade etc.

Om man ikke har fått med seg vaktskifte på Buckingham Palace, så er jo det pomp og prakt.
Naturhistorisk museum.


#12

P.K. sa for siden:

Og så plattform 9 3/4 på Kings Cross.


#13

IzziCreo sa for siden:

Fantastisk! Akkurat det jeg håpet på :hyper: Bare å komme med flere forslag også :jupp:


#14

gnuri sa for siden:

Støtter alle over her, men i tillegg mener jeg at det er verdt å få med seg en musical. F.eks. Wicked. Kjøpes trygt på www.londonmusikaler.no


#15

Novla sa for siden:

+1 på National Portrait Gallery, en av mine absolutte favoritter (vet ikke når dere skal, men de åpner en ny Hockney-utstilling i begynnelsen av november, den har jeg tenkt å få med meg).

Nydelig og undervurdert museum: Wallace Collection Også veldig fint å spise lunsj i "borggården" der.

Ellers er Sir John Soane's Museum et fantastisk sted å gå seg bort, overfylt med alskens rariteter.


#16

Retz sa for siden:

Rusle (eller løpe) gjennom The Royal Parks fra Kensington Gardens via Hyde Park og Green Park til St James Park.

Og mens vi er i St James Park; fortsette rusling sammen med Pelikanene. Det er 5-6 stykker av dem, de er svære og imponerende og vagger rundt helt uanfektet av folk.

Er man fortsatt i ruslemodus så passér Big Ben og gå over Westminster Bridge. Derfra er det nydelig å spasere østover langs elva. Jeg løper gjerne til Millenium bridge, krysser denne og tar noen bilder av St Paul’s.

Båtur fra Little Venice til Camden. Koselig tur på Regent’s Canal. Fra Camden er det heller ikke langt til Shoreditch eller Brick Lane. Selv har jeg ennå ikke vært på de to sistnevnte, men har det på lista. Vintage og gatekunst.

Up at the O2 er ganske gøy. Da går man opp utvendig på O2 Arena og får en flott utsikt over Greenwich. Fra samme område kan man også ta cable car over Thames. O2 er dyrt for en hel familie, cable car er billig.

Borough marked eller et av de andre matmarkedene. Unngå den mest travle tida!

Sky Garden for utsikt. Det er gratis, men man må booke tid. Ikke vært der, står på lista. :ja:

St Marks Church eller Mercato Mayfair om du vil. Ombygd kirke med matboder, spisesteder og vinkjeller. Servering både inne og ute. Nydelig pasta!

På lista mi står også The Avocado Show. Spisested hvor maten er basert på Avocado.


#17

IzziCreo sa for siden:

Det skal godt gjøres å få inn alt vi ønsker på de dagene vi er der :puh:

Vi tenker å gå for ultra-tourist-mode og ta slik hop on/hop off busser, kanskje spesielt fordi det gir et avbrekk med å kunne sitte, men fortsatt se og oppleve (alternativet hadde vært å sitte på café, i leiligheten e.l.). Noen som har tips og erfaringer å komme med? Kan man bruke egne headphones nå? Poden og jeg hadde en sær opplevelse i NY med headphones man fikk utdelt :knegg:

Veldig glad for alle de fine tipsene her altså! Det er mange år siden jeg var ordentlig turist i London, så det kommer godt med. Vi bor supersentralt, så mange av museene er en kort spasertur unna. Så langt står National History Museum, Science Museum og Tate Modern på planen. Vi skal være litt strenge med oss selv og ikke bruke timesvis der, men se oss ut noe. Antakelig en tur til British Museum også, men må også få inn Tower. I tillegg så vil Izzi-mannen en tur til Westminister Abbey siden han ikke har vært der, samt St. Paul's. Jeg foretrekker Brompton Oratory.

Gjorde endel parkvandring på min siste tur, og gleder meg til å rusle med familien også.

Takk for supre tips om spisesteder. Jeg er ikke så glad i indisk mat, men Dishoom bør kanskje besøkes allikevel? Vi skal på en koreansk ved Notting Hill Gate som er veldig god.

Fortnum & Mason har vært fullbooket for afternoon tea lenge dessverre. Andre steder å anbefale?

Mulig det blir konsert fremfor teater/musikal, men det får vi se an. Det spilles en spennende konsert i Royal Albert Hall mens vi er der, med Danny Elfmans musikk til Tim Burtons filmer mens bilder, dreiebøker etc vises på storskjerm :hjerter:


#18

millact sa for siden:

Jeg liker Zuma som ligger i Knightsbridge; deilig mat.


#19

zinatara sa for siden:

Et budsjetttips i en tid med dårlige kronekurser er meal deal på matbutikker. En sandwich, en snacks og en drikke til en ok pris. Vi hadde det til lunsj mange dager og gikk heller ut for å spise middag.

Vi var på en hot pot restaurant med rullebånd som ungdommene likte godt. Korean barbeque er også populært i den målgruppen.

WB studios kan man noen ganger finne billetter til ved å.bestille sånn pakketur med buss fra London sentrum. En del dyrere da.


#20

Noba sa for siden:

Jeg liker Greenwich på en lørdag. De har et lite, koselig marked der. Så kan man ta båten til/fra Westminister en vei og Docklands (tog) andre veien. Og besøke Cutty Sark og evt. 0-merdianen.


#21

Miss Norway sa for siden:

:elsker:


#22

Charlie sa for siden:

Favoritt for Afternoon Tea er defintivt Sketch.

shop.sketch.london/collections/afternoon-tea

Det er SÅ mye mer enn bare maten. Bare sug inn! Og ta endelig kamera med når dere går på do. Vær obs på at det er lov å be om mer om det er noe dere liker, og vær obs på at om dere ikke orker alt når dere kommer til kakene kan dere få med resten i en superfin Sketch-eske. Og ja, man kan be om å få en annen te rett som det er, og det betalte vi ikke noe ekstra for. Må bestille bord.

Har sett Matilda et par ganger i London og går gjerne enda en gang.

Liker godt Hornimans, der er det flere ting å oppleve både ute og inne

www.horniman.ac.uk/plan-your-visit/access/

Utsikten fra The Shard er spektakulær. De har laget en opplevelse av det fra du går inn nede. Vær obs på at på toppdekket er det ikke helt «tett» så det kan være kaldt der. Sjekk gjerne når solnedgangen er og få med dere den når dere booker tid. Det er helt magisk å se hvordan London går fra dag til natt.

www.theviewfromtheshard.com/


#23

olena sa for siden:

Støtter det meste av det som er sagt over her.
Men en minus på meg for Tate modern. Det hadde ikke min 16-åring likt i allefall.
Men har man kunstinteressert ungdom, så selvsagt. Jeg likte det bare sånn passe selv, følte det var litt oppskrytt.
Ellers en busstur ut til Hampstead Heat, kan anbefales, fin park/grøntområde, og på østsiden tror jeg det er en veldig kul gammeldags pub med veldig god mat til lunsj. huker ikke hva den heter i farten. men veldig fint området :-)


#24

Karamell sa for siden:

Her var det mye tips. Har det kommet flere innen 2024? Reiser med mann og 19-åring noen dager.


#25

Charlie sa for siden:

London. :vilha: :elsker:


#26

Tjorven sa for siden:

Mannen og jeg har et par ganger tatt metroen til Tower, og så har vi gått, med egne ben, langs Themsen tilbake til sentrum. Det er god gangsti hele veien, og masse forskjellig å se på.


#27

Lavender sa for siden:

Themsen til Greenwich med båten, guiden er morsom og interessant. Vi fikk ikke sett så mye ved Greenwich, det regnet og var kaldt. Tok en undersjøisk tunnel fra 1920 tilbake til togene.

Pizzeria Circolo Popolare nær Tottenham Court Road, utrolig stort, dekorert i søritaliensk stil med bilder og blomster, folksomt og bra mat til en ok pris. Bør reservere bord.

The Book of Mormon var bra.

Westfield kjøpesenter, det ble til at vi shoppet der, i byen var det så fult overalt og lange køer til prøverommene.

For alle over 15 år på kollektiv reiser, bare å tappe bankkort.


#28

Skilpadda sa for siden:

Det er fint å rusle ned (eller opp) Brick Lane; mange interessante butikker og spisesteder og stadig ny gatekunst. Kan anbefale salt beef beigel fra Beigel Bake til lunsj, da er man mett lenge!


#29

Strå sa for siden:

Nå fikk jeg skikkelig lyst til å dra til London, det er årevis siden sist jeg var der. Men det blir ikke i år, hvis vi drar til GB blir det Leeds og Glasgow i august.


#30

Tjorven sa for siden:

Vi har forresten også snublet innom en Dishoom, og vi fikk utrolig spennende mat. (Vi kom til lunsj, og var visst heldige som fikk bord uten reservasjon.)


#31

Tallulah sa for siden:

Åh, London!

Sist vi var der, så var det meg, en venninne, Hiawata som var 12, og hennes datter som var 14 og Harry Potter-fan.

Vi bodde på Georgian House hotel, som hadde et Wizard experience-rom som vennene våre bodde på, og vi bodde på et billigere loftsrom som også var flott. Men hotellet er ikke akkurat universelt utformet, om det trengs.

Vi var i HP Studios, men jeg husker faktisk ikke så veldig mye fra det. Det var stas, altså. Men kanskje litt forglemmelig om man har vært i Universal Studios etc.

Ellers liker også jeg Brick Lane, og også Columbia Road Flower Market på søndager, det er mye mer en blomster.

Tower var kjempegøy faktisk, særlig fordi Beefeaterne drev med hemningsløs flørting med alle damene og egentlig en del av mennene. :knegg:

Jeg elsker også Barbican, både bygningene, området og galleriene. En gang så jeg en utstilling her hvor man gikk inn i et rom med gitarer og andre strengeinstrumenter, og masse kanarifugler. De spilte på instrumentene ved at man la fuglefrø på strengene.


#32

Skilpadda sa for siden:

Dishoom har alltid mange bord som ikke er reservert, så det er greit å komme til dropin, i alle fall til middag. (Til frokost og lunsj har man gjerne ikke tid og lyst til å vente så lenge!) Det er ofte en del ventetid, men de pleier å håndtere køene veldig proft og greit og kommer rundt og serverer chai til folk i køen.

Vil ellers anbefale dim sum i Chinatown. Vårt faste sted er Imperial China. (Vi har også vært et par ganger på Din Tai Fung i Covent Garden; de er en god del hakk over og har supergod mat.)


#33

Toffskij sa for siden:

Man bør gå på teater. Det er alltid noe bra! Hvis noen f.eks. skal til London i mai, burde de se om de kan få billetter til Machinal på the Old Vic, som var helt sjukt bra. (Om ikke direkte oppmuntrende.)


#34

Taien sa for siden:

Jeg hiver meg med her for tips. Vi planlegger tur til London første uken i august. To voksne og to 14 åringer. En fotballidiot og en musicalfreek.


#35

Drømmedama sa for siden:

Herlig med Londontips! Skal en liten tur med Drømmemannen et par netter. Noen som har tips til restaurant i Kensingtonområdet? Må være i gangavstand fra Imperial College(eller V&A og Natural History Museum), ikke altfor stivt og dyrt og gjerne litt romantisk?


#36

Skilpadda sa for siden:

Det ligger en Dishoom i Kensington, i alle fall.


#37

liefje sa for siden:

Avsporing:
Der beskrev du min favorittaktivitet på ferie. Finne et kult/interessant område (butikker, restauranter og gatekunst + markeder, spennende arkitektur etc.) og bare rusle der. Pleier å merke av et par interessante steder på google maps før jeg dra og så bare gå rundt på måfå, ta bilder, sette meg et sted, kjøpe noen fine minner etc. Jeg hopper glatt over å se de berømte stedene for å få gjort slike ting.


#38

Pelen sa for siden:

Helt enig. :nikker: Vi reiser til London den 16. mai.

#39

Bokormen sa for siden:

Holland Park er fin! Den japanske hagen er nydelig å rusle til på kveldstid. :hjerter:


#40

Retz sa for siden:

Jeg kan føye til en nydelig vandretur langs Regent’s Canal. Den har jeg nemlig gått i dag, og det var så avslappende og fint. Selv spaserte jeg fra hotellet mitt ved Hydepark og opp til Paddington Basin og langs St Mary’s Hospital, og så var det bare å følge canalen til Little Venice og gå videre derfra. I starten så må du gå et stykke på veien fordi den delen av kanalen er privat. Ikke veldig langt å gå på veien før man kommer ned til vannet igjen. Har tatt båt der tidligere, men man ser mye mer til fots! Så er det bare å funne noe kaldt å drikke på Camden Market, og en svær iskrem. Varmt og godt her i dag!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.