Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Harve opp nedfallsfrukt?

#1

Lille meg sa for siden:

Vi har et pæretre på tomten som i år har hatt store mengder med uspiselige, små pærer. Det har medført store mengder med nedfallsfrukt, og enkelte steder er bakken helt dekt. Vi har forsøkt å plukke det opp nedfallsfrukten underveis, men det har blitt en for stor oppgave for oss. Så hva gjør vi nå?

Er det en mulighet å bare harve det opp, strø over noen gressfrø og håpe at det skal bli bedre til våren? Hvilken maskin bruker man eventuelt til slikt?


#2

Engasjert sa for siden:

Hva er årsaken til at pærene blir små og uspiselige? Hvis det er sykdom, ville jeg ikke harvet dem ned og beholdt sykdommen rundt treet. Hvis det er andre årsaker (jeg vet ikke hva det kan være), blir det vel bare til kompost. Hva du kan bruke for å få det til, må nok noen andre svare på. Jeg ville kanskje prøvd med en gressklipper, og spylt godt av den etterpå.


#3

Svanen sa for siden:

Vi har samme problem, men med altfor mange miniplommer som ramler ned. Men grunnen til at de er små er vel at man bør tynne ut tidlig på sommeren, slik at det blir færre, men større og bedre frukt.
Jeg vil ikke ha dem nede i jorda der, så vi raker sammen og kaster i matavfallet. Fylte 4 poser her om dagen, og nå er det lite mye igjen. Kjedelig, men ser det som det beste å gjøre.


#4

Floksa sa for siden:

Blir de ikke borte over vinteren da? Som mat for fugler, smågnagere og mirkoliv?


#5

Wix sa for siden:

Jeg ville tenkt meg at da blir det veldig mye brunsnegler og smågnagere. Som forspiser seg på råtten og gjæret frukt... Hvis det er for mange å til å plukke går det kanskje an å fjerne med spade?


#6

Polyanna sa for siden:

Vi fjerner med rive. Og kaster i den kroken av hagen der vi kaster annet hageavfall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.