Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste vottestrikketips?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg er ikke så glad i knotestrikk, typisk smale ting som vrangborden rundt håndledd, sokker og votter. Men så har Solberg spinneri kommet med noen votter jeg har så lyst på, så kanskje jeg kan strikke et par votter allikevel? På trass?

Så hva er dine beste vottestrikketips? Jeg strikker ganske løst, så fem glatte pinner syns jeg er helt krise. Jeg syns også det er kjedelig å gjøre samme jobben to ganger. Votter på magic loop? Hvordan gjøre alt mindre knot?


#2

Stompa sa for siden:

Jeg strikker alt på magic loop og eier ikke en eneste rettpinne – så det er tipset mitt.

Er det ensfarga strikk, kan jeg godt finne på å strikke to samtidig på samme loop, men hvis det er flere farger, blir det fort mange tråder å holde orden i.


#3

Myria sa for siden:

Jeg bruker to korte rundpinner i stedet for strømpepinner, synes det fungerer veldig mye bedre på alt fra både smale vrangborder og tomler. :jupp:


#4

Tallulah sa for siden:

Nei, det er mønster. Men ikke mer enn to om gangen, så fire nøster. :knegg:

Men bare seeeee, så fiiiiiineeeeee:
solbergspinderi.no/produkt/solbergvotten-alternativ-14/


#5

celebelen sa for siden:

Magic loop eller Addi CraSyTrio/HiyaHiya Flyers. :nemlig:


#6

Tallulah sa for siden:

Ok, det siste der må du utdype.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg har helt sluttet med rettpinner, og sverger til magic loop. Når det er flere farger, så strikker jeg en vott om gangen.


#8

Adrienne sa for siden:

Votter strikker jeg utelukkende med magic loop, noe annet er helt utenkelig.

Crazy trio-pinner er et alternativ, men jeg ble aldri komfortabel med det. Det er et sett med tre pinner, som er en slags hybrid mellom settpinner (rettpinner) og rundpinner. Du kan se dem in action her: www.youtube.com/watch?v=UFvp36whRX4


#9

Nenne sa for siden:

Kan noen forklare hva magic loop er? Jeg har hørt om det, men får liksom ikke taket på det. Jeg strikker mye, men det har jeg aldri prøvd meg på.


#10

Tallulah sa for siden:

Det høres mer mystisk (magisk) ut enn det er: du strikker alt på én rundpinne. F.eks. to ermer. Du må tenke litt ekstra når du legger opp for at du skal kunne strikke i en evig loop (åttetall) med to ulike strikketøy, men etter det går det av seg selv. Jeg syns ofte det er lettere å strikke vrangborden hver for seg, og deretter sette dem sammen på samme pinne. For jeg syns nesten alle som skal forklare det gjør det mer komplisert enn det er.

www.knitfreedom.com/blog/limitless-cast-on/


#11

Shun sa for siden:

Magic loop for klart av Verypink Knits.


#12

Shun sa for siden:

Mitt hemmelige triks med strømpepinnestrikking er å bare bruke fire pinner - tre å ha maskene på, og én til å strikke med.
Det er mye mindre fikling på den måten.


#13

Appelsin sa for siden:

Jeg bruker to rundpinner på votter - en foran og en bak, på en måte. Det fungerer veldig bra for meg, lengden på runpinnene har ikke betydning, så det er ganske fleksibelt system også.


#14

Input sa for siden:

Ville lært meg magic loop med ett arbeid først, men ellers ja. Jeg foretrekker å strikke begge vottene samtidig, men har aldri strikket noe med så mye mønster. Er enig i at de var utrolig fine!!



#16

Tallulah sa for siden:

Ikke sant? :hjerteøyne:

Magic loop på ett arbeid er ikke noe å lære syns jeg, det er jo bare å bruke en for stor rundpinne og trekke i den, liksom. Jeg skjønte aldri hva folk mente var så revolusjonerende med det. Det er noe jeg har gjort i alle år, spesielt for å slippe strømpepinner. Det var først da jeg skjønte at jeg kunne strikke to runde ting samtidig at jeg syns det var revolusjonerende. Det er jo SÅ kjedelig å strikke dem hver for seg.

Hopper man over en og en farge da, eller? Det er jo to ulike på samme rad.


#17

Input sa for siden:

Hvis det ikke var noe å lære, var du sikkert flink til å strikke fra før. Jeg har mange ganger vridd arbeidet slik at det går i en loop. :knegg: Men nå har jeg fått teken på det og er enig i at den store gevinsten kommer når man strikker to arbeider samtidig. Jeg har dog traumer etter å ha forsøkt å strikke votter i tekstil-timen på barneskolen og strømpepinnene fat ut hele tiden. :skremt: Uten magic loop hadde jeg ikke vært en som strikker.


#18

Tallulah sa for siden:

Vridning syns jeg man må passe på på enhver rundpinne, så det var ikke så stor forskjell. Ikke flink til å strikke, men har strikket sporadisk fra barnsben, så noe sitter jo i. :nikker:

Og om jeg ikke har traumer av strømpepinner som faller ut, så hverfall enorm irritasjon og helt klart hovedgrunnen til at jeg ikke ORKER sånn småstrikk. Også er moren min helt vilt god på det, så det har ikke vært noe behov for meg å lære. :knegg: ALL min strikking har kommet av trass. Jeg vil ha det og ingen vil strikke det til meg.


#19

Nada sa for siden:

Jeg strikker med fem pinner, men de må være av tre. De av metall er jo helt forferdelig glatte og glir ut hele tiden. Har vel ingen triks eller tips, men votter er jo så smått at det går jo veldig raskt, så dette får du til!


#20

Appelsin sa for siden:

Beklager, jeg mente to. Det er tre farger, men bare to på hver runde.


#21

Luftslottet sa for siden:

Magic loop, men én vott per rundpinne. Flerfargestrikk skaper nok garnkjerv alene, trenger ikke å doble mengden tråder som kan surre seg sammen. :knegg:

Velg en lang nok rundpinne til magic loopen, med myk nok kabel. Jeg pleier å bruke 60 cm til votter og sokker.

Begynn på dem samtidig, og strikk litt på hver, så du slipper second mitten/sock syndrome.

Og husk for guds skyld på at høyrevotten og venstrevotten ikke er like, ellers må du fort strikke et ekstra par. :knegg: :BTDT:


#22

amylin sa for siden:

Strikk en venstre vott og en høyre vott!!! Og det er f*** meg vanskeligere enn du skulle tro.


#23

Luftslottet sa for siden:

Tenkte på deg da jeg skrev mitt råd. :rofl:


#24

Input sa for siden:

Så utrolig mange fine fargekombinasjoner!

Klarer jeg dette? :undrer:


#25

amylin sa for siden:

:rofl::rofl:


#26

Nenne sa for siden:

Signerer! :stuart:

Takk for tipsene her!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.