Jeg så litt på programmet kvelden før kvelden lillejulaften. Der lagde kokkelise en dessert med en saus av pasjonsfrukt og knuste julekaker lag i lag. Jeg lurer på om noen fikk med seg oppskriften på denne desserten? Jeg har lett og lett på nrk sine sider, uten hell. Og siden det er en utfordring å finne gode desserter uten egg lurte jeg veldig på om denne er uten egg.
Finner heller ikke oppskriften, men du kan jo se på programmet en gang til her: www1.nrk.no/nett-tv/klipp/320698 og se om du kan dra ut litt mer info. Høres iallefall nydelig ut - lykke til! :)
Jeg har lett og lett på NRKs sider og finner den ikke, men jeg har sendt en e-post i formiddag og spurt etter den, så jeg håper det kommer svar i morgen når det er arbeidsdag igjen. Får jeg den, skal jeg selvfølgelig legge den ut her. :)
Jeg mener å huske at det var vanlig pisket krem, tilsatt knust pasjonsfrukt (som ble siktet for at det ikke skulle være store biter i) og mango. Og at det var alt. For var det ikke som et alternativ til multekrem?
I så fall er jo mengdeforholdene en smakssak. Helles i glass, lagvis med kakesmuler (og det så ut som hun hadde noen lag med pasjonsfrukt m/frø og det hele også - veldig dekorativt).
Noen som fikk med seg det ubetalelige uttrykket til Autofil-Larsen jr.? Han prøvde tappert å late som om han likte det, men det så ut som noen hadde gitt han en skål med fiskeslo å smake på. :fnise:
Pisket krem
Pasjonsfrukt - skrap ut innmaten, kjør kjapt med stavmikser, sil det hele for å få vekk steinene. Tilsett mesteparten i kremen.
Mango moses/stavmikses, og tilsettes kremen.
Legges i glass lagvis mango/pasjonsfrukt-krem, knuste småkakerester og litt pasjonsfruktmos.
Pasjonsfrukt frisker opp og smaker nydelig, så her er en annen festdessert med noe av den samme smakskombinasjonen:
Pasjonsfruktmousseostekake:
Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter
Still stekeovnen på 180 grader.Pisk eggehviter og sukker
til marengs.Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Pasjonsfruktkrem
500 g naturell kremost
325 g sukker
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice (skrap ut innholdet av rfuktene i en sil, gni med baksiden av en sleiv el. for å skille saft fra steiner)
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte
Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin.Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken.
Gelé
1, 5 dl g pasjonsfrukt juice
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 1/2 plater gelatin
Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.
Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.
Smelt hvir sjokolade, og smør sjokoladen ut over et bakepapir, ha i frysen og ta ut igjen når kaken skal pyntes.
Fjern kakeformen. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer. Pynt kaken med friske bringebær som drysses med melis, og ha sjokoladeflak langs kanten av kaken.