Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerferie '24: Tog i Europa, men hvor?

#1

Tallulah sa for siden:

I fjor toget vi til Paris, i år vil jeg toge igjen. Men hvor?

Usikker på om Hiawata blir med, han er uansett såpass voksen at interessene hans ikke trengs å hensyntas på samme måte. Og de sammenfaller ofte med våre.

Forrige gang toget vi ganske direkte utover to netter i Hamburg. Denne gangen vil jeg også gjerne ende et sted og være der en stund, men kanskje med litt fler stopp underveis.

Har tenkt på Berlin og Praha, evt. over til de britiske øyer.

Tips? Innspill? Brainstorm med meg!


#2

millact sa for siden:

Hvor langt ønsker dere å dra da? San Sebastian og Bilbao står høyt på min liste.

Berlin, Paris og så til London?


#3

apan sa for siden:

Jeg toget et år til Lisboa, stoppet blant annet i Barcelona og Madrid underveis. Må si at jeg ikke kjenner mange som har tatt toget til Portugal, så jeg synes det er litt gøy. Litt galskap også selvsagt :knegg: . Men det kan anbefales. Når man først er i Spania / Portugal er ikke avstandene så store. Vi endte i San Sebastian / Bilbao, og tok så toget hjem.


#4

Tallulah sa for siden:

Vi kan godt reise til Spania eller Portugal. Skjønner at interrailbilletter er vanskelig i Spania, men så lenge vi vet om det er det kanskje ikke uoverkommelig.

Hm, kjenner at det fristet litt!


#5

millact sa for siden:

Lisboa og Estoril er jo flott, da.


#6

apan sa for siden:

Vi var også innom Porto.


#7

My sa for siden:

Jeg ble veldig forelsket i Belgia da vi var på Interrail for noen år siden, og kunne godt tenkt meg å se mer av det. :hjerter: Så jeg ville reist gjennom Tyskland til Belgia, og deretter tatt direktetoget mellom Brussel og London (som trolig innebærer billetter som ikke inngår i Interrail-systemet da, og må kjøpes utenom), også videre nordover til Edinburgh.

Jeg vet ikke når dere tenker å reise, men midt på sommeren ville jeg personlig ikke dratt til Spania, på grunn av risikoen for alt for høye temperaturer. Er redd det ville blitt alt for varmt for meg. Men der er vi forskjellige, det er ikke alle som har like mye problemer med varme. Spania litt utpå høsten derimot ... :elsker:


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg skal til Edinburgh på høsten, faktisk. :knegg:

Har tenkt på det med varmen. Men ser liksom for meg at atlanterhavskysten er kjøligere. :vetikke:


#9

My sa for siden:

Ja, det er det nok. Og man vet jo aldri uansett, det året vi var på Interrail var det veldig behagelig i Frankrike, mens det ble uutholdelig varmt først da vi kom til Danmark ...

#10

apan sa for siden:

Jeg husker at Spania var veldig varm, men Portugal noe kjøligere.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg googlet litt hetebølgekart fra de siste to årene, og ser at den mest ekstreme varmen er sentrert midt på Frankrike og Spania, og rundt Middelhavet. Vi har jo vært på noen ekstremt varme ferier, så skal ha det litt i bakhodet. Men tenker at hetebølge langs atlanterhavskysten er bedre enn i Berlin og Praha. :vetikke:

Men London hadde også vært fint.


#12

Hondacrv sa for siden:

Gent er jo ein veldig koselig og yndig liten by i Belgia, med masse historie og flotte bygg.



#14

scilla sa for siden:

Jeg drømmer om å kjøre tog på kryss og tvers på de britiske øyer i kombo by og land:hjerteøyne:


#15

millact sa for siden:

Brugge er nydelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.