Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Industrioppvaskmaskin?

#1

Floksa sa for siden:

Endelig har min forferdelig dårlige oppvaskmaskin lagt på røret. Etter åtte år med trøbbel og dårlig oppvask kan endelig dritten ut (det er en Husqvarna).
Vi er på utkikk etter en ny. Og jeg lukter på å kjøpe en industri oppvaskmaskin.
Er det noen som har erfaring med slike feks på jobb?
Vi har en på det lokale grendehuset og den funker veldig bra.

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=67455&amp;d=1696222573[/img]

Altså noe slikt

ggmgastro.no/products/oppvaskmaskin-4-9-kw-uten-avlopspumpe-med-vaskemiddelpumpe


#2

Nera sa for siden:

Det er ikke en sånn der du i praksis må vaske alt som skal inn i den før du setter det inn, og den egentlig bare steamer?


#3

Floksa sa for siden:

Jepp. Og det er ingen forskjell. Jeg har måtte skylle svært nøye (med kost) alt i åtte år før oppvaskmaskindritten vår brukte fire timer på å daske litt lunka vann på det.


#4

Elise sa for siden:

Vi skyller ikke så nøye på jobb, det er ikke noe problem. Men maskina må renses og vaskes hver dag, da.


#5

Che sa for siden:

Du må ikke vaske alt - du må fjerne matrester. Det største minuset er at det ikke går så mye i hver vask - men når det tar 3 minutter og ikke tre timer så går det jo uansett raskere - du må bare forholde deg til oppgaven lenger evt.

Har brukt det mye tidligere - da på jobb mens jeg studerte, men det er lenge siden, skal sies. - Den bråker mye da. - og krever benkplass for å tømme kurvene - men du bor jo på gård så har jo sikkert kjøkken på størrelse med en kurrant byleilighet omtrent....



#7

Karamell sa for siden:

Mener vi har industrioppvaskemaskin på den ene barnehagen vår, som vasker på samme måte som en vanlig vaskemaskin. Usikker, trodde det og at det går raskere, men kanskje jeg tar feil ... :hjelpsom:
På den andre barnehagen har vi steamer og da må man skylle først og bruke kost på harde rester (ikke lov å bruke såpe før vi steamer).


#8

Floksa sa for siden:

Haha. Har bare 36m2 med kjøkken. Men skal kunne ha nok benkplass ja. Er jo veldig vant med å bruke slik på grendehuset vårt og elsker konseptet. Men turte ikke kjøpe siste vi måtte ha oppvaskmaskin. Og har angret hver dag siden.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Sjekke at elanlegget tåler maskinen? Da vi flyttet inn der vi bor nå i sin tid kjøpte naboen en sentralstøvsuger beregnet for industrien. Han måtte gjøre noe med elanlegget, det hadde ikke nok kraft.


#10

Floksa sa for siden:

Det er er godt poeng. En den av de maskinene går på 330w. Vi har 220.
Men vi har mulighet for trefas og store nok kurser.


#11

Lille meg sa for siden:

Jeg har brukt en slik en på jobb tidligere, men det er lenge siden. Husker jeg elsket at det gikk så raskt.

Det er ting i beskrivelsen jeg stusser på (språket er automatisk oversatt, og dermed dårlig!), og som jeg definitivt ville undersøkt nærmere:

Jeg trodde først at dette betydde at maskinen ikke varmer opp vann i det hele tatt, men siden det er forskjellig temperatur på vasking (55 grader) vs skylling (85 grader), så varmer nok maskinen opp noe. Hvordan dette fungerer, ville jeg sjekket.

Hvor ofte betyr dette at man må avkalke? Og hvor vanskelig er dette? (Vanligvis er vel ikke norsk vann plaget av mye kalk, men jeg har likevel måttet avkalke kaffemaskiner gjentatte ganger, så ...)

Er det kun en ekstra kostnad for å få montert på en schuko-kontakt, eller innebærer det andre grep?

Usikker på hva "enkel vegger" betyr, men uten avløpspumpe? Hva innebærer det, egentlig?

Dette er ikke en maskin jeg ville kjøpt på nett uten først å ha snakket med de som selger den for å forsikre meg om at den kan fungere i et privat hushold. Og - kjenner du til firmaet fra før av? Jeg forsøkte å søke opp informasjon, men syns ikke det var enkelt å finne. Den internasjonale siden får delvis stryk på Trustpilot samt at den står merket med at mange anmeldelser er fjernet fordi de framstår som kjøpt og falske. Den norske siden har to anmeldelser hvor den ene er negativ og den andre er noe uforståelig. Jeg er skeptisk.


#12

-ea- sa for siden:

Det fins proff-oppvaskmaskiner som ikke er steamere, men som passer inn under benken der din gamle maskin sto.

Vi har en Miele Professional på jobben. Eller du kan sjekke underbenk-maskiner fra Electrolux Professional. Uansett anbefaler jeg å ta kontakt med en forhandler, for tips og råd om hva du bør ha (det med strøm er f.eks. et viktig poeng). Proffmaskiner er ikke noe man kjøper på nett, vanligvis.
Kanskje har de noe brukt utstyr til salgs.


#13

-ea- sa for siden:

Her fra Lille meg sitt innlegg.

Aner heller ikke hva "enkel vegger" egentlig betyr, men dette står på linken fra Electrolux Professional som jeg la inn i forrigei innlegget mitt:


#14

Floksa sa for siden:

Siden er litt tvilsom ja, men jeg har vært i kontakt med dem, uten å handle og da svarte de raskt og greit. Men jeg er litt skeptisk. Autooversatte bruksanvisninger. At den ikke avløpspumpe har ikke så mye å si, det betyr bare at man må fjerne en propp når man er ferdig med å bruke den.

Utfordringen med disse er at de bruker lang tid. Da kan vi like gjerne kjøpe en vanlig maskin, skylle godt (som vi uansett må) og kjøre hurtig program.
35 minutter er ca 30 minutter for lenge :lol:


#15

Eia sa for siden:

Kikket du på den jeg lenket til i et tidligere innlegg? Den tror jeg svarer til dine kriterier, er 1-fas og krever ikke mer strøm (effekt) enn en normal oppvaskmaskin.


#16

Floksa sa for siden:

Ja. Fikk pristilbud på 35’ pluss mva. Jeg ønsker meg industrimaskin veldig. Men ikke SÅ mye. Men han satte oss på liste for å kjøpe brukt. Veldig rask og hyggelig service!


#17

Karamell sa for siden:

Det er selvfølgelig sånn jeg rablet om i det første innlegget mitt.



#19

IzziCreo sa for siden:

Har du plass til to oppvaskmaskiner på kjøkkenet? Vi har det og det løste mye ift tid for oss. Da har man en skitten og en ren sånn egentlig, og det er ikke like prekært å laste ut av maskinen straks den er ferdig. Man ender kanskje med å tømme sånn ca 1/3 maskin, toppen 1/2, med odd pieces som man ikke bruker hver dag.


#20

Floksa sa for siden:

Litt av utfordringa her er at det hoper seg opp. Og når noen endelig har tid til å ta en sjau så er det 2-3 maskiner på vent. Og når et program tar 4 timer så blir det litt ineffektiv.


#21

Luftslottet sa for siden:

Jeg ville elsket å ha en sånn hjemme, hvis jeg hadde dobbelt så mange barn og alle spiste mye hjemme. Genialt! :nemlig: Det eneste aberet er vel prisen, oppbevaring av bakker og midlertidig oppvask, og at den er mindre idiotsikker enn en vanlig.


#22

Eia sa for siden:

Hoi, hoi! Det var ikke akkurat den summen jeg betalte, nei. Vi kjøpte en ett år gammel maskin, og den fikk vi godt under halve prisen av ny.


#23

IzziCreo sa for siden:

Her tar auto-programmet 2t35min, og hurtigprogram på 65-75°C 1t43min (Siemens). 4t er ganske problematisk, i hvert fall når man har kun én maskin :knegg: Vi har, naturlig nok, kun én på hytta, og vi bruker hurtigprogrammet oftere der. Mulig du har hatt det nå, men XXL maskin er et must. Det er stor forskjell på hvor mye en ordinær og en XXL maskin tar synes jeg.
Personlig så liker jeg at man kan sette rett inn i en skitten oppvask, da forsvinner gjerne ekstrajobb med unger som kaster i seg mat og ikke har tid til å ta ut av en oppvask før de skal videre og oppvask settes da på benken for å skape merarbeid for meg eller Izzi-mannen :gal: Men det er klart at en time på kjøkkenet med en industrimaskin, så ville man fått unna mye oppvask og så inn i skuffer og skap - hvis man orker alt bråket fra den vel og merke :knegg:


#24

Karamell sa for siden:

Vi burde hatt XXL maskin, men det var sikkert ikke plass i "hullet", men vi kjører maskin hver kveld, så det går jo rundt. Vi har minikjøkken så kan absolutt ikke hope seg opp.


#25

IzziCreo sa for siden:

XXL tar ikke mer plass enn ordinær maskin, så det skal gå bra så sant man ikke har uvanlig lav benkehøyde. Så sjekk ved neste anledning :jupp:


#26

Karamell sa for siden:

Definitivt. Man ja, benkehøyden er noe lav, i alle fall for meg som er 175 cm. Vi har ikke byttet kjøkken etter at vi flyttet i hit i 2013, for da var innredningen relativt ny. (og badene må byttes først!).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.