Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store hundetråden #5

#1

Polyanna sa for siden:

Fant ingen åpen hundetråd, så starter ny.

Vi er hundepasser for en skjønn toller i et par uker, og det er så nydelig å se de to sammen. Mest at de har sånn enorm glede av hverandre, men også rent estetisk - de matcher hverandre så utrolig bra. :hjerter:

En relativt korthåret, svart, en lodden reve-brun, begge med hvit flekk på brystet, veldig likt fjes, lik fasong og lik størrelse og kroppsfasong, de rett og slett matcher hverandre. :humre:

Han har hatt en relativt fri oppdragelse, så han vet det ikke, men dette blir to ukers oppdragelsesanstalt. :knegg:

Jeg har begynt med å bli hans aller best venn. Den som kaster ball, den som ordner tur, gir mat og har lomma full av godbiter hver gang han kommer når jeg roper eller setter seg når jeg ber ham om det. :knegg:

Så har vi øvd på det helt ukjente konseptet å gå og legge seg i senga på kommando. Det begynner å gli inn. Han er smartere enn vår vovve, men også betydelig mer sta.

Nå har de sloknet, helt stupings. :hjerter:


#2

Gaia sa for siden:

Det blir spennende å se om du får oppdratt ham litt! Hvor gammel er han?


#3

Polyanna sa for siden:

3 år eller så.

Han er altså så skjønn. Som en leken teddybjørn. :hjerter:


#4

Timar sa for siden:

Kanskje feil tråd, men jeg er altså så lykkelig over å finne et supert bonushjem til boffsen min! Rett i nærheten, fleksibelt, med hage og mange mennesker å være glad i. :love: Win win win-ordning!


#5

Polyanna sa for siden:

Dette er tråd for alt om hund. :nemlig:


#6

Retz sa for siden:

Spent på om det blir «folk» av tolleren!

Og gratulerer med bonushjem, Timar!

Jeg var nylig 12 dager i Italia, og min faste hundepasser, eksen, kunne bare passe hunden i 4-5 dager før han selv dro på ferie. Reserven min har fått seg katt, så der kan hunden ikke være, og de fleste andre kjente er rett og slett ikke gode nok.

Det bar ut på det åpne, profesjonelle markedet og appen Rover. Fant en som passet, dro på prøvebesøk sammen med hunden og så var hunden på alenebesøk noen timer. Hunden er lydig og lett håndterlig, men har aldri vært alene hos fremmede før. Mitt krav var at hun i størst mulig grad skulle behandles som en hund, minst mulig godbiter og ikke noe dulling. Hunden ville neppe hoppe opp i verken sofa eller seng, heller ikke sitte pal ved bordet og tigge, men hundepasser måtte gjerne ha egne regler for ukesoppholdet, men være klar på hvilke regler som gjaldt.

Allerede på besøk nr 2 så jeg at dette ville fungere. Hunden løp inn i stua med én gang hun fikk tillatelse, mens jeg ble stående i gangen og etterhvert dro hjem uten hund.

Da jeg hentet hunden etter ferien var hun ganske gira et minutt eller så, men da velkomsten var overstått var hun akkurat som før; rolig, trygg og oppmerksom. Fantes ikke klengete eller ekstra observant og ikke tegn på usikkerhet. Gikk rett tilbake til sin gamle, trygge habituelle tilstand, (som vi sier i psykiatrien :D ) og det var tydelig at jeg hadde truffet blink på hundepasser! Gull verdt!


#7

Blondie sa for siden:

Vi har problemer med den oversosiale hunden. Han bor i to hjem og har stort sett tilgang til hjemmeværende mennesker i det andre hjemmet. Hos oss må han være alene på dagtid i ukedagene og det klager han høylydt på. Naboklagen tilsier at han bjeffer eller piper nærmest ustanselig. :sukk:

Vi har jobbet med å venne ham til dette, vi har trent på korte og litt lengre økter. Ingenting hjelper fordi alt går tilbake igjen annenhver uke. Finnes det en løsning på dette? :gruble:


#8

Retz sa for siden:

Nå vet ikke jeg hvordan hundeholdet fungerer generelt i det andre hjemmet, men det ville jo vært best for alle parter, ikke minst for hunden, at det tas tak i problemet også der. Trene systematisk på å være alene. Har man en god menneske-hund relasjon i bånn er dette enklere å få til enn hvis hunden har fått lov å sjefe og styre. Trening er ferskvare og jeg måtte selv vedlikeholde det å kunne være alene under pandemien. Endeløse turer uten hund bare for å opprettholde noe hun allerede kunne.

En annen løsning som jeg tror hadde vært det beste for hunden er at den bor permanent hos deg.


#9

Blondie sa for siden:

Hverken samarbeid mellom hjemmene eller permanent bosted hos meg er snarlig aktuelt. Sistnevnte løsning fordi det da betyr at barna «mister» hunden sin.

Vi har høstferie denne uka, så vi går fortsette å øve. Mulig jeg må vurdere en kameraløsning også, så jeg ser litt hva som er hovedutfordringen.


#10

Kanina sa for siden:

Kan dachsen min sette seg på venteliste, Polyanna? :knegg:


#11

Kanina sa for siden:

Åh Blondie, det høres vanskelig ut! Kunne det være en løsning at dere har hunden bare i helgene når det er deres uke? Gitt at det ikke er lang reisevei...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.