Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Golv i entreen

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, mange husspørsmål fra meg nå. :knegg:

Vi skal ha parkett i deler av gangen, fordi det blir en gangsone med trapp der. Men helt ytterst mot ytterdøra må vi ha noe annet. Men hva? Er det fliser som er tingen, eller finnes det andre ting? Hvor stor bør denne sonen med et annet gulv enn parkett være?

Det skal være varmekabler i hele området.

Og hvilken farge kan fungere i en entresone? Parketten er i eik, en relativt lys farge. Veggfargen er ikke bestemt ennå.


#2

Pøblis sa for siden:

Du får bare komme til østlandet på befaring i nyhuset mitt først som sist. :knegg: Vi har flis og parkett i gang.


#3

Hyacinth sa for siden:

Åh ja, det vil jeg gjerne! :hyper:

Kunne jeg fått sett hvordan gangen din ser ut?


#4

Pøblis sa for siden:

Se pm :ja:


#5

P.K. sa for siden:

Ville gått for flis, og gjerne i en kontrast for å skille sonene, og så noe som 'skitt' ikke viser så godt på. Når det gjelder størrelse ville jeg tatt nøye mål så jeg var sikker på at det var plass til ev. møblering tenkt i området, slik som skohyller etc.


#6

millact sa for siden:

Hadde gått for fliser.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk! Har googlet litt og sett en lekker kombo av mellomgrå skifterflis og parkett :)


#8

Musemus sa for siden:

Vi har lys eikeparkett og grå fliser. Veldig fin kombinasjon, syns jeg. Anbefales!



#10

My sa for siden:

Vi har nylig fått lagt denne, og er veldig fornøyd.



#12

Hyacinth sa for siden:

Åh! Nydelig, den også!


#13

Hyacinth sa for siden:

Med «fliser» så jeg først for meg mørkegrå fliser, og jeg tror ikke jeg vil ha mørkegrå.

Men nå vil jeg ha begge deres, søren og! :knegg: What to do…


#14

Musemus sa for siden:

For å få en helhet i huset, så har vi de samme flisene jeg viste deg på begge badene og i yttergang. Vi er så fornøyde! De viser ekstremt lite smuss, og det fant jeg ut da jeg var på hotell for noen uker siden - der var det hvite fliser på badegulvet, og det var helt vilt mye hår på gulvet etter en dusj. Dette syns ikke hjemme. (Altså, jeg ser de jo såvidt - men de syns mye mindre fordi det er litt spill i flisene)

Vi valgte også store fliser for at rommet ikke skulle få masse fuger. Gangen er ikke så stor, så det er vel kanskje kun de to midterste flisene som er hele, men det ble veldig fint og «rolig».


#15

Hyacinth sa for siden:

Det høres bra ut!

Vi har grå fliser på badet vårt nå, og der viser det også veldig lite. :)

Hvor kjøpte du flisene? Bestilte du selv i butikk, eller var det et firma som bestilte og la dem for dere? Altså, hvordan funker det i praksis, lurer jeg på…
Vi har nemlig en entreprenør som skal gjøre alt arbeidet, og de bestiller for oss. De har avtaler med ulike leverandører.


#16

Che sa for siden:

Jeg kan avbefale mørkegrå flis i alle fall. Alt vises. Inklusive vann.


#17

scilla sa for siden:

Vi har kvadratiske Oppdalskifer-heller i gangen og er kjempefornøyd med det. De er også litt tilgivende mtp skitt og lort som blir med inn og det kan vi like. :knegg:



#19

IzziCreo sa for siden:

Mulig jeg husker heeelt feil, men lurer på om jeg har sendt deg bilde av gangen vår tidligere? :gruble: Vi har grå fliser i yttergang, en list og så Alloc gulv.


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror du husker rett! Det ringer noen bjeller. Jeg har sett gangen din, og det var fordi du viste meg hvordan dere hadde løst overgangen mellom fliser og tregulv, og hvordan dere løste møbleringen. Akkurat nå husker jeg ikke hvordan flisene så ut, men det ligger sikkert i innboksen min. :)


#21

IzziCreo sa for siden:

Ja, stemmer! Det var det. Når det gjelder valg av fliser så var jeg bestemt på at jeg ville unngå struktur for enklest mulig renhold. Vi har matte, grå fliser, uten mye spill i, for et rolig uttrykk.
Jeg kan gjerne ta bilde igjen, men er ikke hjemme før om noen dager :nikker:


#22

Hyacinth sa for siden:

Ikke stress, men takk :)


#23

-ea- sa for siden:

Ensfargede fliser vil gjøre at alt av støv og hår vises, uansett hvilken farge det er, tror jeg. Hadde valgt fliser med litt sjattering, eller aller helst ville jeg hatt skifergulv i yttergangen.


#24

My sa for siden:

Ja, det jeg liker godt med våre er at der ikke vises med litt rusk og flekker, at det er matt overflate, men ikke ruglete, så de er lette å vaske. Samtidig som fargespillet gir liv til rommet. Tidligere hadde vi mørk grå fliser, som var helt ok, men det ble litt hardt og kaldt etter min smak, så jeg hadde en sisal-matte for å myke opp (som ikke ble så fin etter hvert). Det skyldtes ikke bare flisene, men at veggene var hvite i tillegg (ikke mitt valg). Nå er veggene i en varm, lys beige farge, og med dette golvet ble det så mye finere. Elsker det!


#25

millact sa for siden:

På Sola hadde vi grå «skifer» fliser i gangen, veldig fornøyd.


#26

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle gode tips! :blomst:


#27

Musemus sa for siden:

Vi kjøpte selv i butikk, NorFloor, og bestilte selv én som la dem.
Vi har samme flis, men i en lysere farge, på veggene på badet. Begge badene ble pusset opp med samme type og farge flis for å få en helhet i huset.


#28

Musemus sa for siden:

Også vil jeg si at flisene ikke er mørkegrå. De er verken lyse eller mørke, de har en veldig fin «mellomfarge», på en måte. Veldig delikat gråfarge, syns jeg.

Også har vi en mørkere grå fuge, så uttrykket blir dust i fargene. (Ikke dust, som i teit, altså)


#29

My sa for siden:

Hos oss var det en forsikringssak, jeg var i flisebutikken (fagflis? :gruble:) og valgte ut hva vi skulle ha, så var det håndtverker som dro dit neste dag, og bestilte riktig mengde, hentet og gjorde jobben.



#31

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for gode svar! :blomst:

Pøblis, jeg prikker deg nummeret mitt. Så snill du er!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.