Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker du champagne?

Liker du champagne?

  • Ja! Genial gave!
    44 stemmer
  • Ja, men ikke så genialt som gave
    10 stemmer
  • Ja, men synes ikke det er en lur gave.
    9 stemmer
  • Nei, men synes det er en genial gave.
    6 stemmer
  • Nei og synes ikke det er en så genial gave.
    15 stemmer
  • Nei og synes ikke det er en lur gave.
    4 stemmer
  • Alkohol generelt er genialt som gave.
    0 stemmer
  • Alkohol generelt er ikke genialt som gave.
    10 stemmer
  • Drue
    3 stemmer
  • Potet
    0 stemmer
#1

Floksa sa for siden:

Champagne er aldri feil i gave.
Sies det.

Jeg liker ikke champagne. Champagne er definitivt feil.
Derfor poll :knegg:

Altså som gave til «hvemsomhelst» når du egentlig ikke aner hva du skal kjøpe.


#2

millact sa for siden:

Hvor er pollen?

Liker det ikke veldig godt, nei.


#3

Floksa sa for siden:

Den må jo lages etter at innlegget er postet. Litt pussig egentlig.


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg elsker champagne og synes det er en genial gave, men jeg gir ikke folk champagne uten å ha en viss formening om at de liker det. (Det samme med alle andre slags gaver, for øvrig.)


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg synes man skal vite bittelitt om den man gir gave til.

Jeg synes det er en genial gave til folk jeg vet liker champagne. Jeg synes det er lite som sier "fest og morro" med like stor schwung som champagne.

Jeg elsker champagne og bruker det ofte til feiring av ting som fortjener å feires. (F.eks. hadde det vært champagne på kjøl i mitt kjøleskap i dag etter å endelig være i mål med en skikkelig langspurt på jobb ... men så skal jeg ikke være hjemme.)

Jeg har ganske mange bekjente som ikke drikker alkohol, og det kartlegges alltid før jeg kjøper champagne i gave.


#6

Myria sa for siden:

Nei, jeg liker ikke champagne. Jeg synes man skal være forsiktig med alkohol som gave hvis man ikke vet om mottaker drikker alkohol. Vin er ofte sett på som en standard gave som passer alle, men det gjør det virkelig ikke.


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, enig. Jeg liker champagne, men er litt forsiktig med det selv, og hadde aldri giddet å kaste bort penger på det til noen jeg ikke visste satte pris på det. Selv hadde jeg blitt glad for det.

Men det gjelder jo bøker også. Jeg kjøper ikke en bok til min fetter, som på grunn av lese- og skrivevansker har et litt trøblete forhold til bøker. Eller hjemmelaget fudge til vennen som ikke er glad i søtt.

Så det er verket et kategorisk Ja eller Nei på om det er genialt som gave, det kommer an på mottaker, som alle andre gaver.


#8

My sa for siden:

Jeg kan fint drikke et glass champagne, om jeg får det servert, men elsker det ikke, og tåler det heller ikke særlig godt (gir meg hodepine). Derfor kjøper jeg det aldri selv.

Synes likevel det er en flott gave å gi, til folk jeg vet liker det, fordi det er noe festlig og stas over det. Setter også pris på å få det i gave, fordi det er kjekt å ha i spesielle anledninger når vi typisk har gjester, som 17.mai, nyttår e.l., når det er hyggelig å kunne servere det, og ta et lite glass selv og skåle. Særlig siden jeg ikke kjøper det selv. Det gir jo en ekstra feststemning, så jeg skulle ønske jeg likte (og tålte) det bedre, men i det minste har jeg kommet så langt at jeg synes det er helt ok med et glass. Men for min egen del vil en flaske med god rødvin være mer kjærkomment (noe de som kjenner meg vet, og derfor er det som regel det jeg får, hvis jeg får alkohol i gave).

Krysset av for "Nei, men synes det er en genial gave", selv om det er å ta litt for sterkt i, både at jeg ikke liker det, og at det er genialt. Mitt svar ville egentlig være: "Ikke veldig glad i det, men det er helt ok, og fungerer som regel fint som gave".

Jeg kjøper for øvrig aldri alkohol i gave til folk jeg ikke kjenner godt.


#9

Floksa sa for siden:

Jeg tenker altså som «gave til hvemsomhelst». Ikke som gave til champagneelskende kusine. Da sier det seg selv at det er genialt. Men som «go to» gave når du ikke aner hva du skal kjøpe. Burde kanskje vært presisert :knegg:


#10

Tallulah sa for siden:

Men det er jo ingen ganger som passer til "hvemsomhelst". Jeg har jo alltid en viss idé om hva som interesserer folk jeg er i gave-avstand til? Kanskje jeg ikke vet om vedkommende liker champagne spesielt, men om jeg vet at vedkommende drikker alkohol, kunne jeg kjøpt champagne. Eller annen lettdrikkelig vin. Det syns jeg jo er greit selv også, og er det en vin jeg ikke er superbegeistret for selv, så kan jeg regifte den. Eller bruke i mat.


#11

Tjorven sa for siden:

Min go-to-gave er ting jeg har strikket selv. Luer, votter eller sokker.

Det er sikkert ikke alle som synes det er noe ålreit heller, men det er det jeg gir bort aller mest. Særlig til folk jeg ikke kjenner supergodt.

Bare så det er sagt: jeg strikker altfor mye, så jeg har et stort gavelager av hjemmestrikk som ikke er tatt i bruk.


#12

Tallulah sa for siden:

Gjett hva jeg har på meg as we speak, Tjorven! :D


#13

My sa for siden:

Hvis jeg kjenner personen godt nok til å vite at vedkommende drikker alkohol, så synes jeg det er en flott gave, selv om jeg ikke vet om vedkommende elsker champagne. Det er jo alltid en liten sjanse man tar med gaver, at mottakeren kanskje ikke liker det man har kjøpt. Så i de tilfellene kan det godt være en "go to" gave ja. Altså det gjelder hva jeg synes, ikke hva jeg gjør, jeg gir det ikke så ofte fordi jeg liker det ikke godt nok selv til å vite hva jeg skal kjøpe. Med mindre personen spesifikt ønsker seg champagne, da spør jeg om råd på polet. Eller FP. :knegg:

Men er det noen jeg ikke kjenner godt så kjøper jeg som sagt aldri alkohol, på grunn av at det kan være sårbart for enkelte. Men da gjelder det alkohol generelt, ikke champagne spesielt.


#14

Madicken sa for siden:

Til meg er det en genial gave, men jeg kjøper heller en god flaske rødvin i gave (dersom jeg vet at mottakeren drikker alkohol).


#15

polarjenta sa for siden:

Jeg drikker ekstremt lite alkohol og iallfall ikke champagne, så for meg er det en lite egnet gave. Det jeg syns er litt pussig er at venninner som kjenner meg relativt godt syns det er er en god ide og gi meg alkohol i gaver. Det ender som regel med at jeg tømmer det ut.


#16

sindrome sa for siden:

Mine go-to-gaver er noe som lett brukes opp: noe spiselig, drikkbart eller blomster. Vet ikke om noen jeg kjenner som trenger flere ting å oppbevare. Jeg forsøker å gjøre en vurdering av hva personen jeg skal kjøpe noe til vil ha mest glede av og jeg kjøper like gjerne en cava, prosecco eller cremant som champagne. Dersom jeg skal kjøpe noe alkoholfritt så kjøper jeg gjerne en treliter med god eplejuice eller alkoholfrie bobler som feks Mester Grønn selger sammen med blomster.


#17

Tallulah sa for siden:

Kan du ikke heller gi det til noen som liker det? Eller bytte med noen? Jeg har en venninne på jobben jeg bytter cremant med. :knegg: Jeg drikker ikke det, men hun elsker det. I retur har jeg fått italiensk vin (som jeg drikker), eplemost, gløgg og annet.


#18

sindrome sa for siden:

Det som er fint med champagne som gave er at det er veldig mange som liker å få det, og om man gir det til en som ikke liker det så har jo den personen noe som kan regiftes til noen andre. Vin-vin, tenker jeg.


#19

Tallulah sa for siden:

Ja, sånn tenker jeg også. Cremant er veldig populært, så det hender jeg får det. Men jeg blir jo ikke fornærmet, det er uansett hyggelig å bli tenkt på, og alle kan jo ikke vite eller huske at jeg ikke drikker det. Så da gir jeg det videre.


#20

My sa for siden:

Nettopp, det er slik jeg også tenker. :nikker:

#21

sindrome sa for siden:

Jeg foretrekker Cremant framfor.... alt :knegg:


#22

Mikkeline sa for siden:

Hvis jeg skal kjøpe gave til noen i champagne prisklasse, så vil jeg veldig prøve å treffe på noe som mottakeren liker.

Jeg svarte ja i pollen, men det er med tanke på at jeg selv blir glad for det. Jeg synes ikke det er en generell "go to"gave dersom man ikke vet helt hva man skal kjøpe.


#23

polarjenta sa for siden:

Det kunne jeg sikkert, men som oftest så blir det bare stående så lenge at jeg like greit tømmer det ut. Poenget mitt var jo helst det at jeg syns det er merkelig å gi alkohol til noen som man vet at ikke drikker alkohol veldig veldig sjelden.


#24

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg er ikke glad i verken champagne eller cremant. Jeg kan fint drikke det, men jeg elsker det ikke. Jeg er veldig glad i andre typer vin, gjerne musserende også, så god vin er en gave jeg blir veldig glad for. Men altså ikke champagne. Det er noe med den gjærsmaken jeg ikke er begeistret for.

Jeg vet at det samme gjelder for enkelte andre, så jeg kjøper nok ikke champagne i gave med mindre jeg vet at de elsker det, men jeg gir gjerne andre vin i gave.


#25

Nenne sa for siden:

Jeg elsker Champagne! Det passer til alt. :)

Jeg synes også det er en utmerket gave.

Hvis mottaker, merkelig nok, ikke liker Champagne, kan den fortsatt serveres andre til fest og moro eller så kan den gå videre som gave til noen andre.


#26

vixen sa for siden:

Jeg elsker både champagne og mange typer god musserende. Men jeg gir ikke alkohol til noen som er avholds liksom. Om jeg vet at vedkommende er glad i vin,men bommer på type vin så vil den jo ofte bli drukket allikevel siden man kanskje har venner på besøk/middag som liker den. Jeg gir ikke gaver til folk som jeg kjenner så dårlig at jeg ikke vet om de er avholds eller ikke.


#27

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg skjønner at det ikke er så ålreit om de vet at du ikke drikker.


#28

Milfrid sa for siden:

Ja, men ikke så genial som gave og drue. Jeg liker champagne og blir glad for å få det. Men det er kun genialt som gave om man kjenner mottakeren og vet at vedkommende setter pris på alkohol generelt og champagne spesielt. Ergo gir man ikke alkohol eller champagne til folk man ikke kjenner. :nemlig:


#29

Input sa for siden:

Jeg liker ikke alkohol, men det er helt underordnet.

På bakgrunn av min erfaring med å vokse opp med en forelder med et stort alkoholproblem, men som fremsto som særdeles velfungerende for alle andre, skulle jeg virkelig ønske samfunnet kunne enes om å slutte å gi alkohol som gave, annet enn til folk man kjenner veldig godt.

Man kan si mangt og meget om å gi sjokolade i gave også, men det er virkelig ingenting (lovlig) som er skadelig og farlig på samme måte som alkohol.


#30

Skilpadda sa for siden:

Jeg er veldig glad i champagne og blir alltid glad for å få det i gave, og gir det ofte i gave selv.

Men det er jo ingen gaver som er geniale hvis mottageren ikke liker dem. Jeg kjenner folk som overhodet ikke liker å få blomster, og folk som ikke spiser sjokolade, og folk som ikke leser bøker, og folk som ikke går i teater, og folk som synes det er kjedelig å få gavekort, og folk som foretrekker å kjøpe vaser og smykker og sånt selv. Det finnes rett og slett ikke noen universalgave som alle blir glade for.

Hvis jeg skal til noen jeg ikke kjenner, men der det er klart (f.eks. i invitasjonen) at det serveres vin, så kan jeg fint finne på å kjøpe en flaske champagne i gave. Eller en annen vin, forsåvidt, men det er jo ikke noen spesiell grunn til å heller kjøpe italiensk rødvin eller sørafrikansk hvitvin enn champagne, hvis jeg uansett ikke vet hva vedkommende liker. Og champagne er veldig en festdrikk, og dessuten lett å re-gifte hvis man har venner som liker det. (Personlig kjenner jeg flere som ikke drikker rødvin enn som ikke drikker hvitvin, så jeg ville ikke kjøpt rødvin til noen jeg ikke kjenner.)


#31

løve70 sa for siden:

Her kan jeg bare signere :nemlig:


#32

Pøblis sa for siden:

Det er en genial gave til meg.

Skal jeg gi gave, prøver jeg å finne ut hva de liker. (Har ikke lest svarene)


#33

Palmen sa for siden:

This is being my answer.


#34

millact sa for siden:

Drikker det når jeg får det servert, men kjøper det ikke selv. Fikk endel flasker bobler i 50-årsdagen i fjor; noen ble regiftet.


#35

Tussa sa for siden:

Som fleire her, eg elskar champagne og blir veldig glad for å få det i gave. Om eg gir det i gave til nokon beror på fleire ting, sjølv om eg veit at folk drikk alkohol så gir eg berre champagne til dei som eg veit verdsette det :sparke: Ellers kan eg like godt kjøpe cava.


#36

Bokormen sa for siden:

Jeg prøver å finne noe som passer til mottaker. For noen er champagne veldig riktig, og da synes jeg det er en ekstra schwung over en fin flaske. :jupp: Men jeg tenker ikke på det som noe som passer til alle, nei. Jevnt over skulle jeg ønske det var litt mindre fokus på alkohol i familie og omgangskrets, men det er vel en annen diskusjon.


#37

Lille meg sa for siden:

Det er flere enn de fleste er klar over, som har et problemfylt forhold til alkohol. :nemlig:


#38

Kanina sa for siden:

Jeg tenker at hvis det er i en så upersonlig setting at vedkommende ikke har tenkt over om jeg liker champagne eller ikke, er det heller ikke noe jeg ville blitt skuffet over å få, OM jeg ikke likte det. Samme med blomster, bakverk (som jeg ikke tåler), såper, oljer.


#39

Milfrid sa for siden:

Enig. Jeg hadde ikke blitt skuffa eller sur over gave som ikke passer fra noen som ikke har forutsetning for å vite noe om det. Men hadde sambo gitt meg fallskjermhopp hadde jeg nok himlet litt.
Å


#40

Polyanna sa for siden:

Champagne kan være alt fra fantastisk til at det bare smaker gjær. Men de jeg syns smaker gjær, er det andre som elsker. :what:

Så det kan være lurt å velge noe som er litt generisk på smak?

Og sjekke om mottaker liker champagne, åpenbart. :knegg:


#41

Kanina sa for siden:

Og forøvrig enig i at alkohol ikke passer så godt som generisk gave, når man jo ikke kan vite om folk har et problematisk forhold til det.


#42

Drømmedama sa for siden:

Jeg er ikke sånn kjempeglad i champagne, men synes det er litt stas med ett glass eller to med champagne hvis det er nyttår eller en annen spesiell anledning. Jeg elsker estetikken og pene champagneglass da, så får heller smaken være sånn passe. Tar gjerne i mot champagne som gave selv.
Har imidlertid sluttet å gi bort alkohol (unntatt til et par vinklubbmennesker), vet etterhvert om altfor mange som burde drukket mindre for sin egen og familiens skyld, og jeg er redd for å bomme.


#43

liefje sa for siden:

Jeg elsker champagne og synes det er en genial gave. Dessuten kan den byttes på polet uten kvittering om den ikke faller i smak.


#44

Linella sa for siden:

Jeg har smakt Champagne som jeg har likt, men liker generelt bedre Prosecco eller andre bobletyper.


#45

Input sa for siden:

Ja, men basert på svarene her lurer jeg på om det ikke er så viktig for folk heller? Fokuset ligger på om vedkommende liker det og på at det kan byttes.


#46

Retz sa for siden:

Liker nesten ingenting utover kaffe, te og vann, men kan nyte en Limoncello eller en spritz når det er varmt.
Jeg kan gi alkohol i gave til mennesker i nær familie, men de har såpass spesifikke preferanser at jeg må snappe opp info om type, distrikt, årgang osv. så det skjer i praksis sjelden. Ellers gir jeg aldri alkohol i gave til andre.


#47

Nextlife sa for siden:

Genial gave!
De fleste, om ikke alle jeg skal gi gave i den prisklassen har jeg såpass oversikter jeg vet om jeg treffer, altså sørger å ikke bomme.
Jeg tror ikke den gave fins som er universelt genial.


#48

GinaK sa for siden:

Nja, jeg åpner ikke noe champis selv og gir videre som gave.
Sist ble det kjøpt inn i mitt 50års lag.

Drikker heller prosecco. Helst rødvin. Det går lite av sånt her.


#49

Polyanna sa for siden:

Jeg håper jeg ville vært påskrudd nok på folk jeg var nær nok til å gi en gave, til å vite både om de har alkoholproblemer, eller ikke liker bobler? :vetikke:


#50

Input sa for siden:

Det er du ikke. Det kan jeg garantere deg. Og det har ingenting med deg å gjøre! Eller, liker/ikke liker, aner jeg ikke, det kan du sikkert vite. Men alkoholproblemer - nei. Og det handler på ingen måte om å være påskrudd.


#51

Input sa for siden:

Når 10% av voksne bruker alkohol på en måte som er skadelig, skulle man tro at de fleste av oss kjenner noen i den gruppa. Hvor mange vet du om?

nhi.no/sykdommer/psykisk-helse/alkohol/alkoholisme-symptomer/?page=2

nhi.no/sykdommer/psykisk-helse/alkohol/alkoholisme-problemet/


#52

Skilpadda sa for siden:

Ja, det er jeg enig i. :) Poenget mitt var bare at det ikke finnes noen «genial» gaveidé som passer for alle. Alle liker ikke champagne, men jeg synes ikke at det gjør det til et dårlig gaveforslag til folk man ikke kjenner så godt. Jeg synes heller ikke sjokolade eller blomster er dårlige forslag. Mat, drikke og godteri er det lett å spandere eller gi til andre hvis man ikke vil ha det selv, og blomster er jo i høyden et veldig forbigående «problem».

(At det kan være problematisk med alkohol som gave ser jeg jo også. Men det er noe litt annet enn at det er uegnet fordi det kan hende folk ikke liker det.)


#53

Floksa sa for siden:

60% liker champagne. Det synes jeg var mange :knegg:


#54

My sa for siden:

Det går vel også for å være en forholdsvis populær drikk. :knegg: Så ikke veldig overraskende heller akkurat.


#55

Strå sa for siden:

Dette. Det er viktig å være klar over og forstå.


#56

Strå sa for siden:

Jeg er ikke glad i musserende viner og jeg liker ikke å gi alkohol i gave til andre heller. Det er ikke enn sånn redningspresang for meg i hvert fall. Selv fikk jeg et ølsmakekurs i presang en gang av noen som visste jeg gjerne ville lære mer om øl. Dessverre har jeg ikke lenger den kunskapen intakt.


#57

Floksa sa for siden:

Men det smaker jo høgg :knegg:
Men jeg er usikker på om 60% er nok til at det er en allmengyldig gave.

Alkohol som gave er problematisk uansett, men vi gir også en flaske vin/akevitt til folk vi kjenner og vet drikker det. Men jeg vet at det kan være problematisk også der vi oppfatter at alt er ok.


#58

Musemus sa for siden:

Nei, liker det ikke og får skikkelig migrene av det med én gang jeg drikker det!
Vi fikk to flasker i 40-års gave, en gigastor og én mindre - og hva gjør man med dem, liksom. Er sjelden vi har en anledning for å drikke champagne.



#60

Karamell sa for siden:

For meg er det en gave jeg ikke ville benyttet selv, jeg liker ikke smaken verken musserende, vin eller øl. Jeg har gitt det bort i gave til noen jeg vet liker sånt.


#61

Nenne sa for siden:

Anledningen gir seg jo selv, du har champagne i huset! :D

Jeg hadde champagne til ostepop nå i kveld. Super kombinasjon. Det må ikke være så høytidelig.


#62

Charlie sa for siden:

For meg er alkohol ikke en lur gave, og ihvertfall ikke som en generisk go-to gave. Man kan ikke vite hvem som har et problematisk forhold til alkohol og rent generelt er norsk kultur slik at vi dekker over og unnskylder andre ganske lenge før det blir åpenbart for alle. Og selv er de eksperter på det. Har jobbet med oppfølging av arbeidstakere hvor bruk av rusmidler etterhvert kommer i konflikt med arbeidsforholdet og det er ganske påtakelig hvor lenge folk rundt må ha visst. Sett i ettertid. Men man må tørre å tro det for å se det, som så mye annet. Så er vel mye av dette også vel så mye folk fra møblerte hjem. Bare å ta en titt på business og lounge på flyplasser for å se hvordan nokså mange drikker med begge hender. Vet ikke jeg, om det er så mye bedre at det de heller ned er champagne eller hvahardu. Var i lounge denne uka, og en kar helte ned et glass i halvtimen de par timene vi satt der mens kona leste boka si. På en knapp times flight drikker ikke bare folk vin, de ber om påfyll. Det er nesten som om det er en plikt å få det gjort. :knegg:

Er endel godt voksne kvinner også som er «rødvinsdrankere», kjenner flere i mødregenerasjonen vår som får et problematisk forhold til egne barn og blir nektet å ha ansvar for barnebarn fordi de har en flaske bak gardinet, eller hvordan man skal uttrykke det. Flere, ja.

Så heller sjokolade, en bok eller håndsåpe som go-to.


#63

Nooria sa for siden:

Det er en genial gave til meg som elsker champagne, men ikke til hvem som helst.


#64

Blondie sa for siden:

Jeg liker det godt selv, men gir sjelden alkohol i gave.


#65

Nooria sa for siden:

Ojj, kanskje jeg må være mer årvåken. Det der har jeg ikke sett noe av i min krets.


#66

løve70 sa for siden:

Ikke nødvendigvis i min krets heller, men jeg har sett mange av dem som klarer å tylle i seg tre (mini) flasker med bobler, vin, eller øl på den korte flyturen fra København eller Amsterdam til Stavanger.


#67

007 sa for siden:

Det hadde jeg lett klart. Jeg hadde blitt full da, men … :knegg:

Ja, jeg liker champagne. Jeg likte det ikke før, men jeg gikk bobleveien fra cava, prosecco, cremant og til champagne, og har lært meg til å nyte et glass eller tre. Og jeg synes det er flott gave å gi, men kun til de jeg vet at liker det. Ellers er det perler for svin, og det er kostbare dråper å kaste bort.

Jeg kan fint gi alkohol i gave til de jeg kjenner godt, og da en drikk jeg vet de liker. Jeg gir aldri sjokolade, for det er en ting jeg selv ikke er glad for å få. Så stort sett ender jeg på blomster, eller en annen personlig gave til de nærmeste.


#68

liefje sa for siden:

Jeg liner absolutt ikke å få blomster. Det vil jeg kjøpe selv og sette sammen og tilpasse til vaser, interiør og borddekking. Jeg liker heller ikke å spise sånne «fine» sjokolader eller lakriskuler man ofte får i vertinnegaver. De gir jeg enten videre eller serverer når vi har gjester. Det er mao ikke lett å kjøpe en gave som alltid faller i smak hos mottaker. Det gjelder ikke bare flasker.


#69

Floksa sa for siden:

Men sjokolade og lakris kan man stort sett enkelt regifte. Enten på jobb eller som du sier, sette fram når det kommer folk. Å sette en flaske champagne på lærerværelset ville kanskje vært populært :knegg: men neppe særlig lurt.


#70

løve70 sa for siden:

Jeg hadde også klart det, men ser liksom ikke helt poenget når man sitter der for seg selv.....


#71

-ea- sa for siden:

Floksa, det du sier pleier jeg å gjøre hvis jeg får konfekt eller sjokolade; tar med på jobb og setter fram til ulvene. Forsvinner i løpet av en kaffepause eller to.


#72

Snippa sa for siden:

Jeg synes ikke champagne er superstas, men ikke noe problem om jeg får det i gave. Det er en enkel ting å regifte.


#73

C3PO sa for siden:

Champagne er den eneste alkoholen jeg drikker, men det passer ikke for meg som gave fordi jeg drikker det så sjeldent, og uansett bare litt av det.


#74

Lykken sa for siden:

Typisk folk med flyskrekk, det.


#75

Malama sa for siden:

Det er faktisk noe jeg ikke ANER hvordan jeg skulle fått regiftet. Det er ingen jeg gir gave til som det faller meg naturlig at jeg skulle gitt en flaske champagne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.