Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag for en

#1

Obelix sa for siden:

Dere som bor alene; hva er deres middagstips? Jeg sliter litt med å lage middag bare til meg selv altså. Jeg jobber endel kveld og da løser jeg middagen med Fjordland e.l, men kan ikke spise det hver dag. Nå blir det ofte at jeg spiser samme middag to dager på rad fordi ingenting er beregna for en person, og det er greit altså, og jeg kan selvfølgelig fryse ned
Jeg har ingen allergier, liker alt. Kjør på med tips(men ikle barr typ lag 17 ltr lapskaus og frys ned så har du)!


#2

Lyppa sa for siden:

Jeg spiser ofte wok når jeg er alene hjemme. En kyllingfilet funker fint til det.
Jeg er også veldig glad i kjøttsuppe, og kunne fint laget stor porsjon for så å fryse ned til enkel middag.


#3

Floksa sa for siden:

Mamma fryser ned enkeltposjoner av mye forskjellig. Så har hun «Fjordland» klart i fryseren rett og slett. Ellers kan mye singelfryses slik at man kan ta ut en kjøttkake, en fiskekake eller klippe av en fiskefilet.
Om man tar det ut av frysen om morgenen er det tint og klart til oppvarming om ettermiddagen. Kokte poteter kan fryses, det kan ris også. Jeg er usikker på pasta men blir overrasket om det ikke kan fryses.


#4

Shun sa for siden:

Én pakke frossengrønnsaker, krydret med ingefær, chili og hvitløk, pluss et eller annet med proteiner. Enten kyllingfilet, kjøtt eller kikerter/bønner/linser.

Et annet alternativ er tomat- eller blomkålsuppe. Suppe er super singlemat.


#5

Trixie sa for siden:

Lompepizza er min faste middag, Kyllingsalat, stekt kyllingfilet eller laks med rotgrønnsaker ved siden av.
Lasagnesuppe er godt, eller kyllingsuppe.


#6

Retz sa for siden:

Jeg kjøper fiskekaker og fryser ned i pakker på to, fire fiskefileter i «remse» som jeg fryser og tar ut en om gangen, lager dumplings og fryser ned, lager et helt blomkål og heller olivenolje, parmesanflak og ristede gresskar- eller solsikkekjerner over, stekte poteter og rotgrønnsaker i form, lager mye supper på sopp, brokkoli, blomkål eller løksuppe, finner jeg kylling av lårfilet i datodisken så fyller jeg den med soltørkede tomater, mozzarella og hvitløk eller jeg lager crispy duck .. eh kylling, caprese ble det en del av i sommer da det ofte finnes mozzarella i datodisken, men det er mer lunsj enn middag. I dag laget jeg linsegryte med blomkål, og har nok til i morgen også. Liker ikke Fjordland, da foretrekker jeg brødskiver i stedet. Det sagt så er det ofte jeg spiser brød eller knekkebrød i stedet for varm mat til middag. Datodisken avgjør som regel.


#7

Robyn sa for siden:

Stekt ris er en av mine favoritter, brukte det mye når jeg var alene. Bruker basmatiris, blomkålblanding, egg og evt kylling eller skinke (oftest uten). Litt soyasaus og oystersaus.
Kyllinglår eller kyllingfilet med ris.
Pastasalat med kylling.


#8

Obelix sa for siden:

Ja, jeg både ser her og forstår at det mest sannsynlig bare er hue mitt som sliter med å gå fra å lage middag til 4 til bare lage til en altså
Takk for tips uansett


#9

Millen sa for siden:

Vet og noen som bor alene ofte kjøper varmmat i kantina på jobb så det er middag, og da tar brødskiver eller noe annet enkelt hjemme.
Skjønner det er stor overgang. :klemme:


#10

veobra sa for siden:

Har ikke Fattig student mange tips til middag for en? Jeg tror hun er flink til å lage menyer som bruker opp alt, så man slipper ende opp med mange halvbrukte ingredienser. Jeg tipper den er fin selv om man hverken er student eller fattig.



#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager ofte en kålsalat (gjerne av rødkål), altså snittet rødkål blandet med for eksempel sennepsvinaigrette. Tilsetter det jeg måtte ha av andre grønnsaker, frukt eller bær. Så elsker jeg torsk og steker meg en torskefilet. Har singelfrosne liggende i frysen. Ingen andre her elsker torsk, så jeg benytter anledningen.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har en sånn bitteliten paiform som er min go to. Der putter jeg typ masse oppluttede grønnsaker og en torskebit og steker i ovnen. Eller koker pasta, blander i stekte grønnsaker (det jeg har i kjøleskapet) og typ en halv kyllingfilet i biter. Blander alt sammen med en spiseskje creme fraîche i paiformen og steker et kvarter i ovnen. Som et par eksempler. Basisen er at jeg alltid har grov pasta og havreris i hus, diverse grønnsaker (sjalottløk, gulerøtter, squash og paprika, og noe kylling, karbonadedeig og frossenfisk. Mikses i alle muligheter, og blir ofte god middag til bare meg. Jeg står sjelden mer enn 15 minutter på kjøkkenet.


#14

Elise sa for siden:

Jeg ville tenkt serie middager for å bruke opp ting og tang.
F.eks en halv butikkgrillet kylling, ris og kokte grønnsaker, bearnaise-saus på flaske. Plukk resten av kyllingen, lag kyllingsalat neste dag. Bruk salaten videre dagen etter til taco/pita e.l. med kjøttdeig. Bruk resten av kjøttdeigen på pizza neste dag.

I tillegg ville jeg latt en porsjon rester stå i kjøleskapet mer enn en dag, sånn at du ikke spiser det samme to dager på rad.


#15

frukt sa for siden:

Dette spiser jeg en del av:
Lapskaus
Gryterett - enten Toro eller egenkomponert
Biff
Pølser/kjøttboller og potetmos
Hønsefrikassé
Gnocchi med noe kjøtt og grønnsaker til


#16

Jålebeinet sa for siden:

Tenkte at jeg skulle foreslå den samme. Datteren min bruker stort sett denne, den inneholder ukesmenyer (4 dager) med fokus på minst mulig matsvinn.


#17

frukt sa for siden:

Jeg har boka, og den er fin den, men bruker jeg den? :knegg:


#18

Tallulah sa for siden:

I går spiste jeg tortillalefse med en ovnsbakt ørretfilet (ovnsbakt med miso og litt chilicrisp), stekt sopp og strimlet kål. Ørreten var en del av en sånn lang frossen remse. Tortillalefser holder det lenge i kjøleskap og et kålhode holder også i eeeeevigheter. Jeg bare skrelte av noen blader og hakket opp.

I dag spiste jeg det samme, nesten. Men denne gangen med en liten boks tunfisk og srirachamajones, sopp og kål.

Jeg lager også ofte pastasalat med tunfisk, kylling, div grønnsaker (ofte tomat, agurk, og salat), yoghurt naturell, feta eller ajvar. Eller pesto.


#19

Kaprifol sa for siden:

Jeg kan bidra med at det går fint å fryse ned kokte poteter, kokt ris og kokt pasta. Det går også bra med kokte eller wokede grønnsaker. Jeg har et par skuffer med ferdigpreppa mat i frysern, det blir raskt variasjon der når jeg lager minst en runde med prepp i uka.

Mine go-to er kokte poteter med kjøttkaker i brunsaus + brokkoli, fiskefilet med potet og grønnsaker, kyllingkjøtt med ris, brune bønner og brokkoli. Pasta bolognese laget fra bunnen og fryst i porsjonsbokser er nam :nam:


#20

Bokormen sa for siden:

Jeg har sett Bunnpris ha nokså små pakninger med kylling, strimlet svin, biffstrimler osv til en fin pris, passelig til en wok eller gryte for en.

Suppe er lett å tilpasse, jeg bruker mye søtpotet, gulrot eller blandede grønnsaksrester, og blender gjerne med stavmikser. :nam:

Kjøttdeig tiner fort om en fryser ned små porsjoner flatpakket. Store pakker kyllingfilet kan deles opp og fryses enkeltvis.

Jeg synes ofte rotgrønnsaker og kål holder seg mye lengre enn salat, paprika og andre grønnsaker vi bruker mye av, og er veldig anvendelig i wok, supper eller ovsbakt.

Pitapizza med valgfri topping er raskt og godt!

Ostesmørbrød, stekt egg og karbonade, eller et godt smørbrød med reker eller roastbeef kan gjerne være middag for min del.


#21

Stompa sa for siden:

Jeg lager vanligvis ei gryte på søndag, og spiser den til middag søndag-torsdag (ja, fem dager på rad :humre: ). Jeg liker ikke å lagre mat, så hvis jeg ikke hadde gjort deg sånn, hadde jeg neppe spist middag på ukedagene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.